Widok

Panny Młode 2011 - polteczki ;)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poniżej wklejam uaktualnioną listę - mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam :D

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni

CZERWIEC:
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa

LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emilia&Michał

Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, bo tamten był już przy długaśny ;P

Ja tylko tak na chwilę ;) Chciałam się tylko przywitać - mykam zaraz na uczelnie :P
Później się odezwę :)
Miłego dzionka życzę :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
2600 bez poprawin.
I tu kolejny problem... Czy na poprawinach też powinien być zespół, czy może bardziej jakaś spokojna muzyka w tle, żeby rodzina mogła się nagadać (nasze rodziny widuja się raz na jakieś 10 lat :P )... Ale mam dużo dylematów jeśli chodzi o moje własne wesle :(

W takim razie mam pytanie do Iwony - jesteś może w posiadaniu jakichś filmików na których ten zespół gra? :>
My uznaliśmy, że na poprawinach we własnym zakresie puścimy jakąś muzykę w tle - na poprawinach ludzie i tak są zmęczeni i nie mają już tyle energii co na weselu :)
Natalia - nie przejmuj się, nie jesteś z tym sama... :D Ja też mam wiele dylematów, problemów co i jak ;)

A jeśli chodzi o zespół na poprawiny, My już mamy ustalone, że jednak rezygnujemy... Po pierwsze dodatkowe koszta (jeśli można ich uniknąć, to czemu nie? ;)), po drugie, wyszliśmy z założenia, że jak zespół da wycisk na weselu to nikomu się nie będzie chciało tańcować, po trzecie Goście pewnie będą skacowani, więc głośna muzyka jest wtedy niewskazana, więc będzie sobie dyskretnie leciała muzyczka z laptopa, a Nasze Rodzinki będą mogły spokojnie porozmawiać, pośmiać się itd :)

Dziewczyny a Wy będziecie zamawiać takie frykasy, jak dzik, świniak itp? :)
My będziemy mieć do wyboru prosiaka albo dzika, ale to jest już w podstawowym menu weselnym. Na początku jak myśleliśmy o Oleńce albo Magnacie to planowaliśmy zamówić dodatkowo dzika ;-)
my sądzimy nieco inaczej i zespół mamy też na poprawiny- łącznie nas to wyniesie 2700 więc nie jest to wielki problem, a nasze rodziny jakoś tak zawsze było że na poprawinach szalały podobnie (niektórzy to nawet lepiej) niż na samym weselu hehe więc nie ma co im ograniczać zabawy, a poza tym my też chcemy się pobawić na luzie a na weselu to raczej trudne będzie bo tam trzeba mieć wszystko ogarnięte i być w ciągłej gotowości...wiem to z doświadczeń znajomych i z obserwacji.
Niestety, jeśli chodzi o dzika - musimy sobie sami zamówić :D

Bo sala organizuje (za dodatkową opłatą) tylko świniaka, indyka i coś tam jeszcze, ale nie pamiętam co ;P

Mi to się strasznie marzy dzik, chociaż nie wiem jak smakuje :/ Ale co tam... ;)

Tylko ciekawa jestem, ile wcześniej trzeba zamawiać dzika? Na pewno nie teraz, ale wiadomo, że trzeba (chyba?) zgłosić to myśliwemu, odpowiednio upiec itd :D
Mój A twierdzi też, że niby jest okres chroniony na dziki (tzn. że nie można na nie polować wtedy), ja tam się na tym nie znam... ;)
Ech, nie wiem - jest jeszcze dużo czasu... :)

Kurcze, jak ja bym chciała już ten 2011 rok ;)
W tym roku idziemy na dwa wesela, tak strasznie zazdroszczę tym Parom :D I to nie wesela, ale tego, że będą już przysięgać przed Bogiem, że będą Mężem i Żoną... :P
He, he...

Witam dziewczynki;)
co do o dzików i takich innych - ja akurat będę miałą indyka -tzn. chcieć będę miała;p Myślę że to zawsze jakaś dodatkowa atrakcja:) Co do zamawiania dzika -u nas w okolicy są sklepy które we własnym zakresie załatwiają takiego dzika, obrabiają i dostarczają na salę - więc na pewno coś znajdziesz Olu-bez obaw:)
Natalko - co do zespołu LOTOS, przesłuchaliśmy multum zespołów- naprawde multum ;p - tego zespołu niestety nie było jak, ale bardzo nam polecali znajomi - kilku znajomych z różnych źródeł. Więc telefonicznie dowiedzieliśmy się kiedy grają na "naszej sali" i podjechaliśmy sobie posłuchać pod oknami, od kuchni;p żeby usłyszeć ich na żywo...:) To co mi się w nich podoba:
-co do zasady nie podobają mi się głosy męskie, ich bardzo
-mają atrakcyjną cenę -my płacimy 3000 z poprawinami
-są elastyczni - jeśli chcemy jakieś piosenki z chęcią się nauczą, również z godziną końca wesela
- nie piją
-inny skład wesele/poprawiny,
-krótkie przerwy,
Wiadomo że każdy zwraca na co innego uwagi aczkolwiek dla mnie te wyżej wymienione kwestie były jednymi z najważniejszych:)A co do twojego głównego pytania, żadnej płytki niestety nie mam ale znajomy mają mi dostarczyć za jakiś miesiąc ze swojego wesela;)
pozdrawiam serdecznie:))
Kasia&Tomasz a jaki macie zespół jeśli można spytać
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
zespół nazywa się zig-zag i jest z tczewa. można ich znaleźć w internecie i tam posłuchać
O proszę, myśmy się też zastanawialiśmy nad tym zespołem, ale jakoś mało opinii o nim było... I w rezultacie zrezygnowaliśmy...

A muszę przyznać, że dziewczyna bardzo fajnie śpiewa ;D
Kasiu, jeśli można wiedzieć - masz ich z polecenia, czy tak w ciemno brałaś ten zespół? :)

znalazłam ich w internecie, poczytałam opinie na forum- wg mnie nieco ich jest....i tak już zostało
iwonus.p rewelacyjny pomysł :)
Dzięki za odpowiedź, zobaczymy jakie będę miała odczucia po spotkaniu z nimi.
Pozdrawiam!
jaka cisza zapadła....widzę, że wszystkie macie mnóstwo spraw na głowie. ja dopisałam kolejny rozdział do pracy....jejku mam nadzieję że obronię się w kwietniu ale już zaczynam troszkę się tym stresować.
Przygotowania ślubne odłożone na razie- jeszcze tylko w weekend muszę obejrzeć dokładnie menu i....dalej pisać.

Pozdrawiam Was Kochane i miłego dzionka
Właśnie tez ostatnio się zastanawiała, co taka cisza w Naszym wątku ;)

Pewnie to wynika z tego, raz, że sporo spraw na głowie, a dwa z tego co się orientuje większość dziewczyn pisze prace licencjackie i magisterskie, pewnie dlatego nie mają czasu tu przesiadywać :D

A ja od rana też ślęczę nad kolejnym rozdziałem mojej pracy, chciałabym się wyrobić przed Świętami, a w zasadzie przed moim wyjazdem do domu... ;) Bo jak już zawitam w 3mieście, znając siebie nie będę miała czasu ani głowy do pracy ;D

A jak tam Kochane dzień Kobiet Wam minął?
U mnie milutko było ;) Szampan, dobry obiadek (który sama ugotowałam, bo mój A ma dwie lewe ręce do tego. He, he...).
No i w związku z tym świętem, mój A został wyjątkowo u mnie na noc... ;D
Także podsumowując, dzień kobiet miałam udany ;)

a wy kobietki kiedy sie bronicie? ja w przyszłym roku magisterke i wogole nie chce mi sie siedziec nad tym;/ w przyszłym roku slub:) i obrona ale to akurat mniej ważne;)
ja tez mam niedlugo obrone mysle ze jakos w kwietniu.A u was tez tak dlugo sprawdzaja prace? i przez to wszystko sie opoznia
Ja podobnie jak Monika mam obronę niedługo....to znaczy planowo powinnam mieć ją czerwiec-lipiec ale chcę to nieco przyspieszyć tym bardziej że promotor jest za ;) to tylko kwestia napisania przeze mnie pracy ;/ a pani doktor sprawdza ją w zasadzie na bieżąco więc może mi się uda ;)
no ja tylko czekam teraz na ostateczne zatwierdzenie ale zeby obrona sie odbyla potrzeba min 4-5 osob wiec mam nadzieje ze do kwietniu tyle osob bedzie juz mialo prace gotowa
Witam wszystkie Forumki :) Jestem tu nowa i jeśli można - pozwoliłam sobie dopisać nas do listy. Nasza data do 13.08.2011. W związku z tym, że jesteśmy oboje z Malborka, wesele odbędzie się w naszym rodzinnym mieście, jednak sesja plenerowa na pewno w Trójmieście. Jeszcze mnóstwo czasu, ale liczę, że podpowiecie jakieś ciekawe miejsca na plener :) Ciągle też zastanawiamy się nad fotografem, a w związku z tym, że zdjęcia malborskich fotografów nie przypadły nam do gustu, będziemy szukać kogoś z 3miasta. kończę .. gorące pozdrowienia dla Wszystkich!!!

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni

CZERWIEC:
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana,Roza Wiatrow, dj limahl,fotogrupa, jamis-video,fryzjer, maikijazystka, kosciol na Armii Krajowej Gdynia
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011=> Magda-sala Kłosowo
LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn: http://www.ranczopodlipa.pl/, http://www.kspol.pl/, http://www.prophotography.pl/, lista gości i kucharki.... :)
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
13.08.2011 -> Siunia (Asia i Grzesiek) - Kościół i sala Malbork/zespół Witek Band/Video Chyła
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emilia&Michał
do góry