Widok

Panny Młode 2011 - polteczki ;)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poniżej wklejam uaktualnioną listę - mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam :D

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni

CZERWIEC:
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa

LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emilia&Michał

Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, bo tamten był już przy długaśny ;P

Ja tylko tak na chwilę ;) Chciałam się tylko przywitać - mykam zaraz na uczelnie :P
Później się odezwę :)
Miłego dzionka życzę :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My też plener w innym dniu - nasz fotograf powiedział, że on w tym samym dniu, co ślub w ogóle nie robi, bo nie można sobie wtedy na nic pozwolić, a tak nie trzeba się przynajmniej martwić o pobrudzoną sukienkę itp.

Jeśli chodzi o pisanie pracy to mi na razie niespecjalnie to idzie, ale obrona dopiero jakoś w czerwcu więc jeszcze trochę czasu zostało :)
my też plener będziemy mieć w innym dniu.
W dniu ślubu atmosfera jest tak napięta do tego jest mało czasu, nie da się tak naprawdę rozluźnić co wychodzi później na zdjęciach. Wielu fotografów zresztą robi sesje plenerowe już innego dnia i pewnie wiedzą co robią.
napewno w innym dniu i napewno wtedy wtedy inne zdjecia sa bo nie trzeba sie martwic ze sukienka sie pobrudzi.ja uwazam ze zdjecia w dniu slubu sa bardziej sztywne
My plener na pewno też w innym dniu. Raz, żeby gości nie zostawiać, dwa, żeby o nic się nie martwić, trzy - na spokojnie, bez pośpiechu, będzie dużo czasu i mniej nerwów.
monika87 - osobiście bym się nie zdecydowała na plener w parku ;)
A to z tego względu, że mnóstwo ludzi się tam kręci... :)

A mi się nasunęło kolejne pytanie do Was :P
Czy będziecie robić plener w dniu ślubu, czy w innym dniu? :)

My zdecydowaliśmy się na inny dzień, nie chcemy opuszczać Naszych Gości w trakcie zabawy, i nie chcemy przed Kościołem i błogosławieństwem, bo i tak będzie dość nerwów, a tu dodatkowo będzie trzeba się martwić, czy sukienka jest czysta, czy zdążymy itd. :D
Co do obrony, będę miała w czerwcu tzn. planuje tak mieć :D Bo nie chcę odkładać tego na po wakacjach... Nie bardzo mi się to uśmiecha... ;)

Co do pleneru - My na pewno będziemy mieć na plaży, i tez myśleliśmy nad Orłowem, pięknie tam jest a do tego jeszcze te klify w tle... I na pewno zdecydujemy się na propozycje Naszego fotografa, a mianowicie zdjęcia w Rzucewie będą (to są dodatkowe koszta, ale co tam ;)), wśród świec, stawu itd :) Już się doczekać nie mogę... :D
a co sadzicie o parku oliwksim duzo par sie decuduje na sesje tam ale jak dla mnie to jest tak oklepane i ze te zdjecia juz nawet nie sa fajne
Osobiście podobają mi się zdjęcia Kacpra Olejnika. Próbowałam nawiązać z nim kontakt, zarezerwować termin. Niestety jeszcze nie prowadził zapisów i wstępnych rezerwacji, a że ja w gorącej wodzie kąpana i chciałam już to mieć zaklepane i nie mogłam tyle czekać, znalazłam równie dobrego, aczkolwiek dopiero początkującego z Bydgoszczy :) http://www.prophotography.pl/
A o scenerii na plener myślałam o Orłowie...
Cieszę się, że mam już to wszystko za sobą (obronę znaczy się) :) I fajnie, że chcecie i robicie wszystko, aby obronić się jak najszybciej. Ja niestety nie miałam tyle motywacji i samozaparcia - i niestety popsułam sobie wakacje.... :/
Witam wszystkie Forumki :) Jestem tu nowa i jeśli można - pozwoliłam sobie dopisać nas do listy. Nasza data do 13.08.2011. W związku z tym, że jesteśmy oboje z Malborka, wesele odbędzie się w naszym rodzinnym mieście, jednak sesja plenerowa na pewno w Trójmieście. Jeszcze mnóstwo czasu, ale liczę, że podpowiecie jakieś ciekawe miejsca na plener :) Ciągle też zastanawiamy się nad fotografem, a w związku z tym, że zdjęcia malborskich fotografów nie przypadły nam do gustu, będziemy szukać kogoś z 3miasta. kończę .. gorące pozdrowienia dla Wszystkich!!!

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni

CZERWIEC:
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana,Roza Wiatrow, dj limahl,fotogrupa, jamis-video,fryzjer, maikijazystka, kosciol na Armii Krajowej Gdynia
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011=> Magda-sala Kłosowo
LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn: http://www.ranczopodlipa.pl/, http://www.kspol.pl/, http://www.prophotography.pl/, lista gości i kucharki.... :)
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
13.08.2011 -> Siunia (Asia i Grzesiek) - Kościół i sala Malbork/zespół Witek Band/Video Chyła
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emilia&Michał
no ja tylko czekam teraz na ostateczne zatwierdzenie ale zeby obrona sie odbyla potrzeba min 4-5 osob wiec mam nadzieje ze do kwietniu tyle osob bedzie juz mialo prace gotowa
Ja podobnie jak Monika mam obronę niedługo....to znaczy planowo powinnam mieć ją czerwiec-lipiec ale chcę to nieco przyspieszyć tym bardziej że promotor jest za ;) to tylko kwestia napisania przeze mnie pracy ;/ a pani doktor sprawdza ją w zasadzie na bieżąco więc może mi się uda ;)
ja tez mam niedlugo obrone mysle ze jakos w kwietniu.A u was tez tak dlugo sprawdzaja prace? i przez to wszystko sie opoznia
a wy kobietki kiedy sie bronicie? ja w przyszłym roku magisterke i wogole nie chce mi sie siedziec nad tym;/ w przyszłym roku slub:) i obrona ale to akurat mniej ważne;)
Właśnie tez ostatnio się zastanawiała, co taka cisza w Naszym wątku ;)

Pewnie to wynika z tego, raz, że sporo spraw na głowie, a dwa z tego co się orientuje większość dziewczyn pisze prace licencjackie i magisterskie, pewnie dlatego nie mają czasu tu przesiadywać :D

A ja od rana też ślęczę nad kolejnym rozdziałem mojej pracy, chciałabym się wyrobić przed Świętami, a w zasadzie przed moim wyjazdem do domu... ;) Bo jak już zawitam w 3mieście, znając siebie nie będę miała czasu ani głowy do pracy ;D

A jak tam Kochane dzień Kobiet Wam minął?
U mnie milutko było ;) Szampan, dobry obiadek (który sama ugotowałam, bo mój A ma dwie lewe ręce do tego. He, he...).
No i w związku z tym świętem, mój A został wyjątkowo u mnie na noc... ;D
Także podsumowując, dzień kobiet miałam udany ;)

jaka cisza zapadła....widzę, że wszystkie macie mnóstwo spraw na głowie. ja dopisałam kolejny rozdział do pracy....jejku mam nadzieję że obronię się w kwietniu ale już zaczynam troszkę się tym stresować.
Przygotowania ślubne odłożone na razie- jeszcze tylko w weekend muszę obejrzeć dokładnie menu i....dalej pisać.

Pozdrawiam Was Kochane i miłego dzionka
iwonus.p rewelacyjny pomysł :)
Dzięki za odpowiedź, zobaczymy jakie będę miała odczucia po spotkaniu z nimi.
Pozdrawiam!
znalazłam ich w internecie, poczytałam opinie na forum- wg mnie nieco ich jest....i tak już zostało
O proszę, myśmy się też zastanawialiśmy nad tym zespołem, ale jakoś mało opinii o nim było... I w rezultacie zrezygnowaliśmy...

A muszę przyznać, że dziewczyna bardzo fajnie śpiewa ;D
Kasiu, jeśli można wiedzieć - masz ich z polecenia, czy tak w ciemno brałaś ten zespół? :)

zespół nazywa się zig-zag i jest z tczewa. można ich znaleźć w internecie i tam posłuchać
do góry