Widok
ja mam mure jak dla mnie rewelacja i nie zmieniłabym - minusik to mały kosz ale ja i tak tam tylko folie wożę bo na zakupy zawsze samochodem jeżdze,gondola spora,wózek można prowadzić jednym palcem nawet po wertepach,szybko i łatwo się składa,gondola ma uchwyty więc łatwo przenieść,minus to waga jak ktoś nie ma windy albo siły:)
ja też mam Murę 4 :)
tak jak pisze gabi, super się prowadzi, dzięki tym skrętnym kółkom - można je blokować po wertepach i śniegu prowadzi się jak marzenie ;), szybko się składa-cała operacja trwa ok.20 sekund i wózek w bagażniku
spora gondola, duże pompowane koła-jak trzeba to nawet po schodach bez problemu się na nich wózek wciąga
z minusów: mały kosz na zakupy-ale mi to akurat nie przeszkadza bo nie chodze z wózkiem na zakupy
w gondolce nie ma regulowanego oparcia i osłonka jest zbyt krótka-nie chroni przed wiatrem, no i ciężki-do bloku bez windy nie polecam
tak jak pisze gabi, super się prowadzi, dzięki tym skrętnym kółkom - można je blokować po wertepach i śniegu prowadzi się jak marzenie ;), szybko się składa-cała operacja trwa ok.20 sekund i wózek w bagażniku
spora gondola, duże pompowane koła-jak trzeba to nawet po schodach bez problemu się na nich wózek wciąga
z minusów: mały kosz na zakupy-ale mi to akurat nie przeszkadza bo nie chodze z wózkiem na zakupy
w gondolce nie ma regulowanego oparcia i osłonka jest zbyt krótka-nie chroni przed wiatrem, no i ciężki-do bloku bez windy nie polecam
dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, czy budka w spacerowce nie jest zbyt waska? czy bedzie chronic przed wiatrem?
i czy oprócz w mama i ja i w bobowózki mozna go gdzies jeszcze zobaczyc w trojmiescie? chodzi mi o kolory, bo w katalogu zawsze to wyglada troszke inaczej. W mama i ja mają niebieski a w bobowozki czarno czerwony, a ja bym chciała na żywo zobaczyc z kolekcji 2008 ten bordowo rózowy a z 2009 złoty :-|)
i czy oprócz w mama i ja i w bobowózki mozna go gdzies jeszcze zobaczyc w trojmiescie? chodzi mi o kolory, bo w katalogu zawsze to wyglada troszke inaczej. W mama i ja mają niebieski a w bobowozki czarno czerwony, a ja bym chciała na żywo zobaczyc z kolekcji 2008 ten bordowo rózowy a z 2009 złoty :-|)
w necie najbardziej mi się podobał ten różówy ale na żywo wg mnie jest okropny:) to taki jakiś nieokreślony kolor..ni to bordo..ni to róż..
jak dla mnie gondola jest spora i Zuza nie ma żadnych problemów z miejscem w 2 kombinezonach i kocu,gondola nie ma osłony od wiatru
ale ja małą zawsze tak przykrywam kocykiem że jeszcze wiatr jej nie owiał,dla mnie to jedny minus mury
jak dla mnie gondola jest spora i Zuza nie ma żadnych problemów z miejscem w 2 kombinezonach i kocu,gondola nie ma osłony od wiatru
ale ja małą zawsze tak przykrywam kocykiem że jeszcze wiatr jej nie owiał,dla mnie to jedny minus mury
Gabi25 powiedz mi jeszcze czy wydaje mi się czy mura jest dużo niższa od innych wózków z gondolą np. mutsy? jakoś wczesniej nie zwróciłam na to uwagi a teraz wydaje mi sie niski, a do mama i ja narazie nie moge sie wybrac dopiero po porodzie. :-( Wczesniej stokke miałam upatrzony bo wysoki i wogóle a teraz już sama nie wiem 94% dla mury, 5% dla stokke i 1% dla mutsy :-) bo w każdym jakies ale jest albo kolor nie taki albo spacerówka itp.
mam pytanie do użytkowniczek o MAXI COSI MURA 4
podobno budkę w gondoli można ustawić tylko w dwóch pozycjach tzn albo ją postawić albo złożyć zupełnie i żeby to zrobić trzeba wcisnąć przyciski jednocześnie po dwoch stronach. Jak to się sprawdza?
Czy budka w spacerówce nie jest za krotka?
czy wogole chroni przed wiatrem? i jak Wam się sprawdza specerówka zimą bo mi się wydaja jakać taka ciasna, tym bardziej że dziecko trzeba ubrać w kombinezon i czymś okryć nózki.
Jeszce mam pytanie jeśli chodzi o kolor czy ktoś widział na żywo jak wygląda kolor ADRIATIC BLUE?
DZIEKI ZA WSZELKIE OPINIE.
podobno budkę w gondoli można ustawić tylko w dwóch pozycjach tzn albo ją postawić albo złożyć zupełnie i żeby to zrobić trzeba wcisnąć przyciski jednocześnie po dwoch stronach. Jak to się sprawdza?
Czy budka w spacerówce nie jest za krotka?
czy wogole chroni przed wiatrem? i jak Wam się sprawdza specerówka zimą bo mi się wydaja jakać taka ciasna, tym bardziej że dziecko trzeba ubrać w kombinezon i czymś okryć nózki.
Jeszce mam pytanie jeśli chodzi o kolor czy ktoś widział na żywo jak wygląda kolor ADRIATIC BLUE?
DZIEKI ZA WSZELKIE OPINIE.
w zestawie, który ja mam nie było torby...można dokupić oryginalną albo jakąś inną-ja na razie nie potrzebuję
budka w gondoli ma dwie pozycje, przycisków nie trzeba wciskać jednocześnie :) wciskasz jeden potem drugi i kładziesz budkę
do spacerówki przesadzam za jakiś miesiąc, więc wtedy sie wypowiem
uuuu, fajowy ten kolor :) ja mam blueberry
budka w gondoli ma dwie pozycje, przycisków nie trzeba wciskać jednocześnie :) wciskasz jeden potem drugi i kładziesz budkę
do spacerówki przesadzam za jakiś miesiąc, więc wtedy sie wypowiem
uuuu, fajowy ten kolor :) ja mam blueberry
też jestem zainteresowana murą 4. Dzis ogladałam go w Rumii w Bobowózki.pl Mam pytanie do użytkowniczek tego modelu. Jak jeździ się nim po trudnym terenie-np w lesie, czy po plaży? Czy mocowanie budki na rzepy jest wystarczajace? Czy dziecko nie wychodzi bokiem z powodu niestandardowego pałaka bezpieczeństwa?
w terenie radzi sobie dobrze...oczywiście lepiej jest zablokować przednie koła, ten wózek nie jest z tych "miekkich" więc trochę nim trzęsie - tylne koła mają amortyzację
mocowanie budki jest w porządeczku, ani razu rzepy nie póściły a jeździmy już ponad 4 miechy
opinie o spacerówce bedą za miesiąc ;)
mocowanie budki jest w porządeczku, ani razu rzepy nie póściły a jeździmy już ponad 4 miechy
opinie o spacerówce bedą za miesiąc ;)
na poczatku- wyglad. jest piekny :)
pozniej rozkladane na plasko siedzenie.
latwosc przekladania spacerowki przodem i tylem do jazdy
zwrotne i wielkie kola
dobra amortyzacja- mieszkam za miastem- wiec to wazne dla mnie
skladanie- wielkosc po zlozeniu
minus -
cena.... gdyby nie to juz bym byla posiadaczka
maly kosz
drogie dodatki
pozniej rozkladane na plasko siedzenie.
latwosc przekladania spacerowki przodem i tylem do jazdy
zwrotne i wielkie kola
dobra amortyzacja- mieszkam za miastem- wiec to wazne dla mnie
skladanie- wielkosc po zlozeniu
minus -
cena.... gdyby nie to juz bym byla posiadaczka
maly kosz
drogie dodatki
moim pierwszym wozkiem byl i'coo - wyjatkowy, ale ciezki
sprzedalam i kupilam... mutsy
ladny, pomaranczowy z brazowymi skorzanymi dodatkami, plecaczkiem, ale mutsy
na miescie gdzie nie spojrze tam widze swoj wozek. i choc dobrze sie go prowadzi i generalnie jest ok chce go sprzedac i kupic mure :)
bylam w sklepie. komplet kosztuje 2650zl albo cos kolo tego. sama spacerowka (gola) 1950 - drogo.
kolory -spacerowka gray, gondolki flamingo i i taka stalowo szara chyba adriatic blue
sprzedalam i kupilam... mutsy
ladny, pomaranczowy z brazowymi skorzanymi dodatkami, plecaczkiem, ale mutsy
na miescie gdzie nie spojrze tam widze swoj wozek. i choc dobrze sie go prowadzi i generalnie jest ok chce go sprzedac i kupic mure :)
bylam w sklepie. komplet kosztuje 2650zl albo cos kolo tego. sama spacerowka (gola) 1950 - drogo.
kolory -spacerowka gray, gondolki flamingo i i taka stalowo szara chyba adriatic blue
kurka a jak ja byłam to nie widziałam . To musze jeszcze raz pojechac bo chyba ten kolor wybiore ;-). Chciałam czarny ale mąż jakoś nie bardzo jest za czarnym ;-). A czy ktoras może zamawiała mure w akpolu? Bo dzwoniłam oni nie maja ale można zamówić. tylko nie powiedziała mi jaka jest u nich wtedy cena. Któraś wie?
A kiedy bylas? Bo ta czarno czerwona to chyba dopiero co dojechala :) Miala jeszcze osłonki na kołach :)
Ja się jeszce ciągle zastanawiam.
Bylam praktycznie zdecydowana na jedo vedi, bo spełnia moje wymagania: duza godnola, przednie skretne koła, fajna amortyzacja i cena... ale jednak mura jest solidniejsza
Cene tez ma solidniejszą hehe To sporo za wózek.
Szukam w internecie ciekawej promocji
A uzywanych to jeszce nie widzialam :((
Ja się jeszce ciągle zastanawiam.
Bylam praktycznie zdecydowana na jedo vedi, bo spełnia moje wymagania: duza godnola, przednie skretne koła, fajna amortyzacja i cena... ale jednak mura jest solidniejsza
Cene tez ma solidniejszą hehe To sporo za wózek.
Szukam w internecie ciekawej promocji
A uzywanych to jeszce nie widzialam :((
Ja myslaalm, zeby kupic na miejscu, w Trojmiescie.
Chodzi o ew. korzystanie z gwarancji, chociaz z tego co pytalam sprzedawcow to reklamacji na ten wozek brak :)
Gwiazdeczka, jaki kolor zamowilas?
Ja chce z fotelikiem, wiec wyjdzie jeszcze drozej :((((
Muszę się do konca przyszlego tyg. zdecydowac...
Chodzi o ew. korzystanie z gwarancji, chociaz z tego co pytalam sprzedawcow to reklamacji na ten wozek brak :)
Gwiazdeczka, jaki kolor zamowilas?
Ja chce z fotelikiem, wiec wyjdzie jeszcze drozej :((((
Muszę się do konca przyszlego tyg. zdecydowac...
musztarda widze że fajny sklep znalazłaś ;-). To tyle co najtaniej co na allegro. Ja jedynie taniej znalazłam w niemieckim sklepie internetwym bo 379 eur no ale to jeszcze przesyłka i musisz śmigać po niemiecku bo w razie co to powyjaśniać ciężko ;-). Dzwoniłam do tego sklepu co podałaś i tak mura jest tylko na zamówienie bo od ręki nie mają i trwa to jakieś 4-5 dni roboczych a jutro wysyłają do nich zamówienie więc byłby szybciej ;-). I też fajnie bo cena jest taka sama dla 2008 i 2009 kolorów a w nich budka się różni więc pomyśl jaka ci bardziej pasuje i taki kolor wybieraj bo ten co podesłałas to ze starej kolekcji i starej budki. Wiesz żeby nie ryzykowac można wziąć za pobraniem i tak wysyłka 0zł bo pytałam więc fajnie. A w razie co odpukać to ten sklep fizycznie istnieje w wawie więc można podjechac nie zwinie się gościu ;-). Więc myśle że super znalazłaś i może też się skusze ;-). Jedynie taniej to dziś mi w Gdyni w sklepie Pani powiedziała że 1500 kosztuje ale tylko ten czerwony stary kolor co w sklepie mają. No więc jeśli ten flamingo cie interesuje to może w gdyni zobacz bo ja to tylko przez tel wiem osobiście nie byłam. Aha no albo używany wyczaić jeśli te starsze modele cię interesują ;-)
Rzeczywiscie cena za spacerówke fajna.
Mnie, po podliczeniu całego kompletu, wyjdzie praktycznie tak samo jak w bobowozki.
musztarda, tak jak kanka pisze - sprawdz, ktory z kolorow kolekcji 2009 Ci sie podoba i taki bierz! Bo ubiegloroczne mają mniej funkcjonalne (krotsze) budki.
Ja jeszcze jutro zapytam w tym sklepie w Gdyni, co mi zapropunują :)
Mnie, po podliczeniu całego kompletu, wyjdzie praktycznie tak samo jak w bobowozki.
musztarda, tak jak kanka pisze - sprawdz, ktory z kolorow kolekcji 2009 Ci sie podoba i taki bierz! Bo ubiegloroczne mają mniej funkcjonalne (krotsze) budki.
Ja jeszcze jutro zapytam w tym sklepie w Gdyni, co mi zapropunują :)
pytanie juz do posiadaczek wozka spacerowki i starszego dziecka :)
bo siedzisko jest niskie- choc slyszalam, ze to tylko zludzenie.
moja 9 miesieczna corcia jak w niej siedzi -a ma ok 76cm to siedzisko wydaje sie maluskie. zwlaszcza jak sie porowna do mutsy np
wiec jak to jest. moze ja cos zle patrze. czy np 1.5 - 2 letniemu dziecku bedzie nadal wygodnie w takiej spacerowce?
bo siedzisko jest niskie- choc slyszalam, ze to tylko zludzenie.
moja 9 miesieczna corcia jak w niej siedzi -a ma ok 76cm to siedzisko wydaje sie maluskie. zwlaszcza jak sie porowna do mutsy np
wiec jak to jest. moze ja cos zle patrze. czy np 1.5 - 2 letniemu dziecku bedzie nadal wygodnie w takiej spacerowce?
tylko dopytaj bo ten kolor grey ma starą i nową budkę a na tej stronie w mura 3 widze że jest stara. Mi też ten kolor najbardziej się podoba ale mąż stwierdził że dla dziewczynki lepiej czerwony ;-).
co do wielkości to fakt że siedzisko jest tak wyprofilowane (co strasznie mi się podoba ) wizualnie powoduje że wydaje się małe. Ale naprawdę dziecko sie zmieści i większe i nie będzie mu niewygodnie ;-). Koleżanka ma taki wozek i oglądałam go dokładnie ;-).
co do wielkości to fakt że siedzisko jest tak wyprofilowane (co strasznie mi się podoba ) wizualnie powoduje że wydaje się małe. Ale naprawdę dziecko sie zmieści i większe i nie będzie mu niewygodnie ;-). Koleżanka ma taki wozek i oglądałam go dokładnie ;-).
Z tego co mi wiadomo to budka z 2008 miala okienka po boku
2009 juz nie ma.
W ogole to zamieszanie z tymi modelami bo jak jeszcze bylam na etapie wyboru wozka to pytalam o tą budke i w jednym miejscu mi powiedzieli, ze wszyustkie z 2009 mają juz tą ulepszoną bude, w drugim - ze jeden z kolorów 2009 ma - nie wiedziec czemu - starą budkę. Tylko naprwde nie pamietam ktory z tych kolorów :(
Najlepiej zanim zamowisz to zadzwon i niech Ci to sprawdzą na 100%
Ja zamowilam w sklepie bobowozki
2009 juz nie ma.
W ogole to zamieszanie z tymi modelami bo jak jeszcze bylam na etapie wyboru wozka to pytalam o tą budke i w jednym miejscu mi powiedzieli, ze wszyustkie z 2009 mają juz tą ulepszoną bude, w drugim - ze jeden z kolorów 2009 ma - nie wiedziec czemu - starą budkę. Tylko naprwde nie pamietam ktory z tych kolorów :(
Najlepiej zanim zamowisz to zadzwon i niech Ci to sprawdzą na 100%
Ja zamowilam w sklepie bobowozki
No to wlaśnie poszło zamówienie na mura 3 kolor tango red ;-). Zamówiłam ze strony którą znalazła musztarda ;-). Trochę sie denerwuje i mam nadzieje że będe zadowolona. Dziewczyny a może jak będziemy miały wozki w domu to powstawiamy zdjęcia tu ich kolorków prawdziwych? Będzie dla następnych chętnyech które się zastanawiają nad kolorem ;-).
No to teraz musze pozbyć się swojej emmaljungi smart duo ;-) Bo za dużo miejsca zajmuje a do tego kaska potrzebna na nowy jak przyjdzie ;-) Kurka mam nadziej że szybko pujdzie bo miejsca na 3 wozki to ja nie mam ;-) hehe Nawet za małą kase ;-)
Może znacie kogoś kto by chciał ? ;-)
No to teraz musze pozbyć się swojej emmaljungi smart duo ;-) Bo za dużo miejsca zajmuje a do tego kaska potrzebna na nowy jak przyjdzie ;-) Kurka mam nadziej że szybko pujdzie bo miejsca na 3 wozki to ja nie mam ;-) hehe Nawet za małą kase ;-)
Może znacie kogoś kto by chciał ? ;-)
wiperku możesz wstawić fajnie pooglądać na żywo bo byłam w szoku jak twoj kolor zobaczylam zdjęcie katalogowe a widziałam wcześniej twoje to kolor zupełnie inny. No ja swoj kolor zamówilam w ciemno i mam nadzieje że będe zadowolona ale myśle że on tak wygląda jak nasz fotelik maxi cosi bo to też takie zestawienie kolorów ;-)
Ja jeszcze niestety nie mam wózeczka w domu dopiero zamówiony ;-). Jak przyjdzie to wstawie fotki.
Nie wiem jak w tych nowych z tym dodatkowym daszkiem ale mam nadzieje że rozkłada się jak w starym
tu masz fajnie pokazane jak mocno się naciąga w tym starym
http://www.allegro.pl/item621694764_maxi_cosi_mura_3_wozek_dla_dzieci.html
A ten zestaw co pokazałaś bardzo fajny i moim zdaniem się opłaca
Nie wiem jak w tych nowych z tym dodatkowym daszkiem ale mam nadzieje że rozkłada się jak w starym
tu masz fajnie pokazane jak mocno się naciąga w tym starym
http://www.allegro.pl/item621694764_maxi_cosi_mura_3_wozek_dla_dzieci.html
A ten zestaw co pokazałaś bardzo fajny i moim zdaniem się opłaca
No i dziś dostałam swoją mure ;-). Byłam już na pierwszym spacerku i na chodnikach i w sklepie sprawdził się rewelacyjnie zobaczymy jak na moich trudnych terenach mu pujdzie ;-). Zdjęć jeszcze nie zrobiłam , postaram się jutro.
I teraz moje wrażenia. Jak go dostałam to troche się zawiodłam , myślałam że jak za taką cene jednak będzie troszke ładniej zrobiony - ale nie jest aż tak źle ;-). Jest pierun cieżki i nie taki miękki jak emma niestety ( ta amortyzacja ehhh ;-) ). Za to skrętne koło ekstra. To moj pierwszy trzykołowiec i ze skrętnym kołem i powiem szczerze to wozio naprawdę stabilny (moze przez te przednie podwojne koło) zawraca normalnie w miejscu, prowadzi sie leciuteńko jedną ręką i podbija też bardzo dobrze. Zobaczymy jak w terenie. Więc tak ja jednak chyba kocham emmy ;-) i pewnie przy drugim dziecku głęboka będzie tez emma ale jak na trzykołowiec to mura jest rewelka i nie znalazłam lepszej. No a jak mała będzie dobrze chodzić to tak mi się marzy mclaren parasolka ;-) ale to za jakieś 1,5 roku ;-)
Więc emma moja do oddania polecam, kochany wózeczek ;-)
Aaaaa i sklep który znalazła musztarda polecam w 100%, miło , szybko, super i tanio jeśli chodzi o spacerówkę mura ;-)
I teraz moje wrażenia. Jak go dostałam to troche się zawiodłam , myślałam że jak za taką cene jednak będzie troszke ładniej zrobiony - ale nie jest aż tak źle ;-). Jest pierun cieżki i nie taki miękki jak emma niestety ( ta amortyzacja ehhh ;-) ). Za to skrętne koło ekstra. To moj pierwszy trzykołowiec i ze skrętnym kołem i powiem szczerze to wozio naprawdę stabilny (moze przez te przednie podwojne koło) zawraca normalnie w miejscu, prowadzi sie leciuteńko jedną ręką i podbija też bardzo dobrze. Zobaczymy jak w terenie. Więc tak ja jednak chyba kocham emmy ;-) i pewnie przy drugim dziecku głęboka będzie tez emma ale jak na trzykołowiec to mura jest rewelka i nie znalazłam lepszej. No a jak mała będzie dobrze chodzić to tak mi się marzy mclaren parasolka ;-) ale to za jakieś 1,5 roku ;-)
Więc emma moja do oddania polecam, kochany wózeczek ;-)
Aaaaa i sklep który znalazła musztarda polecam w 100%, miło , szybko, super i tanio jeśli chodzi o spacerówkę mura ;-)
wiesz co wpier oni chyba mają coś zamieszane z tymi budkami i pięć tysięcy ich wersji bo mi też się wydaje że tylko brakiem okienek się różni ;-). Ale w sklepie ta czarna miała chyba inny materiał już teraz nie pamiętam. Niech dziewczyny które teraz będa w mama i ja niech się przyjzą dokładnie bo ja też zgłupiałam ;-). Ale kolor jest nowy no i ten brak okienek po bokach też niby ;-)
Ma wyjmowany materiał.
Ale niestety musze napisać że wózek nie zaciekawie przeszedł moj test w terenie. Jechałam dzis po polnych drogach i płytach ( to jeszcze nie najgorszy teren po którym jeździłam moją emmą) i masakra. Prowadzi się nawet nieźle i lekko ale dziecko mi tak wytrzęsło że mała się obudziła i nie chciała spać, w emmie to ją tylko tak kołysało. A do tego po tym zaczęlo coś trzeszczeć no nie bardzo mi się to widzi w trzy dniowym wózku za tyle kasy. No ale trudno przy następnym dziecku znowu będzie chyba emma ;-). Jeśli chodzi o chodniki , ulice, manewrowanie to mura jest rewelacja ale na teren nie ma nic innego jak emma moim zdaniem. I jak ktoś nie jeździł emmą a twierdzi że po ciężkim terenie jeździ się jakims wózkiem rewelacyjnie to nie wie o czym mówi . Niech sprubuje emmaljungi. Można o nim powiedzieć że jest brzydki bo to kwestia gustu że ciężki bo to prawda ale lepszej amortyzacji nie ma na świecie. To oczywiście moje zdanie ;-). Ale jeśli ktoś nie potrzebuje bardzo terenowego wózka to mura jest rewelka, stabilna, lekko sie prowadzi, podbija no i moim zdaniem jest ładna ;-)
Ale niestety musze napisać że wózek nie zaciekawie przeszedł moj test w terenie. Jechałam dzis po polnych drogach i płytach ( to jeszcze nie najgorszy teren po którym jeździłam moją emmą) i masakra. Prowadzi się nawet nieźle i lekko ale dziecko mi tak wytrzęsło że mała się obudziła i nie chciała spać, w emmie to ją tylko tak kołysało. A do tego po tym zaczęlo coś trzeszczeć no nie bardzo mi się to widzi w trzy dniowym wózku za tyle kasy. No ale trudno przy następnym dziecku znowu będzie chyba emma ;-). Jeśli chodzi o chodniki , ulice, manewrowanie to mura jest rewelacja ale na teren nie ma nic innego jak emma moim zdaniem. I jak ktoś nie jeździł emmą a twierdzi że po ciężkim terenie jeździ się jakims wózkiem rewelacyjnie to nie wie o czym mówi . Niech sprubuje emmaljungi. Można o nim powiedzieć że jest brzydki bo to kwestia gustu że ciężki bo to prawda ale lepszej amortyzacji nie ma na świecie. To oczywiście moje zdanie ;-). Ale jeśli ktoś nie potrzebuje bardzo terenowego wózka to mura jest rewelka, stabilna, lekko sie prowadzi, podbija no i moim zdaniem jest ładna ;-)
wiesz samo skrętne koło tu tak nie przeszkadza i możliwość zablokowania jest fajna ;-). Ale on poprostu jest taki twardy i myśle że dla tego tak super się go prowadzi właśnie w mieście na chodnikach i ulicach i takich nierównościach miejskich jak piszesz . Wjazd na chodnik, zjazd z niego rewelka to nie mogę powiedzieć . Ale ja musiałam go też przetestować w trudnych terenach ;-)
Cześć. Jestem użytkowniczką maxi cosi mura 3 od 4 miesięcy. Mam model z 2008 roku. Dla osób które planują zakup mury a mają jeszcze czas radzę zaczekać do końca roku, wtedy mają super promocje. Ja swoją murę kupiłam na allegro w grudniu i za spacerówkę, gondole z dodatkami, śpiworek i fotelik maxi cosi citi zapłaciłam 1850. Zgadzam się też z opinią o amortyzacji mury - jest dość kiepska. Swietna jest gondolka, wielka i mięciutka w środku - moje dziecko ją uwielbia :) No i składanie bajka. Jak się "spłaszczy" gondole to mieści sie ze stelażem i wielkimi zakupami w bagażniku średniej wielkości samochodu.
Hej dziewczyny, ja też chciałabym kupić Mure dla mojej księżniczki ale boję się dwóch rzeczy i stąd moje pytania do was :)
Czy hałas dochodzący z budki spacerówki nie przeszkadza waszym maluchom?
Oraz czy spacerówka Mury 3 jest stabilna i nie przewraca wam się ukochany maluszek w niej? Słyszałam, że jest to często spotykany problem w trójkołowcach.
Pozdrawiam serdecznie szczęśliwe mamusie
Czy hałas dochodzący z budki spacerówki nie przeszkadza waszym maluchom?
Oraz czy spacerówka Mury 3 jest stabilna i nie przewraca wam się ukochany maluszek w niej? Słyszałam, że jest to często spotykany problem w trójkołowcach.
Pozdrawiam serdecznie szczęśliwe mamusie
moja ma 16 miesięcy i się mieści i jest jej wygodnie...
ale dla 19 miesięcznego specjalnie bym niekupowała takiej spacerówki, bejbiś w tym wieku już więcej chodzi niż jeździ więc kupiłabym jakąś lekką składaną w parasolkę
my używamy Mury tylko na spacerki przy domu, bo Mała czasem jeszcze utnie sobie drzemkę a tak to już raczej jeździ w Inglesinie Trip albo łazi na nóżkach
ale dla 19 miesięcznego specjalnie bym niekupowała takiej spacerówki, bejbiś w tym wieku już więcej chodzi niż jeździ więc kupiłabym jakąś lekką składaną w parasolkę
my używamy Mury tylko na spacerki przy domu, bo Mała czasem jeszcze utnie sobie drzemkę a tak to już raczej jeździ w Inglesinie Trip albo łazi na nóżkach
Dziękuje za odpowiedz:) Własnie mam w tej chwili wózek Mamas&Papas, jest lekki, a te małe kóleczka doprowadzają mnie do szału, wszystko trzeszczy i stuka. Myśle jeszcze wózku Maclaren, tylko znów te kółka..... przez te sniegi to z dzieckiem z domu nie mogłam wyjść:( Pozdrawiam , będę szukać dalej :)
Mam jeszcze kilka pytań do Ciebie bo widzę, ze jesteś obeznana w temacie :)
Nie wkurzało Cie wyciąganie tej osłonki z budki jak dziecko uśnie? Nie wisi później taka "szmata" za wózkiem? No i czy przez to nie jest zimno, nie hula wiatr w środku wózka?
Piszesz, że Twoja mała ma 16 miesięcy i się mieści ale czy nogi jej nie wiszą? A raczej czy nie idą jej na boki jak siedzi bo ten podnóżek dość wąski, Musty ma super szeroki ale mi się te wózki nie podobają :(
Ahhh kupno wozu dla dziecka to taki kłopot :/
Nie wkurzało Cie wyciąganie tej osłonki z budki jak dziecko uśnie? Nie wisi później taka "szmata" za wózkiem? No i czy przez to nie jest zimno, nie hula wiatr w środku wózka?
Piszesz, że Twoja mała ma 16 miesięcy i się mieści ale czy nogi jej nie wiszą? A raczej czy nie idą jej na boki jak siedzi bo ten podnóżek dość wąski, Musty ma super szeroki ale mi się te wózki nie podobają :(
Ahhh kupno wozu dla dziecka to taki kłopot :/
aneczka...w lecie miałam zwiniętą tą osłonę całkowicie, natomiast na wiosnę i jesień była cały czas wyciągnięta...jak jest zapięta i ściągnięta sznurkiem to nic nie lata i wiatr nie hulał w środku
teraz też jest wyciągnięta cały czas...
jeśli chodzi o podnóżek to mam na razie jeszcze podniesiony i Misiak nóżki na nim trzyma...fakt ze nie należy do jakiś gigantów bo mierzy 80 cm
śpiworek mam uniwersalny...gdzieś wyżej w tym wątku chyba wklejałam zdjęcie spacerówki własnie ze śpiworkiem
teraz też jest wyciągnięta cały czas...
jeśli chodzi o podnóżek to mam na razie jeszcze podniesiony i Misiak nóżki na nim trzyma...fakt ze nie należy do jakiś gigantów bo mierzy 80 cm
śpiworek mam uniwersalny...gdzieś wyżej w tym wątku chyba wklejałam zdjęcie spacerówki własnie ze śpiworkiem
Dzien dobry. Pozwole sobie dodac kilka slow na temat mury, gdyz jestem jego uzytkowniczka od 1,5 roku.:) Pytal ktos o mozliwosc skladania go razem z siedziskiem. Wiec powiem wam ze jak tak skladam i razem z zamontowana budka, ale wlasnie jak siedzisko jest przodem go kierunku jazdy. Trzeba tylko je pochylic maksymalnie do przodu. Tak jest wygodniej chociazby na podroz samolotem. Wszystko w jednej calosci :). A jesli chodzi o spiworek to ja mam akurat quinny ale rownie dobrze bedzie tam pasowal kazdy inny spiworek. Spiworki maja miejsca na pasy wiec w miejsce gdzie jest dzurka na pas pomiedzy nozkami ja wkladam palak i jest ok. Niewiem czy dobrze to wytlumaczylam, ale gdyby ktos byl chetny to sluze zdjeciami, choc niewiem jak dlugo bo wlasnie wystawiam moj zestaw na sprzedaz :) pozdrawiam
Heja. Dziewczyny nie wystawilam na aukcji gdyz nie posiadam konta na allegro poniewaz mieszkam w irlandii i tu mam ogloszenia....mam kolor green slice. Moj zestaw to spacerowka,fotelik maxi cosi cabrio fix,spiworek quinny do spacerowki i drugi spiworek do fotelika maxi cosi,torba maxi cosi,folia p/deszcz. 5 lutego przylatuje do pl na 2 tygodnie wiec gdyby ktoras byla naprawde zdecydowana to moglabym przywiezc. Mieszkam 40 min od Gdanska:) Moze po prostu podam mojego maila beaktaa@wp.pl
witam, mam pytanie, mam zamiar kupić wóżwk zastanawiam sie który lepiej maxi cosi mura 3 czy mura 4? mam termin porodu na 16 czerwca, czy w wersji spacerowej można wozić przy rozłożeniu od chwili urodzenia dzidziunia bo zastanawoalam sie nad wersja wózek spacerowy + fotelik cabrio fix bez gondoli? czy to mało bezpieczne?
bardzo ale to bardzo prosze o opinie
bardzo ale to bardzo prosze o opinie
Ja mam 4 i jest ok. Z 3 nie mam doświadczeń, chociaż wydaje mi się, że ciężko by się go po śniegu pchało.
Uważam, że gondola jest konieczna. W foteliku dziecko powinno teoretycznie przebywać maksa 1-1,5 nie więcej. Spacerówka nie jest odpowiednia dla noworodka, ponieważ nie rozkłada się w do końca i nie chroni dobrze przed chłodem.
Moje maleństwo urodziło się w czerwcu i było dużych rozmiarów 60 cm i 4230, a nadal jeździ w gondoli. :)
Uważam, że gondola jest konieczna. W foteliku dziecko powinno teoretycznie przebywać maksa 1-1,5 nie więcej. Spacerówka nie jest odpowiednia dla noworodka, ponieważ nie rozkłada się w do końca i nie chroni dobrze przed chłodem.
Moje maleństwo urodziło się w czerwcu i było dużych rozmiarów 60 cm i 4230, a nadal jeździ w gondoli. :)
Hej. Ja mam wlasnie taki wlasnie zestaw. Pisalam kilka postow wyzej. Spacerowka+fotelik.Bez gondoli. Jak dla mnie jest zbedna. Mam mure 4. Spacerowka rozklada sie na plasko. Do tego cieply spiworek i bez problemu mozna tak jezdzic. Jowka jak chcesz podaj maila i wysle ci zdjecia jak wyglada taka spacerowka rozlozona na plasko z miesiecznym dzieciem w srodku :)
Jestem bardzo zadowolona z wózeczka.
Po 8 msc użytkowania widzę minusy i plusy.
PLUSY
- duża gondola
- ładny klasyczny wygląd
- skrętne koła (rewelacja!!!)
- możliwość blokady - ułatwia jazdę w śniegu
- małe wymiary po złożeniu
- wysoka jakość wykonania
- brak konieczności kupowania przejściówek do fotelika (to rzadkość!)
- gondola posiadająca możliwość złożenia prawie na płasko
MINUSY
-drogie oryginalne dodatki
-mały kosz
-dwie osie jazdy kółek
-bezsensowna dziura w daszku
-ciężki
Tyle mi przyszło do głowy. Może ktoś jeszcze się wypowie z posiadaczek :D
Po 8 msc użytkowania widzę minusy i plusy.
PLUSY
- duża gondola
- ładny klasyczny wygląd
- skrętne koła (rewelacja!!!)
- możliwość blokady - ułatwia jazdę w śniegu
- małe wymiary po złożeniu
- wysoka jakość wykonania
- brak konieczności kupowania przejściówek do fotelika (to rzadkość!)
- gondola posiadająca możliwość złożenia prawie na płasko
MINUSY
-drogie oryginalne dodatki
-mały kosz
-dwie osie jazdy kółek
-bezsensowna dziura w daszku
-ciężki
Tyle mi przyszło do głowy. Może ktoś jeszcze się wypowie z posiadaczek :D
jak dla mnie same plusy...
kosz może być mały bo ja i tak zakupów nie robię, dwie osie jazdy mi nie przeszkadzają...ciężki...fakt, ale ja mam windę więc mi to rybka ;)
co do samej spacerówki i fotelika...moje dziecko urodziło się duże, ponad 4 kg i nie wyobrażam sobie wożenia Miśki od urodzenia w spacerówce rozłożonej na płasko a co dopiero jkby to był mniejszy bobas...wydaje mi się to mało bezpieczne...
faktem jest, ze spacerówka rozkłada się parktycznie na płasko...ale to nie jest to samo co gondola...a takie małe dzieciątko spedza dosyć dużo czasu na spacerach i nie tylko w wózeczku...
jak się kupuje taki wózek to te 500 zł na gondolę można też wydać...na pewno jest to zdrowsze dla dziecka i bezpieczniejsze...a wożenie malucha w foteliku zamiast w gondoli to juz zostawię bez komentarze...widuje takie "mamusie" na spacerach...
kosz może być mały bo ja i tak zakupów nie robię, dwie osie jazdy mi nie przeszkadzają...ciężki...fakt, ale ja mam windę więc mi to rybka ;)
co do samej spacerówki i fotelika...moje dziecko urodziło się duże, ponad 4 kg i nie wyobrażam sobie wożenia Miśki od urodzenia w spacerówce rozłożonej na płasko a co dopiero jkby to był mniejszy bobas...wydaje mi się to mało bezpieczne...
faktem jest, ze spacerówka rozkłada się parktycznie na płasko...ale to nie jest to samo co gondola...a takie małe dzieciątko spedza dosyć dużo czasu na spacerach i nie tylko w wózeczku...
jak się kupuje taki wózek to te 500 zł na gondolę można też wydać...na pewno jest to zdrowsze dla dziecka i bezpieczniejsze...a wożenie malucha w foteliku zamiast w gondoli to juz zostawię bez komentarze...widuje takie "mamusie" na spacerach...
Dlaczego wozenie dziecka w spacerowce jest malo bezpieczne? Przeciez niezaleznie od wieku dziecko zawsze musi byc przypiete. Ja oczuwiscie nie mowie o tym oryginalnym spiworku bo w tym to faktycznie sobie nie wyobrazam noworodka ale o takim grubszym, bardziej sztywnym. Ktory w polaczeniu ze spacerwka naprawde zle nie funkcjonuje. Ale wiadomo. Ja mam swoje przekonania bo tak uzytkowalam wozek. Ktos kto bedzie uzytkowal gondole tez bedzie bronil swoich racji. Dlatego tez kazdy ma prawo do swojego wyboru :)
napisałam, ze MI się tak wydaje i JA mam takie odczucia...
a każdy robi tak jak uważa...i nikogo nie namawiam do zmiany nastawienia
dziewczyna pyta o opinie i odpowiadam :)
takiego malucha własnie szkoda mi przypinać pasami bo musi być to niewygodne po prostu...tak samo szkoda mi było zapinać pasami w foteliku
zresztą po coś tą gondolę wymyślono :)
a każdy robi tak jak uważa...i nikogo nie namawiam do zmiany nastawienia
dziewczyna pyta o opinie i odpowiadam :)
takiego malucha własnie szkoda mi przypinać pasami bo musi być to niewygodne po prostu...tak samo szkoda mi było zapinać pasami w foteliku
zresztą po coś tą gondolę wymyślono :)
No wlasnie. Pytala o opinie na temat zestawu spacerowka+fotelik, wiec jako posiadaczka takiegoz zestawu odpowiedzialam z wlasnego doswiadczenia jak to wyglada w praktyce. Jak dla mnie sie sprawdzilo.
Odnosnie pasow to przeciez tez po cos je wymyslono...
Juz nie wspomne jak wazna role odgrywaja w fotelikach, i nie wyobrazam sobie nie zapiac mojego dziecka pasami. Jak dla mnie BEZPIECZENSTWO przede wszytkim....
Odnosnie pasow to przeciez tez po cos je wymyslono...
Juz nie wspomne jak wazna role odgrywaja w fotelikach, i nie wyobrazam sobie nie zapiac mojego dziecka pasami. Jak dla mnie BEZPIECZENSTWO przede wszytkim....
oczywiście, ze bezpieczeństwo przede wszystkim :) w foteliku dziecko MUSI być zapięte
no nic...ja się zaliczam do zwolenniczek gondoli, choć tez kiedyś rozważałam zakup tylko spacerówki i fotelika...jednak doszłam do wniosku, ze w gondoli dziecku jest i zdrowiej i wygodniej
ot tyle na temat
takie moje zdanie
no nic...ja się zaliczam do zwolenniczek gondoli, choć tez kiedyś rozważałam zakup tylko spacerówki i fotelika...jednak doszłam do wniosku, ze w gondoli dziecku jest i zdrowiej i wygodniej
ot tyle na temat
takie moje zdanie
Dziecko MUSI byc zapiete i w foteliku i w wozku. Takie sa przepisy, choc podejrzewam ze w Polsce one nie obowiazuja....
A w twojej wypowiedzi wyzej napisalas ze, szkoda ci bylo zapinac pasami dziecko w foteliku, wiec czegos tu nie rozumiem. ???
Zreszta to jest watek na temat jednego konkretnego wozka a poki co temat zjechal dosc istotnie z glownego zalozenia tego watku, wiec mysle ze dalsza, wymiana zdan na temat bezpieczenstwa i pasow nie ma sensu. Kazdy zrobi to co uwaza za sluszne.
A w twojej wypowiedzi wyzej napisalas ze, szkoda ci bylo zapinac pasami dziecko w foteliku, wiec czegos tu nie rozumiem. ???
Zreszta to jest watek na temat jednego konkretnego wozka a poki co temat zjechal dosc istotnie z glownego zalozenia tego watku, wiec mysle ze dalsza, wymiana zdan na temat bezpieczenstwa i pasow nie ma sensu. Kazdy zrobi to co uwaza za sluszne.
Ja rowniez dołaczam sie do zwolenniczek gondoli. Jednak wygoda dziecka i jego zdrowy kręgosłup to podstawa. Spacerówka, nawet rozłozona na płasko, nie jest idealnie płaska :) Jesli wiecie co mam na mysli. Nie wyobrazam sobie takiego rozwiązania dla noworodka i calkiem malego dziecka.
Co do maxi cosi mura - gondola wózka jest spora. I zgodnie z załozeniem, syn lipcowy przejezdzi w niej zimę.
Co do zalet to podpisze się pod gwiazdeczkaania.
Z wad - chyba tylko cena.
Aha, jeszce pokrywa do gondoli wózka. Mogłaby mieć trochę wyższą "stójkę" chroniącą wnętrze budy od wiatru. Ale z tym tez sobie mozna poradzic, ja stawiam kocyk i jest ok.
Waga wozka dla mnie stanowi zalete :) Wozek jest bardziej stabilny, dobrze rozłozony ciężar wózka powoduje, ze swietnie sie pcha i prowadzi.No i nie musze jej nigdzie nosic, bo korzystam z windy :)
Co do maxi cosi mura - gondola wózka jest spora. I zgodnie z załozeniem, syn lipcowy przejezdzi w niej zimę.
Co do zalet to podpisze się pod gwiazdeczkaania.
Z wad - chyba tylko cena.
Aha, jeszce pokrywa do gondoli wózka. Mogłaby mieć trochę wyższą "stójkę" chroniącą wnętrze budy od wiatru. Ale z tym tez sobie mozna poradzic, ja stawiam kocyk i jest ok.
Waga wozka dla mnie stanowi zalete :) Wozek jest bardziej stabilny, dobrze rozłozony ciężar wózka powoduje, ze swietnie sie pcha i prowadzi.No i nie musze jej nigdzie nosic, bo korzystam z windy :)
Ja też mojego wózka nie muszę wnosić - mam windę i podjazd :D
Ale jednak zdarzają się czasem sytuację, kiedy trzeba wózeczek wnieść kilka schodków. Jak dla mnie ciężar wózka + 10 kg dziecka to za dużo.
Gdybym miała wnosić ten wózek 2 razy lub nawet raz dziennie to bym go na pewno nie kupiła bo mój kręgosłup nie dałby rady :D
Ale jednak zdarzają się czasem sytuację, kiedy trzeba wózeczek wnieść kilka schodków. Jak dla mnie ciężar wózka + 10 kg dziecka to za dużo.
Gdybym miała wnosić ten wózek 2 razy lub nawet raz dziennie to bym go na pewno nie kupiła bo mój kręgosłup nie dałby rady :D
czasami trzeba wnieść...racja...ja wciągam po schodkach na tylnich kołach...
a propos poprzednich wypowiedzi...zapinałam i zapinam dziecko w foteliku i tak samo w spacerówce...
napisałam że szkoda takiego Maluszka katowac tymi pasami więc zapinanie w foteliku jak dla mnie wystarczy...
rozmawiamy tu o malutkich dzieciach do 6 miesiąca
w gondolach nie ma pasów...a przynajmniej ja nie widziałam gondoli z pasami...
a propos poprzednich wypowiedzi...zapinałam i zapinam dziecko w foteliku i tak samo w spacerówce...
napisałam że szkoda takiego Maluszka katowac tymi pasami więc zapinanie w foteliku jak dla mnie wystarczy...
rozmawiamy tu o malutkich dzieciach do 6 miesiąca
w gondolach nie ma pasów...a przynajmniej ja nie widziałam gondoli z pasami...
Też mam maxi cosi mura ale 3 i tylko spacerówke. W zasadzie jestem zadowolona ale jeśli chodzi o jazdę w terenie to nawet nie umywa się do emmaljungi ;-)
Aha i 100% zgadzam się z Wiper. Pewnie że można kupić wózek bez gondoli ale dziecko malutkie takie które nie siedzi nie można położyć bez pasów a pasy w spacerówce dla takiego dziecka są nieodpowiednie. Można w fotyeliku ale dłużesze wożenie w foteliku jest nie zdrowe i męczoące i po co męczyć dziecko . Więc moim zdaniem gondola musi być choćby taka miękka którą się kladzie na spacerówkę.
Aha i 100% zgadzam się z Wiper. Pewnie że można kupić wózek bez gondoli ale dziecko malutkie takie które nie siedzi nie można położyć bez pasów a pasy w spacerówce dla takiego dziecka są nieodpowiednie. Można w fotyeliku ale dłużesze wożenie w foteliku jest nie zdrowe i męczoące i po co męczyć dziecko . Więc moim zdaniem gondola musi być choćby taka miękka którą się kladzie na spacerówkę.
Ja też użytkuję Maxi Cosi Mure 4 od 9 miesięcy i niestety uważam, że za wysoką ceną wózka nie idzie jednak jakość.
Niestety zima pokazała, że wózek się nie sprawdził. Te mniejsze i węższe koła przednie dramatycznie sprawdzały się na śniegu. Szczególnie wtedy kiedy śnieg już dłużej leżał był twardy i zbity.
Poza tym jeśli chodzi o amortyzaję to nie raz miałam wrażenie, że zaraz wytrząse dziecku mózg. I to wcale nie spacerowalam po trudnych terenac, a po deptaku nadmorskim. Wózek jest okropnie twardy.
Buda i przykrycie wierzchnie gondoli są zbyt kłuse i musiałam wciąż zakładać to foliowe okrycie.
Miałam możliwość przez miesiąc używać pożyczonego Emajlunga i jest o niebo lepszy, duża, szeroka gondola, budą i okryciem wierzchnim moża spokojnie zabezpieczyć dzieciaczka od wiatru nie zakładając foli.
Jak musialam oddac tego Emajlunga to aż miałam łęzkę w oku, bo jak przełozyłam dzieciaczka do Maxi Cosi to na serio ten wózek nie prezentuje się najlepiej.
Latem używała dużo moskitiere i uważam, ze tez mogłaby być troszke większa, bo ledwo ledwo co starcza na naciągnięcie na wózek.
Nie wspomnę już o tym, że dużym minusem jest brak możliwości składania budy w gondoli na różnych wysokościach.
Żeby nie było, że same minusy to plusem jest to, ze łatwo się składa i , ze fotelik można łatwo wpiąc na stelaż.
Trochę się boję jak to będzie jak przesadzę dziecko do spacerowki.
To tyle o Murze ;-)
Niestety zima pokazała, że wózek się nie sprawdził. Te mniejsze i węższe koła przednie dramatycznie sprawdzały się na śniegu. Szczególnie wtedy kiedy śnieg już dłużej leżał był twardy i zbity.
Poza tym jeśli chodzi o amortyzaję to nie raz miałam wrażenie, że zaraz wytrząse dziecku mózg. I to wcale nie spacerowalam po trudnych terenac, a po deptaku nadmorskim. Wózek jest okropnie twardy.
Buda i przykrycie wierzchnie gondoli są zbyt kłuse i musiałam wciąż zakładać to foliowe okrycie.
Miałam możliwość przez miesiąc używać pożyczonego Emajlunga i jest o niebo lepszy, duża, szeroka gondola, budą i okryciem wierzchnim moża spokojnie zabezpieczyć dzieciaczka od wiatru nie zakładając foli.
Jak musialam oddac tego Emajlunga to aż miałam łęzkę w oku, bo jak przełozyłam dzieciaczka do Maxi Cosi to na serio ten wózek nie prezentuje się najlepiej.
Latem używała dużo moskitiere i uważam, ze tez mogłaby być troszke większa, bo ledwo ledwo co starcza na naciągnięcie na wózek.
Nie wspomnę już o tym, że dużym minusem jest brak możliwości składania budy w gondoli na różnych wysokościach.
Żeby nie było, że same minusy to plusem jest to, ze łatwo się składa i , ze fotelik można łatwo wpiąc na stelaż.
Trochę się boję jak to będzie jak przesadzę dziecko do spacerowki.
To tyle o Murze ;-)
dziewczyny ja tez jestem juz zdecydowana na mure maxi cros 4,w kolorze czarnym. Znalazlam taka na stronie bobowozki, ale cena szok 3300zł. czy te wozki wszedzie tle kosztuja czy moge gdzies w trojmiescie kupic taniej chcialabym wydac ok 2500-2800zł maksymalnie. Czy kolekacje zeszloroczne sa przeceniane? zalezy mi na calym czarnym wozku.
Karolla - jak kupowałam rok temu - to ten sprzedawca miał najtaniej - no i jest sprawdzony, także w razie czego kupuj bez obaw. :D
Co z tymi dodatkami nikt nie ma ?
http://www.allegro.pl/item926699711_spiworek_adriatic_blue_do_wozka_mura_3_4_od_g_7.html
http://www.allegro.pl/item938711242_torba_do_wozka_mura_3_4_kolor_fantasy_green.html
Co z tymi dodatkami nikt nie ma ?
http://www.allegro.pl/item926699711_spiworek_adriatic_blue_do_wozka_mura_3_4_od_g_7.html
http://www.allegro.pl/item938711242_torba_do_wozka_mura_3_4_kolor_fantasy_green.html
Rzeczywiscie co uzytkownik to opinia :)
Moskitiery uzywalam latem intensywnie i nigdzie nie byla przymala :)
Zimą w sniegu wózek sprawowal sie bez zarzutu - oczywiscie przy zablokowanych kołach przednich.
Amortyzacja - rzeczywiscie wózek nie jest tak miekki jak te na pasach czy wahaczach, ale nie zauwazylam, zeby dzieckiem telepało i trzesło.
Najlepiej wypróbowac w sklepie, pojezdzic, poskrecac itd.
Gwiazdeczkaaania ja nie pomoge, bo nie kupowalam tych oryginalnych dodatków. Śpiworek ewidentnie mi sie nie podoba a syn i tak nie dał by sobie tak schowac rąk :) Torbę udalo mi sie dobrac w miare zblizonym kolorze do wozka za 1/3 ceny oryginalnej.
Teraz chyba bede szukała parasolki na lato, niekoniecznie oryginalnej
Moskitiery uzywalam latem intensywnie i nigdzie nie byla przymala :)
Zimą w sniegu wózek sprawowal sie bez zarzutu - oczywiscie przy zablokowanych kołach przednich.
Amortyzacja - rzeczywiscie wózek nie jest tak miekki jak te na pasach czy wahaczach, ale nie zauwazylam, zeby dzieckiem telepało i trzesło.
Najlepiej wypróbowac w sklepie, pojezdzic, poskrecac itd.
Gwiazdeczkaaania ja nie pomoge, bo nie kupowalam tych oryginalnych dodatków. Śpiworek ewidentnie mi sie nie podoba a syn i tak nie dał by sobie tak schowac rąk :) Torbę udalo mi sie dobrac w miare zblizonym kolorze do wozka za 1/3 ceny oryginalnej.
Teraz chyba bede szukała parasolki na lato, niekoniecznie oryginalnej
Taniej wózek można kupić w niemieckich sklepach, czarna spacerówka 380 euro, czarna gondola 145 euro tj. ok 2050zł, koszt dostawy do Polski to około 6 euro, a fotelik można kupić u nas za 530zł. Więc komplet wyniesie Cię jakieś 2600. Uważam, że warto.
a co do akcesoriów, to kupiłam torbę, czekam na jej dostawę jak będę juz ja miłą to podzielę się opinią.
Pozdraiwam
a co do akcesoriów, to kupiłam torbę, czekam na jej dostawę jak będę juz ja miłą to podzielę się opinią.
Pozdraiwam
śpiworka nie kupowałam, mam uniwersalny i pasuje idealnie
chciałam kupić parasolkę bo w sklepach akurat nic nie było dostępnego co by pasowało i było w odpowiedniej kolorystyce i koniec końców okazało się, ze oryginalnej tez akurat nie było na magazynach więc olałam sprawę...lato przejeździłam bez parasolki i było ok
natomiast mam torbę...
powiem tak...droga, fajna ale bardziej do noszenia ze sobą na ramieniu bo fajnie wygląda i fajnie się nosi...ona idealnie pasuje do koszyka pod wózkiem, natomiast na rączce trochę dupiato się ją wozi bo nie ma żadnych zaczepów i spada w dół rączki
no i wg mnie nie jest zbyt pojemna, chociaż zależy kto co nosi
ja używałam jej dopiero przy spacerówce bo wtedy nosiłam ze sobą picie, jakie przekąski dla Miśki itp.
wcześniej nie była mi potrzebna
chciałam kupić parasolkę bo w sklepach akurat nic nie było dostępnego co by pasowało i było w odpowiedniej kolorystyce i koniec końców okazało się, ze oryginalnej tez akurat nie było na magazynach więc olałam sprawę...lato przejeździłam bez parasolki i było ok
natomiast mam torbę...
powiem tak...droga, fajna ale bardziej do noszenia ze sobą na ramieniu bo fajnie wygląda i fajnie się nosi...ona idealnie pasuje do koszyka pod wózkiem, natomiast na rączce trochę dupiato się ją wozi bo nie ma żadnych zaczepów i spada w dół rączki
no i wg mnie nie jest zbyt pojemna, chociaż zależy kto co nosi
ja używałam jej dopiero przy spacerówce bo wtedy nosiłam ze sobą picie, jakie przekąski dla Miśki itp.
wcześniej nie była mi potrzebna
Dziewczyny, który kolorek Waszym zdaniem wybrać dla dziewczynki? Green slice czy atlantic- czy one nie są bardzo jaskrawe? A z 2009 roku brązowy albo szary? Na żywo widziałam tylko jeden model z 2010 roku i na pewno się nie zdecyduje bo budka jest straszna! Szukam na allegro ale te kolory na żywo wyglądają zupełnie inaczej więc może coś doradzicie?
Ja dla dziweczynki wybrałam gondolę ADRIATIC BLUE z 2009 roku i spacerówkę BLUE NOTE z 2010 roku. Ogólnie wzięłabym cały zestaw Adriatic blue ale ze względu na to że kolekcja 2010 ma poprawioną budkę w spacerówce (chodzi o tył budki - wiszący materiał) zdecydowaliśmy o dwóch różnych kolorach - z resztą zawsze to jakaś odmiana :)
Atlantica oglądałam jakieś 2 tyg. temu w Mama i Ja w Gdańsku - moim zdaniem nie jest on jaskrawy, bardzo mi się podoba. A kolor Green slice widziałam w bobowózkach w Gdyni - jak dla mnie ta zieleń trochę za ciemna, ale to kwestia gustu. Brązowego koloru nie lubię więc u mnie z automatu odpadł ale też był w Mama i Ja jak byłam. A co z tą budką z 2010 roku było nie tak ? My też z tymi budkami mieliśmy problem, aż w Bobo wózkach Pani nam wszystko dokładnie pokazała i omówiła. W Mama i Ja chłopak który nas obsługwał nie wiedział nawet jak się budkę do spacerówki montuje - mój mąż mu pokazywał a nie on nam (na tosia.pl o ile dobrze pamiętam jest filmik z instrukcją któy oglądaliśmy - z tym że tam jest budka z 2009 roku).
Atlantica oglądałam jakieś 2 tyg. temu w Mama i Ja w Gdańsku - moim zdaniem nie jest on jaskrawy, bardzo mi się podoba. A kolor Green slice widziałam w bobowózkach w Gdyni - jak dla mnie ta zieleń trochę za ciemna, ale to kwestia gustu. Brązowego koloru nie lubię więc u mnie z automatu odpadł ale też był w Mama i Ja jak byłam. A co z tą budką z 2010 roku było nie tak ? My też z tymi budkami mieliśmy problem, aż w Bobo wózkach Pani nam wszystko dokładnie pokazała i omówiła. W Mama i Ja chłopak który nas obsługwał nie wiedział nawet jak się budkę do spacerówki montuje - mój mąż mu pokazywał a nie on nam (na tosia.pl o ile dobrze pamiętam jest filmik z instrukcją któy oglądaliśmy - z tym że tam jest budka z 2009 roku).
Bardzo dziękuję za odpowiedź!
Akurat ja oglądałam Murę brązową z 2009r i szarą z 2010. Te nowe nie mają tego materiału z tyłu przez co nie da się jej już bardziej naciągnąć do przodu a poza tym miałam wrażenie, że bardzo nachodzi na dziecko- te starsze typy są jakby wyżej. Najgorsze były te klipsy do naciskania i budka bardzo kiepsko się naciągała do przodu- trzeba się było nieźle naszarpać... Nie miałam możliwości porównania jednej i drugiej przy złożonym i rozłożonym oparciu bo dziecko mi się tak darło, że niestety musiałam wracać do domu. Teraz nie wiem kiedy znowu się wybiorę do sklepu i chciałam już zamówić przez net i mieć z głowy ale nie wiem który wybrać, ech... A green slice na zdjęciach wygląda na jasny, może ten który widziałaś to fantasy green?
Akurat ja oglądałam Murę brązową z 2009r i szarą z 2010. Te nowe nie mają tego materiału z tyłu przez co nie da się jej już bardziej naciągnąć do przodu a poza tym miałam wrażenie, że bardzo nachodzi na dziecko- te starsze typy są jakby wyżej. Najgorsze były te klipsy do naciskania i budka bardzo kiepsko się naciągała do przodu- trzeba się było nieźle naszarpać... Nie miałam możliwości porównania jednej i drugiej przy złożonym i rozłożonym oparciu bo dziecko mi się tak darło, że niestety musiałam wracać do domu. Teraz nie wiem kiedy znowu się wybiorę do sklepu i chciałam już zamówić przez net i mieć z głowy ale nie wiem który wybrać, ech... A green slice na zdjęciach wygląda na jasny, może ten który widziałaś to fantasy green?
blatka rzeczywiście ten który ja widziałam to fantasy green a nie green slice. Ja właśnie porównywałam budkę z tym materiałem z tyłu do tej z 2010 roku bez materiału. Nie podobało mi się że ten materiał tak "wisiał" i w sumie nie wiem co można by z nim zrobić, żeby to lepiej wyglądało - Pan z mama i ja też nie wiedział. A w tych nowych modelach z tyłu nic się nie wyciąga tylko z przodu od środka wyciąga się taki dłuższy daszek i lepiej to z tyłu przylegało i dziecku nie będzie podwiewać. Ja porównywałam te 2 budki i moim zdaniem lepsza jest ta nowa, ale to tylko moje zdanie.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Mnie też się nie podoba jak ten materiał wisiał ale chyba można go odpiąć albo schować do kieszonki- pamięć mnie niestety zawodzi... Ta nowa budka przy rozłożonym siedzisku do pozycji leżącej nie będzie za krótka? I jeszcze jedno pytanko: myślisz, że te budki mocuje się tak samo do stelaża niezależnie od modelu wózka? Masz może zdjęcia swojego wózeczka w realu?
Jeśli ktoś widział na żywo green slice to niech się odezwie, proszę:-) Podoba mi się ten kolorek ale obawiam się jak będzie wyglądał w rzeczywistości.
Te starsze wózki można kupić bez porównania taniej.
Jeśli ktoś widział na żywo green slice to niech się odezwie, proszę:-) Podoba mi się ten kolorek ale obawiam się jak będzie wyglądał w rzeczywistości.
Te starsze wózki można kupić bez porównania taniej.
No właśnie ja ani ten sprzedawca nie wiedzieliśmy co z nim zrobić, bo w tym wózku któy oglądaliśmy nie było żadnej kieszonki żeby go schować - był tylko taki ściągacz ale nawet po maksymalnym ściągnięciu tego i tak nadal to wisiało. A do tego ten koniec materiały był czarny a nie w takim kolorze jak wózek i strasznie się to rzucało w oczy. Moim zdaniem ta nowa budka nie będzie za krótka - oglądaliśmy właśnie w bobowózkach tą budkę z wyciągniętym tym dodatkowym daszkiem z przodu i położoną na płasko. Co do montarzu to troszkę się różni - ale minimalnie. Moim zdaniem w nowym ona bardziej dolega a w starszej werski są więsze luki i bardziej może podwiewać.
A z jakiego roku jest ten kolor green slice? Bo jeszcze inne budki były w roku 2008 - nie miały tego wyciąganego materiału na przedłużenie tego daszka z przodu i miały takie okienka - tej budki na żywo nie widziałam. Ja jeszcze nie mam swojego wózka - czekam na realizację zamówienia - ma być jutro lub we wtorek. Jak przyjdzie to wstawię zdjęcia - chyba że w weekend urodzę :)
A z jakiego roku jest ten kolor green slice? Bo jeszcze inne budki były w roku 2008 - nie miały tego wyciąganego materiału na przedłużenie tego daszka z przodu i miały takie okienka - tej budki na żywo nie widziałam. Ja jeszcze nie mam swojego wózka - czekam na realizację zamówienia - ma być jutro lub we wtorek. Jak przyjdzie to wstawię zdjęcia - chyba że w weekend urodzę :)
w starszych modelach budki ten materiał chowa się w taką kieszonkę specjalną :)
ona jest w tym miejscu gdzie napis Maxi Cosi na budce :) to tak gwoli informacji
u mnie materiał nie wisi bo mam poprzypinany i ściągnięty z tyłu, elegancko założony przy tym pręcie do kładzenia siedziska
ale powiem szczerze, ze ta nowa budka bardzo fajna :) mam taki sam patent z tym wyciąganym daszkiem w mojej Inlesinie parasolce
a tak przy okazji...nie wiecie czy można kupić same siedzisko do spacerówki razem z budką??
ona jest w tym miejscu gdzie napis Maxi Cosi na budce :) to tak gwoli informacji
u mnie materiał nie wisi bo mam poprzypinany i ściągnięty z tyłu, elegancko założony przy tym pręcie do kładzenia siedziska
ale powiem szczerze, ze ta nowa budka bardzo fajna :) mam taki sam patent z tym wyciąganym daszkiem w mojej Inlesinie parasolce
a tak przy okazji...nie wiecie czy można kupić same siedzisko do spacerówki razem z budką??
http://www.poltradewaletko.pl/kontakt.php
Ja tam trafiłam przez przypadek jak chciałam reklamować folię od Speedi-ego:-)
Powiedzcie mi dziewczyny jak ta gąbka jest przymocowana, bo na moje oko to jest zszyta z tym materiałem na bokach więc jak to wygląda po zdjęciu, jeśli byłaby możliwość pokazania tego na zdjęciu to będę wdzięczna. Jeśli zostają też te kawałki materiału na boczkach to już trzeba by dobrać coś co do reszty pasuje.
Ja tam trafiłam przez przypadek jak chciałam reklamować folię od Speedi-ego:-)
Powiedzcie mi dziewczyny jak ta gąbka jest przymocowana, bo na moje oko to jest zszyta z tym materiałem na bokach więc jak to wygląda po zdjęciu, jeśli byłaby możliwość pokazania tego na zdjęciu to będę wdzięczna. Jeśli zostają też te kawałki materiału na boczkach to już trzeba by dobrać coś co do reszty pasuje.
w przyszłym tygodniu będę zamawiać murę 3 z tego sklepu
http://www.mytoys.de/Maxi-Cosi-Sportwagen-Mura-3-Roasted-Brown/Jogger/Kinderwagen/KID/de-mt.ba.ca02.07.03/1918709
http://www.mytoys.de/Maxi-Cosi-Kinderwagenaufsatz-fĂźr-Mura-Roasted-Brown/ZubehĂśr/Kinderwagen/KID/de-mt.ba.ca02.07.07.03/1786930
mimo zagranicznej przesyłki (koszt ok 12 euro) wychodzi duuużo taniej :) miły kontakt drogą mailową.
promocyjna cena dotyczy wersji 3 i 4 w kolorach: roasted brown, tango red, fast forward.
więc karollla dam znać jak poszło ;)
http://www.mytoys.de/Maxi-Cosi-Sportwagen-Mura-3-Roasted-Brown/Jogger/Kinderwagen/KID/de-mt.ba.ca02.07.03/1918709
http://www.mytoys.de/Maxi-Cosi-Kinderwagenaufsatz-fĂźr-Mura-Roasted-Brown/ZubehĂśr/Kinderwagen/KID/de-mt.ba.ca02.07.07.03/1786930
mimo zagranicznej przesyłki (koszt ok 12 euro) wychodzi duuużo taniej :) miły kontakt drogą mailową.
promocyjna cena dotyczy wersji 3 i 4 w kolorach: roasted brown, tango red, fast forward.
więc karollla dam znać jak poszło ;)
Ja ma kompletną murę 4 w koloże green slice z 2008 roku. Zakupiłam dla dziewczynki, kolor jest piękny i wesoły.
Sprzedaję ja teraz na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1030648839
Pozdrawiam
Basienia
Sprzedaję ja teraz na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1030648839
Pozdrawiam
Basienia
Ja ma kompletną murę 4 w koloże green slice z 2008 roku. Zakupiłam dla dziewczynki, kolor jest piękny i wesoły.
Pozdrawiam
Barbara
ps: przepraszam w poprzednimwątku nie byłam zalogowana
Pozdrawiam
Barbara
ps: przepraszam w poprzednimwątku nie byłam zalogowana
carli mam do ciebie ogromna prosbe!!!czy mozesz zrobic foto spacerowki rozlozonej do lezenia i z rozlozona budka? chcialabym zobaczyc czy nie bedzie ona za plytka bo teraz slyszalam, ze nie ma zadnej "firanki" z tylu tylko wyciaga sie ten daszek na przodzie.... a powiedz jeszcze, ten daszek mocno miekki jest? nie bedzie sie zaginal?
ahhh piekny twoj komplet, fotelik czadowy no i brazik bardzo ladny, cieplutki!!! ja marze o czarnym wozku ale czy dzieciatko nie ugotuje mi sie latem w spacerowce? czy kolorki nie wyblakna? ehhh zakup wozka to prawie jak samochodu :(
ahhh piekny twoj komplet, fotelik czadowy no i brazik bardzo ladny, cieplutki!!! ja marze o czarnym wozku ale czy dzieciatko nie ugotuje mi sie latem w spacerowce? czy kolorki nie wyblakna? ehhh zakup wozka to prawie jak samochodu :(
Hmm... mam mieszane uczucia do tego wózka.
Plusy to tylko to, że rzeczywiście dobrze się go prowadzi, jest zwrotny.
I to tyle zalet...
Po pierwsze to mała gondolka!!! Moja Zosia mieściła się do piątego miesiąca.
Spacerówka to porażka. Regulacja oparcia tragiczna.
To jest największa wada tego wózka.
Można ustawić je tylko w paru pozycjach za pomocą tandetnej blokady.
Przy całkowitym rozłożeniu oparcia, gdy chcemy aby dzidzia się zdrzemnęła oparcie nie jest stabilne i na nierównościach główka naszego dziecka skacze jak piłka.
Składanie i rozkładnie całego wózka do transportu w samochodzie też nie jest szybkie i sprawne. Przy mniejszym bagażniku trzeba demontować budkę.
Przypinanie jej na zatrzaski, kołeczki, gumeczki jest też źle pomyślane.
Uważam, że za tą cenę niektóre rzeczy mogły by być inaczej rozwiązane i bardziej przyjazne użytkownikowi.
Następnym razem bym go nie kupił.
Plusy to tylko to, że rzeczywiście dobrze się go prowadzi, jest zwrotny.
I to tyle zalet...
Po pierwsze to mała gondolka!!! Moja Zosia mieściła się do piątego miesiąca.
Spacerówka to porażka. Regulacja oparcia tragiczna.
To jest największa wada tego wózka.
Można ustawić je tylko w paru pozycjach za pomocą tandetnej blokady.
Przy całkowitym rozłożeniu oparcia, gdy chcemy aby dzidzia się zdrzemnęła oparcie nie jest stabilne i na nierównościach główka naszego dziecka skacze jak piłka.
Składanie i rozkładnie całego wózka do transportu w samochodzie też nie jest szybkie i sprawne. Przy mniejszym bagażniku trzeba demontować budkę.
Przypinanie jej na zatrzaski, kołeczki, gumeczki jest też źle pomyślane.
Uważam, że za tą cenę niektóre rzeczy mogły by być inaczej rozwiązane i bardziej przyjazne użytkownikowi.
Następnym razem bym go nie kupił.
No ja się nie zgadzam z opinią Roberta!
Po pierwsze nie wiem z jakiego roku masz Murę bo w wersji 2010 którą ja posiadam jest wszystko super i ja jestem z niego BARDZO zadowolona.
jeżeli uważasz że gondola jest mała to nie wiem czy znasz wymiary gondoli w wózkach innych firm. Jest to jedna z większych gondol, a to jak długo dziecko się w niej pomieści na pewno zależy od tego jak duże jest dziecko, a nie od tego ile ma miesięcy.
Po drugie moim zdaniem rozkłądanie oparcie w spacerówce jest lepsze niż za pomocą "sznurka" i ściągacza. Co prawda jeszcze nie jeździmy w spacerówce ale "na sucho" sprawia dobre wrażenie.
A składanie tego wózka jest poprostu dziecinnie proste!!! Oglądałam wiele wózków przed zakupem i ten zdecydowanie najszybciej i najprościej się składa. To kwestia tylko kilku ruchów i wózek jest złożony do bardzo małych wymiarów. A jak ktoś ma naprawdę mały bagażnik to nawet ściągnięcie kół jest proste i szybciutkie.
Dla mnie jedynym minusem tego wózka jest to że rączka nie jest łamana tylko teleskopowa, ale można się przyzwyczaić do tej wysokości.
Zdecydowanie kupiła bym go ponownie!!!!!
Po pierwsze nie wiem z jakiego roku masz Murę bo w wersji 2010 którą ja posiadam jest wszystko super i ja jestem z niego BARDZO zadowolona.
jeżeli uważasz że gondola jest mała to nie wiem czy znasz wymiary gondoli w wózkach innych firm. Jest to jedna z większych gondol, a to jak długo dziecko się w niej pomieści na pewno zależy od tego jak duże jest dziecko, a nie od tego ile ma miesięcy.
Po drugie moim zdaniem rozkłądanie oparcie w spacerówce jest lepsze niż za pomocą "sznurka" i ściągacza. Co prawda jeszcze nie jeździmy w spacerówce ale "na sucho" sprawia dobre wrażenie.
A składanie tego wózka jest poprostu dziecinnie proste!!! Oglądałam wiele wózków przed zakupem i ten zdecydowanie najszybciej i najprościej się składa. To kwestia tylko kilku ruchów i wózek jest złożony do bardzo małych wymiarów. A jak ktoś ma naprawdę mały bagażnik to nawet ściągnięcie kół jest proste i szybciutkie.
Dla mnie jedynym minusem tego wózka jest to że rączka nie jest łamana tylko teleskopowa, ale można się przyzwyczaić do tej wysokości.
Zdecydowanie kupiła bym go ponownie!!!!!
no ja też uważam ze skłądanie jest dziecinnie proste :)
gondola jest jedną z większych
i własnie regulacja oparcia spacerówki jest super jak dla mnie, jedna ręką bez problemu i dziecko mi nie latało jakoś w pozycji do spania
siedzisko ma 3 pozycje-jak dla mnie wystarczająco, w sumie to nie wiem czy inne spacerówki mają inne regulacje w sensie pozycji
a do składania budkę zawsze odpinałam i nie sprawiało mi to problemu żadnego
wózek na tyle się sprawdził, ze zostawiłam go dla drugiej dzidzi
no ale ile ludzi tyle opnii
gondola jest jedną z większych
i własnie regulacja oparcia spacerówki jest super jak dla mnie, jedna ręką bez problemu i dziecko mi nie latało jakoś w pozycji do spania
siedzisko ma 3 pozycje-jak dla mnie wystarczająco, w sumie to nie wiem czy inne spacerówki mają inne regulacje w sensie pozycji
a do składania budkę zawsze odpinałam i nie sprawiało mi to problemu żadnego
wózek na tyle się sprawdził, ze zostawiłam go dla drugiej dzidzi
no ale ile ludzi tyle opnii
OD roku czasu jestem posiadaczką wózka mura 4 koła:) moim zdaniem super wózeczek, jak każdy ma swóje minusy ale osobiście nie zamieniłabym na inny!!!!
koszt zakupu spory bo zaplacilismy. 3 tyś z fotelikiem cabriofix do 13 kg.
Gondola wrecz rewelacyjna , duża i pakowna a to chyba podstawa szczególnie dla dzieci które rodzą sie jesienią!!!! koła zwrotne ułatwiają prowadzenie.
oBECENIE korzystam ze spacerówki, i to kolejne miłe zaskoczenie, nie tylko od strony wizualnej bo wygląda świetnie ale i praktycznej!!!! budka bardzo obszerna świetnie chroni przed wiatrem i zimnem!!!! mozna ją rozkładać zupeczłnie na płasko więc i dzieci które nie potrafia jeszcze siedziec mogą spokojnie być w niej przewozone!! do wózeczka dostaliśmy folie od deszczu , moskitere od komarów pompke do kół , kocyk!
wózeczek sprawdziłam też nad morzem no i dość dobrze radził sobie z piaskiem:)
jeżeli chodzi o minusy to napewno cena, waga jest cięzki (ważna rzecz- należy czeto sprawdzać czy koła sa odpowiednio napompowane bo brak powietrza może naprawde utrudnić prowadzenie wózka!!) a no i zaczoł mi skrzypić po roku intensywnego użytkowania, ale jest w tym moja zasługa bo zdaża mi sie podczas usypiania synka potrząsać wózkiem czego robić nie należy.
pozdrawiam i polecam mure:)
koszt zakupu spory bo zaplacilismy. 3 tyś z fotelikiem cabriofix do 13 kg.
Gondola wrecz rewelacyjna , duża i pakowna a to chyba podstawa szczególnie dla dzieci które rodzą sie jesienią!!!! koła zwrotne ułatwiają prowadzenie.
oBECENIE korzystam ze spacerówki, i to kolejne miłe zaskoczenie, nie tylko od strony wizualnej bo wygląda świetnie ale i praktycznej!!!! budka bardzo obszerna świetnie chroni przed wiatrem i zimnem!!!! mozna ją rozkładać zupeczłnie na płasko więc i dzieci które nie potrafia jeszcze siedziec mogą spokojnie być w niej przewozone!! do wózeczka dostaliśmy folie od deszczu , moskitere od komarów pompke do kół , kocyk!
wózeczek sprawdziłam też nad morzem no i dość dobrze radził sobie z piaskiem:)
jeżeli chodzi o minusy to napewno cena, waga jest cięzki (ważna rzecz- należy czeto sprawdzać czy koła sa odpowiednio napompowane bo brak powietrza może naprawde utrudnić prowadzenie wózka!!) a no i zaczoł mi skrzypić po roku intensywnego użytkowania, ale jest w tym moja zasługa bo zdaża mi sie podczas usypiania synka potrząsać wózkiem czego robić nie należy.
pozdrawiam i polecam mure:)
jest świetny, jak ktoś szuka w dobrej cenie, to polecam: http://www.chiccomio.com.pl/215-wozki-maxi-cosi
jak dla mnie najlepszy jest ten wozek. mielismy mure na czterech kolach, nie chcielismy kombinowac z trójką. lekko sie jezdzi, chociaz wozek jest wiekszych gabarytow, ale nie jest toporny czy jakis ciezki w jezdzie. podoba mi sie, ze ma piankowe koła, bo mieszkamy na wsi i z podłozem bywa roznie, a te kola potrafia poradzic sobie w kazdej sytuacji.
Maxi Cosi i ich Mura to chyba najlepszy wybor z mozliwych. Wiem ze maja tez wozek Elea, ale mi od razu spodobala sie Mura i to wlasnie ja wybralam dla naszego malucha. Ogolnie wozek jets bardzo dobry jakosciowo, widac ze porzadnie wykonany, niestraszne mu zadne ciezkie tereny- niektore wozki nie przechodza takiego testu. Mysle ze spora zasluga w piankowych kolach, ktore sa wrecz nie do zdarcia.
Też miałam Murę czterokołową i poleciłabym ją każdej dziewczynie. Wózek o prawie doskonałych właściwościach jezdnych, na każdy teren (dziury, kocie łby, polne drogi, las). Fakt nie jest to wózek lekki, bo to nie spacerówka - parasolka. Koła z pianki super pomysł, nie trzeba pompować i nie schodzi powietrze. Może kosz na drobne zakupy mógłby być większy.