Widok
Witam ,miałam tam wesele w zeszłym roku na 120 osób, sala piękna i krajobraz, były minusy i chcę was uprzedzić Kochane koleżanki... przez cały wieczór na dworze latały jakieś owady i wlatywały na sale i opadały na jedzenie i do napoi, jest na sali klimatyzacja ale słaba na 120 osób. Jak możecie dziewczyny kupcie więcej napoi bo u mnie na weselu już niby zabrakło po 20 tak mi szefowa Adlera powiedziała i musiałam dopłacić z mężem jeszcze sporom sumkę. Apartament nawet ładny był ,piękny widok na jezioro Raduńskie. Stół wiejski jest nie potrzebny odradzam wam jest tam nie smaczne jedzenie i w ciepłym klimacie szybko się psuje. Barszcz był bardzo kwaśny niewiem czemu.To tyle z mojej strony i pilnujcie tego co wam napisałam. Uważajcie na swój alkochol bo mi kilkanaście butelek brakowało.
hej, a kto u Was podawał alkohol? obsługa Adlera czy może ktoś z rodziny? masz jakiś sposób na kontrolowanie butelek? ciężko chyba w takim dniu upilnować coś takiego...:/ mam jeszcze pytanie co dokładnie jest na tym stole wiejskim? kosztuje on tylko 550 zł i obawiam się, że wcale może to nie być nic ciekawego...
Witajcie, 30-go kwietnia b.r. miałam tam wesele. Jestem bardzo zadowolona, zarówno z wyglądu czyt. wystroju sali ( to prawda, że trzeba uważać na kamienie, które są wkomponowane w wystrój). Jedzenie przepyszne, bałam się, że zbraknie, ale nie było takiego problemu. Wzięłam opcje weselną bez żadnego domawiania mięsa, plus poprawiny z daniami z dnia wesela+ żurek na tzw. kaca:) Obsługa świetnie sobie poradziła, sprawnie wymieniały talerzyki, sztućce. Jeżeli chodzi o napoje- były wystawiane do końca wesela- myślę, że właściciele dbają o opinię dlatego też, nie pozwoliliby sobie, żeby ktoś narzekał na brak picia, skoro było zagwarantowane w menu zatwierdzonym podczas podpisywania umowy. Jeżeli chodzi o alkohol, u mnie dbał o to świadek- dlatego też nie było problemu z tym, czy ginie wódka, czy nie. Alkohol chowany jest do pomieszczenia gospodarczego, do którego klucz na dzień wesela i poprawin ma osoba wytypowana do zajmowania się nim. Kościół w Stężycy piękny, piękna, konkretna msza prowadzona przez młodego księdza. Nie mieliśmy wystroju w Kościele, bo Proboszcz o to prosił, były za to piękne świeże kwiaty. Kościół sam w sobie jest bardzo strojny. Jeżeli macie pytania podaje maila astolicka@wp.pl
Na stole wiejskim jest: smalec, ogórki kiszone, różne rodzaje serów wyłożone na lustrze, i wiejski chleb. Miałam wesele w lipcu a kuzynka miała w sierpniu. U mnie na weselu świadek rozkładał butelki, ale zauważyłam iż tam gdzie jest ułożony alkochol były drugie drzwi od których klucza już nie miała, więc kochane rozumiecie ktoś mi podbierał alkochol . Świadkiem był mój brat i miał policzone zginęło ok. 30szt.
Zastaawiam się , czy sama nie wypiłaś tych 30-stu butelek alkohhhholu!!! Piszę to nie tylko ze względu na ostre kleksy, które sadzisz, ale przede wszystkim dlatego, że na moim weselu na stole wiejskim były również mięsa pieczone- dwa gatunki, szynka wiejska oraz kiełbasy i najważniejsze- danie ciepłe w nocy (wybrałam żeberka w kapuście- były pyszne!).
Przyszłym nowożeńcom gorąco polecam ten ośrodek.
Przyszłym nowożeńcom gorąco polecam ten ośrodek.
miałam tam swoje wesele wszystko wyszło idealnie, sala piękna, widok z tarasu bajeczny na 90 osób nie było ciasno, jedzenie przepyszne ciasta i owoce mieliśmy z adlera, dekoracje jakie robią z owoców robi wrażenie, obsługa bardzo miła kelnerki roznosiły wódke i nic nie brakowało jedyny minus to klimatyzacja.
Hej,
Czy dekoracje w owoców są dodatkowo płatne? Czy wliczają się w cenę samych owoców? Mam tam ślub w sierpniu i zastanawiam się czy zamawiać takie dekorację, ale skoro mówisz, że mają to można u nich... kwestia ceny i wyglądu... mogłabyś wrzucić jakieś zdjęcia? Na forum lub na mojego maila? monika.j0@op.pl
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź i zdjęcia.
Monika.
Czy dekoracje w owoców są dodatkowo płatne? Czy wliczają się w cenę samych owoców? Mam tam ślub w sierpniu i zastanawiam się czy zamawiać takie dekorację, ale skoro mówisz, że mają to można u nich... kwestia ceny i wyglądu... mogłabyś wrzucić jakieś zdjęcia? Na forum lub na mojego maila? monika.j0@op.pl
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź i zdjęcia.
Monika.