Widok
Pani do sprzątania - ile to kosztuje????
Witam Dziewczyny,
Moze ktoras z Was ma doswiadczenia w tym kierunku.
Mam duzy dom, ogrod i male dziecko i normalnie nie wyrabiam zeby ta chalupe ogarnac a moim problemem jest to ze lubie porzadek,no i ciagle sprzatam.Z checia bym wziela kogos do pomocy.
Mam jenda pania polecona przez znajomych do sprzatania ale jak ja pytam ile chce za poszczegolne czynnosci to ona nie potrafi sie okreslic,mowi ze ja mam ocenic.Nie mam pojecia ile kosztuja takie prace.Np umycie okien (duze balkonowe,male),sprzatanie, odkurzanie itd.Jak to wycenic?
Czy to sie placi za miesiac czy za poszczegolne czynnosci?
Moze ktoras z Was ma doswiadczenia w tym kierunku.
Mam duzy dom, ogrod i male dziecko i normalnie nie wyrabiam zeby ta chalupe ogarnac a moim problemem jest to ze lubie porzadek,no i ciagle sprzatam.Z checia bym wziela kogos do pomocy.
Mam jenda pania polecona przez znajomych do sprzatania ale jak ja pytam ile chce za poszczegolne czynnosci to ona nie potrafi sie okreslic,mowi ze ja mam ocenic.Nie mam pojecia ile kosztuja takie prace.Np umycie okien (duze balkonowe,male),sprzatanie, odkurzanie itd.Jak to wycenic?
Czy to sie placi za miesiac czy za poszczegolne czynnosci?
z tego co wiem(koleżanka zajmuje się sprzątaniem) - wszystko zależy jakie duże jest mieszkanie i w jakim stanie :P no i np. łazienka - czy trzeba doszorować wannę/kafelki itp. czy wystarczy przetrzeć żeby były czyste :) jak jest większe sprzątanie łazienki - cena idzie w górę :P
okna liczone są osobno :)
okna liczone są osobno :)
Ja daję za 140metrów, bez okien 7złna godzinę.
Z oknami i maglowaniem pościeli 10zł.
Pani Janeczka moja;) była juz u paru dziewczyn z forum, i zażaleń nie było, więc jest wporzo.
Na sezon biorę inną kobietke, ale cena wzrasta,bo dochodzi pranie pościeli po wczasowiczach, maglowanie, dbanie o domki w sezonie, 14złna 1h.
Z oknami i maglowaniem pościeli 10zł.
Pani Janeczka moja;) była juz u paru dziewczyn z forum, i zażaleń nie było, więc jest wporzo.
Na sezon biorę inną kobietke, ale cena wzrasta,bo dochodzi pranie pościeli po wczasowiczach, maglowanie, dbanie o domki w sezonie, 14złna 1h.
moja mama bierze 12zł/h, ale bez rozróżniania na prasowanie, mycie okien...
mieszkanie średniej wielkości sprząta w 6-7 godzin, dom 250m dwa dni po 10-11h, w tym często gotuje, prasuje.
wg mnie nie jest to dużo kasy, bo wraca do domu padnięta, czasem prawie nieprzytomna ze zmęczenia i często walczy z bólem rąk i skórczami.
Sprzątanie to naprawdę ciężka praca...
mieszkanie średniej wielkości sprząta w 6-7 godzin, dom 250m dwa dni po 10-11h, w tym często gotuje, prasuje.
wg mnie nie jest to dużo kasy, bo wraca do domu padnięta, czasem prawie nieprzytomna ze zmęczenia i często walczy z bólem rąk i skórczami.
Sprzątanie to naprawdę ciężka praca...
U mnie okna są czyste tylko chwile po umyciu, dzieci uwielbiają siedzieć na parapecie czy blacie w kuchni i pukać w okna. Najgorzej jest w kuchni .... okna są upaćkane prawie cały czas. Strasznie mnie to denerwuje, ale nie myję zbyt często. Nie mam czasu ;-) Mnie więc nie dziwi że ktoś myje okna raz w tygodniu ... ;-)
U mnie rowniez okna są czyste chwilę po umyciu. Przestałam się tym wkurzac, dzieci wyrosną, bedzie ok:) Nie myję co chwilę, ale jak bardziej zapaćkają to przelecę clinem i juz.
Ja bym potrzebowala tak jak wiper - raz na jakis czas, doraznie.
Wiper, a skad jest Twoja pani? :)) moze zgodzilaby sie jeszcze wspomoc mnie w potrzebie?
Ja bym potrzebowala tak jak wiper - raz na jakis czas, doraznie.
Wiper, a skad jest Twoja pani? :)) moze zgodzilaby sie jeszcze wspomoc mnie w potrzebie?
Place 10zl/godz za wszystko, tj. okna czy prasowanie (z tego ostatnio nie korzystam) sa wliczone.
Mieszkanie 95 m, do sprzatania wszystko, ale jest porzadek i nie ma starego brudu, tyle co moze sie zbrudzic w tydzien (wiadomo kuchnia, czy stol sa sprzatane codziennie ;) ) .
Dlaczego placicie osobno za okna? Ja korzystam z Pani sprztajacej ok 5 lat i nigdy za okna nie placilam osobno...
Wychodzi mi ok 60zl raz w tygodniu.
Mieszkanie 95 m, do sprzatania wszystko, ale jest porzadek i nie ma starego brudu, tyle co moze sie zbrudzic w tydzien (wiadomo kuchnia, czy stol sa sprzatane codziennie ;) ) .
Dlaczego placicie osobno za okna? Ja korzystam z Pani sprztajacej ok 5 lat i nigdy za okna nie placilam osobno...
Wychodzi mi ok 60zl raz w tygodniu.