Widok

Otrivin w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dzieczyny, czy któraś z Was musiała brać przez całą ciążę Otrivin i nie zaszkodziło to dziecku? Ja mam krzywą przegrodę i od kilku lat regularnie stosuję Otrivin 3 razy dziennie po 1 psiknięciu-inaczej bym się udusiła, szczególnie w nocy. Sólm morska wogóle nie pomaga a zabieg w moim przypadku nie przyniósłby zbytniej poprawy. Teraz skończyłam 7 tc i zaczęłam 8 tc. Maluszek jest idealnej wielkości, serduszko mu bije i odpukać nic się nie dzieje. W necie krążą różne teksty o ksylometazolinie, którą zawiera Otrivin. Jedni mówią, że te krople są mneij szkodliwe niż bezdech czy niedotlenienie matki w nocy z powodu zatkanego nosa, inni, że może szkodzić płodowi... Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Radziłabym udać się po poradę do lekarza. Uważam, że żaden lek w nadmiarze nie jest dobry. Możesz też udać się na terapię leczenia lekomanii. Ja byłam na takiej terapii w ośrodku Wsparcie, kiedy sama zmagałam się z uzależnieniem od kropli do nosa. Jednakże nie wiem, jak jest w twoim przypadku z tą krzywą przegrodą. Czy naprawdę nie da się ich odstawić? Pomyśl może o jakieś operacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też używam Otrivin ponieważ dusze sie aż mi uszy zapycha , rozmawialam z lekarzem prowadzącym moja ciążę i mówił ze jeżeli nic nie pomaga trzeba użyć coś mocniejszego a probowalam wszystkiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam tak samo !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry