Widok

Osiedle Nawigator w Gdyni

Pogórze Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Witam, poszukuję osób, które przymierzają się do kupna mieszkania na tym osiedlu lub podpisały już umowę przedwstępną. Jestem zainteresowana kupnem mieszkania, ale mam kilka wątpliwość, które mam nadzieję ktoś pomoże mi rozwiać :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pod względem lokalizacji super. Ale cóż - pięknie to tam nie jest, mówiąc oględnie. Ja bym bam nie mogła mieszkać. Ale jak kogoś nie przeraża widok przemysłówki i nie przeraża bliski kontakt z elektrociepłownią i osad na parapetach to spoko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Również przymierzam się do mieszkania na tym osiedlu i chętnie nawiążę współpracę w sprawie negocjacji ceny :) pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja sie z Gdyni wyprowadzam do Redy , lepszego niz tam osiedla nawet w gdyni nie widzialam - czysto,kameralnie i super klimat ! wszedzie blisko a do gdyni samochodem 10 minut i ci co pisza ze w Redzie nic nie ma to zapraszam do Reda park . To bedzie powiedzmy dosyc luksusowy kompleks i o czyms takim to gdynia moze pomazyc sa przedszkola sklepy i usługi itp. Gdnia jest dobra do pracy ale nie do mieszkania , przereklamowane te wszystkie gdynskie inwestycje a w redzie zadnych problemow, deweloper solidny wszystko sie realizuje zgodnie z harmonogramem i przynajmniej mam pewnosc i spokojna glowe ze wszystko jest w porzadku i wcale nie jest tanio za mieszkanie ale mam pewnosc ze wszystko idzie ok ! bo mam kredyt ,obok sa juz zrealizowane nowe osiedla i nic nie smierdzi jak tu inni pisza bzdury . zaraz powstanie aqasfera i aquapark z wszystkimi dobrami dla ciala i duszy i przynajmniej jest cisza i bezpieczenstwo czego w gdyni wracajac wieczorem mi brakowalo . popytajcie tych co juz tam mieszkaja bo jakos juz za gdynia nie tesknia bo reda to juz super klimaty i niedlugo to wlasnie tam bedzie super miejsce w poblizu gdyni .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
A to się dział marketingu Semeko wysilił....ha,ha,ha.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
A my już podpisaliśmy umowę przedwstępną.
Będziemy mieszkać na 1 piętrze :) z oknami idealnie naprzeciw tej hali przemysłowej :) i w sumie nie robi to nam żadnej różnicy. Nie jesteśmy w takim wieku, by dnie spędzać patrząc przez okno. Chcemy mieć słonecznie, tanio i w miarę spokojnie.

Jeżeli chodzi o ewentualne zapachy, to tak średnio raz w miesiącu, w deszczowy ciepły dzień, jakieś zapachy czuć - ale dramatu nie ma.
Tory są blisko, ale pociągi generalnie nie jeżdżą częściej niż raz w tygodniu. Hałas - podobny jak na całym Obłużu. Widoki za oknem - przeciętne.

Mieszkałam na Obłużu Starym ostatnie 3 lata. Ogólnie bezpiecznie - nikt nigdy mnie nie zaczepił - jako osoba młoda niejednokrotnie wracałam w nocy z imprezy. Nikt mnie nie okradł, nie napadł. Nie słyszałam też żadnych uwag o takich przypadkach wśród sąsiadów.

Pytałam na osiedlach Eurostylu tubylców jakie mają opinie - wszyscy zgodnie mówili, że deweloper jest ok - żadnych problemów. Banki mają do Eurostylu większe zaufanie niż do Hossy. Np. Millennium w Eurostylu da ci kredyt już przy 20% budowy, a w Hossie przy 50% - bo hossa nie jest dostatecznie elastyczna. Tak nam powiedzieli. Podobnie mówią doradcy finansowi.

Pytaliśmy tamtejszych mieszkańców o bezpieczeństwo i otoczenie przy ul. Boisko - tam w pobliżu są stare PRL-owskie bloki od północy i domki jednorodzinne od wschodu. Podobno ok. Młodzież nie rozrabia jakoś szczególnie, nie ma zaczepiania na ulicy.

Ceny chyba nienajgorsze. Za mieszkanie płacimy ok 320 000, plus ok 2 000 za komórkę lokatorska, plus ok 2000 za pomieszczenie na rowery, plus ok 30 000 za dwa miejsca postojowe. Jak na tak bliską odległość do Centrum - to chyba niedrogo. No i jest to nowe budownictwo, a nie stare małe klitki z kuchnią jamnikiem.

Pyłu na parapetach szczególnego nie powinno być - a na pewno mniej niż na budynkach tuż przy ulicy. Roślinność powinna trochę ten widok z okien poprawić :D Np.na osiedlu Morskim jakieś roślinki są i wygląda tam czysto i estetycznie. Budynki, które są zbudowane, mają zrobione tip-top najbliższe otoczenie. Byłam z mężem też w środku budynku i też tam ładnie wszystko wykończone - niedrogo, a estetycznie. Drogi co prawda nie ma tam dobrej, ale podejrzewam, że zrobią ją na koniec, bo jeszcze budują kilka budynków i pewnie nie chcą, by pojazdy budowlane niszczyły nową drogę. Choć kto wie :)

Dojazd do centrum jest super. Jak mówiłam mieszkam na Obłużu Starym i jest tam trochę dalej, a i tak teraz do Centrum (pracuję w szkole w Centrum) dojeżdżam w godzinach szczytu ok 20 minut. Z Obłuża Centrum byłoby jakieś 15 minut w szczycie, 5-10 minut normalnie.

Minusy: nie jest to domek jednorodzinny :) czasem w deszczowe dni śmierdzi specyficznie okolica (jest to stopniowo likwidowane poprzez gromadzenie odpadów w silosach), widok przez okno nie zachwyca (ale i nie przeraża) raczej przeciętny.

Plusy: tanio, blisko Centrum, dobra infrastruktura w okolicy, spokojna okolica, szybki dojazd do obwodnicy, blisko przedszkole i szkoła, a także dobry dojazd do najlepszych szkół :)

Raczej polecę osobom młodym i aktywnym. Ewentualnie osobom starszym - w budynkach będą windy cichobieżne i są również małe mieszkanka.

Chętnie nawiążę kontakt z przyszłymi sąsiadkami i sąsiadami z Nawigatora :)
Proponuję założyć forum :)
Zachęcam do kontaktu: sigma.schulz@gmail.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
wspólczuje tego syfu. powodzenia kibel na całego nigdy bym tak nie kupił mieszkania swojego wymarzonego na całe zycie zenada. pozdro dla normalnych a nie zakochanych w nawigatorze hehe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
zastanów sie co ty piszesz to jest tanio prawie 400 tys za takie gówno??
ja mam hale garazowa podgrzewana i komórke lokatorską za darmo w cenie mieszkania ale człowieku zenade piszesz nastepny który dał sie nabrac.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wczoraj właśnie przejeżdżałam koło Reda Park, osiedle naprawdę ładne, klimatyczne ale osobiście nie chciałabym mieć widoku na Auchan czy parking auchan o dojeździe w korkach z centrum gdyni już nie wspominając.
Zapraszam sąsiadów na ploteczki na stronę Naszego osiedla http://gdynia-nawigator.mojeosiedle.pl/
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak na Gdynię, to jest bardzo tanio. Podobne ceny to tylko w pobliżu śmietniska przy obwodnicy - Kowale etc.
Można oczywiście zamieszkać na wsi - wchodzą w grę różne Rumie, Redy, Wejherowa - ale... dlaczego ludzie z Rumii, z Redy, z Wejherowa przyjeżdżają do Gdyni? :) no właśnie :)

Jak pisałam - dopiero od kilku lat mieszkam na Obłużu - miałam okazję trzy razy w życiu zmieniać mieszkanie - i powiem, że nigdzie nie jest mi tak dobrze, jak w Gdyni.

Do kina - blisko, do teatru - blisko, do teatru muzycznego - blisko, do pracy - blisko, dzieci do szkoły, przedszkola - blisko, sklepy i markety - blisko, skm - blisko.

A Artur to chyba powinien w pracy więcej czasu spędzać na rzetelnym wykonywaniu obowiązków a nie przechwalaniu swojego pracodawcy :D Rumia zawsze będzie tylko Rumią - świetnym miejscem dla osób, które mają starsze dzieci, nie przewidują oszałamiającego nagłego rozwoju zawodowego, dla takich, które żyją spokojnie i powoli. Myślę, że Rumię możemy polecić osobom po 40. o stabilnej sytuacji.

A te wasze galerie i aquaparki? Bo ja wiem, czy przeciętnego dwudziestoparolatka mającego w perspektywie kredyt mieszkaniowy i małe dzieci stać na szaleństwa w supermarketach :D
Młodzi ludzie preferują raczej basen i aktywny sport, niż leżakowanie w aquaparku :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Carla ! Pomyliłas Rumia park przy auchanie z REDA PARK ! REDA PARK jest całkiem gdzie indziej , w poblizu osiedla ''przy mlynie'' i aquasfery to całkiem inne miejsce ! a ty byłas w Rumi bo tam jest auchan ! Reda jest gdzie indziej i osiedle reda park to oaza ciszy i spokoju prawie jak w domku jednorodzinnym i naprawde super klimaty . pozdrawiam .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokładnie :) Reda jest dalej - tak, jak pisze aldona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
idiotyzm takie ceny zenada
Znalazł się ten, kto kupił mieszkanie Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa i będzie go zawzięcie bronił... Mieszkaj sobie na wiosce kolego, powodzenia!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
powodzenia szmato
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
jakie ostre słówka, mamy dużo kultury osobistej widze, Ciekawe co na to twoi przyszli sąsiedzi na forum.trojmiasto.pl/mieszkania-Mat-Bud-RUMIA-ALEJA-debowa-t191300,1,55.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
do swoich sasiadów nic niemam ani oni nic niemaja domnie a na slamsach ty bedziesz mieszkac z wielka kultura powodzenia koniec tematu ktos musi byc madzrejszy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ppp ze wsi ty piszesz bo id kompa na to wskazuje bk
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
No to już, skończył??? Udzielać się na swoim forum proszę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie ma sie co kłocic ! niech sobie kazdy mieszka gdzie chce , tylko ze akurat w Gdyni jest o tyle inaczej ze nie powstaja cale kompleksy tylko wciska sie tzw. -plomby- miedzy stare blokowiska i nazywa np. wlasnie ''nawigator '' itp. . Reda i Rumia ma troche inna specyfike - tzw. Warszawską bo powstaja całe kompleksy mieszkaniowe z infrastruktura , i to jest w tej chwili najaktualniejszy trend ktory rozwija sie przede wszystkim w tzw. bogatej Warszawce ktora marzy zeby mieszkac po za miastem ale wlasnie w ''kompleksie'' z dobrym dojazdem do centrum ! pisze wam to po to zeby nie mowic ze Reda to tzw. ''wiocha'' bo to juz inna Reda niz dawniej i zaczynaja tu naprawde osiedlac sie zamozni ludzie bo tu wcale nie jest juz tanio i ceny sa zblizone do Gdynskich ! Sama ogladałam gdynskie inwestycje i blisko centrum sa naprawde '' plomby'' a za rogiem stare dzielnice i blokowiska bo deweloper tanio kupil kawalek ziemi itp. A co do tych Gdynskich pogorzy i tych innych dzielnic to juz tylko nazwa Gdynia pozostała bo nie mowcie ze to jest blisko centrum , skoro ja z Redy jade do gdyni 10 minut to i z tamtych dzielnic tyle sie jedzie , a Karwiny niby blizej a w korkach nieraz godzine sie stoi , wiec z tych dzielnic to juz tylko nazwa pozostała ze niby to jeszcze Gdynia ! A skoro wielu z was jest tu takich super zamoznych i tak kocha Gdynie to prosze bardzo SEA TOWER w samym centrum stoi i mozna sobie tam kupic albo w Orłowie po 20 000 tys za metr , Czemu tam nie kupujecie tylko na jakims pogorzu ktore wlasciwie jest dalszym obrzezem niz Reda !
aldona uważam ze masz racje popieram cie w 100% pozdrowienia dla normalnych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0