Widok
Ostrzeżenie dla dawców nasienia - Deutsche Samenzentrale
Przestrzegam przed rejestrowaniem się jako dawca nasienia na podstronie niemieckiej centrali nasienia Deutsche Samenzentrale. www.bank-nasienia.com
Po wpłacie kaucji okazuje się, że trzeba na własny koszt robić liczne badania genetyczne (kariotyp, mukowiscydoza itp.) kosztem kilkuset do tysiąca złotych. Informacje te są skrzętnie ukrywane zanim nie wpłaci się kaucji 100zł. Jeśli chcesz zostać dawcą to zapraszam tylko i wyłącznie do polskich placówek.
Jednocześnie proszę o informacje, czy ktoś z Was nabrał się na tą samą ofertę (swojego czasu zamieszczoną w ofertach pracy, na stronie www.gumtree.pl), czy udało mu się odzyskać wpłaconą kaucję i czy tak samo jak mi kazano mu przed ustaleniem pierwszego terminu spotkania zrobić takie badania własnym sumptem. Będę wdzięczny za informacje.
Po wpłacie kaucji okazuje się, że trzeba na własny koszt robić liczne badania genetyczne (kariotyp, mukowiscydoza itp.) kosztem kilkuset do tysiąca złotych. Informacje te są skrzętnie ukrywane zanim nie wpłaci się kaucji 100zł. Jeśli chcesz zostać dawcą to zapraszam tylko i wyłącznie do polskich placówek.
Jednocześnie proszę o informacje, czy ktoś z Was nabrał się na tą samą ofertę (swojego czasu zamieszczoną w ofertach pracy, na stronie www.gumtree.pl), czy udało mu się odzyskać wpłaconą kaucję i czy tak samo jak mi kazano mu przed ustaleniem pierwszego terminu spotkania zrobić takie badania własnym sumptem. Będę wdzięczny za informacje.
Ponieważ nie widzę wątku "mężczyzna", a opcja"hobby" czy "sport" wydała mi się mniej adekwatna do tematu. Liczę, że jakoś moje pytanie trafi do zainteresowanych, choćby poprzez miłe panie. Tak czy owak zamieściłem mój wątek na różnych forach, na wszelki wypadek. A co proponujesz lepszego Katarzyno jeśli już mowa o tym forum?
Po rozmowie z rzecznikiem praw konsumenta zrozumiałem, że nie da się wskórać zupełnie niczego. Firma nie ma przedstawicielstwa w Polsce, ani obiektu ani osoby, która byłaby zarejestrowana w KRS. Ponadto nie chroni nas w tym wypadku prawo UE, ponieważ (i to najlepsze ze wszystkiego) owa niemiecka firma Deutsche Samenzentrale ma siedzibę w Szwajcarii (a ten kraj nie należy do UE)...
Doprawdy nie wiem, co jeszcze można w tej sprawie zrobić.
Pozdrawiam.
Doprawdy nie wiem, co jeszcze można w tej sprawie zrobić.
Pozdrawiam.
Aha.. jeszcze na dodatek administratorzy dwóch stron z ogłoszeniami o pracy (z Trójmiasta i z Anonsów) zablokowali moje ogłoszenia ostrzegawcze o tef firmie. Bardzo chętnie spotkam się z tymi klocami z Deutsche Samenzentrale dla osobistej konfrontacji dowodów. A administratorów owych stron prosiłbym najpierw o sprawdzenie prawdziwego pomówienia o rzekome pomówienie, zanim zadziałają, bo pozwalają tym samym nabierać innych.
Sławku, jestem za .Tylko czy ktoś się jeszcze zgłosi . Ludzie schowajcie wstyd do kieszeni , wiadomo czasy są kiepskie to każdy szuka zarobku i na tym inni zyskują -oszuści .
Więc reasumując Panowie i Panie , jeśli padliście ofiarą Ag-rek agencji reklamowej lub Deutsche Samenzentrale to proszę o zgłaszanie się tu na forum .
Im więcej nas tym lepiej .
Więc reasumując Panowie i Panie , jeśli padliście ofiarą Ag-rek agencji reklamowej lub Deutsche Samenzentrale to proszę o zgłaszanie się tu na forum .
Im więcej nas tym lepiej .
Zgadza się ,dużo ludzi naciągaja-prowadzą również agencję ag-reg modelek,za rejestrację w serwisie pobierają 50 złotych,jeśli nie wywiąże się z umowy nakładają kary pieniężne i grożą wpisem do rejestru długów....jutro idę z tymi ich przepisami do biura porad obywatelskich niech sprawdzą kto lub co za tym stoi i jakie maja prawa pokrzywdzeni.Jak dowiem sie wiecej napiszę na forum konkretniej.
tu adres do strony na której jest nawiązanie do tematu http://peb.pl/off-topic/804492-roman-wieczorek-windykacja-dostaliscie-cos-takiego-2.html .Jest tam również wzmianka o pościgu tej hm osoby przez prokuraturę listem gończym.