Widok
Otwór w stropie cena, kontakt
Witam. W związku z zakupem domku od sopockiego dewelopera na osiedlu w okolicach ul. Tuchomskiej mam pytanie czy ktoś w podobnych domkach zlecal wykonanie otworu w innym miejscu stropu, niż ten który znajduje się standardowo? Miał by to być otwór pod schody. Będę wdzięczny za podanie ceny i kontaktu do kogoś z okolic kto jest w stanie wykonać taka pracę. Pozdrawiam
Ja planuję zrobić to sam, ale jak wszystkie inne prace, bo nie ma tym nic skomplikowanego.
Lecz jeśli korzystasz z usług jakiejś firmy do wykończenia to powinni oni wykonać to bez problemu, bo głównie wiąże się to z obróbką wykończeniową.
Belka, którą się przecina, nie ma prawie żadnego obciążenia, po za płytą gk od spodu, a na pozostałych odcinkach po 1,5m jest jeszcze podparta ścianą.
Lecz jeśli korzystasz z usług jakiejś firmy do wykończenia to powinni oni wykonać to bez problemu, bo głównie wiąże się to z obróbką wykończeniową.
Belka, którą się przecina, nie ma prawie żadnego obciążenia, po za płytą gk od spodu, a na pozostałych odcinkach po 1,5m jest jeszcze podparta ścianą.
Nie mam pojęcia czy coś takiego jest w ogóle możliwe bez konsultacji z architektem. Najlepiej już na etapie stawiania budynku przedyskutować takie sprawy. Przy stawianiu stropu pojawiać się mogą różne problemy jak np. klawiszowanie stropu więc to także trzeba uwzględnić jeśli chcemy wykonać aż tak istotne zmiany.
konstruktorem, nie każdy kto dłubie przy budynkach to architekt
mamy branżystów
1. architekt od wyglądu i koordynacji, rozmieszczenia na działce itp
2. konstruktora, żeby się nie rozpadło
3. instalator sanitarny, żeby było ciepło, sucho i była woda
4. elektryka, żeby był prąd w doku, ew siec czy inne atrakcje
mamy branżystów
1. architekt od wyglądu i koordynacji, rozmieszczenia na działce itp
2. konstruktora, żeby się nie rozpadło
3. instalator sanitarny, żeby było ciepło, sucho i była woda
4. elektryka, żeby był prąd w doku, ew siec czy inne atrakcje