Widok

Ogarnia mnie frustracja

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy w tym przekletym trojmiescie normalna spokojna rodzina naprawde nie moze liczyc na wynajecie mieszkania w ludzkiej cenie?! blagam nie kazdy zarqbia po 5 tys ! serio niema tu nikogo kto nie ceni sobie za byle kawalerke 1200 plus oplaty i najlepiej 5 miesieczna kaucje !? ehhh mam wrazenie ze to co jeetesmy w stanie zaproponowac tzn ok 1300 za wszystko miesiecznje, to dla osob majacych mieszkanie do wynajecia sa marne grosze ,a przeciez to kupa kasy. Czy ludzie sa az tak pazerni :( masakra
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 20
Lubię pewniaki, w garści ;) ale Dzięki za dobre słowo!

Udanego Dnia Kobiet! ~;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tobie pewnie też jeszcze coś się " uda"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Słaba rada- bardzo rzadko osoba wynajmując mieszkanie sama szuka lokatorów. Raczej to ona ogłasza się wystawiając ofertę ze zdjęciami.
Nie płacz...:) Napewno "uda" Ci się jeszcze wiele!
Czujesz się "obrażona" (???)

Ps
Nic? to już coś a od czegoś trzeba zacząć ;)
Nie złość się tak
Obrażasz innych a co sama sobą reprezentujesz?

nic
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie rozśmieszaj mnie :) tymi bzdurami (???)
To co dla jednych jest górą złota dla innych kupą g...a ;)
Niech każdy wdrapuje się na własną górę!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z ta rodziną z dzieckiem ,że to klient gorszego sortu w kwesti wynajmu to bym nie przesadzała,sama mam doświadczenie w kwesti wynajmu jako właściciel i wiem że pracujący singiel z dobrym samochodem nie musi być dobrym klientem .Na imprezy i dobry samochód miał ale już na wynajem i rachunki to niekoniecznie a taka rodzina z dzieckiem zazwyczaj w pierwszej kolejności reguluje rachunki .Wynajem dla właściciela to zawsze ryzyko niezależnie od tego komu wynajmuje stąd ta czasami wysoka kaucja.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem zniesmaczona Twoimi wypowiedziami.

Znam małżeństwo, które zarabia dość słabo, wynajmuje wyremontowaną kawalerkę w bardzo dobrej lokalizacji za niecałe 1200zł (w tym opłaty). Nie mają dziecka, nie mają psa, budzą zaufanie.
Znam małżeństwo z jednym dzieckiem, które wynajmuje bardzo duże, ładne mieszkanie w kamienicy. Zarabiają bardzo dobrze, płacą ok 3000zł i zgodzili się na jeszcze wyższą kaucję, ze względu na dziecko (oni są pewni, że dziecko nic nie zepsuje, więc właściciel im kaucję zwróci, a właściciel dzięki temu ma do nich zaufanie).
Znam małżeństwo z dwójką dzieci i psem, które wynajmuje mieszkanie w prestiżowej wręcz lokalizacji, za które płaci kokosy (nie chcą mówić), ale kokosy też zarabiają.

Coś za coś. Chyba za dużo wymagasz, skoro chcesz mieć jednocześnie rodzinę, psa i tanie mieszkanie bez kredytu.
Ja osobiście nie wynajęłabym mieszkania komuś, kto mało zarabia, a wpakował się w rodzinę i psa, bo to oznacza tylko tyle, że nie ogarnia życia. A już tym bardziej nie wynajęłabym takiej osobie tanio i bez kaucji.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6
A może to w Twoich wypowiedziach jest "coś nie tak"? .

Mi się udało w dwa lata od rozpoczęcia pracy zawodowej kupić mieszkanie, rok później urodzić pierwsze, potem drugie dziecko, kupić kolejne mieszkanie i teraz dom w dobrej dzielnicy. Za rok będzie mijało 10 lat odkąd zaczęłam pracować wiec nie pisz bzdur ze dopiero po 14 latach można myśleć o własnym mieszkaniu czy o rodzinie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13
Zniesmaczony, dopracujesz się własnego m to wróć pogadać.
Teraz zrób jak wszyscy " młodzi bogowie". Kredyt może (???) i spłacaj "swoje" ;)
Życie to nie bajka i wieczne 20 lat. Trzeba liczyć siły na zamiary a czasami umieć z czegoś zrezygnować na rzecz przyszłych profitów.
Przede wszystkim szukaj dobrze! To Ty wybierz dzielnicę, w której chcesz mieszkać i ogłoś, że szukasz mieszkania. Wiedzieć czego się chce to podstawa :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Bez komentarza :) Inteligencja na tym forum zawsze mnie rozbawia. Żrecie tylko wyrwane z kontekstu obrazy :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10
Wynajem mieszkania to nie akcja charytatywna, takie mieszkanie musi na siebie pracować, traci na wartości z każdym rokiem a kosztuje mię mało.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja wynajmuję mieszkanie za 3/4 raty kredytu + opłaty. Najchętniej pokrywałabym z wynajmu całą ratę kredytu ale nikt nie chciał wynająć za taką cenę.

Dlaczego mam dopłacać? Kupiłam mieszkanie dla dziecka, jak się usamodzielni, na razie muszę spłacić raty.
Nikt mi nic nie dał za daarmo.

Ale rozumiem Twoją frustrację, rodzina z dzieckiem jest zawsze ryzykowna - przestanie płacić czynsz, ale się nie wyprowadzi - nie masz kasy, nie masz mieszkania, masz za to ludzi "na utrzymaniu".
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Apartament 100 metrow za 500 zl fajnie interpretujesz calosc tematu, naucz sie czytac ze zrozumieniem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Tak tak kazdy pies zezre wam meble yhymmm niektore sa wrecz do tego tresowane ...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8
Bo najlepiej by było, gdyby ktoś wynajął Ci 100-metrowy apartament w świetnej lokalizacji za 500 zł z czynszem, co?

Każdy kij ma dwa końce...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Też bym nie chciała wynająć mieszkania właścicielom psów czy kotów. Niestety zwierzęta niszczą mieszkania. Niestety wynajmujący też mniej zależy aby o nie zadbać jeśli się coś stanie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
malzenstwo z dzieckiem? spoko, czasami nie mozna poczekac z decyzja o dziecku na lepsze czasy ale do jasnej anielki, nie masz wlasnego kata, to na choinke Ci pies? Myślec trzeba troche. Poszukujacych mieszkan jest full, a tych ladnych lokali niewiele, nikt zdrowo myslacy z fajnym mieszkaniem nie zgodzi sie na psa. Siersc zostaje czasami dlugi czas po wynajmujacych,a maly pies moze tak samo poniszczyc jak i duzy, zęby tez ma.
W swoim wlasnym mieszkaniu mozesz miec nawet slonia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
14 lat czekania na kawalerkę i na dziecko uważasz za normalne? ??
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
Od kwietnia mam mieszkanie do wynajęcia 47 m2 w Rumi. Teraz remontujemy i domeblowujemy.

Zniesmaczony, rozumiem, że się irytujesz, że sytuacja na rynku nie jest za fajna. Ale ja patrzę na to okiem właściciela mieszkania. Mając do wyboru parę pracujących studentów, a rodzinę z dzieckiem i psem wybiorę tych pierwszych. Chociaż sama mam rodzinę, dziecko i trzy króliki. I nie wynika to z mojego braku empatii, kocham dzieci i uwielbiam zwierzęta - ale swoje. Obce są dla mnie po prostu potencjalnymi niszczycielami mieszkania ;)

A cena najmu nie wynika z mojej pazerności. Skoro posiadam coś, co tanie nie jest i wymaga wkładu finansowego (remonty i meble) to dlaczego mam to oddać komuś za połowę zamierzonej ceny...? Jaką mam pewność, że ktoś będzie o to dbał...? A poza tym umówmy się wynajmuję mieszkanie, żeby mieć również z tego jakieś korzyści, a nie żeby dopłacać. Czy nazwałbyś sprzedawcę w sklepie pazernym dlatego, że cena towaru wg Ciebie jest za wysoka...?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry