Widok

Pani do sprzątania - ile to kosztuje????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam Dziewczyny,
Moze ktoras z Was ma doswiadczenia w tym kierunku.
Mam duzy dom, ogrod i male dziecko i normalnie nie wyrabiam zeby ta chalupe ogarnac a moim problemem jest to ze lubie porzadek,no i ciagle sprzatam.Z checia bym wziela kogos do pomocy.
Mam jenda pania polecona przez znajomych do sprzatania ale jak ja pytam ile chce za poszczegolne czynnosci to ona nie potrafi sie okreslic,mowi ze ja mam ocenic.Nie mam pojecia ile kosztuja takie prace.Np umycie okien (duze balkonowe,male),sprzatanie, odkurzanie itd.Jak to wycenic?
Czy to sie placi za miesiac czy za poszczegolne czynnosci?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
z tego co wiem to przede wszystkim nie placic od godziny! bo bedzie dom sprzatala 12h!
posprzatanie calego domu zajmuje ok 7-8h (w takim normalnym temapie i dokladnie) koszt to 70-100zl. okna-najlepiej umowic sie na inny dzien gdzie pani umyje tylko te okna-tez jej powinien caly dzien "zejsc".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
ja za sprzątnięcie całego mieszkania (65 m) "od stóp do głów" płacę 50 zł
umycie wszystkich okien to kolejne 50 zł

nie wiem jak duży masz dom
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12
z tego co wiem(koleżanka zajmuje się sprzątaniem) - wszystko zależy jakie duże jest mieszkanie i w jakim stanie :P no i np. łazienka - czy trzeba doszorować wannę/kafelki itp. czy wystarczy przetrzeć żeby były czyste :) jak jest większe sprzątanie łazienki - cena idzie w górę :P

okna liczone są osobno :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej, ja płacę 10 zł za godzinę. Mam mieszkanie 56 metrów. Moja Pani od A do Z wyrabia się w 6 godzin. Oczywiście co tydzień myje okna w kuchni i w pokoju - przy małym dziecku to nieuniknione:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16
Ja daję za 140metrów, bez okien 7złna godzinę.

Z oknami i maglowaniem pościeli 10zł.

Pani Janeczka moja;) była juz u paru dziewczyn z forum, i zażaleń nie było, więc jest wporzo.

Na sezon biorę inną kobietke, ale cena wzrasta,bo dochodzi pranie pościeli po wczasowiczach, maglowanie, dbanie o domki w sezonie, 14złna 1h.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
wiper? za calosc?
tez chcę tą panią :))))))))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
50 za całość, całe mieszkanie gruntownie, łącznie z meblami i nawet potrafi szafki w kuchni w środku wymyć

ale ja to rzadko korzystam...w sumie tylko jak nas dłuzej nie ma to prosimy zeby przed naszym przyjazdem przyszła i posprzątała co by do czystego mieszkania wróćić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12
Kurcze, 50zł, mało...Fajnie masz.

Ja też często nie korzystam, ale w ciężkich czasach owszem:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Arisa-co tydzien myje okna???? a po co?
i co ma do tego małe dziecko?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co tydzień okna????

Pewnie związane jest to z tym, że dziecko staje przy oknie i łapkami dotyka szyby, albo ciapie po oknach, chce wstawać na parapet itp.

U nas to standard wyciapane okna paluchami, Jaśkowymi, ale nie będę co tydzień pucowała okien, ani nikt inny.
Dom pełen dziecka;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja mama bierze 12zł/h, ale bez rozróżniania na prasowanie, mycie okien...
mieszkanie średniej wielkości sprząta w 6-7 godzin, dom 250m dwa dni po 10-11h, w tym często gotuje, prasuje.
wg mnie nie jest to dużo kasy, bo wraca do domu padnięta, czasem prawie nieprzytomna ze zmęczenia i często walczy z bólem rąk i skórczami.

Sprzątanie to naprawdę ciężka praca...
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 2
posprzątanie domu 250 m w 10-11 h 2 razy w tygodniu, to chyba jakieś brudasy tam mieszkają ;-( nie zazdroszczę...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
U mnie okna są czyste tylko chwile po umyciu, dzieci uwielbiają siedzieć na parapecie czy blacie w kuchni i pukać w okna. Najgorzej jest w kuchni .... okna są upaćkane prawie cały czas. Strasznie mnie to denerwuje, ale nie myję zbyt często. Nie mam czasu ;-) Mnie więc nie dziwi że ktoś myje okna raz w tygodniu ... ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
cóż - mieszka tam 5 osób, w tym trójka dzieci i dodatkowo zwierzęta.dom ma 3 piętra, sprzatanie oprócz "normalnych" pomieszczeń obejmuje garaż, pralnię, biuro.
dodam jeszcze, że moja mama sprząta bardzo szybko i sprawnie - ja przy niej ruszam się jak ślimak ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie rowniez okna są czyste chwilę po umyciu. Przestałam się tym wkurzac, dzieci wyrosną, bedzie ok:) Nie myję co chwilę, ale jak bardziej zapaćkają to przelecę clinem i juz.

Ja bym potrzebowala tak jak wiper - raz na jakis czas, doraznie.
Wiper, a skad jest Twoja pani? :)) moze zgodzilaby sie jeszcze wspomoc mnie w potrzebie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
he he he...no niestety...ja chwilowo mieszkam na drugim końcu Polski ;)
a "moja" pani jest bardzo "oblegana" - ona normalnie pracuje a sprzątaniem sobie dorabia bo chcą mieszkanie zmienić...to młoda dziewczyna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a szkooooooda :(((((((((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Place 10zl/godz za wszystko, tj. okna czy prasowanie (z tego ostatnio nie korzystam) sa wliczone.
Mieszkanie 95 m, do sprzatania wszystko, ale jest porzadek i nie ma starego brudu, tyle co moze sie zbrudzic w tydzien (wiadomo kuchnia, czy stol sa sprzatane codziennie ;) ) .
Dlaczego placicie osobno za okna? Ja korzystam z Pani sprztajacej ok 5 lat i nigdy za okna nie placilam osobno...
Wychodzi mi ok 60zl raz w tygodniu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Też się zastanawiałam zawsze, dlaczego za okna więcej?!
Jak dla mnie gorsze jest szorowanie podłog, pastowanie np lakiem.

Może okna są bardziej męczące,nie wiem.

Sis moja płaci babce, 10zł za wszystko- od prasowania po mycie okien.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry