Widok

Oksytocyna - czy gdzieś dostanę?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam receptę na 2 ampułki... pytałam w aptece - nie mają... Pani Mgr dzwoniła do hurtowni - ponoć wycofano ją z obrotu aptecznego (ale weterynaryjna jest)...

Może kt`oraś z Was wie gdzie można zdobyć oksytocynę?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
słuchaj przepraszam ale dla mnie to śmieszne bo mój mąz pracuje przy krowach i wąłsnie mi powiedział że dają zastrzyki aby dawały mleko:)))) czy coś tam z macicą:)))
no bo tak działa oxytocyna, k.

ja mam dostęp do tej drugiej, którą wymieniłaś Agusiu- ale zapewne szukasz ludzkiej i tak :)
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapytam jutro brata,pracuje w hurtowni farmaceutycznej
no właśnie podobno oksytocynę dla zwierząt można kupić :P

ułatwia ona wypływanie mleka :)

Paulka - byłabym Ci wdzięczna :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Agusia ja właśnie się dowiedziałam że podobno są rewelacyjne granulki homeopatyczne na udrożnienie kanalików mlekowych, zamierzam je właśnie zakupić, nazywają się Rycinus Comunis RH5, osobiście nie używałam ale tonący brzytwy się chwyta ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Salambo - dzięki za cynk :))) pierwszy raz słyszę/czytam o takich granulkach :P

znalazłam coś o granulkach:

"A te kuleczki homeopatyczne zwiekszajace laktacje to RICINUS COMMUNIS 5ch. koszt 1 opakowania (4g) z 80 granulkami to ok. 7 zl.
Stosuje sie 3x/dziennie po 5 granulek, ktore sie ssie.
Mocniejsza tj. silniej dzialajaca wersja tego leku to RICINUS COMMUNIS 15ch i chyba RICINUS COMMUNIS 30ch, ale ja juz tego nie probowalam.
Poprawe zauwazylam u siebie po tym homeopatyku po ok. 2 tygodniach"

"Problem zbyt małej ilości w pewnym czasie spędzał mi sen z powiek.Oto co można stosować ( i nie zaszkodzi ani mamie ani dziecku):
- herbatka z anyżu lub Fitomix 4. Któraś z emam podała jeszcze następujący zestaw ziół: czarnuszka siewna, bazylia, ziele rutwicy, anyż, kminek, melisa
- jeśli mama jest nerwowa to może zastosować ziółka uspokajające ew. tonik z melisy
- codziennie pić ok. 8 kubków napoju
-karmić na okrągło- ile dzieciak chce
-olać roboty domowe i poświęcić więcej czasu na odpoczynek ( weekend w łóżku z dzidzią)
- wspomóc laktację homeopatią- Ricinus Communis 5CH przez 2 tyg 3 razy dziennie 5 granulek, następnie 2 razy dziennie 5 granulek. Może także zastosować Urticę Urens 9CH 3 granulki rano ( ale można dostać pokrzywki na skórze)
- odciąganie między karmieniami jest ok.nie należy jednak sugerować się ilością uzyskanego pokarmu
- nie dopajać i dokarmiać jeśli maluch nie leci z wagi"

"Dodajmy jeszcze,że trzeba dużo pić niegazowanej wody! Nawet 2l na dobę. Ja stosowałam, jeszcze jedną rzecz, fenomenalną - piwo karmelkowe - tj Okocim Karmi.Chmiel zawarty w tym piwie (bezalkoholowym - ok 1,2% - nie przedostaje się do pokarmu mamy) czyni cuda. Polecono mi to piwko w poradni laktacyjnej w szpitalu Św. Zofii.
Powtórzmy
- wszystko to co pisała Magusia + 2 l wody, +2 piwa Okocim Karmi + spokój, wiara i dobre chęci."

"Pobudzenie laktacji: Ricinus communis 5CH
Zahamowanie laktacji: Ricinus communis 30 CH"
http://www.dzieckook.pl/forum/read.php?f=1&i=74951&t=74871

http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,72204689,,ricinus_communis_5_CH.html?v=2

http://www.doz.pl/apteka/p17392-Boiron_Ricinus_communis_5_CH_granulki_4_g

jestem rozczarowana - na stronie producenta nie znalazłam ani słowa o tym specyfiku :/ http://www.boiron.pl/about/
poprawka - znalazłam tyle:
"Karmienie piersią. Pęknięcia, bolesność brodawek sutkowych - CASTOR EQUI, Ricinus communis 5 CH i Ricinus communis 30 CH, Apis mellifica 9, 15 CH, Bryonia 9 CH "

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Paulka - pytałaś może Brata?

Salambo - jak granulki? ja już zamówiłam w aptece doz.pl i chyba jutro podejdę odebrać :)
ja mam te granulki
To Ricinus Communis 5 CH - wazne by był nr 5 bo inne np 30 CH hamują laktację
Bierze się 5 rano i 5 wieczorem pod język pol godziny przed lub pol po jedzeniu i nie można po myciu zebów bezpośrednio bo mięta niweczy ich działanie

Agusia ja kupiłam je na www.doz.pl z zalecenia z poradni laktacyjnej na zaspie
u mnie działaja bardz dobrze :D
Cytrynka - na jak długo wystarcza opakowanie i ile czasu bierze się te granulki? :P

jakie są w smaku? :>
Agusia, podaj linka do tych granulek w doz.pl to tez zamówię :))
http://www.doz.pl/apteka/p45579-Boiron_Ricinus_communis_5_CH_granulki_4g :))) proszę bardzo :)))
Dzięki serdeczne, źle przekleiłam nazwę :)
Agusia, jest napisane 4g czyli około 80 granulek, więc z tego co pisze Cytrynka jak dawkować to 1op starcza na 8dni, ja chyba zamówię na próbę 3 :)
ja biorę już 2 tygodnie i jest OK :)
napisałam do doz.pl jak dawkowac i tak mi pani odpisała jak wyżej wskazałam :)

w smaku to jak cukier jest, no może trochę mniej słodkie i pod język się wkłada
aha no i pijcie Caro - to kawa inka - bo tam jest słód jęczmienny, jak w Karmi, ale karmi drogo wychodzi i jest gazowane a nie kazdy lubi
Dzięki :)

no właśnie ostatnio kupiłam u mnie w Polo Markecie kawkę Caro Nestle ;) bo nie było Anatola w torebkach :P
dobra ta kawka :D i nawet ma taką delikatną piankę :D
A to jest zwykła kawa inka? Bo ja właśnie patrzę i mam kawę inkę z magnezem i się zastanawiam czy taka może być, bo nigdzie nie jest napisane CARO :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry