Widok
PŁEĆ DZIECKA
Wyczytałam niedawno, że teoretycznie
płeć dziecka może być rozpoznana już po 12 tyg ciąży. Jak to było u Was?
12 lipca mam kolejne USG, będzie wtedy leciał 13 tydzień i zastanawiam sie czy rozpoznanie płci jest już wtedy faktycznie możliwe? USG przeprowadzać będzie dr Drapiński, który podobno jest świetny "w te klocki";)
płeć dziecka może być rozpoznana już po 12 tyg ciąży. Jak to było u Was?
12 lipca mam kolejne USG, będzie wtedy leciał 13 tydzień i zastanawiam sie czy rozpoznanie płci jest już wtedy faktycznie możliwe? USG przeprowadzać będzie dr Drapiński, który podobno jest świetny "w te klocki";)
A ja byłam w ubiegłą środę (22 tc) na usg i się dzidzia nie chciała odwrócić jak trzeba:(.
Jak byłam w 13 tc na usg to wogóle o rozpoznaniu płci nie było mowy, ale to był zwykły aparat, nie 3D.
Teraz jesteśmy umówieni na 28 tydzień na 3D do Doeringa i mam nadzieję, że fasola się nam pochwali co ona jest ;-).
Jak byłam w 13 tc na usg to wogóle o rozpoznaniu płci nie było mowy, ale to był zwykły aparat, nie 3D.
Teraz jesteśmy umówieni na 28 tydzień na 3D do Doeringa i mam nadzieję, że fasola się nam pochwali co ona jest ;-).
ja sie dowiedzialam w 13 tygodniu ze bede miala synka ale mialam amniopunkcje a to daje 100% pewnosc wszystkiego
Badanie polega na nakłuciu igłą punkcyjną jamy owodniowej przez powłoki brzuszne i pobraniu płynu owodniowego do badania podczas tego badania rob sie tez usg zeby czasami nie ukluc dzidziusia igla a igla wielka:) Płyn owodniowy wykorzystywany jest na ogół do przeprowadzenia badań genetycznych (Badanie cytogenetyczne), do oceny dojrzałości płodu, do oceny zagrożenia płodu w przypadku konfliktu serologicznego.Jestem nosicielka dosc skomplikowanej wady genetycznej i kazda z ciaz musi byc dokladnie przebadana