Widok

Pałac BELOW opinie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hejka! Natknęłam się na starsze wątki dot pałacu below w Sławotówku...
Czy może ktos ostatnio był lub wyprawiał tam wesele...??
Jak jedzenie, obsługa..?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powtarzam się po raz kolejny. Byłem tam świadkiem w 2007 roku na weselisku. Nie polecam - niemiła obsługa, syf w kuchni, palarnia papierosów przez obsługę - także w kuchni, ślamazarne podawanie dań, brudne naczynia na stole i tak dalej. Zmanierowani. Nawet świadek musiał się o papier do wc dla gości upominać.

Obsługa? Jakieś 12-latki z wioski obok :(

Zdecydowanie nie polecam. Plener i zamek to nie wszystko.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

zaraz obok Below jest Wieniawa (hotel w pałacu) moim zdaniem mają wszystko co trzeba czyli jadalnie i sale balową oraz piekny taras zadaszony markizą. Bywam tam często i wszystko jest na najwyższym poziomie więc szczerze polecam :) Gdyby jednak Wieniawa miała zajęty termin to również pięknym miejscem na wesele jest rezydencja Sześć dębów w Prusewie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w Bychowie jest rewelacyjnie :)

Myślę tez o Bychowie tylko przerażają mnie tam dodatkowo płatne napoje za które życzą sobie mnóstwo kasy....
Zastanawiałam się nad Belowem,ale zniechęciło mnie to, że salą balową był..... korytarz! Jakoś mi to nie pasowało... Recepcja, korytarz i sala balowa w jednym, to chyba przesada. Wprawdzie sala do jedzenia wyglądąła ładnie, ale ten korytarz..

Nie spodobały mi się też dywany. Mnstwo starych małych "oerskich" dywanów, zamiast zainwestować w jakiś większy i ładniejszy.

Jeśli rozważasz Belowa, to zerknij też na Dwór w Bychowie :) Cudne miejsce. Mam tam wesele we wrześniu :)

ja rozważałam to miejsce na swoje wesele...moje odczucia są dokładnie takie same jak Walerki

byłam tam na weselu, bardzo fajne miejsce. Jest duży taras i jest tak zielono :) jest gdzie pójść na spacer i wogóle.
Co do obsługi to pamiętam, że było ok. Kelnerzy uprzejmi i talerze często zmieniane (warte wspomnienia bo byłam na weselu gdzie sama po czysty talerz do kuchni poszłam...), jedzonko dobre
Ok ja bylam tam zeby oblukac miejsce na wesele, nie zdecydowalam sie ale moge sie podzielic wrazeniami. plusy - piekne miejsce, ok wlasciciel, konkretny, bylismy na obiedzie (nie wiedzieli dlaczego tam jestesmy) i obsluga byla mila i szybka, bardzo dobre jedzenie i porcje byly ogromne, nie wiem jak to sie przeklada na wesele. minusy - spanie, nie ma wystarczajaco dla wszystkich (mnie nie przekonalo wstawianie lozek polowych do dwuosobowych pokoi), dwie sale ( nie wiem na ile osob wesele, ale my chcielismy na 100 i czesc gosci musialaby siedziec w zupelnie oddzielnej sali) i tanczenie na holu. jak dla moich potrzeb to miejsce sie nie nadawalo ale jest piekne i robi wrazenie.

byłam tam w maju na slubie kolezanki
potem był mały poczęstunek, ciasta, kawa, owoce
miejsce przecuuudne, na zywo wyglada o wiele lepiej niz na zdjeciach
slub odbył sie w ogrodzie nad jeziorem, w czasie przysiegi łabedzie pływały i latały nad jeziorem, była cisza i cuudwone widoki
ciasta w miare ok, nie były jakies rewelacyjne ale ok
kawa skonczyła sie przy 10 filizance, soki teale to kwestia dogadania sie, moze poprostu panstwo mlodzi zle policzyli gosci:-)
kolezanka potem mowila ze wszystko bylo w porzadku
obsluga, jedzonko na kolacji itd wszystko tak jak sie umawiali
ja ze strony gosci moge polecic
było super:-)

do góry