Widok

Oryginalne wejscie na ślub... polecam :-)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dam 20% zniżki parze, która zrobi takie show na ślubie :-) Dla mnie rewelacja...

http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLEiN0
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fajne :) ja ja ja ale co na to ksiądz :)
nie wiem czy w naszych kościołach by to przeszło......ksiadz mogłby byc niezadowolony
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi sie srednio podoba, juz nie wiedza czego wymyslic na tych slubach czy weselach, jeszcze jako pierwszy taniec luz, ale dla mnie chwila wejscia do kosciola jest tak piekna i wzruszajac, ze za nic w swiecie bym jej nie zmienila
Dla mnie to trochę żenujące i znieważające, ale każdy lubi to co lubi...
Przekombinowane,jesteśmy w Polsce a nie w Ameryce:-)
> Dla mnie to trochę żenujące i znieważające, ale każdy lubi to co lubi...

Napisz mi proszę w którym momencie znieważające? Widziałaś kiedyś msze w USA? Chóry gospel? Po drugie ja tam księdza nie widzę...
Robienie cyrku z kościoła do mnie nie przemawia.
Niestety nie byłam nigdy w USA.
świetne
ale w polskim pobożnym i smutciastym kościele ;).....
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Witam po kilkumiesięcznej nieobecności :)

No dla mnie bomba :)
Biorąc pod uwagę nasze realia- nie do wykonania w katolickim kościele.

Jednak zarąbiste i romantyczne :)

Chciałabym miec taką grupę zorganizowanych znajomych :)
mi sie podoba, fakt ze jestesmy w Polsce i sa troszke inne obyczaje i watpie ze cos takiego wypali, ale widac ze zwariowana para młoda hehehe no i trzeba miec odwage na takie wejscie, macie racje z jednej strony troszke przesada ale z drugiej fajny pomysl.
image
image
Bianka & Vincent ;)
u mnie w parafii czesto odchodzily tance w kosciele. ksieza sa weseli i ciesza sie, ze ludzie sa szczesliwi bedac w kosciele.
pamietam kiedys wystep choru gospel podczas mszy.. ksiadz dolaczyl do chorzystow i zaczal tanczyc, po czym dal niesamowite kazanie - pelne ciepla i radosci.
chyba w wierze chodzi o to, zeby sie cieszyc, no nie? czy przypadkiem mamy plakac i uzalac sie?

mi sie strasznie podobalo to wejscie!
wiecej luzu :)
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
www.aniagrunwald.pl
www.melrose.com.pl
www.ania1410.wordpress.com
ania.melrose@gmail.com
Melrose.com.pl - miałaś świetną suknię !
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ach nie, to nie moja sukienka :) to sukienka mojej klientki :) a ja robiłam te zdjęcia :)

ale faktycznie sukienka byla przesliczna
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
www.aniagrunwald.pl
www.melrose.com.pl
www.ania1410.wordpress.com
ania.melrose@gmail.com
Ale się naśmiałam:-)Szkoda,ze już po slubie:-)Błażej ale byś nam super zdjęcia zrobił!!!Chociaż te co mamy i tak są śliczne.Pozdrawiamy serdecznie.A. i M.
Słyszałam o wtorkowej sesji E. i Ł. napewno zdjęcia będą rewelacyjne i już nie mogę się doczekać kiedy je zobaczę:-)
masz rację Błażej z tym gospel
Mój mąz zawsze powtarza ze najlepsze msze na jakich był to te w USA - śpiew, muzyka, radość i gospel. Gdyby były takie u nas to by do kościoła chętnie chodził :) Niestety tutaj w 99,99% żałosne i wyjące śpiewy staruszek, smutek, podniosłość itp.
Trochę więcej radości!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla mnie rewelacja ! :)
a dla mnie super !! :)
ale w Polsce byłaby obraza majestatu, żaden ksiądz się na to nie zgodzi :/
super! :D u nas jest inny klimat tej ceremonii, ale tez piekny; ale wejscie niesamowicie fajne, swietne
super! szkoda ze unas nierealne
Tak szczerze to wejście nie jest w moim stylu, ale gdybym miała rozważać, to te 20% zniżki brzmi kusząco ;P
zajefajne:) bardzo oryginalne ale w Polsce fakt nie do zrealizowania hehe
moim zdaniem do zrealizowania :D znam takiego księdza, który by chętnie wziął udział w czymś takim
Zapominacie o ślubach cywilnych - aktualnie takie mogą odbywać się nie tylko w urzędach, więc pole do popisu jest!!!
A i księża bardziej liberalni mogliby na coś takiego się zgodzić... :)
Ej Błażej!!!!
Jak ja bym sobie zrobil taaakie wejście....,
To wtedy może ja bym Ci dał 20% zniżki za robienie zdjęć na taaakim ślubie....! He?
W sumie wszystko przed nami, dopiero był cywilny.
(17.04) Grzegorz
No kurczaki, szkoda, ze my juz po slubie, bo bysmy sie na znizke skusili ;-) Boskie wejscie... Przynajmniej na luziku, a nie tradycyjnie z nerwem zaciskajacym gardlo...
Cholerka, ze tez o czyms takim nie pomyslelismy ;-))

Pozdrawiam!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Żenada. Widać kto chciałby ze swojego ślubu zrobić kabaret... Chóry Gospel, to co innego - piękna rzecz. Tańce w kościele też. Znam ten klimat nie raz tańczyłam w kościele ("Chrześcijanin tańczy itd). Ale te wygibasy... Bez komentarza.
jak dla mnie super no i orginalnie bo ktoś to wymyślił ale żenadą byłoby naśladowanie a nie wymyślenie czegoś innego. kiedyś widziałam super wersję z USA "pierwszego tańca" a potem pełno polskich skopiowanych i w szoku byłam że conajmniej 10 par zatanczyło te same ruchy co na ypu tube nawet nie raczyli wymyśleć własnych kroków. Orginalnym, trzeba być wtedy to wyjdzie a kopi hmmm.....
zenada na maxa ale takie bzdury to tylko w usa sie sprzedaja
Pozatym to raczej nie jest kosciol katolicki skoro jest kobieta pastor.

W jednej z najpiekniejszych katedr gotyckich w UK w Worcester- oczywiscie podlegajacych pod kosciol anglikanski, jest całe centrum kultury i są pokazy akrobacji, tanca modern, wystawy i inne bajery

klimat kosciola i swietosci nadal stamtad bije , za to nie tchnie smutasem jak wiekszosci kosciolow katolickich w PL, łączy ludzi tym ze jest dla nich, dla ich pasji,zabawy i radosci, jak dom
dla mnie rewelka,

czasem sie zastanawiam dlaczego wszystko tak łątwo obraza uczucia przecietnego katolika? czyżby słaba wiara?
Ja wybralam katolicyzm swiadomie i nic mnie nie obraza, najwyzej zdarza mi sie nie rozumiec czyjegos postepowania :)

a filmik... SUPER
wygibasy to tez rodzaj tanca :))

tak sie składa...

chociaz nie... wygibasy to na bank sprawka SZATANAAAA :D
Prawdziwe ZŁO różu się nie boi.......
chaberek nie chodzi o zło bo powtarzam Ci że wiem co to jest taniec w kościele i tańczyłam nie raz nawet do piosenki Abby Super Truper tylko zmienione słowa (podczas mszy) jako życzenia dla proboszcza urodzinowe. Ale uważam że wygibasy z tego filmu nie pasują do takiej uroczystości jak ślub. To tak jak bys w czasie waltza stała i kręciła biodrami albo samą głową. Trzeba mieć troche poczucia smaku. Wiadomo ślub chwila radosna ale także uroczysta i podniosła, na striptiz jest wieczór panieński a na inne wygibasy wesele.
aha chciałam dopisać że tańczyłam jako dziecko na tych urodzinach bo teraz też uznałabym to za niestosowne, ale do tej pory na pielgrzymkach na apelu mamy tańce na ołtarzu nie tylko ręce do góry, ale normalne tańce. Uważam że większość z Was nie ma pojęcia co dzieje sie w kosciele, stereotyp kościół nuda. Połowa z Was zagląda tam od czasu do czasu. A gdybyście poszukały znalazłybyście tą radość. Może nie na każdej niedzielnej mszy, bo kościół jest dla wszystkich dla tych co lubia tańczyc i nie, ale w jakiejś grupie parafialnej. Smutne nie są kościoły tylko to że macie takie wyobrażenie o nich.
Wg mnie bardziej nie na miejscu w kosciele jest biust panny mlodej na wierzchu i przezroczyste gorsety, jak do saloonu - natomiast cieszenie sie i radosny taniec, jak najbardziej na miejscu, rewelacja
a mi się nie podobało ..
...
zenujacy spektakl.
Ale to moze przejsc tylko w pelnej kiczu Ameryce.
dokladnie. gorzej wygladaja panny mlode z cyckami wywalonymi lub w przezroczystych gorsetach. a taniec, coz jest w nim zlego?
kurcze ale jestesmy zacofanym krajem. u nas w kosciolach musi byc grobowa atmosfera :(
taak, świecą biustem przed ołtarzem i księdzem, ale taniec to juz zniewaga..
Super !!!! Z uśmiechem ogladałam do samego końca !!!! Ach ... fajno by było mieć takie wejście !!!
Ślub to szczęśliwy i radosny moment, a w naszych kościołach niestety powaga porównywalna do mszy pogrzebowej :(
Nie rozumiem zgorszenia niektórych panien, bo żadna z tych osób nie zatańczyła w jakis dwuznaczny sposób, a raczej żartobliwie i z ogromniastym poczuciem humoru :)))
image
okej zgadzam sie ze slub to radosny monent i mozna ciutek weselej do tego podejsc...ja bylam ostatnio na slubie gdzie calą msze grala irlandzka muzyczka i byly smiechy i totalny luz ale zeby zaraz cyrk odstawiac...nie akurat to wejscie bylo do bani...myslalam na poczatku, ze pani mloda zjedzie na linie albo cus....
image
Nie mam nic do tańca i radości w kościele - żeby nie było nieporozumień, ale akurat to wykonanie do mnie nie przemawia - takie kiczowate show.
Każdy może mieć swoje zdanie, prawda?
mnie sie rowniez podobalo, ale zgadzam sie z tym, ze w naszych Kosciolach raczej by to nie przeszlo, a szkoda... :)
image
image
Pomysł rewelacja!!!!
Przecież ślub to szczęśliwe wydarzenie
No ale również uważam, że niestety u nas nie przejdzie...
imageimage
Może nie przejdzie w tej formie...
Ale warto się chyba zastanowić, może uda się jakoś złagodzić "amerykańskie" wejście, by nasze polskie nie było takie sztywne - było bardziej radosne, a jednocześnie nie grożące zawałem babci;)
Jakbym robiła takie wejście na ślubie to ja bym była stroną udzielającą zniżki za możliwość zarejestrowania takiego show na filmie czy zdjęciach ;P
image image

mi się nie podoba, trochę za długie, przez co pod koniec już nudne i faktycznie cyrkiem zalatuje. Bardziej mi się jednak podoba klasyczne wejście na nutę pogrzebową ;P
I to nie ze strachem i ściśniętym gardłem, ale z ogromną radością w sercu i na twarzy :) przynajmniej ja tak wchodziłam :)
[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]
Urządziliśmy chrzest starszego synka na statku, na Motławie. Z księdzem i wszystkim co jest konieczne w takiej chwili. Czyli da się, trzeba tylko mieć pomysł i trochę pogłówkować - oczywiście, jeśli ktoś ma na to ochotę.

Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

mi sie nie podoba wogole. Za dlugie, to raz a 2 ze jakies takie denne...
Extra
Tam przynajmniej widaćże sie cieszą z tegodnai a nie jak na pogrzebie powaga. świetny pomysł przemyśle
Jak dla mnie tez za długie i tak właściwie to do końca chyba nieprzemyslane. Czegoś brakuje.
20 % zniżki za cos takiego to za mało!!! :)
Fajnie miec taka zorganizowana grupe przyjaciol, ktorzy zgodza sie zrobic takie wejscie :) Taki quasi-musical :)
Mnie sie sam pomysl podoba, ale to nie bardzo chyba przejdzie w naszym kraju. Ani w kosciele, ani w USC...
A ja pogadam z ksiedzem:D i cos wymysle na wejscie;)
zajefajne wejście-niestety w naszej szarej Polsce ciocie i babcie pospadałyby z ławek a o tym wejściu gadalliby jeszcze z 7 lat -pomysł świetny u nas a'wykonalny -szara rzeczywistośc i wszyscy jednakwoo wyglądający :(
Świetne! Bardzo mi się podoba.. naturalnie i radośnie. Jestem za!
dla mnie BOMBA!! myślę, że niejedna ciotka by sie usmiechnęła spod swojego moherowego bereciku :)) pozdrawiam i życzę Nam wszystkimm niczym niezmąconego
....HUMORRRUUU.
Tragedia, ja nawet za 100% zniżki nie wzięłabym udziału w czymś takim :/
image
image
Po prostu żenujące, tragiczne i smutne... Według polskiej kultury i tradycji, Kościół jest miejscem do czczenia Boga, przemysleń nad własnym życiem, uduchowieniem się, dziękowaniem za to co mamy, a nie (wybaczcie wyrażenie) machaniem cyckami i kręceniem dupą przed ołtarzem...
Wchodząc do Kościoła powinno temu miejscu w jakiś sposób okazywać szacunek, mimo że znajdują się tam piszczące babcie, że ksiądz czasami ma swoje przekonania czy teorie, nie robimy tego dla nich, tylko dla siebie i Boga (zresztą każdy jest człowiekiem i może, a wręcz ma prawo być omylnym, może mieć własne zdanie i najważniejsze nikt nie jest zumszanym chodzić do Kościoła na msze)... Poza tym wymaga tego długa historia Kościoła katolickiego w Polsce, której początki rozpoczęły się w 966 roku, wtedy gdy o istneniu USA nikt jeszcze pojęcia nie miał... Stany Zjednoczone to bardzo młody kraj, z mlodą i nową tradycją, ze skupiskiem różnych kultur, narodowości, więc nie wiem dlaczego ludzie dziwią się, że tam jest inaczej niż u nas?

Jeżeli ktoś chce mieć ślub z takim wejściem, klaunami, defiladą i maszerującym sloniem na końcu?Dlaczego nie?Niech weźmie Urzędnika z USC do cyrku, gdzie udzielony zostanie im ślub na wesoło, bo temu jeżeli się zapłaci dobrze, to wszystko zrobi :)

Zresztą, nie rozumiem po co ludzie biorą ślub w Kościele Polskim skoro w ogóle go się nie szanują, nie mają wręcz pojęcia o jego tradycji, wymogach, ba, historii, no i najważniejsze nie pasuje im "panujący w jego środku smutek" itp?

Dla jasności nie zgadzam się ze wszystkimi teoriami i nowościami wprowadzanymi przez Kościół, bo jak wspomniałam wyżej każdy czloweik może mieć własne zdanie, nie zawsze podobalo mi się to co mówił ksiądz, ale Kościół to miejsce Boga, bez względu na teorie, kazania, itd., któremu należy się szacunek, mimo wszystko!Może jestem tradycjonaliską, ale napewno nie wygłupioną panienką szukającą byle hitu dla uświetnienia swojego ślubu, gdzie sama przysięga skladana PRZED BOGIEM (bo taki jest glówny cel ceremonni zaślubin) mojemu mężowi powinna być cennniejsza niż te wszystkie baloniki, kokrdki i klauny...

Gdybi mi nawet dopłacano, nigdy bym się tak nie ośmieszyła...
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
Zapomnialam jeszcze dodać na koniec, że obecnie nikt nie musi zmuszać się do smutnego ślubu w Kościele polskim, wyjazd do USA czy też innego kraju z wesołą tradycją i Kościołem, to nie problem w dzisiejszych czasach! :) W Las Vegas oprócz chóru gospel, można sptkać również Elvisa Presley'a ;)))
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
Dla mnie po wyjsciu z domu Bożego człowiek powinien być pełen radości. Tak samo w trakcie tego spotkania z Bogiem, powinien odczuwac radośc z obcowania z nim. Wybacz ale mnie tej radości brakuje gdy wychodze ze smutnego i szarego koscioła, po mszy niemal żałobnej.
Pomysl, zeby moze troche przelamac tradycje jest moze warty rozwazenia (czasami), ale ten akurat taniec radosci to moim zdaniem nieco za bardzo szolmenski popis. I o duzo za dlugi. Golebie i fajerwerki to za malo?
ja w kościele bym się na coś takiego nie zdecydowała (nie,że znieważające lub żenujące, zwyczajnie w tych kwestiach wolę tradycję) ,ale za to moim zdaniem to świetny pomysł na wejście na salę weselną jak wszyscy goście czekają na młodą parę...rewelacja...szkoda,ze ja już po ślubie :(
...najpierw wymagaj od siebie a potem od innych...
Jeśli Kościół Katolicki dla niektórych to żałoba, smutek, zrzędzenie starszych babć to się pytam po jaką cholerę bierzecie Ślub kościelny, skoro potraficie dostrzec te rzeczy a innych nie??? ......niestety jak dla większości ma dla Was znaczenie ramka, oprawa, szkoda......ja nie jestem ani za ani przeciw takiemu wejściu, ale nie komentuję i to negatywnie miejsca w którym będę brała Ślub, bo to sama to miejsce sobie wybrałam....żenua....
niestety ale to chyba tylko mistyfikacja a nie prawdziwy ślub... czy to przypadkiem nie są ci sami ludzie, ten sam uklad taneczny... piosenka na pewno ta sama

http://www.smog.pl/wideo/27997/niezapomniana_impreza_rozwodowa/

takze chyba jednak nawet w usa pozostaja (na szczescie) przy bardziej tradycyjnych sposobach wejscia do kosciola :)
a czy ktoś zna może wykonwcę utworu do którego tańczą?Super muzyczka:)))
To jest Chris Brown - Forever :D
Też podoba mi się ta piosenka.
image
image
a ja sie bardzo wzruszyłam a to była naprawde super gdybym byłą na takim ślubie byłby to najpiękniejszy ślub jaki widziałam :) ( oczywiście zaraz po moim )
@ szczesliwamezatka

A widziałaś ten film do końca? To reklama agencji... zrobiona na podstawie oryginału.
hmm.. no widziałam.. nic nie mówię :) dlatego napisałam, że "być może chyba" "przypadkiem" .. pewności nie ma... mi prywatnie bardzo podobają się takie oryginalne- ale wejścia na salę weselną lub pierwszy taniec :)
ale jeśli to na prawdę prawdziwe wejście i się komuś podoba.. to czemu nie :)
pozdrawiam :)
odpowiednie czy nie to juz kwestia gustu i poglądów, ale jak już bym robiła coś takiego to wybrałabym ludzi którzy czują muzykę i tanczą z poczuciem rytmu, a tam kilka osób zawaliło cały "show" bo byli za sztywni ;-)) za mało luzu było też u niektórych....
Moim zdaniem pomysl jest fantastyczny. Wykonanie natomiast jest zupelnie nie w moim stylu. Uwazam jednak ze ten klip moze byc swietna inspiracja dla par ktore szukaja alternatywy dla ‘zwyklego’ wejscia na ich slubie. We mnie zdecydowanie obudzily sie pewne pomysly mimo, ze na slub to u mnie juz za pozno....
I nie oburzajcie sie tak dziewczyny. To ze to bylo w kosciele nie oznacza wcale ze byl to slub koscielny. Sama bylam na kilku slubach cywilnych w kaplicach – byl nastroj i szacunek dla miejsca, tyle ze nie bylo ksiedza i ceremonia byla swiecka. A w Polsce – bylam na slubie w kosciele, ktory otwierala piosenka pop-owa, a nie zadna piesn koscielna czy klasyczna i wszystko bylo OK. Goscie nie musieli mamrotac nic pod nosem i udawac ze spiewaja, a ksiadz chyba tez byl zadowolony - w kazdym razie nie narzekal :)

No i przyszedl czas na ROZWOD...

Niespodzianka. Oto rozwod naszej naszej pomyslowej pary :) h ttp://www.youtube.com/watch?v=zbr2ao86ww0
od czasu kiedy zobaczyłam ten filmik to chcę wyjśc za mąż, napewno spapuguje coś od tych ludzi, jak dla mnie bomba, chce zeby moj slub byl mega radosnym wydarzeniem:)
Mnie się wogole nie podoba, jezeli chodzi o slub koscielny przynajmniej-to jest jak dla mnie wesole wejscie, tylko przekombinowane i wręcz jakies takie głupkowate...tradycyjne jest przeciez bardzo radosne, to mzoe byc dobre ale przy wejsciu na salę weselna
to jest podpucha z tym rozwodem
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
ja to chyba tradycjonalistką jestem...kompletnie mi się to nie podobalo....
image[/url]
jak dla mnie, to na weselu jak najbardziej, ale na ślub to nieee...
image
MI się w ogóle nie podoba.. masakra jakaś..
mi też się w ogóle nie podoba...
image
jestem tego samego zdania, ślub w kościele to sakrament a nie szopka.
nie chodzi tu o to,ze polacy to sztywniacy ale poprostu to się kłóci dla mnie z dostojnością tego miejsca, a chóry gospel, o których ktoś wspomniał, to zupelnie co innego.
Można się cieszyć, nawet powinno w tym dniu, ale tu ja widzę tylko skaczące pajace
No i czym się tak podniecacie? Przecież filmik to zabawna parodia. Jeśli ktoś dał się nabrać to niech zobaczy ten drugi z pseudorozwodu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokładnie ... to jest ślub a nie jakieś szoł.

Brakuje jeszcze konfetii, fajerwerków i tańczących lasek w bikini.

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

do góry