Widok

Panny Młode 2011 - polteczki ;)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poniżej wklejam uaktualnioną listę - mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam :D

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni

CZERWIEC:
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa

LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emilia&Michał

Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, bo tamten był już przy długaśny ;P

Ja tylko tak na chwilę ;) Chciałam się tylko przywitać - mykam zaraz na uczelnie :P
Później się odezwę :)
Miłego dzionka życzę :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez mam takie same zdanie nie ma sensu kupowac tak szybko sukienki.kupicie za szybko a potem wam sie inna spodoba i co? :P
madzia_kl@wp.pl
jezeli chodzi o sukienki... :) moim zdaniem nie ma sensu kupowac w tym roku (chyba ze ktos ma na początku roku) ponieważ... waga może się "nieco" zmienić. Wiadomo stres przed ślubem jest duży. Niektórzy chudną inni tyją... więc tak bardzo nie ma się co spieszyć
Krzesełko - napisz proszę swojego maila, mam do Ciebie parę pytań odnośnie zespołu :)

Co do dekoracji, w walentynki byłam na "Naszej" sali, dzień wcześniej było tam wesele i szczerze mówiąc ich dekoracja mnie nie zachwyciła, powiem więcej jak dla mnie żadna rewelacja :( Dlatego zdecydowałam się na dekoratorką, wolę powierzyć komuś pieczę nad tym aby ten dzień był jeszcze bardziej wyjątkowy... ;)

Co do sukni, ja pod koniec tego roku, początek następnego chce już kupić sukienkę, tak jak napisała migotka, niczym specjalnym nie będą się różnic sukienki z kolekcji 2010/ 2011, a na pewno ceny będą atrakcyjniejsze ;)

Pozdrawiam serdecznie.
do: patusix
Napisz jesli mozesz na jakie firmy foto-video sie zdecydowalas?
dziewczyny a u mnie tylko do dekoracji potrzebne są tylko żywe kwiaty na stoły do wazonów i do młodej pary, bo tak sama sala jest w sobie ładna i nic innego nie potrzeba. Nie wiem kiedy do księdza isć zarezerwować godzine jakoś mi się tam nie spieszy hehe:)
a własnie powiedzcie mi jak to jest z wyprzedazami sukienek na przełomie grudnia i stycznia, myślicie ze warto kupować? wydaje mi sie ze sukienki nie beda sie dużo różniły od sukienek z kolekcji 2011 a cena bedzie niższa co nie?:) ciekawe jak to wyglada...
Pozdrawiam was kobietki:*
Samych Swoich mogę polecić bez mrugnięcia okiem, byłam na dwóch imprezach z nimi i na oby dwóch genialnie się bawiłam, dla nich specjalnie przenieśliśmy datę ślubu :)

na film i fotografa warto wydać więcej. jezeli ktos Ci spartaczy robotę to już tego nie odzyskasz... nie chce mi się bawić w poprawki. Zdjęcia i film będę miała robione przez dwie firmy, widziałam ich całościowe prace z 4 wesel więc nie mam zastrzeżenia
a kto to taki? :)
A my płacimy za fotografa i za kamerzystę 2500:)
Dzięki, teraz jestem już pewna,ze trochę za dużo sobie życzą. A tak przy okazji to mamy problem z zespołem. Bo szczerze mówiąc, to mało co mi się podoba. I tak naprawdę to nie mam pojęcia jaki wziąć zespół ;(
Miało być "randką" przed ślubem oczywiście :)
My za same zdjęcia zapłacilibyśmy 2200 zł, a w pakiecie z filmem płacimy 4000 zł za zdjęcia i film (pełen pakiet z sesją w innym dniu, nagraną tzw. "ranką" przed ślubem, itp.)
Też serce boli, że dużo, ale mówi się trudno, w końcu ślub raz w życiu (odpukać, że raz w życiu) :)
My za swój pakiet podstawowy płacimy 2250 zł, i przy tym strasznie serce mnie boli, ale z drugiej strony uznaliśmy, że zdjęcia muszą być piękne, a zwłaszcza plener ;)
Jednak gdybym miała wydać od 3 do 5 tys. chyba zawału bym dostała :P

Tak więc uważam, że ta suma to zdecydowanie za dużo :D
My już też mamy salę zarezerwowaną na 18.06.2011 w dworku Novello w Baninie, sala Kaszubska. Z resztą niestety leżymy. Poszukujemy na razie zespołu i fotografa. Jeśli chodzi o zespół to rozważamy new stars, a fotografa Kamila Macniaka. Zrezygnowaliśmy z Alternatywnych, bo musielibyśmy zapłacić między 3000 a 5000zł. To chyba trochę za dużo jak tylko za fotografa. Nie uważacie?
Krzesełko - już Was dopisałam, pojawicie się na liście przy nowym wątku :)

Co do zespołu również mamy Sami Swoi, póki co jesteśmy zadowoleni, ale oczywiście także będę czekała na Twoją opinie iwonus.p ;)

Pozdrawiam serdecznie :*
Będę na weselu w październiku na tej sali i dokładnie z tym zespołem :)na pewno zdam relacje,
pozdrawiam serdecznie
Witam,
jezeli chodzi za obiektywem...
to niestety to prawda... juz nie maja galerii bo nie byly to ich zdjecia...
my mamy dg13. widzialam sie i z jednym i z drugim, dg13 pokazalo nam oryginaly, za obiektywem ich nie posiada...
dopisze nas ktos??
23.07.2011 m&k, sala: odpowiednik Ramlei w Kartuzach (nowa sala- jezeli ktoś tam będzie na weselu czekam na opinie), zespół: Sami Swoi, DG13
Ja się jeszcze nie zdecydowałam, ale na forum jest sporo osób, które zajmują się dekoracjami np. wyżej wspomniana dekoracje britain, glorioza, agata dekoracje, karolinka29, itp. Poza tym jest estill, dekori, deccor studio i masa innych. Ja pisałam maile, żeby porównać oferty, ale myślę, że warto także przejść się po kwiaciarniach i zapytać :)
Ja biorę jedną z reklamujących się na forum dekoratorek - Becia35 :)

Moim zdaniem, Pani ta dekoruje ze smakiem i z wyczuciem - jeśli chodzi o mnie, jestem pod wrażeniem ;)

A tutaj jest stronka p. Beaty:
http://www.malarstwo.britain.com.pl/
A macie może jakąś listę firm dekoratorskich? :)
My mamy ten tydzień na załatwianie - spotkanie z kamerzysta i z zespołem, obejrzenie jak wygląda dekoracja sali, spotkanie w Kościele z księdzem i jeszcze dobrze by zdecydować się na fotografa. Aż troszkę mi się odechciewa...
do góry