Widok

POMOCY jak wyprać koc !!!

Kobieta Temat dostępny też na forum:
witam. moze bardziej doświadczone panie domu mi pomoga. dostałam gruby koc akrylowy w rozm 160x200 i nie wiem jak go wyprac. mam pralke o pojemnosci 8 kg i koc spokojnie sie zmiesci ale czy taki ciezar mokrego koca nie zaszkodzi pralce bo zamoczyc go w wannie i wykrecic nie dam rady predzej mi kregosłup trzasnie .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja swój koc akrylowy normalnie piorę w pralce. Pralka działa, z kocem też wszystko w porządku:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam pralkę o pojemności 4 kg i piorę wszystkie koce(wełniane, akrylowe) :) tylko z 1 kurtką zimową mojego Męża mamy problem ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam mniejszą pojemność pralki niż Ty, ale koc tak samo duży i piorę w pralce normalnie. Temperaturę tylko niską ustawiam (40st) i jest wszystko w porządku. Także pierz bez obaw :)
albo wedle wygody można zanieść do pralni i niech oni sie tam głowią :D
dziewczyny a na jaki program mam ustawic pranie koca i na ile stopni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak już wcześniej pisałam ja koce piorę w 40st, ale najlepiej sprawdź na metce. Co do programu - nie wiem jakie programy ma Twoja pralka :) Jeśli chcesz tylko odświeżyć to ustaw "szybki", około 30 minutowy (do odświeżenia, np. po dłuższym leżeniu w szafie powinien wystarczyć), jeśli jest mocno zabrudzony to jakiś dłuższy. Ja ustawiam dłuższy, jakieś +- 1,5 godz prania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moniczka ile Ty masz lat dziewczyno?? 7???
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Można spokojnie w pralce, ale czy to nie zaszkodzi? Kiedyś wypraliśmy duży koc, chyba coś 2,2x2,5m i pralka spokojnie go wyprała, ale później bęben miał problem z "ułożeniem" i przy kolejnych praniach trochę więcej hałasowała. Z nomu w wannie nigdy nie był doprany a pralnie chemiczną można o kant d*py rozbić bo nie usuwa kocich zapachów jak i sierści.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Pytanie o oświetlenie może ktoś wyjaśni (17 odpowiedzi)

Oprawa led, 35w, 4000lum. Tak mam w projekcie. Co to oznacza? Jakie lampy powinnam zakupić do...

meble ze sklepu online (31 odpowiedzi)

Hejo! Czy ktoś z was miał może do czynienia ze sklepem http://www.topeshop.pl ? Bo znalazłam tam...

do góry