Widok

Ortopeda dla dziecka - prywatnie czy NFZ

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny muszę iść z synkiem do ortopedy (kłopot z nóżkami) - podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Czy warto szukać dobrego lekarza na NFZ a jeśli tak to do kogo najlepiej się udać i ile mniej więcej czeka się na wizytę?
Czy od razu szukać pomocy w prywatnym gabinecie? Kogo polecacie?

Z góry dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny gdzie jeszcze przyjmuje dr Łabuć prywatnie oprócz Beniowskiego (tam sie nie mogę dodzwonić)?

Nam dr Król powiedział że nie jest specjalistą od stópek

No może i nie ma ale sama mnie pytała I powiedziała, że maja zalecenia rejestrować tylko z rękami. Wolę nie ryzykować, że nie powiem z czym przychodzę a potem po wejściu do gabinetu mnie odprawi. Zadzwonię dziś jeszcze na Wałowà a jak nie to pójdę do dr, Rogonia. Podobno dobry.

Nie trzeba się rejestratorce tłumaczyć, z czym się przychodzi. Możesz iść do ortopedy nawet że złamanym paznokciem i to dopiero lekarz oceni, czy się tym zajmie czy nie, rejestratorka nie ma nic do gadania.

Co za bzdura, chodziłam kilka lat z dzieckiem właśnie z nóżkami... Zadzwoń jeszcze raz, może trafisz na inną rejestratorkę ;)

my byliśmy i u dr Łabuć i u dr Drewka (zarówno prywatnie jak i na NFZ), prywatnie tez chwilę się czeka.
dobrzy specjalisci jednak jesli chodzi o rzadkie przypadki to tylko Poznań (tam jeszcze dłuższa kolejka i b.drogo, ale warte swojej ceny)

Dr Król w Gdyni. Przychodnia Dąbrowa-Dąbrówka na ul. Sojowej

Idź do Laskowskiego w przychodni na Wałowej, terminy mają tam krótkie.

Dzwoniłam do Copernicusa i usłyszałam, że do Dr. Łabuć przyjmujà tylko z rękami a od nóżek jest dr. Drewek do którego pierwszy wolny termin to 10 października :( Więc pozostaje prywatna wizyta. Bez kitu do specjalisty trzeba rejestrować dziecko, zanim pojawi się schorzenie...
Najlepsi ortopedzi dziecięcy podobno w Poznaniu
http://www.orsk.ump.edu.pl/pl/kliniki/kliniki/klinika_ortopedii_i_traumatologii/klinika_ortopedii_i_traumatologii.html

Może to przypadek, że tak długo. Ja na NFZ czekałam krócej w ubiegłym roku. Proponowałabym zadzwonić do gabinetu i przedstawić problem jako pilny do konsultacji. Może wcześniejszy termin się znajdzie ;)

Dzięki dziewczyny, przekopałam stare watki i opinie były dobre właśnie o dr Łabuć ale nie spodziewałam się, że tak długo trzeba czekać :( To na NFZ chyba z rok

Rok temu byliśmy u dr Łabuć na Beniowskiego - czas oczekiwania na wizytę 3 miesiące - prywatnie! Polecili nam ją znajomi, których dzieci miały bardzo poważne problemy z nogami.

Drewek polecany, ale czy dobry, sama nie wiem... Ktoś mi kiedys powiedział, że w trójmieście nie ma dobrych ortopedów. I się chyba z tym zgodzę. Dr Labudź daje podobne zalecenia jak Drewek, bylismy tu i tu.

Jesteś z Gdańska? Jeśli na NFZ, to spośród szpitali Copernicusa skierują Cię do dawnego Kolejowego, do dr Łabuć. Jest świetna, z odpowiednim podejściem do dzieci, ale każda wizyta wiązać się będzie z kilkugodzinnym siedzeniem w "kotle" pełnym ludzi (korytarz z jednym oknem, które się nie otwiera). Jeśli prywatnie - ta sama pani doktor. Nie wiem czy nadal przyjmuje na Beniowskiego.
Na pewno ktoś jeszcze poleci Ci kogoś, warto pogrzebać w starszych wątkach.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry