Widok

Opłaty na Radę Rodziców w publicznym przedszkolu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę o informację, ile płacicie na RR w publicznym przedszkolu. U nas (Gdańsk) jest to 130 zł co miesiąc i wydaje mi się, ze to bardzo dużo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

anonim 81.190, to chyba oczywiste, że przedszkolaków nie uczą figur i obrotów. Tańczysz codziennie z dzieckiem sama? Super. Mi się nie chce, wolę żeby dzieciaki wytańczyły się poza domem.
Poza tym zastanawiam się, co za krzywda Ci się stała, że się teraz za wszelką cenę tak wyzłośliwiasz? Czyżby zmuszali Cię w dzieciństwie do nauki chińskiego, garncarstwa, programowania w Pythonie i figur jazzowych? A może wręcz przeciwnie, rodzice pozwolili Ci się bawić tylko patykami i kamykami, więc teraz hejtujesz każdą inną aktywność, która sprawia dzieciom radość?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wyzłośliwiam się, zwyczajnie mam w domu przedszkolaka czterolatka:)tak w sumie każdego dnia tańczymy, czy zwał to jak zwał, "wygibujemy się" do muzyki, nawet przygotowując śniadanie rano czy odgrzewając obiadokolację po przedszkolu młody siedzi na blacie w kuchni, gra radio i sie "bujamy", heh, zresztą młody sam też ciągle tańczy w pokoju do piosenek nauczonych w przedszkolu, więc myślę że dniówkę taneczną wyrabiamy ponad normę, plus to co w przedszkolu :) myślę też, że żadna pani wynajęta" dancerka" nie jest do tego potrzebna i jest to na tym etapie wystarczające (rodzic plus podstawa przedszkolna:) a już opłacanie tego z RR jest dla mnie dziwne, bo to zmuszanie rodziców na płacenie na cos na co zapewne kilkadziesiąt procent by się nie pisała (tak RR niby dobrowolne, ale i tak wypada płacić ) chociaż, jak widać ktoś wyżej napisał, że jednak płacisz za taniec dodatkowo. więc Twoje wypowiedzi sa niewiarygodne, już dwie osoby to zasugerowały.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

otworzyć firmę ?? (37 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

CET na Kowalach - proszę o opinie (109 odpowiedzi)

Czy któreś dziecko chodzi do tego przedszkola albo do szkoły? jakie są Wasze opinie o tej placówce?

do góry