Widok
PROTOPIC - ktoś stosował????:/
jeszcze jeden pościk...;/
Lekarka przespisała małemu masc protopic (na marginesie, jest uczuluony na melko krowie) bo ma małą wysypke dookoła ust, ale generalnie wg. mnie nic strasznie poważnego i niepokojącego.. jpoczytałam o tej maści i ulotke i jestem przerażona!! I wszsytko wskazuje na to ze wywaliłam 65zl w błoto!!! czy ktoraś z Was stosowała to u swojego maluszka????
Z góry dzięki za info,
pozdrawiam!
Lekarka przespisała małemu masc protopic (na marginesie, jest uczuluony na melko krowie) bo ma małą wysypke dookoła ust, ale generalnie wg. mnie nic strasznie poważnego i niepokojącego.. jpoczytałam o tej maści i ulotke i jestem przerażona!! I wszsytko wskazuje na to ze wywaliłam 65zl w błoto!!! czy ktoraś z Was stosowała to u swojego maluszka????
Z góry dzięki za info,
pozdrawiam!

Ja choruje na atopowe zapalenie skóry , od czasu do czasu sie pojawia i wtedy używam tej maści i powiem jedno jak by nie istaniała to bym się zamęczyła na śmierść- daje dużą ulge.
Fakt że jak się ja na początku smaruje to cholernie piecze twarz ale poźniej jest spoko. Nie wiem tylko czy na zwykłą wysypke ta maść to dobry pomysł - radziłabym się skonsultować z jeszcze jednym lekarzem.
Fakt że jak się ja na początku smaruje to cholernie piecze twarz ale poźniej jest spoko. Nie wiem tylko czy na zwykłą wysypke ta maść to dobry pomysł - radziłabym się skonsultować z jeszcze jednym lekarzem.
no dobra, dziś już na spokojnie...;)
maly jest alergikiem - to prawda, ale wiem juz z doswiadczenia, ze wysypka (karmiony piersią, więc czasem zjem coś po czym dostaje krostek) znika po ok 1-2 tyg. bez żadnych problemów...
przestraszył mnie fakt, ze jak posmaruje mu buzke ta mascia to dopiero wtedy bedzie placz i swędzenie... jak na razie, odpukac, jest dosc spokojny...a po 2. na ulotce napisane jest dosc wyraznie zeby nie stosowac u dzieci ponizej 2. r.ż., w trakcie szczepień (wczoraj bylo) i pare innych..
Dlatego zaczełam się zastanawiać czy uzywacie tego u siebie/dzieciaczków...
pozdrawiam!
maly jest alergikiem - to prawda, ale wiem juz z doswiadczenia, ze wysypka (karmiony piersią, więc czasem zjem coś po czym dostaje krostek) znika po ok 1-2 tyg. bez żadnych problemów...
przestraszył mnie fakt, ze jak posmaruje mu buzke ta mascia to dopiero wtedy bedzie placz i swędzenie... jak na razie, odpukac, jest dosc spokojny...a po 2. na ulotce napisane jest dosc wyraznie zeby nie stosowac u dzieci ponizej 2. r.ż., w trakcie szczepień (wczoraj bylo) i pare innych..
Dlatego zaczełam się zastanawiać czy uzywacie tego u siebie/dzieciaczków...
pozdrawiam!

Ja używam tej maści dla mojej półrocznej córki. Też przeraziła mnie ulotka, ale po zastosowaniu nie zauważyłam żadnych niepokojących obajwów (płacz, drapanie, itd). Tylko też nie widzę, żeby działała. W moim przypadku to były pieniądze wyrzucone w błoto. Bez używania tej maści efekt mam taki sam. Moja córka też ma alergię, ale nikt nie wie na co (na pewno nie na białko).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mi Protopic przepisal dermatolog pomimo tego iz nie do konca byl pewien co mi jest. Masc dzialala wiec dermatolog powiedziala ze mam juz go stosowac "'do smierci". Po 10 miesiacach poszedlem do alergologa "prof hab." i powiedzial ze po pierwsze to ja nie mam atopowego zapalenia skory a po drugie ze ministerstwo zdrowia wydalo zalecenie aby nie stosowac Protopicu. Motywuje to zbyt duza iloscia dzialan ubocznych. Wiec odstawilem to paskudstwo.