Widok

POMOCY!! Katar, kaszel u dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny moj maly dostal wczoraj katar i duszacy kaszel, pojechalismy dzis na pogotowie a lekarz zapisal tylko zyrtec. A przeciez to jest na uczulenia...:/ Krzys nie jest na nic uczulony ani nie ma alergii.
co robić?
Smaruje mu plecki i klatke piersiowa pulmex'em, robie inhalacje z soli, daje Cebion, smaruje nosek mascia majerankowa a do noska nasivin soft no i odciagam katar frida...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja tez sie tego boje, ze jak tylko bede wlaczać odkurzacz to juz bedzie płacz na jego widok:)
Ewciak ja nie muszę włączać wystarczy że zbliżam się do szafy w której "siedzi" pan wyjec ;)
na zatkany nos co najlepsze??
o rany musze wam napisac jaki fajowski jest ten sprzęt katarek,
super!!!! polecam bez płaczu u nas:)
Byliśmy dzis u lekarza. Mamy robić inhalacje z
2x Mucosolvanu+deflegmin+sol fizjologiczna
syrop pulneo i ochronę klacid...
ehhh ten kaszel jest okropny.Pediatra powiedzial, ze to jakies skurcze na plucach ale nie zadne zapalenie,cale szczescie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a na zatkany nos co najlepsze??
inhalacje z soli, nasivin soft, kilka kropel olbas oil na poduszke dzidziusia na noc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zobacz sobie aspirator od Firda, bardzo dobra opcja, ponieważ delikatnie usuwa z noska wydzielinę i nie będzie powodował takich podrażnień jak zwykła gruszka więc myślę że to taka sensowna opcja i warto będzie z tego skorzystać.
Na katar niezastąpione jest Euphorbium, które obkurcza śluzówkę nosa i faktycznie leczy katar. Przed aplikacją leku zawsze stosuję wodę morską z sporej ilości, a później aspirator i na końcu Euphorbium.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A próbowaliście Marimer? U dzieci można stosować od 1 dnia życia, skład to hipertoniczny 100% roztwór naturalnej wody morskiej, świetnie oczyszcza i nawilża.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, też używamy Marimer w sumie dla całej rodziny, plusa za brak konserwantów.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry