Widok

Ostrzeżenie przed oszustem sprzedającym garnki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!

W zeszłym tygodniu mój ojciec - emeryt padł ofiarą oszusta, który sprzedał mu "okazyjnie" garnki firmy Bachmayer-Solingen.
Na parkingu Carrefour, elegancko ubrany, budzący zaufanie pan zaczepił mojego tatę, informując, że przyjechał z innego miasta, właśnie skończył prezentację garnków i chciałby je sprzedać, zamiast trudzić się wywożeniem ich z powrotem.
Pokazywał foldery i certyfikaty, mające świadczyć o tym, jak ekskluzywny to produkt, że normalnie kosztują kilkaset euro, ale on sprzeda je za 1200 zl. Ojciec naiwnie wypłacił z bankomatu 1 tys zł i kupił garnki.
Oczywiście jak tylko się pochwalił, natychmiast sprawdziłam w necie, że identyczne można kupić już za 300 PLN!
Proszę o rozpowszechnienie tej informacji, być może ustrzeże ona kilka osób przed "nabiciem w butelkę". A w zasadzie "w garnek"...
pozdrawiam,
Ola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
co mam rozpowszechniać?? oczywistą oczywistość???
jak moża na parkingu kupować garnki za 1200 zł!!!!
każde dziecko to wie.... no sorry....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podobnie ze sztućcami, moja babcia padła ofiarą, kupiła za 1200 zł sztućce warte 80 zł na allegro od domokrążczyni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hahahaha ale numer
Ale jak widac tacy naciagacze podchodza tylko do starszych ludzi,bo tylko oni dadza sie na nie nabrac.
Mojego teścia ze dwa lata temu taki gość zaczepiał pod Obi, twierdząc, że na lotnisko jedzie i nie ma co z tymi ekskluzywnymi garami zrobić. Teść na szczęście na takie cuda się nie nabiera, ale był w szoku, że taki drobny cwaniak jeździ autem za 300 tysięcy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

do góry