Widok

POPRAWINY ???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy robicie poprawiny? Tak się zastanawiam czy my będziemy robić i dlatego chciałam Was zapytać jakie są za i przeciw. U mnie w rodzince raczej nie było w ostatnich latach wesel, więc nawet nie wiem czy ludzie chcą chodzić po weselu na poprawiny.

Właśnie wymyśliłam z mamą i siostrą, że może zrobimy drugiego dnia jakby takiego grilla w ogrodzie, pod namiotami, wypożyczymy stoły itd, jedzonko będzie z wesela plus coś zamówimy. Bo w miejscu gdzie chcę robić wesele poprawiny są od 14 do 20, koszt 1.700zł:(

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeżeli masz miejsce prywatne gdzie możesz zrobić poprawiny to spoko ale weź pod uwage że to sporo roboty-a później jeszcze trzeba to posprzatać:/
My robimy poprawiny w lokatu gdzie mamy wesele
na poprawiny zapraszamy znajomych których nie będzie na weselu(bo nie stać nas na tyle osób)
płacimy 1500zł-bez ograniczonej ilości osób

y też mamy poprawiny.bo co ja zrobie z gośćmi po weselu i tak by się zjechali do mnie do domu i tak by była imprezka

my takze robimy poprawiny,w lokalu,ktorym mamy wesele.placimy po 35 zl od osoby.

dokładnie
a wątpie żeby komuś chciało się jeszcze w domu robić coś dla gości-a później tylko pełno sprzątania i niewyspania :/
dlatego my prawie odrazu zdecydowaliśmy się na robienie poprawin w lokalu
wystarczy że moja mama pomagała przy poprawinach u mojej kuzynki-nie chce żeby znowu musiała tak latać-a po za tym mamy za małe mieszkanie :-)

A moja mama mówi że jej się nie będzie chciało drugiego dnia znów stroić i jechać do lokalu żeby tam posiedzieć pare godzin. Woli z rodzinką posiedzieć w ogrodzie (i nawet sprzątać). Moja siostra mówi ze ona po weselu też nie wstanie o 10.00 żeby się szykować i jechać, a na wieczornego grilka to przyjdzie;) I bądź tu mądry. Zresztą tak na razie rozważamy bez narzeczonego, bo go nie ma...

No i powiem Wam że ja tez nie mam za bardzo ochoty dwa dni siedziec w lokalu. Dla mnie te poprawiny byłyby takie troche wymuszone chyba...

Ja też miałam poprawiny, zresztą u mnie w rodzinie bez tego by się nie obyło. Mieliśmy też orkiestrę, choć inną niż na weselu - tak dla urozmaicenia. Zaprosilismy znajomych, których ze względu na lp osób i kasy nie było na weselu (no i z reguły nie wszyscy z wesela idą na poprawiny, więc jest miejsce dla dodatkowych osób) ale ogólnie można obżałowac trochę kasy i zrobić se te poprawiny, to o jeden dzień zabawy dłużej :)
jeżeli nie chcecie to jasne że nie róbcie
u mnie jak nie będzie poprawin to rodzinka będzie zawiedziona :-)
a po za tym chce znajomych też zaprosić
u mnie rodzina napewno by się wbiła na drugi dzień a mamy za małe mieszkanie żeby wszystkich ugościć

wera dokładnie tak samo myśle :-)

My nie robimy...nawet nie braliśmy tego pod uwagę...
Można zaleźć wiele przeciw: finanse, goście sa zmęczeni,mało komu chce się w ogóle przychodzić......bylismy na poprawinach....leciała muzyczka z wieży...ludzie tylko zjedli obiadek i siedzieli jakby na siłę....nikt sie nie bawił...
Owszem słyszłam opinie, że poprawiny sa równie wspaniałe, ale ja osobiście nigdy takich nie przeżyłam, więc nie będe obiektywna...
Ja nawet nie chciałam początkowo wesela,więc o chęci poprawin mało moge powiedziec,bo z góry jestem na "nie":)...więc "za' trudno mi wskazać:)

No nie wiem Dziewczyny, naprawdę nie wiem co postanowić, a pewnie będę się musiała określic przy wpłacie zaliczki...:((

ja tez mam poprawiny i płacę tylko 500zł za obsługę- napoje we własnym zakresie. i chyba od13 do 20 ale mysle ze do 18-19 najpozniej zrobimy bo niedam rady dłużej

my nie chcielismy poprawin ale w trakcie wesela włascicielka lokalu zaroponowala zebysmy zrobili

I robiliście w końcu czy nie?

ja co do poprawin to chyba się jeszcze troche potarguje ale nie wiem czy da rade coś obniżyć z ceny
ale ja mam pewność że nawet jak czegoś zabraknie to dorobią-bez dodatkowych kosztów

Aha, ja zapomniałam że na poprawiny w cenie jest tez karkówka z ziemniaczkami pieczonymi plus oczywiście reszta z wesela.

ja tez sie zastanawiam nad poprawinami, a jak inne dziewczyny z Magnata planuja?

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zrbilismy bo to było za darmo ale w planie ich nie było
i wiesz co nie załuje ze mielismy szkda by było gdybysmy nie mieli

Dziewczyny które już miały wesela - piszcie czy miałyscie poprawiny i czy warto.

do góry