Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMY 7

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej

Zakładam nowy wątek i tym samym wykorzystuje chwile jak Mateusz śpi.
Co u Was słychać Dziewczyny?? Jak tam Wasze dzidzie??
Pępuszki już poodpadały??Jak tam noce?? Wysypiacie się??

U nas różnie to bywa. Uczę się wykorzystywać każdą wolną chwilę na sen.
W poniedziałek odwiedziła nas pani położna. Z Mateuszkiem wszystko o.k. Tylko na brzuszku dostał tzw. wysypki hormonalnej. To samo schodzi, ale przez chwilę miałam niezłego stracha. Myślałam, że coś dziwnego zjadłam i zaszkodziłam tym samym małemu.

Piri co u Ciebie??
Dawno się nie odzywałaś. Jak wrażenia z Wejherowa??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kajuta, ja na razie nie pije kawy.
Kurcze Mateusz dostał czerwone krostki na twarzy - prawdopodobnie trądzik niemowlęcy ;(

asiu nie podchodz do tego jak stres
jak brałam to jako nowe doświadczenie które nigdy się nie powtórzy ponieważ następny poród może byc całkiem inny
ja lubie poznawać nieznane mi rzeczy a takim był poród:)

dobrze będzie

Cześć laseczki,
Właśnie się dowiedzialam, że krostki mojego maluszka to skaza białkowa. Oj głodówka będzie w tym roku na wigilię. Prawdę mówiąc dawno pozegnałam się z pierogami z kapustą, a tu dalsze ograniczenia. Ale czego się nie robi dla maluszka.
Wczoraj też byliśmy na szczepieniu i Makoś zniósł to jak prawdziwy mężczyzna. Kochany dzieciak. A to właśnie mój Mały Budda ;-)

image

Super chłopak !!!

Obawiam się, że Mateuszek też ma objawy skazy białkowej. ;(

kolejna slodka dzidzia :D jak wszystkie z resztą hehe :) tak słodziutko śpiiii :)

zaki ekstra maluch:)
mojemu też dzisiaj krostki wyskoczyły ale to moja wina zjadłam wczoraj kawałek ciasta urodzinowego męża i dlatego ale powoli już mu schodzą:)

A tak z ciekawości Kajuto jakie to było ciasto??
Ja ostatnio zjadłam kawałeczek tortu cytrynowego i była masakra.
Mały płakał pół nocy. ;(

mój spokojnie zniusł tylko że go wysypało;( a więc to było ciasto z delicji torcik mokka:) który zresztą uwielbiam i nie mogłam się pohamować

sysiu umiesz wklejać zdjęcia na forum to bym ci przesłała fotke małego i byś wkleiła??

ok. Podeślij ;)

już przesłałam:)

Synek Kajuty

image

mam nadzieje, że dobrze wkleję.

cudne tez Wasze dzieciaczki:)ale jak nie przestaniecie wklejac zdjęc to zacznę podłoge zmywać;P...a powaznie to strasznie nie moge sie doczekac mojego maleństwa:)

dzięki wielkie sysiu

monia już niedługo i będziecie razem:)

i jak tu nie kochać dzieci :D kolejny słodziak :D

hej :)) apropos skazy bialkowej to moj misiek tez ma... od niedzieli nie zeszly mu chrostki, powiedzcie mi co wam powiedzialy dr?? bo ja rozmawialam z polozna i kazala mi odstawic mleko, czekolade, selera i pietruszke bo ponoc najbardziej uczulaja... mam nadzieje, ze wszystko zejdzie
ja coprawda nie karmie piersia ale wczoraj bylismy u lekarza bo mala ma starszne kolki i babeczka powiedziala ze mozliwe ze to uczulenie na białko mleka krowiego...nie ma zadnej wysypki ale podobno jak sa czeste kolki i ciemieniucha to moze to na to wskazywac...mamy przejsc na bebilon pepti i zobaczymy...podobno to mleko jest bardzo niedobre;/

Bebilon nie jest taki zły, Nutramigen jest gorszy. Ja moją córeczkę czasem dokarmiam i mamy nutramigen, szybko się przyzwyczaiła.
dziewczyny czy musiałyście brać po porodzie żelazo??
ja mam po nim straszne zaparcia i podejrzewam że mój syn przez to też czy jest to możliwe??

Ja biorę tylko Feminatal.

no ja własnie juz teraz tez

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry