Widok

Pomylki na usg !!!!!!! Chlopak czy dziewczynka?????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, chcialabym abyscie podzielily sie ze mna swoimi przezyciami, coraz czesciej slysze o pomylkach w zwiazku z plcia dziecka, jedna pani nawet w 8 miesiacu zostala poinformowana,ze bedzie chlopak,a urodzila dziewczynke!!!. Niestety mnie tez spotkalo male rozczarowanie, otoz w 12 tyg.(wiem,ze to troche szybko, ale lekarz tak przekonywujaco twierdzil!) dowiedzialm sie ze bedzie chlopak (baaaaaaaaaardzo chciemy chlopca, mamy juz 4 letnia coreczke), natomiast 2 pozniejsze usg wykazaly dziewczynke(jestem teraz w 5 miesiacu). Czy faktycznie to stwierdzienie w 12tyg. Bylo za szybkie???? Czy wam tez przytrafily sie takie pomylki??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
he, u mnie we wczesnej ciazy tez lekarz "wywróżył" z USG chłopaka, no ale później jak to stwierdził: "siusiak się wytarł" i mamy dziewczynke.

12 tydz to rzeczywiście szybko na badanie płci dzieciaczka :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak miałam usg w 14 tyg to lekarka powiedziała,ze jeszcze za wcześnie i nie patrzy na tym etapie na płeć. Potem na połówkowym zgadywała ale okazało się,że jej się udało:)
raczej w obu ciążach nie spotkałam się żeby lekarz mówił coś czego nie był pewien jak nie wiedział to nie mówił poprostu lub mówił że nie ma pewnosci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
kolezance do konca (usg jeszcze w 9 m-cu miala) mowili, ze bedzie dziewczynka, byli z mezem bardzo niepocieszeni, bo jedna dziewczynke juz mieli, urodzil sie chlopiec, meza nie bylo przy porodzie, jak sie o tym tel. dowiedzial, to nie mogl uwierzyc, mowil, ze to nie ich dziecko, ze pewnie pomylka, a kolezanka na porodowce byla w ciezkim szoku :-)
ale oczywiscie byli baaaardzo szczesliwi z parki :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi w 22tyg na usg dr Fiutowski powiedział że dziewczynka.. i mam nadzieje że będzie córcia bo to moje marzenie!! Czy ten lekarz pomylił sie u kogoś z płcią maleństwa?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
mi Fiutowski powiedział ze chłopak, poszłam po paru tygodniach do innego i potwierdził:) ale z chłopcami to zawsze jest łatwiej:)

Madzia_Mika, w jednym z wątków czytałam ze Fiutowski jest specjalistą od dziewczynek, tzn. ze większość jego pacjentem rodzi właśnie kobitki;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie pomyłki nie było-była dziewczynka na usg i przy porodzie też:)

ale lekarz dosyć późno powiedział jaka płeć, bo nie chciał zgadywać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie na usg ok 12 tygodnia lekarz stwierdził, że widzi chłopca, ale na następnej wizycie widział z kolei dziewczynkę, potem przez kolejne badania potwierdzał, że to dziewczynka i urodziła się dziewczynka. Myślę, że niepotrzebnie powiedział mi za pierwszym razem, że widzi chłopaczka. Moim zdaniem, jeśli lekarz nie jest pewien, nie powinien mówić płci, tym bardziej na samym początku.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
w pierwszej ciąży lekarz dopiero w 7 miesiącu określlił płeć.Miała być dziewczynka i urodziła się dziewczynka.
W drugiej ciąży lekarka w 6 miesiącu podejrzewała chłopca,póżniej w 8 miesiącu potwierdziła płeć.Miałbyć chłopiec i urodził się chłopiec.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się z tym, że lekarz nie powinien gdybac na temat płci. Mój gin powiedizał, że będe miała dziewczynkę, ale by na następnej wizycie nie mówić mu co mówił wcześniej by się nie sugerował.
W 22tc lekarz stwierdził na 98% że córeczka.Potem tylko się potwierdzało i urodziła się córeczka.
Koleżanka miała urodzic córeczkę a pod sam koniec ciąży okazało się,że synek:)
U nas w 22 tygodniu dziewczynka na 80%, w 33 tygodniu na 99% :)
Do końca nie mogliśmy uwierzyć, że udało się "wycelować" (bardzo chcieliśmy córeczkę, planowlaiśmy płeć) i kupowałam wszystko w kolorach neutralnych. A prof. Preis cały czas mówił do męża "...i będą dwie baby w domu, niech pan się z tym pogodzi" ;)))
"rz" - to długa historia

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
W 19 tyg chłopak na 99%.

I tak do końca-klejnoty zajmowały 3/4 ekranu:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi już w 12 tygodniu lekarka powiedziała, że jej wugląda na dziewczynkę i tak już zostalo do końca i się sprawdziło, a w szpitalu jak rodziłam (CC) to jak lekarze wyjęli dziecko to zanim mi powiedzieli co jest, to zapytali co miało być ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
w 12 tc, nikt mi nawet nie mial ohcoty powiedziec, a ja nawet nie interesowalam sie, w 19 tc stwoerdzono na 100% dziewczynke, bylo wszystko pieknie pokazane, wargi sromowe itp, w 22tc rowniez i w 27 rowniez. oczywiscie jest z nami juz Blanka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie tez nikt w 12 tc nie ogladal co to moze byc, za to w 16 czy 18 chyba wyszlo ze najprawdopodobniej dziewczynka pozniej przez kilka usg (mialam co 2 tygodnie) dzidzia nie chciala pokazac az na usg 4d w 27 tc wyszlo ze chlopak. i tydzien temu tez bylo ze chlopak
W 12yc to chyba spore ryzyko pomyłki. Mi lekarz powiedział w 16tc ale i tak nie dawał za płeć ręki. Dopiero w podajże w 24 był pewnie, że w brzusiu siedzi dziewczynka. Nie pomylił się, trafił i z płcią i z wagą :)
wg mnie zależy wszystko od lekarz,a jak umie czytac usg i jak sie dziecko ułoży. Dobry lekarz, jak nie jest pewny bo dzidzia jest źle ułożona to nie zgaduje po prostu informuje że nie można w tej chwili powiedziec bo niewidac po prostu- to jest wg mnie kompetentne, tak było u mnie dr grzybowski jakoś w 14 czy 15 tygodniu powiedział ,że to za wcześnie i nie widac jeszcze dlatego nie będzie zgadywał,w 17 tygodniu był pewien na 99% i wówczas mnie poinformował że córcia! Lekarze którzy zgadują wg mnie, ale to moja opinia są niekompetentni, nie powinno się tak robić jak nie ma pewności prawie 100 % nie należy w ogóle się odzywać, a jak już słyszę, że całe 9 miesięcy matka wiedziała że córka a wyszedł chłopiec to dla mnie masakra, nie należy nigdy więcej do takiego lekarza isć !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
u mnie nie bylo pomyłki czay zawahania ani razu.od 22 tyg systematycznie co miesiac ginka widziala dziewczynke na 100%.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W obu ciążach nie było pomyłki, w drugiej w 14tc lekarz powiedział że wygląda na dziewczynkę ale że nie mamy wybierać imienia bo to za szybko , więc się nie nastawialiśmy w 20tc synek pokazał się w pełnej okazałości że nie było już wątpliwości.Zresztą lekarz do którego chodzę jeżeli chodzi o płeć b.rzadko się myli.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry