Widok
Witam dzięki za info.!!! my robimy wesele no ok 110 mam nadz., że nie będzie ciasno, byłam tam gdy mieli nakryte na 120 i jakoś to wyglądało:) wystrój stołów też był ok,kwiatki żywe bardzo ładnie wyglądało:)bardzo się martwiłam jak tam z tym jedzeniem i poprawinami ale trochę mnie uspokoiłaś:)HIHI piękną będziemy miały salę i ten plener dookoła wciąż coś tam jeszcze upiększają byle pogoda dopisała
My też robimy wesele 05.09.09 w tym ośrodku na ok 90 osób i szczerze mówiąc martwiliśmy się o jedzenie,czy jest smaczne, ale teraz to się już uspokoiłam:) My poprawiny będziemy robić bez obiadu i część jedzenia z wesela a za część zapłacimy. Jesli chodzi o strojenie sali to też sie zastanawiamy,bo sala w sobie jest strojna ale może odorbinę mozna by przystroić.Jak ktos z was będzie stroił ta salę to niech pdesle zdjecia: redginger@interia.pl
Czesc Weselnikom :) Z tego co czytam to my mamy wesele najwczesniej, w maju i slub tez w Kosciele w Stezycy... ale numer :) Mamy takie same rozterki, ale przede wszystkim licze na jakosc i ilosc jedzenia. Nie wyobrazam sobie sytuacji gdzie goscie beda chodzili nienajedzeni itp... Z checia sie z Wami podziele uwagami i praktycznymi rzeczami na ktore bedzie trzeba zwrocic uwage (oby takich nie bylo). pozdr
Tez nie jestesmy z tej parafii. W Stezycy w Kosciele to niewielki odsetek formalnosci, nie tylko Koscielnych :) Jak narazie w zadnym Kosciele jeszcze od nas nie oczekiwano zaplaty za nauki, protokoly itp. Ile damy w Stezycy jeszcze nie wiem bo spotkanie jest ok 2 tyg przed slubem. W kazdym razie Proboszcz jest bardzo sympatyczny i to akurat mnie nie stresuje :)
Ale proponuje zalatwic juz nauki przedmalzenskie a przede wszystkim poradnictwo rodzinne - wszedzie robia straszna laske jakby te kobiety byly pepkiem swiata. Juz w UM jest latwiej zalatwic dokumentny niz z poradnictwem rodzinnym.
Polecam tez nie kupowac obraczek z pieknych salonow w Galerii B. itp... Dokladnie te same (maja katalogi wszystkich markowych sklepow) i robione u tradycyjnych jubilerow potrafia kosztowac ponad 2, 3 razy taniej. A jeszcze jak macie na przetopienie np obraczki babci i dziadka to wogole koszta sa niewielkie. pozdr
Ale proponuje zalatwic juz nauki przedmalzenskie a przede wszystkim poradnictwo rodzinne - wszedzie robia straszna laske jakby te kobiety byly pepkiem swiata. Juz w UM jest latwiej zalatwic dokumentny niz z poradnictwem rodzinnym.
Polecam tez nie kupowac obraczek z pieknych salonow w Galerii B. itp... Dokladnie te same (maja katalogi wszystkich markowych sklepow) i robione u tradycyjnych jubilerow potrafia kosztowac ponad 2, 3 razy taniej. A jeszcze jak macie na przetopienie np obraczki babci i dziadka to wogole koszta sa niewielkie. pozdr
hej, hej, mamy wesele w tym ośrodku na początku czerwca i dalej nie wiemy, czy w dniu poprawin tylko z wersją dań z wesela, czy też dodatkowe dania dołożyć. Ale, i tu spytam jak to wygląda u was (czy się już pytałyście, czy może nie o to), czy wam też ceny poszły w górę - dla nas nowa wersja na poprawiny to 20 lub 30 zł plus (tu mały zonk) 3 zł za kawę i herbatę??? I jeszcze pytanie szczególnie do tych co mieli tam ślub (jeśli tu tacy są, lub ich znajomi, którzy tam się bawili) - jak z tym jadłem, czy faktycznie starczy, nawet bez dodatkowego dania ciepłego w dzień poprawin??? to coś, co mi trochę spędza sen z powiek co jakiś czas.
my się jeszcze nie pytaliśmy, jak zamawialiśmy termin to dostaliśmy kartkę z menu i tam były podane ceny +/- 10% więc jakby się zdecydować na wersję z daniami z wesela to wychodzi 15 + 1,5 =16,50 zł
znajoma miała wesele i sobie chwaliła, jedzonka było w wystarczających ilościach
ile płacicie za noclegi dla gości?
i czy będziecie jakoś sami jeszcze stroić salę?
znajoma miała wesele i sobie chwaliła, jedzonka było w wystarczających ilościach
ile płacicie za noclegi dla gości?
i czy będziecie jakoś sami jeszcze stroić salę?