Widok

Pomylki na usg !!!!!!! Chlopak czy dziewczynka?????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, chcialabym abyscie podzielily sie ze mna swoimi przezyciami, coraz czesciej slysze o pomylkach w zwiazku z plcia dziecka, jedna pani nawet w 8 miesiacu zostala poinformowana,ze bedzie chlopak,a urodzila dziewczynke!!!. Niestety mnie tez spotkalo male rozczarowanie, otoz w 12 tyg.(wiem,ze to troche szybko, ale lekarz tak przekonywujaco twierdzil!) dowiedzialm sie ze bedzie chlopak (baaaaaaaaaardzo chciemy chlopca, mamy juz 4 letnia coreczke), natomiast 2 pozniejsze usg wykazaly dziewczynke(jestem teraz w 5 miesiacu). Czy faktycznie to stwierdzienie w 12tyg. Bylo za szybkie???? Czy wam tez przytrafily sie takie pomylki??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
U nas w 20 tyg był widoczny chłopak,w 26 tyg,32 też,3 dni przed porodem (w szpitalu) też widzieli chłopaka a urodziła nam się dziewczynka :) Całkiem niedawno bo w październiku 2011
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej moge wiedziec jak "zaplanowaliscie"plec bo ja tez to robilam i mi nie poszlo...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mozna by spytac jak to sie stalo ze lekarz ci widzial chlopaka bo ja w 15 tygodniu zrobilam usg l gin stwierdzil chlopaka podobno widzial siusiaka,ja ogolnie razem z moim mezem marzymy o dziewczynce bo juz pierwsze mamy chlopaka.
czy komus sie pomylil dr Stencel?????? Wydaje mi sie ze on jest super specjalista od USG.
pzdr
u nas w 12 tc dowiedzieliśmy się, że będzie dziewczynka i urodziła się córeczka, ale lekarka od razu mówiła, że w 16 tc potwierdzimy na 100% jeśli dzidzia pozwoli:)
21 maja na świat przyszla moja kochana córeczka takze u nas USG/lekarze sie nie pomylili ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Raczej się nie myli, mówi jeśli jest pewny. Mam już córkę prowadzoną u niego a teraz czekam na chłopca, szukał bardzo dokładnie dowodu na usg aż znalazł "kropkę nad i" ;-) Faktycznie mówi zawsze że jest specjalistą od dziewczynek ;-) Moja siostra ma dwójkę dzieci - parkę, za każdym razem dobrze jej powiedział. Mojej koleżance również.
u mnie tez sie nie pomylili, mowili dziewczynka i tak jest :D
Eveline22, szok! :) A dostaliście jakieś zdjęcia na potwierdzenie "siusiaka"? :)
U nas córka od początku była chłopcem, aż w 36tyg na usg w szpitalu stwierdzono, że to na bank dziewczynka :)
Na dana chwile założone jest , że będzie synek aczkolwiek już dwa razy była opcja dziewczynki bo maleństwo akurat zawsze na usg ściska uda ,że nie można nic zobaczyć ;
u mnie doktor grzybowski w 16 tygodniu powiedział, że na 90% dziewczynka ale mam jeszcze nie kupować wszystkiego różowego, na połówkowym potwierdził na 100%, na kolejnych potwierdzał jeszcze na moją prośbę bo nie mogłam uwierzyć :P
no i dziewczynka jest :)
Moja lekarka powiedziała mi, ze ona nigdy się jeszcze nie pomyliła przy stwierdzeniu płci :) Ale były sytuacje, ze do końca nie mówiła, co się urodzi, nawet jak ja o to proszono, bo nie była pewna. Nie wiem czy tak było rzeczywiście, czy to taka reklama. Mnie na takiej reklamie nie zależało, by nie chciałam wiedzieć, co urodzę. Zawsze chciałam niespodziankę :)
W pierwszej ciąży w 13 tygodniu lekarz powiedział "ooo, jak pięknie widać płeć" a ja widziałam czarny ekran "widzi pani te trzy kropki?" faktycznie były trzy białe maleńkie kropki "to dziewczynka" i tak juz zostało :) w drugiej ciąży w 13 tygodniu dr zobaczył chłopaka (dr Adamski badał mnie na IP na klinicznej) i tak zostało, w trzeciej w 14 tygodniu objawiła się dziewczynka i jest Zuzka. Moje dzieci to ekshibicjoniści w brzuchu były :) Teraz jestem w 12tc, w czwartek mam usg ale raczej nie nastawiam się, że coś uda się dojrzeć :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi super specjalista powiedział w 12 tyg ze dziewczyna na 80% dziś inny ze chłopiec raczej a potem ze w sumie to tak sie kręci ze nie wie. Chyba poczekam do polowkowego bo aż śie boje ze będzie facet w sukienkach od babci chodzil
Lekarz powiedział mi, że częściej zdarzają się pomyłki takie, że widać chłopaka, a rodzi się dziewczynka. Jeśli lekarz widzi, że babeczka, to raczej można się nastawiać, że babeczka. :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
a w wątkach tegorocznych były pomyłki tylko w drugą stronę, że stwierdzili dziewczynki, a one okazały się chłopakami.
Nam lekarz też mówił, że częściej pomyłki są w drugą stronę (bo jak widać pisiorka i jajeczka, to się nie zrobi z tego dziewuszka)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja mam zdj gdzie widać wargi sromowe także mam nadzieje ze pomyłki nie będzie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poprawność usg zależy od wielu czynników, m.in:
- od lekarza, jego doświadczenia
- sprzetu usg
- ułożenia dziecka

Pierwsza ciąża, 22 tydz - syn - potwierdzone
Druga ciąża 13 tydz - syn - potwierdzone
Witam ja jak byłam w pierwszej ciąży 1999r. To do siebie nią porodu była dziewczynka a urodziłam syna, następne ciąże mnie nie interesowały grunt że zdrowe urodziłam jeszcze 2je chłopców, teraz jestem w33tyg. Ciąży dzisiaj robiłam USG i lekarz powiedział że syn ale mi to jakoś nie pasuje i idę do innego lekarza na Usg o potwierdzenie. Dla mnie ważne że będzie zdrowe. Ale jak zapytałam lekarza czy jest pewny to powiedział że pomyłki istnieją.
u nas w 9 tyg lekarz 'wywróżył' synka, potem na targach na amber expo (12-13 tydzień) pani od usg potwierdziła synka (dokładny dowód widzieliśmy na usg :P) i tak ciągnęło się całą ciąże (jeden lekarz, widział wargi sromowe, nie wiem gdzie :P) i jest synek :)
do góry