Widok
Zastaawiam się , czy sama nie wypiłaś tych 30-stu butelek alkohhhholu!!! Piszę to nie tylko ze względu na ostre kleksy, które sadzisz, ale przede wszystkim dlatego, że na moim weselu na stole wiejskim były również mięsa pieczone- dwa gatunki, szynka wiejska oraz kiełbasy i najważniejsze- danie ciepłe w nocy (wybrałam żeberka w kapuście- były pyszne!).
Przyszłym nowożeńcom gorąco polecam ten ośrodek.
Przyszłym nowożeńcom gorąco polecam ten ośrodek.
Na stole wiejskim jest: smalec, ogórki kiszone, różne rodzaje serów wyłożone na lustrze, i wiejski chleb. Miałam wesele w lipcu a kuzynka miała w sierpniu. U mnie na weselu świadek rozkładał butelki, ale zauważyłam iż tam gdzie jest ułożony alkochol były drugie drzwi od których klucza już nie miała, więc kochane rozumiecie ktoś mi podbierał alkochol . Świadkiem był mój brat i miał policzone zginęło ok. 30szt.
Witajcie, 30-go kwietnia b.r. miałam tam wesele. Jestem bardzo zadowolona, zarówno z wyglądu czyt. wystroju sali ( to prawda, że trzeba uważać na kamienie, które są wkomponowane w wystrój). Jedzenie przepyszne, bałam się, że zbraknie, ale nie było takiego problemu. Wzięłam opcje weselną bez żadnego domawiania mięsa, plus poprawiny z daniami z dnia wesela+ żurek na tzw. kaca:) Obsługa świetnie sobie poradziła, sprawnie wymieniały talerzyki, sztućce. Jeżeli chodzi o napoje- były wystawiane do końca wesela- myślę, że właściciele dbają o opinię dlatego też, nie pozwoliliby sobie, żeby ktoś narzekał na brak picia, skoro było zagwarantowane w menu zatwierdzonym podczas podpisywania umowy. Jeżeli chodzi o alkohol, u mnie dbał o to świadek- dlatego też nie było problemu z tym, czy ginie wódka, czy nie. Alkohol chowany jest do pomieszczenia gospodarczego, do którego klucz na dzień wesela i poprawin ma osoba wytypowana do zajmowania się nim. Kościół w Stężycy piękny, piękna, konkretna msza prowadzona przez młodego księdza. Nie mieliśmy wystroju w Kościele, bo Proboszcz o to prosił, były za to piękne świeże kwiaty. Kościół sam w sobie jest bardzo strojny. Jeżeli macie pytania podaje maila astolicka@wp.pl
hej, a kto u Was podawał alkohol? obsługa Adlera czy może ktoś z rodziny? masz jakiś sposób na kontrolowanie butelek? ciężko chyba w takim dniu upilnować coś takiego...:/ mam jeszcze pytanie co dokładnie jest na tym stole wiejskim? kosztuje on tylko 550 zł i obawiam się, że wcale może to nie być nic ciekawego...
Witam ,miałam tam wesele w zeszłym roku na 120 osób, sala piękna i krajobraz, były minusy i chcę was uprzedzić Kochane koleżanki... przez cały wieczór na dworze latały jakieś owady i wlatywały na sale i opadały na jedzenie i do napoi, jest na sali klimatyzacja ale słaba na 120 osób. Jak możecie dziewczyny kupcie więcej napoi bo u mnie na weselu już niby zabrakło po 20 tak mi szefowa Adlera powiedziała i musiałam dopłacić z mężem jeszcze sporom sumkę. Apartament nawet ładny był ,piękny widok na jezioro Raduńskie. Stół wiejski jest nie potrzebny odradzam wam jest tam nie smaczne jedzenie i w ciepłym klimacie szybko się psuje. Barszcz był bardzo kwaśny niewiem czemu.To tyle z mojej strony i pilnujcie tego co wam napisałam. Uważajcie na swój alkochol bo mi kilkanaście butelek brakowało.
dziewczyny jeśli mogę coś od siebie napisać to tam wg. mnie pasują swojskie kwiaty i dekoracje np. słoneczniki (na stołach w pojedynczych wąskich wazonach lub po kilka w takich średniej wielkości + w dużym wazonie wielkie gdzieś tam z boku) i żółte motyle albo też miniaturowe gerberki i bluszcze (może czerwone biedroneczki do tego), albo biało-zielone tulipany i jabłka z karteczkami a'la winietkami; co do wielkości wazonów to żeby nie ograniczać widoczności można coś takiej wielkości:

http://forum.trojmiasto.pl/Jaki-kosciol-kaszuby-t147346,1,11.html
Znalazłam na stronie dekoracje kościoła w Stężycy.
Znalazłam na stronie dekoracje kościoła w Stężycy.
Hej, byłam w weekend w Adlerze i sala jest piękna:) trafiliśmy na ustawienie stołów na około 80 osób(jest jeszcze dużo miejsca na parkiecie:P). Sala była udekorowana żywymi kwiatami ustawionymi na stołach oraz sztucznymi, które stały na parapetach...niestety nie wyglądały one przekonująco:/ Dowiedziałam się, że bez problemu udostępnią mi wazony z parapetów abym mogła zastąpić sztuczne kwiaty żywymi:) Kwiaty ustawione na stołach prezentowały się przepięknie lecz były mało praktyczne, ponieważ były na podłużnych podstawkach, które zajmowały sporo miejsca... Pani Ewa, która była w tym czasie w Adlerze powiedziała nam, że odradza tego typu dekoracje ze względu na ograniczoną przestrzeń na stołach. Poleca natomiast dekoracje w wąskich wazonach, które moim zdaniem też nie do końca są dobrym rozwiązaniem, ponieważ sprawiają, że goście mają ograniczona widoczność...także mam ciężki orzech do zgryzienia:] Byłam w kwiaciarni nad groszkiem i hmmmm... nie było właścicielki, która w tym czasie dekorowała kościół i nikt nie potrafił już udzielić żadnych szczegółowych informacji!!! jakiś koszmar...trochę się przestraszyłam bo ksiądz w Stężycy zastrzegł sobie tą kwiaciarnię. Udało mi się porozmawiać z właścicielka kwiaciarni jedynie przez telefon i muszę przyznać, że trochę mnie uspokoiła... ale dekoracji na salę weselną nie zamówiłam. Koszt dekoracji kościoła 300-500 zł (cena uzależniona jest od ilości dekoracji).
witam, mielismy wesele w Adlerze w tym roku. Jestem bardzo zadowolona z tego osrodka. Obsluga , jedzenie, rewelacja, choc na wlasnym weselu nie ma czasu na jedzenie:) Domowilismy dodatkowe porcje jedzenia , a dekoracje milelismy z zywych kwiatow. Nie radze robic dodatkowych dekoracji, bo mozna przesadzic a ta sala sama w sobie jest strojna. Wesele bylo na 105 osob i mysle ze to jest max. Trzeba uwazac na kamienie z ktorych jest zrobiony kominek i podstawy filarow, u nas kilka osob porwalo sobie , koszule i marynarki, sa bardzo ostre.
Lucy, podaj proszę link do wątku o dekoracji Adlerowskiej, bo nie mogę go znaleźć...
dziewczyny, piszcie o tym czego się dowiedziałyście będąc w Adlerze.
ja wiem, ze na przełomie czerwca i lipca beda białe pokrowce na krzesła
na zewnatrz, na tarasie, stoliki są przykryte białymi obrusami i stoją na nich donice ze sztuczna lawendą. Jest tez sporo lampionów na świece.
Jedzenie w Adlerze jest bardzo smaczne, takze polecam. Mięsa i surówki- pychotka. też się zastanawiam nad 3 porcja mięsa, zapomniałam zapytać jak byłam. ale od czego się ma telefon :) zaraz sie dowiem :P
a co do alkoholu, to wg mnie nie ma znaczenia ile osób, bo sa te przeliczniki od osoby. My kupujemu 0,6l na osobę. Chcieliśmy 0,5l, ale wolimy oddać alkohol niż ma go zabraknąć...
dziewczyny, piszcie o tym czego się dowiedziałyście będąc w Adlerze.
ja wiem, ze na przełomie czerwca i lipca beda białe pokrowce na krzesła
na zewnatrz, na tarasie, stoliki są przykryte białymi obrusami i stoją na nich donice ze sztuczna lawendą. Jest tez sporo lampionów na świece.
Jedzenie w Adlerze jest bardzo smaczne, takze polecam. Mięsa i surówki- pychotka. też się zastanawiam nad 3 porcja mięsa, zapomniałam zapytać jak byłam. ale od czego się ma telefon :) zaraz sie dowiem :P
a co do alkoholu, to wg mnie nie ma znaczenia ile osób, bo sa te przeliczniki od osoby. My kupujemu 0,6l na osobę. Chcieliśmy 0,5l, ale wolimy oddać alkohol niż ma go zabraknąć...
My kwestię noclegów rozwiązujemy tak, że starsze osoby i kobiety w ciąży (bo takie będziemy mieli na weselu) dostają pokoje w pensjonacie a reszta domki. Domki są naprawdę ładne więc nie ma obaw a na dodatek musicie pamiętać że skoro wesele kończy się ok 5 rano to za długo ludzie w nich i tak nie będą :)