Widok

Pytanię do facetów - ile płacicie alimentów na jedno dziecko ???

Jak w temacie ;-)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
12000
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 13
160zł na 3 letnie, 320zł na 7 latka i 400zł na 15 letnią dziewczynkę. Wszystko zasądzone i spłacane.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 38
270 zasądzone - 330 płacone na 7latka
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15
Darek M. :-) Tiger ???? 12000?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3
to żenada, co za te kwoty można kupić ??
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 31
330 ojciec + 330 matka = 660 zł - niektóre dorosłe osoby mają mniejszą rente, emeryturę lub zasilek dla bezrobotnych i muszą przezyć cały miesiąc ...... poplacic rachunki itp. ( ja płacę na dziecko a nie utrzymanie matki)
popieram tę opinię 90 nie zgadzam się z tą opinią 39
Rozczarowana napisz ile wydasz miesięcznie na jedzenie dla 7-8 latka , ile na ubranie , na zabawki , kino itp ??? 2000zł ???? 5000 zł ???? 20000???
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 26
Zdenerwowany Tatusiu chyba niewiele wiesz o potrzebach dzieci. I jeśli uważasz że więcej nie musisz bo te 330 wystarczy to jesteś żałosny.
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 62
Przecież...
Dziecko nie je, nie pije, nie choruje ( więc leków kupować nie trzeba), ubrania mu nie potrzebne (bo jeszcze małe), co za tym idzie .. pranie też odpada...
Matka trzyma je zamknięte w pokoju.. oczywiście bez światła i ogrzewania .. bo i po co mu ... telewizor np.. skandal .. tatuś się wychował bez cartoon network i żyje :)
Tyle że tatusiowi kupowali ubranka ... to mógł na podwórko wyjść z mamusią :)
Przedszkole.. no to już by było niedopuszczalne..
niech Matka pilnuje !!! Dostaje przecież te 320 zł .. to na życie powinno jej starczyć ... do pracy chodzić nie musi .
Tatuś to ma wydatki... je, pije, gdzieś spać musi.. internet niezbędny w dzisiejszych czasach, na piwo z kumplami czasem trzeba wyskoczyć , mecz w tv zobaczyć , gazetę kupić .. komórka też niezbędna, ubrać się jakoś trzeba ..
A tu go "zła kobieta" skubie co miesiąc na 320 ...

~aeiou KONIECZNIE idź do sądu ... Ona Cie po prostu okrada !!!
Dziecko nic nie kosztuje !!!
Przecież nie możesz płacić za jej szmatki i kosmetyki !
popieram tę opinię 130 nie zgadzam się z tą opinią 31
och ... nie doczytałam ..
7 latek...
przecież szkolnictwo mamy darmowe :)
Książki, bloki , kredki, farby, zeszyty , plasteliny.. gumki ... toż to fanaberie !
Książki można wziąć po tatusiu i paskiem związać tak jak to dawniej bywał :)
Do kina, teatru itp też chodzić z klasą nie musi...
niech sobie wypożyczy książkę i czyta ..
Tatuś czytał dużo i proszę jaki mądry :p

NIE DAJ SIĘ ~aeiou :))))))))
popieram tę opinię 103 nie zgadzam się z tą opinią 18
pewnie jak "mamusia" (matką nie można takiej nazwać) za kase z alimentów chce się bawić, imprezować i kupować szmaty to nigdy nie będzie wystarczająco. Taka jest prawda,ojciec i matka mają zapewnić utrzymanie dziecku. Jak "mamusia" ma nowego gacha to niech on też płaci!
popieram tę opinię 107 nie zgadzam się z tą opinią 59
330 to przedszkole kosztuje:/,na szlugi nie starczy a co dopiero na dzieciaka ,no chyba ze okładacie dzieciakowi na konto co najmniej drugie tyle to kumam
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 6
To odwieczny problem. Tatuś mojego dziecka,chociaż pracuje i mieszka za granicą od 2 lat udaje,że jest bezrobotny i nie płaci. Dziecko jest nastolatkiem i potrzeby znacząco wzrosły,ale jego to nie obchodzi. Ostatnio dał 200 zł i zadowolony. Jego żona wydzwania do mnie z wyzwiskami,że doprowadzam ich do bankructwa,żebym się od niech odczepiła. Ale na Facebooku zamieszczają zdjęcia z kolejnych podróży,a jego małżonka (co widać na zdjęciach) przeszła kolejne operacje plastyczne. Ale wersja dla sądu jest nadal taka sama. Jestem bezrobotny i odczepcie się od nas. Mam już tego dość. I chociaż trwa niby egzekucja komornicza,a jest mi winien ponad 25 tys zł czuję się bezsilna,bo on powie że nie ma pracy i ok. A dziecko ma żyć powietrzem. Uważam,że to najgorsza podłość ze strony faceta nie płacić na swoje własne dziecko!!!! I nie ma usprawiedliwień typu,nie dam ,bo mamusia pewnie wyda na kosmetyki.
popieram tę opinię 93 nie zgadzam się z tą opinią 9
żenada,na miejscu dzieciaka jakbym dorósł naj..... starego jak psa
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 5
~aeiou czemu milczysz ?
Czyż byś nie znalazł tu zrozumienia ... na jakie liczyłeś ?

Czy może internet Ci wyłączyli... bo z powodu zbyt dużych alimentów ... nie stać Cie na rachunki ??
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 9
Pytanie jeszcze z czyjego powodu sie rozstaliście... uważam, że winna rozpadu małżeństwa strona powinna płacić więcej
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6
~Lulek dziwne masz podejście ....
mówimy o dziecku a nie np o psie ....
jakieś podziały.. kto mniej , kto więcej ...
a może więcej ten kto tylko płaci....
a mniej ten kto wychowuje, karmi, ubiera, odrabia lekcję itd.
dla mnie to jedyne sensowne kryterium
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5
dziecko, pies, gramofon... co za różnica? Chyba tylko w cenie. Fakt jest taki, że facet za często daje się doić na kase! To naturalne zachowanie kobiety, naturalne w tym wypadku nie oznacza zdrowe, normalne.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 33
Nie czekam na zrozumienie... zadalem pytanie , czyta ciekawość !!! Wylicz ile wydajesz lub wydawałeś na utrzymanie 6-8 latka ??? jedzenie ?? chyba że karmisz dziecko kawiorem , popija szampanem ??? Tak tak większość mamuś po otrzymaniu alimentuw uderza do fryzjera, kosmetyczki .... ( matka na sprawie sądowej wykazała że miesięcznych wydatkow ma 1500zł , dochodów z alimentami 1200zł więc sędzina pyta co Pani je , za co , za co kupuje Pani kosmetyki .NA TO INTELIGENTNA MAMUSIA odpowiada , że zjada resztki ktorych nie zje 4 latek ...!!! oczywiście na glowie balajaż , tipsy itp.. REAKCJA SĘDZINY BYŁA IDENTYCZNA JAK MOJA :-))) ŚMIECH ) !!!!
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 23

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (149 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

muza na dziś (779 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry