Widok

PAPIEŻ

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ja wiem,że to jest nie na temat,ale tak mi przykro z powodu papieża...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja własnie wróciłam z nabożeństwa ......

[img][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
[/img]
cieszę się, że nie mam jutro wesela, bo nie umiałabym się bawić i cieszyć.
To bardzo smutne.

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
Ja tez bylam... Takie niestety jest zycie, ze musi konczyc sie smiercia - i tu nie ma wyjatkow...

[img]image[/img]

a ja dostałam przed chwilą sms-a od koleżanki z rzymu,żeby wszyscy tej nocy zapalili małą świeczkę w oknie-moja już się pali...

Oczy same wilgotnieją......... "Był" przy nas całe moje życie.....
u mnie też świeczuszka :)

"16 października 1978 roku kardynał Karol Wojtyła został biskupem Rzymu i przybrał imię Jan Paweł II. Po konklawe wyszedł na balkon, pozdrowił tłum i przemówił po włosku: „Przybywam z dalekiego kraju, z dalekiego, lecz zawsze tak bliskiego przez łączność w wierze i tradycji chrześcijańskiej”. Swoim młodym przyjaciołom, z którymi pływał po Mazurach powiedział natomiast, że: ”przesiadł się z kajaka na Łódź Piotrową”. Tak rozpoczął się jeden z największych pontyfikatów w historii rzymskiego Kościoła. "

image
[/url]
[/img]
I moja się pali...

image
[/url]
Trudno bedzie zasnac. Jakos czuje sie osierocona... Miejmy nadzieje.
U mnie też się pali....

[img]image[/img]

i ja też zapaliłam świeczkę...
Strasznie przykra sprawa! Bylam w kosciele na nabozenstwie i mam cicha nadzieje, ze Bog pozwoli mu jeszcze troche z nami zostac. To niesamowite, ale przezywam to jakby ktos bardzo mi bliski cierpial, zreszta pewnie każdy z nas task wlasnie to przezywa. Badzmy dobrej mysli

image
[/url]
SaLma zgadzam się z Tobą- też tak to odczuwam.........
Ja też odczuwam to jakby ktoś mi bliski odchodził i tak jak SaLmA napisała-chyba większość z nas tak czuje-a najgorsze,że Ci ludzie wogóle nie myślą-dzisiaj słuchałam wypowiedzi i połowa z nich gdybała-czy papież pokaże się dzisiaj w oknie czy nie,czy powie coś czy nie-to jest okropne-jak takie hieny...

Ja też wróciłam z kościoła i idę sobie popłakać, bo tak mi smutno.

image

A ja wczoraj cały wieczór płakałam, czułam się, jakby mi ktoś bliski z rodziny odchodził. Nie jestem osobą przykładnie praktykującą, ale czuję, ze to nie ma nic wspólnego z przywiązaniem duchowym do Największego Autorytetu.. Nie wiem, jak media mogą pokazywać zdjęcia Papieża z ostatniej niedzieli wielkanocnej i jego mękę, aby wykrztusić choć słowo błogosławieństwa... Serce mi się rozdziera na widok cierpień starego człowieka, tak samo, jak kilka lat temu, kiedy czuwałam nad odchodzącą w podobny sposób moją babcią.
Tak dobrze pamiętam rozpoczęcie Jego pontyfikatu w 78 roku, mimo że byłam wtedy małym dzieckiem - jak wszyscy Polacy byli dumni, pełni nadziei... Jeszcze lepiej pamiętam maj 81 roku, kiedy babcia zawołała nas z ogrodu,bo w telewizji mówili o zamachu na Jego życie - tak samo płakałyśmy...
Świat już nie będzie taki sam, obawiam się, że w Polsce pozostawionej bez tak wielkiego autorytetu duchowego będzie się działo jeszcze gorzej niż jest...

image
[/url]
wlasnie uslyszalam, ze Papiez napisal, ze jest pogodny i radosny, i ze my tez mamy sie cieszyc...
Strasznie to trudne dla tych, ktorym On jest tak bliski, ale tak trzeba - jezeli zdarzy sie tak, ze odejdzie, to my bedziemy sie czuli osamotnieni, zabraknie Wielkiego Czlowieka, ktory zmienil ten swiat... ale On bedzie w lepszym swiecie, gdzie nie ma cierpienia, choroby i starosci...
Tylko co bedzie z nami pozniej...? Mysle, ze tu trzeba zaufac Bogu...

... a ja dzisiaj ide na wesele kolezanki... i jak tu sie weselic...???

Módlmy się i czuwajmy!!!!!

Każdego dnia toczy się życie , jesteśmy po to by je pokazać!

image
jedyna rzecza jaka nam zostala to modlitwa.Zobaczce ilu ludzi,roznych religii potrafi sie oddac kontemplacji i modlitwie za Tak wielki autorytet jakim Jest Ojciec Święty.Może zdarzy się cud?
Swiat nie bedzie taki sam bez Niego.Ja tez czuję sie jakby odchodzil ktos z rodziny.

image

"największym szczęściem jest kochac i byc kochanym"
W I E L K I C Z Ł O W I E K !!!
Nic dodać nic ująć!!!!!!!!!!!1
Ja tez modle sie o Papieza!!!

image
Odkąd żyję Ojcem Świętym jest Karol Wojtyła! Nie wyobrażam sobie, aby mogło być inaczej! Z drugiej strony Papież tak bardzo cierpi, że serce pęka z żalu! Niech Bóg oszczędzi mu bólu i powoła Go do siebie!!! Myślmy o tym co dla Ojca Świętego jest dobre, a nie dla nas!!!

Modlmy sie ze te sprawy, o ktore Ojciec Swiety nie tak dawno sam sie modlil.
nie wiem co napisać. Smutno mi.

No i odszedł, to bardzo przykre.

"wieczny odpoczynek racz Mu dac Panie,a swiatlosc wiekuista niechaj mu swieci na wieki wiekow .Amen"

image

"największym szczęściem jest kochac i byc kochanym"
Brak mi słów , pozostają łzy rozpaczy i modlitwa :((((

image
[/url]
Nie moge sie powstrzymac od płaczu...

image
Nie da sie powstrzymać łez, bo wszyscy wiemy, ze drugiego tak wybitnego i wielkiego Polaka juz nie bedzie. Zyjmy zgodnie z Jego zasadami i miejmy Go w sercach.

[img]image[/img]

:(
"Zapalcie świeczkę w swoim oknie w intencji Papieża. Przekaż tego maila swoim znajomym, niech to światełko świeci w każdym domu dla Papieża".
wpatruję się na te czarno-białe strony na portalach i dosłownie to wszystko do mnie nie dochodzi...

ja też jeszcze w to nie wierzę, nie umiem sobie wyobrazić, że może GO już nie być- i wiecie co... mimo, że nie byłam nigdy wielką entuzjastką Jego Wielkiej Osoby, nie byłam zbyt blisko Papieża- teraz widzę jak WSPANIAŁY TO BYŁ CZŁOWIEK!!!- który w chwili własnej śmierci połączył w smutku i modlitwie caaały świat.
,,Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą...
Za niecale dwa tygodnie przymierzam sie do podpisania umowy na wynajecie sali - Novotel w Gdansku. Powiedzcie na co zwrocic szczegolna uwage, o co ewentualnie pytac, zeby pozniej nie bylo przykrych niespodzianek i niedomowien :-) Dzieki

Łączmy się wszyscy w modlitwie.....
Mam doła!......................... :((((((((((((((((((((

ja rowniez :´(
ja tez ;(
Jestem w dolku czlowiek ktorego kochal caly swiad odszedł.

Drogie Forumki oddajmy hołd Papieżowi, On tak bardzo kochał młodych ludzi i błogosławił miłości

NIE BÓJCIE SIĘ ŻYĆ DLA MIŁOŚCI DLA TEJ MIŁOŚCI WARTO ŻYĆ!!!

image
[/url][img]

Dziś w kościele mówili o Apelu Jasnogórskim, który będzie dziś o 21 pod Papieskim Krzyżem (Hipodrom) - między Gdańsk - Żabianka a Sopot - Wyścigi. Prośba, żeby wziąć świece.
Muszę się podzielić swoim przeżyciem...byłam z moim Markiem wczoraj na spotkaniu młodzieży o 21.00 przed Katedrą w Oliwie. Miałam ogromne szczeście i dziekuję za to Bogu, że właśnie wtedy byłam tam, wśród wszystkich modlących się ze światełkami ludzi i własnie tam usłyszałam wiadomość o tym, że nasz Papa już odszedł do lepszego świata i spotka się ze swoją ukochaną Maryją...

Wszyscy bardzo to przeżywamy i myślę, że własnie dzieje się cud ! Gdyby widział to (a pewnie widzi) Jan Paweł II to jego serce uradowałoby się strasznie, że wszyscy tak go kochają i jest tyle ludzi dobrej woli na świecie :o) Sprawił, że wszyscy stali się jedną Bożą rodziną. I to jest piękne ! Ja już powoli się nie smucę, bo On nam każe być pogodnym i się nie lękać ! Musimy teraz udowodnić, że nie na marne umarł i dawać świadectwo tak jak on je dawał przez całe swoje życie ! Po prostu bądźmy dobrymi ludźmi i módlmy się...

[img][/img]
a książę karol w piątek bierze lub bez względu na to czy odbędzie się wtedy pogrzeb Papieża czy nie...nie wspominając już nawet o żałobie...

książe karol przełożył ślub na sobote w piatek będzie na pogrzenie Papierza
pogrzebie oczywiscie
Wiem, ze to nie pora na krytyke, ale wyszla tutaj prawdziwa natura Anglikow... Zapatrzeni w siebie i nie widzacy nic poza czubek wlasnego nosa.. No, ale w ostatecznosci sa anglikanami, wiec az tak zszokowana nie bylam. Dobrze ze jednak przelozyl ten slub, bo jednak ludzie by mu nie wybaczyli.

A teraz o czyms innym - bylam dzis na Zaspie na nabozenstwie (APEL JASNOGORSKI) - powiem Wam, ze dawno sie tak nie poplakalam jak dzis. Oczywiscie w zasadzie to placze juz od soboty, ale to, ze moglam wysluchac nagranych przmowien Ojca Swietego, trzymac sie z ludzmi za rece i spiewac "Barke" to po prostu bylo cos niesamowitego.. Tylko tak strasznie bylo mi smutno ze nie ma ze mna mojego M - jest duchem i sercem, ale wazne jest zeby miec kogos najblizszego w ciezkich chwilach przy sobie zwlaszcza cialem... No, ale co zrobic.
Moze jestem naiwna, ale wydaje mi sie ze ludzie sie stali jacys lepsi... Oby :)

[img]image[/img]

jak dotąd byłam tylko na niedzielnej mszy św. i to w dodatku dla dzieci i mało co bym się nie poryczała, jutro na na bożeństwo nie wyrobię się, ale w środę coś chyba jest tylko nie pamiętam gdzie, a chętnie bym zapaliła świeczkę ....

image
[/url]
[/img]
U mnie pod pomnikiem jest codziennie az do czwartku - z tego co pamietam - jutro nie wiem dokladnie co, ale sie wybieram. Moze to glupie o tym myslec w takiej chwili, ale pieknie wygladaja przed tym pomnikiem Ojca Swietego te znicze i kwiaty - prawie juz siegaja na chodnik...

[img]image[/img]

W MOIM MIESCIE SPOTYKAMY SIE POD POMNIKIEM OJCA SWIETEGO OD DNIA POGORSZENIA SIE ZDROWIA DO POGRZEBU JANA PAWLA II. MLODZIEZ Z MOJEGO MIASTA SPOTYKA SIE O 20 A RESZTA MIESZKANCOW O 21. POD POMNIKIEM ZAPALAMY ZNICZE MOWIMY ROZANIEC SPIEWAMY PIESNI - NIE MOZE ZABRAKNAC ULUBIONEJ PIESNI PAPIEZA PT: "BARKA"
O 21.37 W GODZINE SMIERCI OJCA SWIETEGO BIJA DZWONY A MY WTYM CZASIE PRZYPOMINAMY SOBIE SMIERC PAPIEZA. NIE MA OSOBY, KTOREJ BY NIE POLECIALA LEZKA W OKU.

image

Wiecie co - niemyślałam że na miesiąc przedmoim ślubem nie będę myślała o ślubie i przez myśl mi nie przeszło że coś innego będzie w tym czasie ważniejsze!!!!!!!!!
Smutno mi :( i nie umiem się już cieszyć tym że za 25 dni mój ślub.

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;10722;121/st/20050430/e/Happy+Day/k/2f73/event.png
"... z Tobą odeszły Anioły......."
do góry