Widok
Okulary dla 3,5 latka - polećcie producentów
Muszę kupić córce okulary.
Czy możecie polecić jakichś producentów okularów, które są bezpieczne i w miarę giętkie (chodzi do przedszkola), a nie wyglądają przy tym okropnie jak "miraflex"?
Dziś w jednym salonie znalazłam nawet znośne, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy producenta :( Wydaje mi się, że nikko, niko lub coś podobnego, ale google nic nie znajduje.
Może ktoś coś słyszał lub wie?
Czy możecie polecić jakichś producentów okularów, które są bezpieczne i w miarę giętkie (chodzi do przedszkola), a nie wyglądają przy tym okropnie jak "miraflex"?
Dziś w jednym salonie znalazłam nawet znośne, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy producenta :( Wydaje mi się, że nikko, niko lub coś podobnego, ale google nic nie znajduje.
Może ktoś coś słyszał lub wie?
Mój ma centrostyle, też nie podobały mi sie mirafleksy i fischer price'y, ale dla chłopca są chyba tylko niebieskie. Ja kupowałam w gdańsku na grunwaldzkiej, między galerią bałtycką a manhatanem. Polecam, juz mi raz wymieniali zausznik i raz całe oprawki w ramach gwarancji (czyt. z dobrych chęci bo oni z tej firmy dużo zamawiają, więc im wymienili za damo). Ogólnie polecam.
Moja 3 latka nosi miraflexy. Kupowaliśmy za Żabiance koło kolejki (optyk na Ipiętrze) mieli tam inne modele niż na Grunwaldzkiej i mnie bardziej się podobały. No i ceny niższe. Jak byłam tam ostatnio na wymianie szkieł w październiku to mówili, że niedługo będą mieć jakieś nowe oprawki dziecięce (nie miraflexy), w których te boki będą się mocno odginać.