Widok

Ospa u rodzeństwa

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Po jakim czasie jedno od drugiego się zaraziło w Waszych przypadkach?czy w ogóle się nie zaraziło?mamy teraz ospę i zastanawiam się kiedy się spodziewać następnej?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mój młodszy syn wcale się nie zaraził od starszego .
U mnie równo po 2 tygodniach. Miesiąc ospy w domu :/
To miałaś szczęście. Ospa jest bardzo zaraźliwa. U mnie 9.miesięczny niemowlak złapał po dwóch tygodniach od starszego brata ( przechorowała dosłownie cała klasa) . Starszy przeszedł bez większych problemów, z młodszym dzieckiem był horror, wysypane całe ciałko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
U mnie tez równo dwa tygodnie, najpierw najstarsza (5,5 roku), po dwóch tyg srednia (2,5 roku) i dzień później 3,5 miesięczniak. Najlżej przeszła to właśnie najmłodsza córka, niewiele krostek, brak podwyższonej temp, najgorzej było ze średnią, krosta przy kroście, wysoka temperatura.
U nas podobnie. Najpierw córka, po 2 tygodniach syn. Córka lekki przebieg, syn bardzo mocno wysypany (miał niecałe 2 latka).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas podobnie.
Najpierw córka 9-letnia, trochę ponad 2 tygodnie później syn 7 letni. O ile córka zniosła całkiem nieźle, to już syn znosił dużo gorzej, więcej krost itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
u nas tez po 2 tygodniach, najpierw 3 letnia corka a potem 4 tygodniowa coreczka, obie przeszly lekko ale ta mlodsza byla hospitalizowana
okres wylęgania choroby 2-3 tyg :)
syn i po 3 tyg. Cora byla masakrycznie wysypana ale sie nie drapala . Ta druga fala często ma gorzej bo przebywa w domu przez 2 tyg z zarażonym wiec wiecej wchlonie wirusów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie mlodsza 3.5 lat zlalapa i rowno po 2 tygodniach starsza ( 5 lat) , mlodsza zniosla w miare ok, a starsza duzo gorzej, krosty byly wszedzie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie też drugie dziecko, choć młodsze (a mówiono, że małe dzieci znoszą lepiej), przeszło ospę dużo gorzej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (42 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (139 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

płyta indukcyjna czy gazowa? (23 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry