Widok
Pani do sprzątania - ile to kosztuje????
Witam Dziewczyny,
Moze ktoras z Was ma doswiadczenia w tym kierunku.
Mam duzy dom, ogrod i male dziecko i normalnie nie wyrabiam zeby ta chalupe ogarnac a moim problemem jest to ze lubie porzadek,no i ciagle sprzatam.Z checia bym wziela kogos do pomocy.
Mam jenda pania polecona przez znajomych do sprzatania ale jak ja pytam ile chce za poszczegolne czynnosci to ona nie potrafi sie okreslic,mowi ze ja mam ocenic.Nie mam pojecia ile kosztuja takie prace.Np umycie okien (duze balkonowe,male),sprzatanie, odkurzanie itd.Jak to wycenic?
Czy to sie placi za miesiac czy za poszczegolne czynnosci?
Moze ktoras z Was ma doswiadczenia w tym kierunku.
Mam duzy dom, ogrod i male dziecko i normalnie nie wyrabiam zeby ta chalupe ogarnac a moim problemem jest to ze lubie porzadek,no i ciagle sprzatam.Z checia bym wziela kogos do pomocy.
Mam jenda pania polecona przez znajomych do sprzatania ale jak ja pytam ile chce za poszczegolne czynnosci to ona nie potrafi sie okreslic,mowi ze ja mam ocenic.Nie mam pojecia ile kosztuja takie prace.Np umycie okien (duze balkonowe,male),sprzatanie, odkurzanie itd.Jak to wycenic?
Czy to sie placi za miesiac czy za poszczegolne czynnosci?
z tego co wiem(koleżanka zajmuje się sprzątaniem) - wszystko zależy jakie duże jest mieszkanie i w jakim stanie :P no i np. łazienka - czy trzeba doszorować wannę/kafelki itp. czy wystarczy przetrzeć żeby były czyste :) jak jest większe sprzątanie łazienki - cena idzie w górę :P
okna liczone są osobno :)
okna liczone są osobno :)
Ja daję za 140metrów, bez okien 7złna godzinę.
Z oknami i maglowaniem pościeli 10zł.
Pani Janeczka moja;) była juz u paru dziewczyn z forum, i zażaleń nie było, więc jest wporzo.
Na sezon biorę inną kobietke, ale cena wzrasta,bo dochodzi pranie pościeli po wczasowiczach, maglowanie, dbanie o domki w sezonie, 14złna 1h.
Z oknami i maglowaniem pościeli 10zł.
Pani Janeczka moja;) była juz u paru dziewczyn z forum, i zażaleń nie było, więc jest wporzo.
Na sezon biorę inną kobietke, ale cena wzrasta,bo dochodzi pranie pościeli po wczasowiczach, maglowanie, dbanie o domki w sezonie, 14złna 1h.
moja mama bierze 12zł/h, ale bez rozróżniania na prasowanie, mycie okien...
mieszkanie średniej wielkości sprząta w 6-7 godzin, dom 250m dwa dni po 10-11h, w tym często gotuje, prasuje.
wg mnie nie jest to dużo kasy, bo wraca do domu padnięta, czasem prawie nieprzytomna ze zmęczenia i często walczy z bólem rąk i skórczami.
Sprzątanie to naprawdę ciężka praca...
mieszkanie średniej wielkości sprząta w 6-7 godzin, dom 250m dwa dni po 10-11h, w tym często gotuje, prasuje.
wg mnie nie jest to dużo kasy, bo wraca do domu padnięta, czasem prawie nieprzytomna ze zmęczenia i często walczy z bólem rąk i skórczami.
Sprzątanie to naprawdę ciężka praca...
U mnie okna są czyste tylko chwile po umyciu, dzieci uwielbiają siedzieć na parapecie czy blacie w kuchni i pukać w okna. Najgorzej jest w kuchni .... okna są upaćkane prawie cały czas. Strasznie mnie to denerwuje, ale nie myję zbyt często. Nie mam czasu ;-) Mnie więc nie dziwi że ktoś myje okna raz w tygodniu ... ;-)
U mnie rowniez okna są czyste chwilę po umyciu. Przestałam się tym wkurzac, dzieci wyrosną, bedzie ok:) Nie myję co chwilę, ale jak bardziej zapaćkają to przelecę clinem i juz.
Ja bym potrzebowala tak jak wiper - raz na jakis czas, doraznie.
Wiper, a skad jest Twoja pani? :)) moze zgodzilaby sie jeszcze wspomoc mnie w potrzebie?
Ja bym potrzebowala tak jak wiper - raz na jakis czas, doraznie.
Wiper, a skad jest Twoja pani? :)) moze zgodzilaby sie jeszcze wspomoc mnie w potrzebie?
Place 10zl/godz za wszystko, tj. okna czy prasowanie (z tego ostatnio nie korzystam) sa wliczone.
Mieszkanie 95 m, do sprzatania wszystko, ale jest porzadek i nie ma starego brudu, tyle co moze sie zbrudzic w tydzien (wiadomo kuchnia, czy stol sa sprzatane codziennie ;) ) .
Dlaczego placicie osobno za okna? Ja korzystam z Pani sprztajacej ok 5 lat i nigdy za okna nie placilam osobno...
Wychodzi mi ok 60zl raz w tygodniu.
Mieszkanie 95 m, do sprzatania wszystko, ale jest porzadek i nie ma starego brudu, tyle co moze sie zbrudzic w tydzien (wiadomo kuchnia, czy stol sa sprzatane codziennie ;) ) .
Dlaczego placicie osobno za okna? Ja korzystam z Pani sprztajacej ok 5 lat i nigdy za okna nie placilam osobno...
Wychodzi mi ok 60zl raz w tygodniu.
No bez jaj:) Mając psa śliniaka i małego synka mycie okien balkonowych to dla mnie podstawa:) Mając Gabi co tydzień nie widzę problemu z ich myciem raz w tygodniu:) Co do reszty Gabi robi wszystko standardowo+moje dodatkowe prośby typu: mycie szafek kuchennych, mycie lodówki w środku, nawet zmiana klatki królika:) jestem bardzo zadowolona:)
Dzieki Dziewczyny,
Troche mi sie rozjasnilo.Dom ma 230m,jest nowy wiec nie ma jakiegos szorowania ale 2 wielkie psy i male dziecko i ogrod to za duzo na mnie.Jak skoncze sprzatac to trzeba plewic i te okna, jak dla mnie raz w miesiacu trzeba by je umyc ale nie daje rady.Mi by chodzilo zeby pani przyszla raz w tyg,starla kurze, lustra odkurzenie i zmycie podlog a raz w miesiacu umyla okna.Psy na pietro nie wchodza wiec jest tam ogolnie czysto,podlogi na dole niestety trzeba myc kadego dnia wiec juz z tym mamy roboty.Moze ktoras z pan co u Was sprzata i jest godna polecenia bylaby zainteresowana?Ta pani co ja mam jak dla mnie ok ale maz cos nie bardzo za nia,mowi ze za bardzo absorbuje.(byla u nas raz na probe),rzeczywiscie strasznie gadatliwa.Bede wdzieczna bo sama juz nie wiem co robic.
Troche mi sie rozjasnilo.Dom ma 230m,jest nowy wiec nie ma jakiegos szorowania ale 2 wielkie psy i male dziecko i ogrod to za duzo na mnie.Jak skoncze sprzatac to trzeba plewic i te okna, jak dla mnie raz w miesiacu trzeba by je umyc ale nie daje rady.Mi by chodzilo zeby pani przyszla raz w tyg,starla kurze, lustra odkurzenie i zmycie podlog a raz w miesiacu umyla okna.Psy na pietro nie wchodza wiec jest tam ogolnie czysto,podlogi na dole niestety trzeba myc kadego dnia wiec juz z tym mamy roboty.Moze ktoras z pan co u Was sprzata i jest godna polecenia bylaby zainteresowana?Ta pani co ja mam jak dla mnie ok ale maz cos nie bardzo za nia,mowi ze za bardzo absorbuje.(byla u nas raz na probe),rzeczywiscie strasznie gadatliwa.Bede wdzieczna bo sama juz nie wiem co robic.
Dziewczyny polecie mi jakąś Panią, czekaja mnie chrzciny i chcę by ktoś mi pomógł bo od lutego,czyli od porodu nie myłam okien nawet, a chcę zrobic takie gruntowne sprzątanie z myciem okien i drzwi od szafek w kuchni. Mam małe mieszkanko ledwie 50 pare metrów ale też niezawiele czasu a jak tak się raz porządnie wysprząta to potem jest mi łatwiej utzrmac czystosć.
A czy któraś z koleżanek ma namiar na godną polecenia Panią, która byłaby zainteresowana sprzątaniem domu ok 200 m2? Dom sprzątany jest przeze mnie systematycznie, ale już nie daję rady. Mam 2 letnią córeczkę i jestem w 30 tyg ciąży. Bardz zależy mi na myciu okien, podłóg i odkurzaniu.
Mój mail: agacik5@wp.pl
Mój mail: agacik5@wp.pl
Dziewczyny, jakby któraś potrzebowała rąk do pomocy - to ja bardzo chętnie sobie dorobię ;)
Jestem Panią Domu - od przeszło 1,5roku zajmuję się wyłącznie domem i rozpieszczaniem Męża - więc mam wprawę w sprzątaniu (dodam że jestem pedantką:P) i mam trochę wolnego czasu :)
Co prawda nie wiem jak długo jeszcze będę tą Panią Domu bo mam pewne rozmowy w sprawie pracy w tym tygodniu (pewnie czyli albo przeszłam rekrutacyjne rozmowy czas na "dzień próby" albo przeszłam wszystkie etapy rozmów i mam dowiedzieć się jakie warunki płacowe i podpisać umowę - nie ma jak w kilku miejscach odbyć rozmowy :P)
Ale póki nie pracuję chętnie dorobię, a Was odciążę :D
Jestem Panią Domu - od przeszło 1,5roku zajmuję się wyłącznie domem i rozpieszczaniem Męża - więc mam wprawę w sprzątaniu (dodam że jestem pedantką:P) i mam trochę wolnego czasu :)
Co prawda nie wiem jak długo jeszcze będę tą Panią Domu bo mam pewne rozmowy w sprawie pracy w tym tygodniu (pewnie czyli albo przeszłam rekrutacyjne rozmowy czas na "dzień próby" albo przeszłam wszystkie etapy rozmów i mam dowiedzieć się jakie warunki płacowe i podpisać umowę - nie ma jak w kilku miejscach odbyć rozmowy :P)
Ale póki nie pracuję chętnie dorobię, a Was odciążę :D
Re:STAWKI!! Szukam zaufanej Pani do sprzątania GDAŃSK
GDYBY SIE PRZYDALO PODAJE..stawki za sprzatanie ze strony jakiestawki.pl
PAKIET POMOCY DOMOWEJ
Usługa - Ile kosztuje?
Sprzątanie jednorazowe do 50 m2 80 - 150 zł
50 - 100 m2 150 - 200 zł
powyżej 100 m2 wg indywidualnych ustaleń
lub za
PAKIET POMOCY DOMOWEJ
Usługa - Ile kosztuje?
Sprzątanie stawka - jednorazowa regularna do 50 m2 80 - 150 zł
50 - 100 m2 150 - 200 zł
Sprzątanie od godz jednorazowe-15 - 25 zł/godz,
Kompleksowe sprzątanie 4 - 5 zł/m2
Mycie okien 15 - 20 zł/
Prasowanie do 20 sztuk 50 - 70 zł
powyżej 20 sztuk do 100 zł
Przygotowanie posiłków 12 - 18 zł/godzina
Cięższe prace domowe (pranie zasłon, dywanów15 - 20 zł/godzina
Zaluzje od m2 -2,50 )
Opieka and zwierzętami domowymi 10 - 15 zł/godzina
Sprzątanie biura 3 - 4 zł/m2
Jednorazowe sprzątanie I opieka and grobami 35 - 50 zł/godzina
Pozostałe czynności podlegają indywidualnej wycenie. Ceny na podstawie: Warszawa, Kraków, Katowice,Gdynia, Sopot ,Gdansk, Opole, Siedlce. Ostatnia aktualizacja: lipiec 2012 r.ze strony jakiestawki.pl
GDYBY SIE PRZYDALO PODAJE..stawki za sprzatanie ze strony jakiestawki.pl
PAKIET POMOCY DOMOWEJ
Usługa - Ile kosztuje?
Sprzątanie jednorazowe do 50 m2 80 - 150 zł
50 - 100 m2 150 - 200 zł
lub za
PAKIET POMOCY DOMOWEJ
Usługa - Ile kosztuje?
Sprzątanie stawka - jednorazowa regularna do 50 m2 80 - 150 zł
50 - 100 m2 150 - 200 zł
Sprzątanie od godz jednorazowe-15 - 25 zł/godz,
Kompleksowe sprzątanie 4 - 5 zł/m2
Mycie okien 15 - 20 zł/
Prasowanie do 20 sztuk 50 - 70 zł
powyżej 20 sztuk do 100 zł
Przygotowanie posiłków 12 - 18 zł/godzina
Cięższe prace domowe (pranie zasłon, dywanów15 - 20 zł/godzina
Zaluzje od m2 -2,50 )
Opieka and zwierzętami domowymi 10 - 15 zł/godzina
Sprzątanie biura 3 - 4 zł/m2
Jednorazowe sprzątanie I opieka and grobami 35 - 50 zł/godzina
Pozostałe czynności podlegają indywidualnej wycenie. Ceny na podstawie: Warszawa, Kraków, Katowice,Gdynia, Sopot ,Gdansk, Opole, Siedlce. Ostatnia aktualizacja: lipiec 2012 r.ze strony jakiestawki.pl
Hej, ja sprzątan don około 110 m2 codziennie od 7 rano. Przez 5h i tak juz przez ponad rok jestem, codziennie kurze odkurzanie, raz m mies mycie okien, raz w mies piwnica.latem koszenie trawnika. Płacą mi miesięczna pensje 1 tys bez mycia okien, i bez koszenia trawnika. Koszenie 1000m2 biore 300, za okna 150
Moi znajomi zatrudniają gospodynię domową stacjonarnie, czyli z zakwaterowaniem i wyżywieniem + 3 tys zł netto wynagrodzenia.
Pewnie wielu powie, że to kupa kasy, ale kobieta pracuje po 12-14 godzin dziennie praktycznie 7 dni w tygodniu (więc jak sobie dobrze policzycie to nawet dycha na godzinę nie wychodzi, a prywatnego życia nie ma), pierze, prasuje, sprząta 400m2 dom, gotuje, robi zakupy, zajmuje się ogrodem...zna komunikatywnie angielski (wymóg pracodawcy bo odbiera telefony z zagranicy).
Pewnie wielu powie, że to kupa kasy, ale kobieta pracuje po 12-14 godzin dziennie praktycznie 7 dni w tygodniu (więc jak sobie dobrze policzycie to nawet dycha na godzinę nie wychodzi, a prywatnego życia nie ma), pierze, prasuje, sprząta 400m2 dom, gotuje, robi zakupy, zajmuje się ogrodem...zna komunikatywnie angielski (wymóg pracodawcy bo odbiera telefony z zagranicy).
Te stawki, sa nieco z Kosmosu. Wielu moich znajomych zatrudnia Panie sprzatajace i nikt tyle nie placi. Ja place 50zl za sprzatanie mieszkania, w tym :sprzatanie, prasowanie i mycie okien), mieszkanie 95m. Poniewaz czas lacznego sprzatania nie przekracza 4 godzin (jesli jest prasowanie) lub 3 godzin (gdy sa okna, jednorazowo po 2 okna naraz), to stawka godzinowa jest ok. Place 50 zl a sprzatanie do 5 godzin, jesli byloby cos extra zajmujacego wiecej czasu doplacilabym jednorazowo. Premie swiateczne to dodatkowo 80-100zl przy sprzataniu przed samymi Swietami, co prawda sprzatanie jak kazde inne, ale kasa wyzsza. Dodatkowo sprzatanie biura.
Nie narzekam na jakosc sprzatania, a chetnych za ta stawke nigdy nie brakuje. U nas co prawda ta sama osoba trzeci rok, ale jak ktos szuka to takie stawki sa realne, a nie 20zl za godzine i osobno okna, czy prasowanie.
Nie narzekam na jakosc sprzatania, a chetnych za ta stawke nigdy nie brakuje. U nas co prawda ta sama osoba trzeci rok, ale jak ktos szuka to takie stawki sa realne, a nie 20zl za godzine i osobno okna, czy prasowanie.
Do white rabbit- Skoro Pani znajomi czy tez Pani wycenia sprzątniecie 95m na 50zl, cóż... świadczy to tylko o Pani. Czasy niewolnictwa dawno sie skończyły a sprzątanie to bardzo ciężka praca. Z drugiej zaś strony jeśli ktoś sprząta mieszkanie 95m w 3 lub 4 godz. to moze i jest to warte 50-ciu zl. Tak, tak zaraz mi Pani powie jak to pieknie jest posprzątane ja jednak mam swoje zdanie a Panie sprzątające profesjonalnie wykonujace swoją pracę i mające szerokie doświadczenie powiedzą to samo. A teraz oczywiście posypią się gromy...Proszę uwierzyc nie jest moim celem krytyka Pań jednak czasami warto sie zastanowić zanim się stwierdzi iż kogos ciężka praca nie jest warta danej płacy.. p.s tak jestem osobą która sprząta. Pozdrawiam Agnieszka z Gdyni
Dobry Wieczór,
nie posiadam żadnych nałogów ,aktualnie sprzątam domy prywatne oraz biura,jestem osobą młodą jednak wykonuję swoją prace solidnie.
Nie pobieram opłat za godzinę,ponieważ wiele osób przedłuża swój czas aby więcej zarobić.Jeżeli jest Pani zainteresowana moją ofertą proszę podać swoja stawkę za całośc sprzatania, wymagania odnośnie sprzątania.
Z poważaniem,
Kotowska Agnieszka. (sprzataniedomugdansk@gmail.com )
nie posiadam żadnych nałogów ,aktualnie sprzątam domy prywatne oraz biura,jestem osobą młodą jednak wykonuję swoją prace solidnie.
Nie pobieram opłat za godzinę,ponieważ wiele osób przedłuża swój czas aby więcej zarobić.Jeżeli jest Pani zainteresowana moją ofertą proszę podać swoja stawkę za całośc sprzatania, wymagania odnośnie sprzątania.
Z poważaniem,
Dobry Wieczór,
Jestem młodą dziewczyną lecz uczciwą,dokładną.
Sprzątam kancelarię adwokacką,biuro ubezpieczeniowe,fundacje,mieszkania prywatne.nie posiadam nałogów.
Nie pobieram opłat za godzinę,ponieważ wiele osób przedłuża swój czas aby więcej zarobić.
Cennik :
Gruntowne sprzątanie :
szafki w środku,lampy itd(zawszę tak robię ,jednak wiele osób nie chcę tak gruntownego sprzątania)
50m2-40 zł -bez szafek w środku itd
80m2-70 zł
gruntowne + 20 zł do poddanych cen.
Okna : 7zlsztuka+rama
prasowanie 10 zł
Z poważaniem,
Jestem młodą dziewczyną lecz uczciwą,dokładną.
Sprzątam kancelarię adwokacką,biuro ubezpieczeniowe,fundacje,mieszkania prywatne.nie posiadam nałogów.
Nie pobieram opłat za godzinę,ponieważ wiele osób przedłuża swój czas aby więcej zarobić.
Cennik :
Gruntowne sprzątanie :
szafki w środku,lampy itd(zawszę tak robię ,jednak wiele osób nie chcę tak gruntownego sprzątania)
50m2-40 zł -bez szafek w środku itd
80m2-70 zł
gruntowne + 20 zł do poddanych cen.
Okna : 7zlsztuka+rama
prasowanie 10 zł
Z poważaniem,
Witam! Mieszkam w Gdyni Chylonii.poszukuję doświadczonej i uczciwej pani która dokładnie posprząta mieszkanie raz w tygodniu. Prasowanie max15 sztuk. Raz na jakis czas 3 okna dodatkowo płatne12zl od okna.
Moje mieszkanie to 2 pokoje-37 metrow plus lazienka. za sprzatanie z prasowaniem mogę zaoferować50 zl.
Ofertę z krotkim opisem doswiadczenia prosze przeslac na paulazuch@gmail.com
Moje mieszkanie to 2 pokoje-37 metrow plus lazienka. za sprzatanie z prasowaniem mogę zaoferować50 zl.
Ofertę z krotkim opisem doswiadczenia prosze przeslac na paulazuch@gmail.com
Posprzątanie domu (kurze, odkurzanie, mycie podłóg + 2 łazienki) zajmuje mi ok. 3,5-4 h.. jest cholernie dużo pracy (dokładne sprzątnanie ponad 6 h).. gdyby ktoś wziął ode mnie za posprzątanie domku 50zł - 70zl byłabym w siódmym niebie.. ale z drugiej strony dziwnie bym się czuła gdyby obca osoba mi chodziła po domu i ścierała kurze. Nie wiem, to chyba kwestia podejścia, ale jak byłam w ciąży i teściowa przyszła mi okna pomyć (a mamy iść sporo.. bo a 17.) to czułam się mało komfortowo.. a co dopiero ktoś obcy!
MamaM, ja też przez wiele lat sprzątałam sama, aż w końcu się złamałam i na próbę dałam ogłoszenie, po czym wybrałam - jak się okazało - bardzo sensowną panią. Jej zakres pracy to ta najcięższa strona sprzątania - czyli myje całą łazienkę łącznie z kaflami, myje fronty mebli w całym domu, parę razy w roku okna, odkurzanie łącznie z meblami no i szorowanie podłóg, ale szmatą, nie mopem. Plus co jakiś czas prasowanie. Mycie szafek od środka, lodówki, ogólny porządek itd. robię sama na bieżąco, jej zadaniem jest raczej gruntownie raz w tygodniu doczyścić wszystko od zewnątrz.
Wielka ulga, gorąco polecam. A obcy szybko przestaje być obcy. :)
Wielka ulga, gorąco polecam. A obcy szybko przestaje być obcy. :)