Widok
mieszkam w Londynie wiec tu kupialam..nie wiem jak ksztaltuja sie ceny w Pl ja za swoja dalam 1000F wiec ok 4600 ale warto calaaa lsni i wyglada lepeij na zywo niz na fotkach:D dostalam grtis bolerko z polrekawiem nie musze jej skracac ani przerabiac katalogowy wymiar :)i tak swietnie eksponuje wszystko naprawde polecam te firme:)super material i te krysztalki Swarovskiego robia wrazenie:)
nio nie jest polska:) nazwa jest francuska ale firma to w sumie nie jestem pewna. tu w londynie sa sklepy że niby maja tej firmy sukienki ale byłam już w dwóch i akurat tego modelu nie maja więc muszę szukać. a chciałabym sprawdzić pierw cenę czy sie bardziej tu opłaca kupic. bo w salonie w warszawie jest za 3700
Piwonia, jakoś chyba ominełam wcześniej Twoje pytanie, bo dopiero dziś je zobaczyłam. Sukieneczkę kupiłam za 2390zl, w cenie zrobią poprawki i mi ją dopasują, bo tu jeszcze źle leży, ale to dopiero w maju.
no własnie dziewczyny, nie uważacie, że dopasowywanie sukienki przez salon w maju (slub mam w lipcu) to trochę zbyt szybko? boję się że schudnę czy jeszcze coś gorszego-przytyję. a i tak wynegocjowałam ten maj, bo kobietka chiała mnie umówic na ostatnie przymiarki w marcu!
no własnie dziewczyny, nie uważacie, że dopasowywanie sukienki przez salon w maju (slub mam w lipcu) to trochę zbyt szybko? boję się że schudnę czy jeszcze coś gorszego-przytyję. a i tak wynegocjowałam ten maj, bo kobietka chiała mnie umówic na ostatnie przymiarki w marcu!
Madziakin w którym salonie można zobaczyć tą suknię?
Ja w ten weekend pierwszy raz mierzyła suknie :)
Byłam w 3 salonach w Wejherowie i powiem szczerze, że suknie z salonu BJ naj mniej mi sie podobały bo praktycznie żadna nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia :) Na zdjęciach z wspólnie z mamą zachwycałyśmy się sukniami, a co do czego przyszło to na żywo wyglądały zupełnie inaczej... Za to Aspena zauroczyła mnie, przemiła Pani, przeogromna przymierzalnia i te suknie... Jedna bardzo mi się spodobała i pewnie gdybył miała gotówkę w ręce to już by wisiała u mnie w pokoju :) a na sam koniec zostawiłam salon Magda malutki ledwo miesiciłam się w przymnierzalni ale to nie dlatego, że JESTEM TAKA DUŻA :d suknie ogólnie też ładne... No i każda suknia w salonie Magda po 999zł :)
Aa! I wiecie, że przez te wszystkie emocje nie zrobiłam ani jednego zdjęcia :/ o aparacie przypomniałam sobie dopiero gdy wyszłam z ostatniego salonu :D Moja Rodzinka też była przejęta tymi przymiarkami :)
Ja w ten weekend pierwszy raz mierzyła suknie :)
Byłam w 3 salonach w Wejherowie i powiem szczerze, że suknie z salonu BJ naj mniej mi sie podobały bo praktycznie żadna nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia :) Na zdjęciach z wspólnie z mamą zachwycałyśmy się sukniami, a co do czego przyszło to na żywo wyglądały zupełnie inaczej... Za to Aspena zauroczyła mnie, przemiła Pani, przeogromna przymierzalnia i te suknie... Jedna bardzo mi się spodobała i pewnie gdybył miała gotówkę w ręce to już by wisiała u mnie w pokoju :) a na sam koniec zostawiłam salon Magda malutki ledwo miesiciłam się w przymnierzalni ale to nie dlatego, że JESTEM TAKA DUŻA :d suknie ogólnie też ładne... No i każda suknia w salonie Magda po 999zł :)
Aa! I wiecie, że przez te wszystkie emocje nie zrobiłam ani jednego zdjęcia :/ o aparacie przypomniałam sobie dopiero gdy wyszłam z ostatniego salonu :D Moja Rodzinka też była przejęta tymi przymiarkami :)
''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
Roksana W salonie Magda Wszystkie suknie po 1000zł :) Wyprzedaż :)
Angel nie ma jeszcze nowych kolekcji... Narazie pozbywają się sukni ze starych kolekcji
Angel nie ma jeszcze nowych kolekcji... Narazie pozbywają się sukni ze starych kolekcji
perfectangel http://www.rumia.vivienvigo.pl/ tu masz linka do tego salonu ja się tam wybieram ale spokojnie jeszcze nie teraz myślę że za wcześnie ale popatrz na suknie z nowej kolekcji a zerkniesz na inne miasta to tam powinna być jeszcze stara kolekcja
jeśli któraś z Was wybierze się tam przede mną to dajcie znać jak cenowo u nich jest ;)
jeśli któraś z Was wybierze się tam przede mną to dajcie znać jak cenowo u nich jest ;)
Ale piękne suknie będziecie miały!!
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

miło,że podoba się moja suknia:) na pewno jest do kupienia w salonie w warszawie http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/mon-cheri-2009/suknia-slubna-mon-cheri-29245-jolie.html
ponoć mają suknie tej firmy w salonie w oliwie ale nie wiem czy ten model... ja chyba będę kupowała w londynie... ale jeszcze jej nie przymierzałam ale mam nadzieję,że będzie pasować bo innej nie chcę:)
ponoć mają suknie tej firmy w salonie w oliwie ale nie wiem czy ten model... ja chyba będę kupowała w londynie... ale jeszcze jej nie przymierzałam ale mam nadzieję,że będzie pasować bo innej nie chcę:)
kejtig nie zgodzę się, bo ja mam 164 i nie mam figury modelki, a mam podobny fason sukni i dobrze w nim wyglądam, bo obniżony stan powoduje, że sylwetka jest optycznie wysmuklona i wydłużona :) A wiadomo że na zdjęciach modelki mają komputerowo wydłużone nogi... ta na pewno ma, wyobraźcie sobie gdzie ma kolana...
Zgadzam sie z tym co napisała Gosiek
ja też mam tylko 165 cm wzrostu i trochę za dużo ciałka w niektórych miejscach, a okazało się, że najbardziej pasuje mi styl hiszpański z falbanami i dobrze wyglądałam w sukience z obniżonym stanem
Gosiek apropos kolczyków w Rossmanie też mają takie "hiszpanskie", ładne, 20 - 30 PLN kosztują zaleznie od modelu, spory wybór (rossmanów jest wiecej niz CA:)
ja też mam tylko 165 cm wzrostu i trochę za dużo ciałka w niektórych miejscach, a okazało się, że najbardziej pasuje mi styl hiszpański z falbanami i dobrze wyglądałam w sukience z obniżonym stanem
Gosiek apropos kolczyków w Rossmanie też mają takie "hiszpanskie", ładne, 20 - 30 PLN kosztują zaleznie od modelu, spory wybór (rossmanów jest wiecej niz CA:)
hejka, ja jeszcze nie rozglądałąm sie za sukniami bo uważałam,że mam jeszcze sporo czasu, ale widze, że chyba się myliłam. Trochę boje sie teraz kupować suknie bo może aschudnę lub przytyję i co wtedy? Jak scudne to półbiedy , gorzej jak przytyje hehe. Powedezcie gdzie można kupić sukienkę do 2000 zł. Bo nie jestem zorientowana.

Byłam dzis w Lisa Farerze i Madonnie :) w oby salonach panie przemiłe, spędziłam w nich 4 godziny i mierzyłam wszystko co mi tylko w oko wpadło. Mój typ póki co to La Sposa Fresa i Atelier Diogonal 1856 :)
jezeli chodzi o wyprzedaze to panie mowia ze juz koncowki... i na przelomkie listopada i grudnia beda juz nowe kolekcje :)
jezeli chodzi o wyprzedaze to panie mowia ze juz koncowki... i na przelomkie listopada i grudnia beda juz nowe kolekcje :)
Gosiek
Tą suknię, którą kupiłaś mi także się podobała Ba! Malo tego też chciałam ja przymierzyć ale nie zdążyłam :D :)
Ale ja zrezygnowalam ze stylu hiszpańskiego.
Teraz chodzi za mna inna suknia :)
Tą suknię, którą kupiłaś mi także się podobała Ba! Malo tego też chciałam ja przymierzyć ale nie zdążyłam :D :)
Ale ja zrezygnowalam ze stylu hiszpańskiego.
Teraz chodzi za mna inna suknia :)
a właśnie dziewczyny ja ma ślub 02.102010 może się
wam wydaje że za szybko szukam 'tej jedynej' ale ja muszę mieć wszystko zaplanowane a suknia jedna z najważniejszych rzeczy...
zawsze marzyłam wesele w czerwcu lub sierpniu... ale jak zobaczyłam salę to się zakochałam i się okazało że jedyny pierwszy wolny termin to właśnie 02.10.2010 i co umowa podpisana a mnie martwi że może być trochę zmimnko.. i co byście kochane dobrały do mojej sukni?? powiem Wam że bolerka mi się nigdy nie podobały ale cóż.. co by pasowało do mojej sukni???????????? proszę o radę...
wam wydaje że za szybko szukam 'tej jedynej' ale ja muszę mieć wszystko zaplanowane a suknia jedna z najważniejszych rzeczy...
zawsze marzyłam wesele w czerwcu lub sierpniu... ale jak zobaczyłam salę to się zakochałam i się okazało że jedyny pierwszy wolny termin to właśnie 02.10.2010 i co umowa podpisana a mnie martwi że może być trochę zmimnko.. i co byście kochane dobrały do mojej sukni?? powiem Wam że bolerka mi się nigdy nie podobały ale cóż.. co by pasowało do mojej sukni???????????? proszę o radę...
Hej Dziewczyny
a ja wybralam sukienke z kolekcji Benjamin Roberts
http://www.onewedding.co.uk/wedding-dress/benjamin-roberts/br-2028/
mysle ze zdjecie nie odzwieciedla wizyrunku na zywo, jest przesliczna
grautacje dla wszytskich dziewczyn ktore juz wybralt ta jedyna i powodzenia reszcie w poszukiwanich
pozdrawiam
a ja wybralam sukienke z kolekcji Benjamin Roberts
http://www.onewedding.co.uk/wedding-dress/benjamin-roberts/br-2028/
mysle ze zdjecie nie odzwieciedla wizyrunku na zywo, jest przesliczna
grautacje dla wszytskich dziewczyn ktore juz wybralt ta jedyna i powodzenia reszcie w poszukiwanich
pozdrawiam
moją faworytką jest agora model 29-16, druga od lewej http://www.cymbeline.krakow.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=10
niestety link bo nie nauczyłam się jeszcze wklejac fotek
dziś mierzyłam, wymaga kilku drobnych zmian tzn bez trenu i zabudowanym gorsetem przynajmniej z przodu ale to jest własnie to ;)
niestety link bo nie nauczyłam się jeszcze wklejac fotek
dziś mierzyłam, wymaga kilku drobnych zmian tzn bez trenu i zabudowanym gorsetem przynajmniej z przodu ale to jest własnie to ;)
Bardzo podobają mi się suknie białe z delikatnymi,kolorowymi dodatkami,np biel i jasna zieleń (oliwka)albo biel ze złotymi aplikacjami.Bo cała biała sukienka dla mnie jest trochę nudna i jednolita.Ostatnio nawet podoba mi się zestawieni bieli i czerni,ale tej czerni oczywiście w symbolicznej ilości:-)Wydaje mi się,że w białej sukni będzie mi niekorzystnie,jestem raczej córką młynarza-bledziuch.
Dziewczyny może się orientujecie po przymiarkach,jaki krój sukni,chodzi mi zwłaszcza o górę jest dobry dla dziewczyn,które mają dość mocno rozbudowane ramiona,mówiąc krótko i wprost,które mają szerokie bary:-)
Dziewczyny może się orientujecie po przymiarkach,jaki krój sukni,chodzi mi zwłaszcza o górę jest dobry dla dziewczyn,które mają dość mocno rozbudowane ramiona,mówiąc krótko i wprost,które mają szerokie bary:-)
W tym linku podanym przez Anie wsrod typow figury brakuje tego wlasnie typu podanego przez Betinke..
Tu moze cos znajdziesz:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=7525323
http://lula.pl/lula/1,97804,6373618,Szerokie_ramiona__To_nie_tragedia_.html
Dla przykladu - tu masz zle ubrana Gwyneth (wiec odpada model typu jozefinka):

I dobrze ubrana Jane:
Tu moze cos znajdziesz:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=7525323
http://lula.pl/lula/1,97804,6373618,Szerokie_ramiona__To_nie_tragedia_.html
Dla przykladu - tu masz zle ubrana Gwyneth (wiec odpada model typu jozefinka):

I dobrze ubrana Jane:

[url="http://www.whenismywedding.com/"]
[/url] 

Powymadrzam sie cytatami:
"(...) Z kolei odwrócony trójkąt to rozbudowana linia ramion, wąska talia i biodra.
Dla sylwetki typu odwróconego trójkąta trzeba zrezygnować z marszczeń w okolicach ramion. Suknia powinna być dwuczęściowa, najlepiej różniących się od siebie fakturą, które będą dawały sylwetce równowagę. Gorset delikatny, niezbyt rzucających się w oczy, spódnica wzorzysta bądź błyszcząca, trochę cięższa."
"Sylwetka typu odwrócony trójkąt
Kobietę o figurze typu odwrócony trójkąt charakteryzuje to, że jej ramiona są szersze niż biodra. W tym przypadku należy postarać się odwrócić uwagę od zbyt szerokich ramion. Suknia na grubszych ramiączkach lub z eleganckim bolerkiem, podobnie jak suknia bez ramiączek z szeroką marszczoną spódnicą, doskonale zharmonizuje Twóje kształty."

"(...) Z kolei odwrócony trójkąt to rozbudowana linia ramion, wąska talia i biodra.
Dla sylwetki typu odwróconego trójkąta trzeba zrezygnować z marszczeń w okolicach ramion. Suknia powinna być dwuczęściowa, najlepiej różniących się od siebie fakturą, które będą dawały sylwetce równowagę. Gorset delikatny, niezbyt rzucających się w oczy, spódnica wzorzysta bądź błyszcząca, trochę cięższa."
"Sylwetka typu odwrócony trójkąt
Kobietę o figurze typu odwrócony trójkąt charakteryzuje to, że jej ramiona są szersze niż biodra. W tym przypadku należy postarać się odwrócić uwagę od zbyt szerokich ramion. Suknia na grubszych ramiączkach lub z eleganckim bolerkiem, podobnie jak suknia bez ramiączek z szeroką marszczoną spódnicą, doskonale zharmonizuje Twóje kształty."

[url="http://www.whenismywedding.com/"]
[/url] 

Hej Betinka
Tez mialam wrazenie ze mam szerokie bary :-) dlatego wszelkie sukienki z ramionkami i fryzurka uczesana do gory optycznie to zmniejszyly w moim przypadku, a moim zdaniem sukienki tzw przez glowe jeszcze bardziej powiekszaja ramiona bo one sa wtedy odkryte
Najllepsza rada poprzymierzaj tyle typow sukienek ile bedzie mozna, NA SZYWo bo ja zupelnie inne lubilam na obrazkach a zupelnie inna wybralam
pozdrawiam
Tez mialam wrazenie ze mam szerokie bary :-) dlatego wszelkie sukienki z ramionkami i fryzurka uczesana do gory optycznie to zmniejszyly w moim przypadku, a moim zdaniem sukienki tzw przez glowe jeszcze bardziej powiekszaja ramiona bo one sa wtedy odkryte
Najllepsza rada poprzymierzaj tyle typow sukienek ile bedzie mozna, NA SZYWo bo ja zupelnie inne lubilam na obrazkach a zupelnie inna wybralam
pozdrawiam
Tylko jest mały problem-ja mam nietypową figurę,gdyż nie mam chłopięcych bioder,tzn nie jestem wąska w biodrach ani też jakaś mega szeroka,mam płaskie przednie zawieszenie:-) i jeśli chodzi o moje upodobania to nie przepadam za sukniami dwuczęściowymi,chyba,że jakimś cudem nie będzie się wyróżniać gorset od sukni,czyli będą się zlewać w całość.Myślałam o dekolcie typu w szpic.
Dziękuję za pomoc:-)
Dziękuję za pomoc:-)
ja już co prawda "tegoroczna" i "po" wielkim wyborze;) ale gdybym miala wybierac znowu, chyba zdecydowałabym się na tą:
[imghttp://www.madleine.pl/foto_duze/FD1_687.jpg
http://www.madleine.pl/foto_duze/FD2_687.jpg/img]
może kogoś zainspiruje:)
a jeśli moge poradzić Betince;) to myślę, że powinnaś mieć sukienkę na szerszych ramiączkach, ale nie z rękawkami. no i dekolt, który optycznie wydłuży a nie poszerzy - najlepiej w serek, ale niezbyt głęboki. za to postawiłabym na pięęęęękny dekolt na plecach;)
[imghttp://www.madleine.pl/foto_duze/FD1_687.jpg
http://www.madleine.pl/foto_duze/FD2_687.jpg/img]
może kogoś zainspiruje:)
a jeśli moge poradzić Betince;) to myślę, że powinnaś mieć sukienkę na szerszych ramiączkach, ale nie z rękawkami. no i dekolt, który optycznie wydłuży a nie poszerzy - najlepiej w serek, ale niezbyt głęboki. za to postawiłabym na pięęęęękny dekolt na plecach;)

Piwonia!
Dziękuję! bardzo mi miło, już zwątpiłam, że jest fajna.
Kupiłam już ją w lipcu, ale tylko dlatego, że jestem tylko na święta w Polsce a potem przed ślubem. Jednak jak oglądam sukienki dziewczyn to zastanawiam się czy dokonałam właściwego wyboru. Wprawdzie lubię proste suknie bez falban bo jestem niska ( 150 w kapeluszu) i do szczupłych też nie należę - nie Jesteś sama.
Jeszcze raz dziękuję!
Dziękuję! bardzo mi miło, już zwątpiłam, że jest fajna.
Kupiłam już ją w lipcu, ale tylko dlatego, że jestem tylko na święta w Polsce a potem przed ślubem. Jednak jak oglądam sukienki dziewczyn to zastanawiam się czy dokonałam właściwego wyboru. Wprawdzie lubię proste suknie bez falban bo jestem niska ( 150 w kapeluszu) i do szczupłych też nie należę - nie Jesteś sama.
Jeszcze raz dziękuję!
Hej
byłam w sobote w Starogardzie w salonie Alicja.
Suknie ładne i zadbane, nawet spora ilość, atrakcyjne cenowo, jak się kupuje egzemplarz pokazowy to jest rabat 1000 PLN
Panie bardzo miłe, ale przymierzyłam tylko 3 sukienki, gdyż nie było więcej w stylu hiszpańskim (a miałam wypisane ok 15 z kolekcji, które mają wypisane na stronie). Poniżej te 3 co mierzyłam. Paniom najbardziej podobałam się w sukni nr 1. Mi się najbardziej podobała nr 3. Ale to chyba jeszcze nie to... szukam dalej:)
1.
2.
3.
byłam w sobote w Starogardzie w salonie Alicja.
Suknie ładne i zadbane, nawet spora ilość, atrakcyjne cenowo, jak się kupuje egzemplarz pokazowy to jest rabat 1000 PLN
Panie bardzo miłe, ale przymierzyłam tylko 3 sukienki, gdyż nie było więcej w stylu hiszpańskim (a miałam wypisane ok 15 z kolekcji, które mają wypisane na stronie). Poniżej te 3 co mierzyłam. Paniom najbardziej podobałam się w sukni nr 1. Mi się najbardziej podobała nr 3. Ale to chyba jeszcze nie to... szukam dalej:)
1.

2.

3.

natalnik ja jestem dużą dziewczynką więc nie mieszczę się w 38 z salonu, dla mnie będą szyć nową suknie za 2660zł. na szycie nie ma rabatu ?? gdybym tą sukienkę 38 kupiła to wtedy bym dostała - 800 zł ?? natalnik Panie z salonu powiedziały mi , że jak ja kupię swoja suknie to ona już znika z salonu i nie możliwości , żeby inna laska ją kupiła, a to nie prawdą moja koleżanka wczoraj była w Mariettcie i moja pokazowa kiecka 38 nadal dam wisi :] więc jak to jest ??
piwonia, tak jak mówi venus, rabatu nie ma na szycie. mnie te kobietki i tak zdenerwowały, bo byłam w jedną sobotę i mówią do mnie, że ta promocja na 800zł jest tylko dziś i że muszę się dziś zdecydować bo potem nie będzie tak tanio. mama i siostra też mnie przekonały to ją kupiłam, ale odebrałam ją dopiero za tydzień, bo mierzyłam inną (ecru i zresztą innej dziewczyny). przychodzę za tydzien, a ta "promocja 800zl" nadal jest! (mogłam zresztą to przewidziec, ze to chwyt marketingowy). ale nie żałuję, sukienkę mam sliczną, a gdybym nie zdecydowała się na jej zakup zaraz tego samego dnia, to bym nie mogła jej za tydzień przymierzyć, bo już by nie było tej sukienki. faktem jest, ze dziewczyna zapłaciła za nią zadatek, i ze ja nie powinnam jej przymierzać w ogóle, ale one przyniosły mi ją z zaplecza, żebym mogła sobie przymierzyć, bo po iluś tam mierzonych sukniach, które mi się nie podobały, jedna z Pań wpadła na pomysl, że przecież w "catalinie" to ja będę ładnie wyglądać - no i nie myliła się, to była ta jedyna.
wiesz, jak Ty sobie szyjesz sukienkę, to ta,co jest na wieszaku może chyba zostać w salonie, przecież jest "niczyja" i można ją przymiarzać. nikt nie ma przecież wyłączności na dany model.
wiesz, jak Ty sobie szyjesz sukienkę, to ta,co jest na wieszaku może chyba zostać w salonie, przecież jest "niczyja" i można ją przymiarzać. nikt nie ma przecież wyłączności na dany model.
natalnik mi babki z salonu powiedziały , że nawet jak szyje to kiecka z wieszaka i tak znika z salonu- w cale mi na tym nie zależy, a w sumie dlaczego by nie miały nie sprzedać tej kiecki z wieszaka za 800 zł, każdy chce przecież zarobić :) a takie gadanie , że tylko dziś jest promocja - 800 zł to takie ich chwyty marketingowe,żebyś się od razu zdecydowała :)
mi powiedziały że rabat jest na suknie pokazowe. nie mowiły ze tylko dziś ale wiadomo że dziś suknia jest a jutro moze juz jej nie byc więć jak się juz jakaś podoba to na co czekać? tez bym kupiła ale niestety moja suknia pokazowa była za mala no i chciałabym tam kilka drobiazgow przerowbic więc i tak musiałabym szyć. Aha i jeszcze jeżeli chcemy uszyc u nich suknie to nie mozna zamowic z katalogu. Suknia którą chcemy zamowic musi byc na sklepie. Troche bez sensu ;(
z tymi sukienkami w mariettcie to nie jest jak pisałam :), moja mama mnie właśnie przed chwilą uświadomiła. :) dopóki jest w salonie sukienka pokazowa obojętnie z jakiego modelu to może i sobie i ze 20 lasek uszyć tą sukienkę , w momencie gdy zostają wykupione sukienki z wieszaków te które teraz są -800 zł, to już nie ma możliwości szycia na swoje wymiary, dletego ta moja pokazowa nadal jest w salonie do kupienia za -800zł, :)
to jest takie zabezpieczenie salonu, myślę , że Marietta miała już kiedyś do czynienia z klientkami, które w ciemno kupowały "kota w worku" sugerując się tylko zdjeciami w katalogu, gdzie suknie często wyglądają lepiej niż na żywo , szczególnie na szczupłych modelkach, a gdy przychodzi suknia to nagle się nie podoba bo wyobrażały ją sobie inaczej.
tak czytam i czytam co piszecie i już sie nie moge doczekać kiedy bede w Polsce (grudzień) i też bede mierzyć suknie. Jak do tej pory to byłam w Dublinie i szukałam sukni, jak mi kobieta pokazała suknie to zwątpiłam. Wogle nie przypominały sukni ślubnych masakra mówie Wam, i tak się skończyły moje poszukiwania po Irlandii. Mój Ł jest z Poznania i w Poznaniu też bede i jeśli nie znajde czegoś w Trójmieście też bede szukać w Poznaniu.
venus _81
jeśli interesuje Cię Pronovias hamlet to jest jedna na sprzedaż w Trójmieście (używana) na mnie jest za mała:( gdyz nosze 40/42 też interesowała mnie ta suknia
http://forum.trojmiasto.pl/OPINIE-SUKNIA-PRONOVIAS-pomocy-t69075,1,11.html
tu jest to ogłoszenie użytkownik Marlena (marlena_c1@hotmail.com)
jeśli interesuje Cię Pronovias hamlet to jest jedna na sprzedaż w Trójmieście (używana) na mnie jest za mała:( gdyz nosze 40/42 też interesowała mnie ta suknia
http://forum.trojmiasto.pl/OPINIE-SUKNIA-PRONOVIAS-pomocy-t69075,1,11.html
tu jest to ogłoszenie użytkownik Marlena (marlena_c1@hotmail.com)
Witam ;) juz o wizycie w madonnie w Poznaniu ;) i jednak zostaje przy agorze, hamlet jednak nie dla mnie.Suknia piękna ale jak porównałam siebie w niej i w agorze to agora wygrała ;) Najlepiej mi jednak w koronkach. Dobrze że przymierzyłam przynajmniej nie będę żałować. I jeszcze jedno, w madonnie w poznaniu proponowano mi ją za 2500 czyli za 50% ceny . Jest tam jeszce wiele sukienek na wyprzedaży i więc jak macie oko na jakąś z pronovias lub inne z madonny z 2009 lub 2008 to polecam Poznań. Taniej niż w Gdyni.
nie wiem gdzie dokładnie taka samą, ale jest to typ kristi, ja mówię na to zosieńka;)
na allegro wyskoczyly mi takie aukcje:
http://www.allegro.pl/listing/search.php?buy=0&category=563&description=1&distance=1&listing_sel=2&listing_interval=7&search_type=3&sg=0&state=0&city=&order=t&postcode=&price_from=&price_to=&st=gtext&string=kristi,+jĂłzefinka
na allegro wyskoczyly mi takie aukcje:
http://www.allegro.pl/listing/search.php?buy=0&category=563&description=1&distance=1&listing_sel=2&listing_interval=7&search_type=3&sg=0&state=0&city=&order=t&postcode=&price_from=&price_to=&st=gtext&string=kristi,+jĂłzefinka

oto moje faworytki:
http://www.madonna.pl/pl/herms.php?s=etenia
http://www.madonna.pl/pl/atelierdiagonal.php?s=31.2802
http://www.allegro.pl/item765202860_suknie_slubne_szyte_na_miare_okazja.html model: a800 i a812
niestety nie potrafię nadal wstawiać tu zdjęć, także jakby ktoś mi pomógł byłabym wdzięczna.
Narazie suknie są tylko moim marzeniem, dopiero w tą sobotę będę jechała przymiarzać te z madonny, ciekawa jestem jak będą leżały. Szukam takiej sukni, która miałaby dekold w łódczekę, bo wiem, że dobrze wyglądam w takim dekolcie (z racji tego, że się garbię, taki dekold ładnie mnie prostuje:)) i dół koniecznie w kształcie literki A
Jakby któraś z was widziała taki model, byłabym wdzięczna o wstawienie tutaj, bo ja mimo że przejrzałam wiele stron znalazłam mało modeli właśnie z takim dekoldem i dołem. Dziękuje z góry, a sukienki które podałam może kogoś zainspirują.

http://www.madonna.pl/pl/herms.php?s=etenia
http://www.madonna.pl/pl/atelierdiagonal.php?s=31.2802
http://www.allegro.pl/item765202860_suknie_slubne_szyte_na_miare_okazja.html model: a800 i a812
niestety nie potrafię nadal wstawiać tu zdjęć, także jakby ktoś mi pomógł byłabym wdzięczna.
Narazie suknie są tylko moim marzeniem, dopiero w tą sobotę będę jechała przymiarzać te z madonny, ciekawa jestem jak będą leżały. Szukam takiej sukni, która miałaby dekold w łódczekę, bo wiem, że dobrze wyglądam w takim dekolcie (z racji tego, że się garbię, taki dekold ładnie mnie prostuje:)) i dół koniecznie w kształcie literki A
Jakby któraś z was widziała taki model, byłabym wdzięczna o wstawienie tutaj, bo ja mimo że przejrzałam wiele stron znalazłam mało modeli właśnie z takim dekoldem i dołem. Dziękuje z góry, a sukienki które podałam może kogoś zainspirują.

ooo Dziękuje wam bardzo a ta strona z allegro to
http://www.allegro.pl/item765202860_suknie_slubne_szyte_na_miare_okazja.html
ja tam dodałam modele które mi się podobają i może jak wszystko razem wrzucałyście w wyszukiwarkę to się nie otwierało, na tej stronie jest więcej modeli ale mi się podobają tylko te dwa, któe wcześniej wymieniłam, ciekawi mnie czy wogóle takie modele można gdzieś znaleźć tu na pomorzu.
http://www.allegro.pl/item765202860_suknie_slubne_szyte_na_miare_okazja.html
ja tam dodałam modele które mi się podobają i może jak wszystko razem wrzucałyście w wyszukiwarkę to się nie otwierało, na tej stronie jest więcej modeli ale mi się podobają tylko te dwa, któe wcześniej wymieniłam, ciekawi mnie czy wogóle takie modele można gdzieś znaleźć tu na pomorzu.

Tak jak myśałam nie potrafię niestety wkleić tych zdjęć.Te suknie najbardziej mi się podobają. Nie mama pojęcia niestety co to za modele może któraś z Was wie? Ja je znalazłam na allegro jako do uszycia i właśnie się zastanawiam co to jest i skad się coś tak pięknego wzięło
1. http://img194.imageshack.us/i/model1nf7.jpg/
2. http://img204.imageshack.us/i/model46.jpg/
1. http://img194.imageshack.us/i/model1nf7.jpg/
2. http://img204.imageshack.us/i/model46.jpg/
Ja mam ślub w maju.Byłam jakiś miesiąc temu w salonie marietta żeby zobaczyć co mają ciekawego, wcześniej telefonicznie umówiłam się od razu na przymiarki żeby zobaczyć jaki typ w ogóle sukni mi pasuje.
Niestety nie mam zbyt dobrych wspomnień z obsługi. Pani jak usłyszała,że w maju mam ślub a jeszcze chcę wypożyczyć nie kupić suknie to przestała się mną interesować. Poszła sobie gdzieś a mi kazała wybrać suknie które chcę przymierzyć. Nic sama nie zaproponowała a moja wizyta w salonie z przymiarką 4 sukienek trwała ok 30min :|.
W tym tygodniu jestem umówiona w madonnie wiem,że już będzie lepiej bo rozmawiałam osobiście z Panią pracującą tam i była bardzo pozytywnie nastawiona i miła.
Niestety nie mam zbyt dobrych wspomnień z obsługi. Pani jak usłyszała,że w maju mam ślub a jeszcze chcę wypożyczyć nie kupić suknie to przestała się mną interesować. Poszła sobie gdzieś a mi kazała wybrać suknie które chcę przymierzyć. Nic sama nie zaproponowała a moja wizyta w salonie z przymiarką 4 sukienek trwała ok 30min :|.
W tym tygodniu jestem umówiona w madonnie wiem,że już będzie lepiej bo rozmawiałam osobiście z Panią pracującą tam i była bardzo pozytywnie nastawiona i miła.
:) a ja dzisiaj byłam na przymiarce w Agnes... panie BARDZO miłe, pomocne:) przymierzyłam chyba z 7 sukni:) ale najbardziej spodobała mi się z nowej kolekcji...niestety nie ma jej jeszcze w internecie:( ale była przepiękna:) okazało się też,że jednak nie w białej, ale w kremowej (ivory) mi najlepiej:)
mam większy rozmiar niż standard i większości salonów Panie mnie zlewały dając do zrozumienie, że ze swoim rozmiarem nie mam czego tutaj szukać (np. w Farage )lub proponowały szycie na miarę wciskając modele suknie zupełnie nie pasujące do mojej figury. (np. Langoria)
Za to w Mariettcie -p.Milena (ta w czarnych włosach) była bardzo miła, nic mi nie wciskała , i dobrze mi doradziła
Za to w Mariettcie -p.Milena (ta w czarnych włosach) była bardzo miła, nic mi nie wciskała , i dobrze mi doradziła
ciekawy pomysł - może wyglądać super. Niestety żadne z oglądanych butów typowo ślubnych mi się jak dotąd nie podobały. Kupiłam przepiękne sandałki na platformie i zgrabnym obcasie, w kolorze srebrnym wpadającym w jaśniuteńki błękit. Jeśli nie znajdę żadnych białych butów, które by mi się podobały, to pójdę właśnie w tych:) a jak znajdę, to te srebrne będą na poprawiny. Co myślicie dziewczyny o butach w innym kolorze niż suknia ślubna? dodam że na mojej sukni będą delikatne kryształki połyskujące na srebrno, chyba powinno pasować??
a ja to jestem taka wieksza dziewczynka , mierzylam kilka w koncu zostalam przy trzech ( biala dama sierakowice ) i raczej juz nie bede szukac tylko cos z tych 3 wybiore
jakby ktos umial wklejac zdjecia to poprosze ja poki co linki :
http://www.sinceritybridal.com/us_en/sincerity-plus/4517.html
http://www.sinceritybridal.com/us_en/sincerity-plus/4505.html
albo taka
http://www.sinceritybridal.com/us_en/sincerity-plus/4511.html
wszystkie mierzylam , wszystkie ok teraz musze sie z tym przespac :)
jakby ktos umial wklejac zdjecia to poprosze ja poki co linki :
http://www.sinceritybridal.com/us_en/sincerity-plus/4517.html
http://www.sinceritybridal.com/us_en/sincerity-plus/4505.html
albo taka
http://www.sinceritybridal.com/us_en/sincerity-plus/4511.html
wszystkie mierzylam , wszystkie ok teraz musze sie z tym przespac :)
a ja mam taka:

to mori lee z salonu arttrend...
jest biala....jak myslicie co do niej pasuje? czy fioletowo-zielone kwiaty beda wspolgraly?
bizuterie bym chciala z krysztalkow swarovskiego bo na sukience tez sa...w salonie moge zamowic bizuterie wlasnego projketu jednak nie mam zadnego pomyslu..moze cos pomozecie?

to mori lee z salonu arttrend...
jest biala....jak myslicie co do niej pasuje? czy fioletowo-zielone kwiaty beda wspolgraly?
bizuterie bym chciala z krysztalkow swarovskiego bo na sukience tez sa...w salonie moge zamowic bizuterie wlasnego projketu jednak nie mam zadnego pomyslu..moze cos pomozecie?
A to sukienka mojej P:
http://www.lisaferrera.pl/img/upload/gowns/gown_60.jpg
Lisa Ferrera Cymbeline Cosmobella 7375, tylko że będzie śnieżnobiała.

http://www.lisaferrera.pl/img/upload/gowns/gown_60.jpg
Lisa Ferrera Cymbeline Cosmobella 7375, tylko że będzie śnieżnobiała.