Widok

Panny Młode 2011 - polteczki ;)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poniżej wklejam uaktualnioną listę - mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam :D

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni

CZERWIEC:
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa

LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emilia&Michał

Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, bo tamten był już przy długaśny ;P

Ja tylko tak na chwilę ;) Chciałam się tylko przywitać - mykam zaraz na uczelnie :P
Później się odezwę :)
Miłego dzionka życzę :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Monika87 - co do zespołu, polecam Sami Swoi, Półtora Gościa i Apus (2 panów), grają typowo weselne piosenki, jeśli o taką muzykę Ci chodzi :)

ja się nie obrażę i nie mam nic przeciwko, żeby pojawic się w nowym wątku ;)
hmm a umnie jest mniej więcej tak że górę bym wzięła z 2 tą aplikację z 1 a doł z 3. i weź tu bądź mądry ;/ ale najlepsze jest to że takich sukni to nie widziałam z katalogach więc będę chyba uszyć ją musiała.
jesli tez moge wyrazic swoje zdanie to 1 :D albo 2 :D w sumie obie sliczne ;P

ja tam o swojej wole narazie nie myslec zeby sie nie denerwowac, ze nic mi sie nie bedzie podobalo, albo ze to co mi sie podoba to wisi na mnie jak na wieszaku.... ;P

a ja dzisiaj mialam pierwsza samotna przeprawe autem na uczelnie i z powrotem :D i wiem, ze to pewnie smieszne , ale jestem z siebie dumna jak cholera :D :D :D

pozdrawiam nowe forumowiczki :)
Ooo, to gratuluje natalia :)
A jeśli można wiedzieć, kiedy zdawałaś? Bo jestem ciekawa czy są już te rzekomo nowe przepisy, że tylko 10 min na placu i 25 na mieście, to prawda?
Bo jak w maju zdawała, to jakoś w czerwcu miało to wchodzić - pamiętam, bo się śmiałam, że na pewno nie zdam i będę planować egzamin wtedy na czerwiec :D

I jak tam wrażenia? Ja tam autkiem mogę jeździć non - stop :P Czuje się świetnie za kierownicą, zawsze jak jestem w domu, szukam tylko pretekstu by dorwać się do kierownicy :P Bo tu w Białym niestety nie mam, a Teść nie da pojeździć :(
hehehe :D
ja zdawalam w grudniu, przed samymi swietami, to prawda, ze sa nowe zasady, ale nie dotycza one czasu trwania egzaminu... tylko tego, co gdzie i jak muszisz zrobic zeby zdac ;P

na szczescie mam to juz za soba, bo stres w PORD'zie zabiera sen z powiek ;/
Ja zdawałam ponad 3 lata temu, ale PORD też mi spędzał sen z powiek :)

Co do sukienek to mi też się z tych trzech podoba najbardziej numer 2 :)

W końcu udało mi się skontaktować mailowo z panią Olą Czerwińską i dzięki temu mam już fryzjerkę na ślub - dużo osób ją poleca, więc mam nadzieje, że będę zadowolona :) a co do wizażystki to kogo byście poleciły?
Tak, to prawda...
To jest niesamowity stres :/ Ja zdawałam w Białym, i dla mnie dodatkowy stres był, bo nie miałam nikogo bliskiego, oczywiście oprócz mojego Miśka... ;)

He, he... Niebawem stuknie mi rok, jak mam prawko - jak ten czas leci...
To mnie uświadamia, że My tu tak gadu, gadu na luzie, a niebawem każda z Nas będzie bawić się na własnym weselu, i potem czeka Nas stateczne życie u boku Naszych Ukochanych... ;P

A tak na marginesie, zapuszczacie włosy na ślub? :)
Ja mam pewny dylemat...
He, he...
Ja też mam P. Olę ;)

Co do wizażystki - chciałabym mieć P. Magdalenę Mosińską ;)
Ale jak dzwoniłam do Niej, to powiedziała, że dopiero zapisy przyjmuje w styczniu ;) Jest stosunkowo niedroga ;D

Polecana jest też tutaj P. Anna Stykała i P. Anna Szymczak (chyba w każdym razie Larte), a także Elena i P. Ela Skoczeń.
paquerette i Ola86- czy będziecie robiły lub robiłyście fryzurę próbną u p. Oli Czerwińskiej? Jak wrażenia?

Co do wizażystki panie mają galerie zdjęć swoich makijaży na stronach internetowych i najlepie chybaj przeglądnąć ije spokojnie i po zdęciach zdecydować czy dany styl malowania odpowiada naszemu gustowi.
To samo pytanie co wyżej- byłyście już lub idziecie na makijaże próbne?

Jeżeli chodzi o włosy to ja mam w tej chwili długie ale nie będę ich już więcej zapuszczać. Najgorsze jest to, że co chwilę zmienia mi się koncepcja uczesania. Na początku chciałam mieć rozpuszczone koniecznie włosy a teraz po oglądnięciu tysięcy zdjęć zaczynają mi się powoli podobać takie luźne upięcia na bok.... I bądź tu mądra... Podejrzewam, że to jeszcze nie koniec z pomysłami...
A jak jest u Was?
Mi w tym roku stuknęły 4 lata jak mam prawko...ah ten czas leci. Niestety jeżdżę mało - podobna sytuacja co u oli- nie mam autka w gdańsku więc nie jeżdżę. I tak mój okres nie korzystania z prawa jazdy wciąż się powiększa;/ Ale z jednym się zgodzę - zdawanie to jeden z największych stresów.
Co do włosków - właśnie rozważam czy zapuszczać czy nie - i stwierdziłam że jeszcze na to ewentualnie czas, bo nie chciałabym żeby te włosy były jakieś bardzo długie. Z włosami do ramion też można zrobić dużo rzeczy:)
ciepłe pozdrowionka:)
Ja zdecydowanie zapuszczam włoski, bo niedawno je obcięłam (zanim mój Ukochany się oświadczył;)). Niestety mam taki typ włosów, że za dużo to one mi nie odrosną, ale nie martwię się o to, bo jest sporo fajnych fryzurek na włosy średniej długości.
hej:)
wstępuje w Wasze szeregi Panny Młode 2011:0 to są moje początki na forum. Mam nadzieję, że bede mogla na Was liczyc, bo kto jak kto, ale Wy na pewo mnie zawsze zrozumiecie:)
Michał i ja wybraliśmy date 24 wrzesien. Wesele zorganizujemy w Maciejcie.
Pozdrawiam
Co do fryzury próbnej to umówiłam się z Panią Olą, że na początku 2011 roku (teraz w sumie nie miałoby to sensu, bo kto wie co do tego czasu zrobię z włosami :) ) Co do zapuszczania włosów, to ja moje ostatnio ścięłam, bo miałam na nich jeszcze resztki trwałej sprzed roku i teraz mam takie do ramion i mam zamiar, żeby do ślubu troszkę podrosły.

Jeśli chodzi o makijaż próbny, to też sobie bez tego nie wyobrażam makijażu ślubnego, bo boje się, że wizażystka będzie miała wizję, która nie przypadnie mi do gustu więc lepiej, aby to przedyskutować przed dniem ślubu, a nie się potem stresować. Co do samych wizażystek to wiem, że sporo jest polecanych (i często i tak znajdą się osoby niezadowolone), przeglądałam też zdjęcia na stronkach, ale żadna mnie jakoś nie porwała więc sama nie wiem - jeszcze mam czas, żeby pomyśleć :P swoją drogą koleżanka ma koleżankę, która ukończyła szkołę wizażu, ale to dziewczyna z Torunia więc głupio byłoby ją tu ściągać i to jeszcze dwa razy a poza tym nie wiem jak maluje...
Właściwie to i tak większość "ważniejszych" rzeczy mamy załatwioną i co ja mam teraz robić jak te przygotowania do ślubu tak wciągają... :)
Pozdrawiam serdecznie :)
Jeśli chodzi o próbną fryzurkę i makijaż, jeszcze nie miałam - jest do tego mnóstwo czasu ;)

Z P. Olą umówię się na próbny dopiero w Nowym Roku, teraz to by było za wcześnie a poza tym, nigdy nie wiem kiedy będę w Trójmieście ;D

Ja swoje włosy jednak zapuszczam, ale i tak będę miała dylemat co do uczesania :( (nosze aparacik słuchowy) i bardzo mnie krępuje jak mam odsłonięte uszy ;/ Swojego A, bliskich znajomych i Rodziny się nie krępuję, ale na ślubie będą znajomi A i Jego Rodzinka - nie wszyscy o tym wiedzą... I tu jest pies pogrzebany ;/ Nie wiem co z tym zonkiem zrobić... Mój A twierdzi, że mam się nie przejmować - łatwo tak mówić...

Pozdrawiam cieplutko ;*
Jarzebina, witamy w Naszym gronie :D
A co oprócz sali macie jeszcze załatwione? ;)

Pewnie, że możesz liczyć na Naszą pomoc, co nie Dziewczyny? ;)
Jeśli chodzi o nas, to wstępnie wybraliśmy salę i jest to Dworek Novello w Baninie i sala kaszubska. Rozważamy jeszcze 2 fotografów, z którymi mamy problem,bo nie wiem na których się zdecydować. To jest Forever i alternatywni. Za tydzień będziemy wpłacać zaliczki i podpisywać umowy, bo mój Tomasz mieszka za granicą, więc czekam teraz dzielnie na niego. Największy problem mamy z zespołem, bo nic nam się nie podoba ;( I nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić.
ola86 jestem z Toba :) mam wiele kolezanek z aparatami i w dodatku studiuje logopedie, wiec jestem wstanie zrozumiec Twoje watpliwosci :) ale pamietaj, ze kazdy jest taki, jaki jest i niewazne czy slyszy idealnie czy troche slabiej ma prawo czuc sie dobrze na wlasnym slubie ( i w zyciu takze). poza tym wydaje mi sie, ze coraz wiecej ludzi nie zwraca uwagi na aparaty, bo to prawie tak, jakbys chodzila caly dzien z "komorka" przy uchu :D albo z zestawem MP3 :D takze nie przejmuj sie tymi, ktorzy nie rozumieja tego, ze Ci to pomaga.

jesli chodzi o fryzury, to mi sie marzy cos na ksztalt hiszpanskiego koka, tak zeby welon byl wpiety nad karkiem, a po jedenej ze stron chcialabym miec wpietego zywego kwiata, pasujacego do bukietu :)
dlatego musze zapuszczac wlosy, bo w tej chwili z tylu mam krotsze, niz z przodu... na szczescie jednak moje wlosy rosna jak szalone, wiec do kwietnia zdaze ;P

ponad to troszke mnie przeraza, ze juz macie poumawiane makijazystki i fryzjerki ;/..., bo ja planowalam sie tym zajac najszybciej na pol roku przed slubem, a teraz zaczynam miec watpliwosci....

pozdrawiam cieplo i ze sloncem w tle :*
witam was,
jeśli chodzi o fryzjerke i makijażystke ja też już załatwiłam tzn na sllowow bo to znajoma która tez i bedzie u mnie na ślubie także nie mam się czym martwić. Ja zapuszczam włosy bo już wiem jakbym chciała mieć podpięte włosy tylko nie wiadomo jak to bedzie z welonem dlatego próbną zrobię jak bede miala welon aby wszystko dopasować idealnie. a włosy to bede miala tak troszke lokowane bo naturalnie mam proste no i delikatnie poupinane także mam nadzieje ze wyjdzie tak jak mi się marzy :)
a kiedy macie zamiar zamawiac zaproszenia bo ja juz patrze i powiem wam ze jest bardzo trudny wybór...ja nie jestem pewna czy nie zamowie jeszcze w tym roku ale to się okaze..
miłego i słonecznego dnia :))))
mi sie zdaje ze jesli chodzi o fryzjerke itd to chyba troche za szybko.Ale ja polecam zakład frzyzjerski "wiktoria" osiedle bursztynowe w pruszczu gd
do góry