Widok

POMOCY!!! szukam miejsc w Gdańsku gdzie mogę kupić zdrowe warzywa i mięso !!!

Witam tak jak w tytule szukam właśnie takich miejsc bo jestem na początku drogi na zmiane żywności na zdrową ponieważ zaczęłam mieć problemy zdrowotne i w dużej mierze obwiniam wszystko to co jemy naszpikowaną chemią :( chodzi mi o np. warzywa i owoce nie pryskane żadną trucizną albo w ograniczonych ilościach, i mięso. Wiem, ze czeka mnie długa droga w dotarciu do takich żródeł ale ktoś może zna takie miejsca???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Obok Parku Oliwskiego w co drugi piątek odbywaja się targi z lokalnymi produktami, może tam poszukaj:) informacje można znalezć w gogle:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam targ śniadaniowy, w Gdańsku. Będzie się teraz odbywać w Operze Bałtyckiej. Tutaj więcej info -> http://targsniadaniowy.pl/

Poza tym jeśli chodzi o warzywa i owoce polecam Spożyvczak na Grażyny 12. (Mają też produkty wegańskie, ale niestety jak czytałam składy pod względem chemii to nie bardzo mogę je polecić).

Jeśli chodzi o wędliny to najczęściej kupuję w Galerii Przymorze w sklepie Tradycyjne Jadło. Są godne polecenia pod względem zarówno składu jak i smaku. W sklepie sprzedają też fajne przetwory. Możesz tam też kupić zdrową musztardę, ale uważaj na keczup bo są dwa rodzaje (oba wyglądają na tradycyjne) i jeden z nich jest ok a drugi z chemią.

Dobre sery (np. Korycińskie) dostaniesz na Matarni, tam gdzie centrum handlowe. W weekendy stoją tam handlarze ze swoimi kramikami.
Na Oruni Górnej przy Strzelców Karpackich 2b jest też sklep Savor z garmażem i nie tylko, gdzie mogę polecić sery ze Spółdzielni Mleczarskiej Skarszewy.

Pieczywo od dłuższego czasu kupuję w Piekarni "Mój Piekarz". Po chlebie lepiej się czuję, a drożdżówki smakują mi jak te z dzieciństwa.

Fajne niechemiczne, kruche ciastka z marmoladą i rurki z prawdziwą śmietaną, a nie chemicznym kremem z niewiadomo czego, dostaniesz w starej cukierni na Wajdeloty (o ile się orientuję firma jest tam już jakieś 50 lat).

Poza tym w Auchan kupisz m.in. niechemicze: śmietanę łagodnie ukwaszoną firmy Maluta, ser gouda wędzona firmy Hochland.

Z innych sklepów sieciowych polecam Intermarche koło ETC. Mają bardzo duży wybór różnych produktów spożywczych i często takich których nie ma gdzie indziej. Jest więc większa szansa na upolowanie niechemicznych produktów. Jako jedyni chyba w Trójmieście mają np. zdrowe wegetariańskie wędliny firmy Pro Soya bez karagenu i innych świństw.

Mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłam. Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kulinaria

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

do góry