Widok

Panny Młode 2011 - polteczki ;)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poniżej wklejam uaktualnioną listę - mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam :D

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni

CZERWIEC:
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa

LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emilia&Michał

Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, bo tamten był już przy długaśny ;P

Ja tylko tak na chwilę ;) Chciałam się tylko przywitać - mykam zaraz na uczelnie :P
Później się odezwę :)
Miłego dzionka życzę :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasia&Tomasz a jaki macie zespół jeśli można spytać
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Witam dziewczynki;)
co do o dzików i takich innych - ja akurat będę miałą indyka -tzn. chcieć będę miała;p Myślę że to zawsze jakaś dodatkowa atrakcja:) Co do zamawiania dzika -u nas w okolicy są sklepy które we własnym zakresie załatwiają takiego dzika, obrabiają i dostarczają na salę - więc na pewno coś znajdziesz Olu-bez obaw:)
Natalko - co do zespołu LOTOS, przesłuchaliśmy multum zespołów- naprawde multum ;p - tego zespołu niestety nie było jak, ale bardzo nam polecali znajomi - kilku znajomych z różnych źródeł. Więc telefonicznie dowiedzieliśmy się kiedy grają na "naszej sali" i podjechaliśmy sobie posłuchać pod oknami, od kuchni;p żeby usłyszeć ich na żywo...:) To co mi się w nich podoba:
-co do zasady nie podobają mi się głosy męskie, ich bardzo
-mają atrakcyjną cenę -my płacimy 3000 z poprawinami
-są elastyczni - jeśli chcemy jakieś piosenki z chęcią się nauczą, również z godziną końca wesela
- nie piją
-inny skład wesele/poprawiny,
-krótkie przerwy,
Wiadomo że każdy zwraca na co innego uwagi aczkolwiek dla mnie te wyżej wymienione kwestie były jednymi z najważniejszych:)A co do twojego głównego pytania, żadnej płytki niestety nie mam ale znajomy mają mi dostarczyć za jakiś miesiąc ze swojego wesela;)
pozdrawiam serdecznie:))
Niestety, jeśli chodzi o dzika - musimy sobie sami zamówić :D

Bo sala organizuje (za dodatkową opłatą) tylko świniaka, indyka i coś tam jeszcze, ale nie pamiętam co ;P

Mi to się strasznie marzy dzik, chociaż nie wiem jak smakuje :/ Ale co tam... ;)

Tylko ciekawa jestem, ile wcześniej trzeba zamawiać dzika? Na pewno nie teraz, ale wiadomo, że trzeba (chyba?) zgłosić to myśliwemu, odpowiednio upiec itd :D
Mój A twierdzi też, że niby jest okres chroniony na dziki (tzn. że nie można na nie polować wtedy), ja tam się na tym nie znam... ;)
Ech, nie wiem - jest jeszcze dużo czasu... :)

Kurcze, jak ja bym chciała już ten 2011 rok ;)
W tym roku idziemy na dwa wesela, tak strasznie zazdroszczę tym Parom :D I to nie wesela, ale tego, że będą już przysięgać przed Bogiem, że będą Mężem i Żoną... :P
He, he...

my sądzimy nieco inaczej i zespół mamy też na poprawiny- łącznie nas to wyniesie 2700 więc nie jest to wielki problem, a nasze rodziny jakoś tak zawsze było że na poprawinach szalały podobnie (niektórzy to nawet lepiej) niż na samym weselu hehe więc nie ma co im ograniczać zabawy, a poza tym my też chcemy się pobawić na luzie a na weselu to raczej trudne będzie bo tam trzeba mieć wszystko ogarnięte i być w ciągłej gotowości...wiem to z doświadczeń znajomych i z obserwacji.
My będziemy mieć do wyboru prosiaka albo dzika, ale to jest już w podstawowym menu weselnym. Na początku jak myśleliśmy o Oleńce albo Magnacie to planowaliśmy zamówić dodatkowo dzika ;-)
Dziewczyny a Wy będziecie zamawiać takie frykasy, jak dzik, świniak itp? :)
Natalia - nie przejmuj się, nie jesteś z tym sama... :D Ja też mam wiele dylematów, problemów co i jak ;)

A jeśli chodzi o zespół na poprawiny, My już mamy ustalone, że jednak rezygnujemy... Po pierwsze dodatkowe koszta (jeśli można ich uniknąć, to czemu nie? ;)), po drugie, wyszliśmy z założenia, że jak zespół da wycisk na weselu to nikomu się nie będzie chciało tańcować, po trzecie Goście pewnie będą skacowani, więc głośna muzyka jest wtedy niewskazana, więc będzie sobie dyskretnie leciała muzyczka z laptopa, a Nasze Rodzinki będą mogły spokojnie porozmawiać, pośmiać się itd :)

My uznaliśmy, że na poprawinach we własnym zakresie puścimy jakąś muzykę w tle - na poprawinach ludzie i tak są zmęczeni i nie mają już tyle energii co na weselu :)
2600 bez poprawin.
I tu kolejny problem... Czy na poprawinach też powinien być zespół, czy może bardziej jakaś spokojna muzyka w tle, żeby rodzina mogła się nagadać (nasze rodziny widuja się raz na jakieś 10 lat :P )... Ale mam dużo dylematów jeśli chodzi o moje własne wesle :(

W takim razie mam pytanie do Iwony - jesteś może w posiadaniu jakichś filmików na których ten zespół gra? :>
Iwona Ich ma i bardzo sobie chwaliła ten zespól ;)

A jak u nich się kształtuje cena, za wesele? ;)

Pozdrawiam :*
My wstępnie zarezerwowalismy Lotos z Kartuz, ale to właściwie troszkę w ciemno ponieważ nie znaleźliśmy żadnych ich nagrań. Mamy do nich jechać i porozmawiać. Może ktoś słyszał coś o tym zespole?
Jeżeli chodzi o orkiestrę to z czystym sercem mogę i chcę polecić mar band www.mariband.com/ są drodzy ale warci tych pieniędzy
u mnie to w ogóle dramat będzie - w zeszłym roku zmarł mój ojciec, a mama mojego narzeczonego umarła kilka lat temu... jak oglądałam filmy z wesel kuzynek to cały czas praktycznie ryczałam, a najbardziej na podziękowaniach :/
Micasia i aurinio - niestety nie pomogę Wam, nic o tych zespołach nie słyszałam, a szukałyście opinii na weselniku? :)

Rzeczywiście, bardzo ładne te statuetki, może się na nie skusze ;D
Ale My raczej rozważaliśmy tradycyjne podziękowania, ogromny bukiet kwiatów dla mojej Mamy i Cioci mojego A (niestety Jego Mama nie żyje :() a dla Jego Ojca, i mojego Ojczyma jakiś dobry alkohol ;)
Myślałam jeszcze ewentualnie aby zarezerwować kolacje dla Naszych najbliższych... :)
Ale mój nie chcę tego dla Swojego Ojca i Cioci, więc myślę, że po weselu zarezerwuje tylko jakąś pyszną kolację dla moich Rodziców i wsio ;D
mam takie pytanie trochę z innej beczki. Rozważamy zespół New Stars. Czy któraś z Was też może bierze go pod uwagę, albo może byłyście na jakiejś imprezie, na której grali? proszę o jakiekolwiek opinie
Ja myślałam nad podziękowaniami kilka dni temu ..i tak sobie wymyśliłam jak aurinio88 - że chciałabym wysłać gdzieś i rodziców i teściów żeby sobie odpoczeli - nie wiem czy udałaby się jakaś duzia wycieczka, ale chociaż jakiś weekend relaksu;)
Pozdrawiam
Ja mam problem z podziękowaniami dla rodziców. Jestem mega uczuciowa i strasznie się wzruszam, więc pewnie nie podołam. Pomyślałam sobie zatem ostatnio, że moglibyśmy zrobić coś w rodzaju prezentacji multimedialnej i po prostu ją wyświetlić na sali. Tak żebym nie musiała nic mówić. A jeśli chodzi o prezenty, to choćbym miała na głowie stanąć, to rodzicom wycieczkę zafundujemy.
my też zrezygnowaliśmy z kamerzysty....hmm wspomnienia i tak będą a te filmy z wesela to mnie osobiście nieco irytują. Bo wesele jest fajne kiedy trwa a po czasie to już nie ma ani tych emocji a niekiedy po prostu oglądanie tych momentów jeszcze raz staje się śmieszno-tragiczne. ale to moje osobiste zdanie....i nikogo nie chcę tym urazić, widać miałam przykre doświadczenia a propos tych filmów
My filmu nie chcemy. Mnie stresuje kamera i nie chcę robić jakiś głupich min... :/
dziewczyny żadna z was nie słyszała o zespole SAWI? Potrzebuje informacji
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
do góry