Widok

PŁEĆ DZIECKA

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wyczytałam niedawno, że teoretycznie
płeć dziecka może być rozpoznana już po 12 tyg ciąży. Jak to było u Was?
12 lipca mam kolejne USG, będzie wtedy leciał 13 tydzień i zastanawiam sie czy rozpoznanie płci jest już wtedy faktycznie możliwe? USG przeprowadzać będzie dr Drapiński, który podobno jest świetny "w te klocki";)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak chodzi o płec to nie pomoge :)ale z wyborem lekarza trafiłas w dziesiatke!!!! gdzie do niego chodzisz? bo wiem ze ma swoj prywatny gabinet gdzies na karwinach ale znalezdz go nie moge
Chodzę do niego tylko na USG w spółdzielni lekarskiej.
Ciążę prowadzi dr Ciołkowska-Kowalczyk ze szpitala w Wejherowie.

image
w 12 tyg to chyba nie specjalnie można sprawdzić płeć wiem że w po 22 tyg okresla sie tak juz na 99%
ja chodze do dr doeringa ale to w Gdańsku

image

image

image
ja poznalam płec sowjego malucha dopiero wczoraj 33 tydzien :)) dziewczynka wczesniej nie chciala sie pokazac, wiec roznie to bywa
Mi na każdym USG mówiono co innego; raz raczej dziewczynka, raz raczej chłopiec. Dopiero w 8 miesiącu lekarka stwierdziła na 99% chłopca. A juz się bardziej nastawialiśmy na dziewczynkę :)
my poznalismy plec dziecka w 17 tygodniu
A ja byłam w ubiegłą środę (22 tc) na usg i się dzidzia nie chciała odwrócić jak trzeba:(.
Jak byłam w 13 tc na usg to wogóle o rozpoznaniu płci nie było mowy, ale to był zwykły aparat, nie 3D.
Teraz jesteśmy umówieni na 28 tydzień na 3D do Doeringa i mam nadzieję, że fasola się nam pochwali co ona jest ;-).

image
image
ja sie dowiedzialam w 13 tygodniu ze bede miala synka ale mialam amniopunkcje a to daje 100% pewnosc wszystkiego
image

Uploaded with ImageShack.us
a co to jest ta amniupunkcja??
Badanie polega na nakłuciu igłą punkcyjną jamy owodniowej przez powłoki brzuszne i pobraniu płynu owodniowego do badania podczas tego badania rob sie tez usg zeby czasami nie ukluc dzidziusia igla a igla wielka:) Płyn owodniowy wykorzystywany jest na ogół do przeprowadzenia badań genetycznych (Badanie cytogenetyczne), do oceny dojrzałości płodu, do oceny zagrożenia płodu w przypadku konfliktu serologicznego.Jestem nosicielka dosc skomplikowanej wady genetycznej i kazda z ciaz musi byc dokladnie przebadana
image

Uploaded with ImageShack.us
USG doplera podobno jest w stanie we wczesnych tygodniach wykryć płeć malucha.Bo normalne USG to 20-25 tydzień dopiero.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Dowód osobisty (12 odpowiedzi)

Właśnie się zorientowałam, że potrzebujemy pilnie dowód osobisty na dziecka na przelot samolotem....

jak nauczyć dziecko pływać (3 odpowiedzi)

Hej Zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym, żeby zapisać dziecko na pływanie i trochę się...

do góry