Widok

Panny Młode 2011 - polteczki ;)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poniżej wklejam uaktualnioną listę - mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam :D

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni

CZERWIEC:
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa

LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emilia&Michał

Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, bo tamten był już przy długaśny ;P

Ja tylko tak na chwilę ;) Chciałam się tylko przywitać - mykam zaraz na uczelnie :P
Później się odezwę :)
Miłego dzionka życzę :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja myslalam o czym takim
http://allegro.pl/item930694993_podziekowania_dla_rodzicow_wesele_slub_prezent.html
A macie pomysł co dać rodzicom w podziękowaniu?
Ola jesli chodzi o podziekowania to chyba najlepeij na sali po oczepinach
Miało być podpisuje a nie popisuje :D
Kurcze, nie było mnie parę godzin a tu taka dyskusja się rozwinęła... ;)

Popisuję się pod Waszymi postami, odnośnie kamerzysty, rękoma i nogami :D Uważam, że to świetna pamiątka zarówno dla Nas, Mamy, Babć i dalszej Rodzinki... Moja Mama, to w ogóle by mi nie wybaczyła, gdyby kamerzysty nie było (ale oznajmiła Nam, żeby kamerzysta i fotograf lepiej z daleka się od Niej 3mał, bo sobie nie życzy zdjęć i filmowania :P He, he...)

Monika87 - te zespoły są 3 osobowe, oprócz Apus (2 Panów). Ale musisz się spieszyć, bo potem ciężko może być...

Myśmy, chcieli najpierw Apus, ale miał już zajęty termin, a potem zadzwoniliśmy do Sami Swoi i już tak zostało :D

Dziewczyny, a rozważałyście już kwestie podziękować? :)
Będziecie chciały podziękować na sali, czy raczej w zaciszu domowym? :)

hej;)))
Ja początkowo też zastanawiałam się mocno nad kamerzystą. Aczkolwiek zostałam przekona - ma rację osoba która twierdzi ,że do zdjęć wraca się częściej, ale mimo że do filmu wraca sie raz na jakiś czas to oddziałowuje bardziej. Przeżywa się jeszcze raz te same emocje:)
miłego dzionka:)
Za pewne macie rację :) Tylko trzeba znaleźć dobrego kamerzystę, a to za pewne będzie dość trudne.
ale teraz to chyba juz taki standard najpierw sala a potem orkiestra, kamerzysta i fotograf bo same zdjecia nie odzwierciedla tego ani nie uchwyca
my od poczatku bylismy za tym aby miec fotografa i kamerzystę i tez tak bedzie. u mnie w domu leżą płyty z wesel takze wiem ile jest śmiechu przy tym jak się ogląda po paru latach i wiem ile jest śmiechu. Ale wiadomo kazdego to jest indywidualna sprawa co chce mieć.
chociaz wiadomo ze czecsiej sie zdjecia oglada ale fajnie obejzec film z naszego wesele za pare lat.tylko gorzej jak kamerzysta na ktorego liczylismy tak nam nakreci film ze poucuna najwazniejsze watki bo wiem ze takie przypadki sie zdarzają
zgadzam się z poprzedniczką. Właśnie wczoraj oglądałam z mamą wesele mojego brata, które miało miejsce ponad 6 lat temu. I powiem Wam, że się napłakałyśmy, naśmiałyśmy i powiedziałam, że ja też będę miała kamerzystę na weselu. Dodatkowo są na filmie osoby, których juz z nami nie ma, więc dodatkowa pamiatka po nich została. Czy tego chcieli czy nie. Fajnie było znów zobaczyć uśmiechniętą babcię, której już z nami nie ma. Nikt mnie zatem nie przekona, że film jest bez sensu ;)
film z wesela musi byc tylko tez nie jest latwo znalesc dobrego kamerzystę.
ja uwazam, ze film z wesela to wazna rzecz ;) po pierwsze zarejsrtuje nawazniejsze chwile w naszym zyciu i to z dzwiekiem ;P po drugie bedzie wyciskac lzy naszym mamom i babciom ;P po trzecie nasze dzieci beda mogly go obejrzec jak dorosna i posmiac sie ze swoich rodzicow ;P, a po czwarte pamietajcie, ze zawsze jest dowodem rzeczowym, gdyby maz Was wkurzal, to mu wlaczycie i przypomnicie co przysiegal ;P hihihihihi......
moj W nie byl za filmem, chcial tylko zdjecia, ale jakos go przekonalam i ustapil :D
A ja się pochwalę, że 3 marca minęła nasza druga "rocznica zaręczynowa", o której ja zapomniałam, a pamiętał ukochany. Nawet, kiedy wręczał mi butelkę wina i czekoladki - nie wiedziałam o co chodzi... :) My również mieszkamy ze sobą, już niedługo 3 lata... i uważam, że chyba dobrze jest zamieszkać ze sobą przed... Lepiej jest wcześniej się poznać, dotrzeć albo znienawidzić i rozstać. Znam bardzo dużo takich przypadków, kiedy to spotykało się np 8 lat, a po ślubie wytrzymywało się zaledwie 2 miesiące - jeden w rodzinie.. :/
no chcialm najlepeoj 3 osobowa orkiestre a jesli chodzi o muzyke to disco polo bo wsumie teraz wszyscy sie ost przy niej nalepiej bawią,
Witam :)

Dziewczyny dziękuje Wam serdecznie, naprawdę jesteście Kochane :) Macie racje, nie będę się niczym i nikim przejmować, w końcu to mój dzień, a jak komuś się coś nie podoba to niech nie przyjeżdża lub nie patrzy ;)

Co do wspólnego mieszkania - ja jestem bardzo za tym , mój A też, ale ma Ojca tradycjonalistę ;/ Adaśko doszedł do wniosku, że chce póki co mieć z Nim spokój, poza tym nie chcę Mu podskakiwać, bo kiedyś będziemy potrzebowali na pewno Jego pomocy itd. Nie powiem trochę mnie to wkurza, bo zawsze myślałam, że to moja Mama będzie robić takie problemy a tu na odwrót :) No nic, ten rok się już przemęczę... :)

Co do kamerzysty - moim zdaniem to fajna pamiątka, zwłaszcza, że kiedyś te osoby odejdą... Zawsze będzie można wrócić do tej płytki obejrzeć ją, pośmiać się, powspominać... ;D

A co do zaproszeń 4 miesiące przed ślubem - myślę, że to odpowiedni czas, w końcu Goście muszą mieć czas na ewentualne wzięcie wolnego w pracy itd :)

Aha, chyba monika87 chciała namiary na zespół - a jaki Cię interesuje? Co gra typowo biesiadną muzykę? :) Jest wiele takich zespołów np. Półtora Gościa, Apus, Sami Swoi, chyba Iwona ma też Lotos, pisała, że są świetni ;)

Uciekam już na uczelnie,
Miłego dzionka Kochane :*
to jak juz ktoras bedzie miala orkiestre fotografa kamerzyste z okolic gdanska to dajcie jakies namiary;)
My mamy na razie tylko salę zarezerowaną i jesteśmy umówieni na rozmowę z księdzem w Kościele w Sianowie. Zarówno ja jak i Paweł jesteśmy z 3miasta, a wesele mamy w Chmielnie - dlatego zdecydowalismy się na przniesienie slubu do Kościoła, który jest bliżej miejsca wesela. Nie wiem zupełnie jak sie za to zabrać, a ksiądz z Sianowa obiecał że wszystko nam dokładnie wytłumaczy - co kiedy i jak :-P
Rozgladam się za orkiestrą, fotografem itd... Myslimy nad zrezygnowaniem z kamerzysty, ale sama nie wiem... Niby tych filmów i tak się nie ogląda, ale z drugiej strony może jednak warto mieć taka pamiątkę. Zaproszenia mamy zamiar rozsyłać w okolicach października - listopada (większość gosci jest przyjezdnych, a skoro wesele nie jest w 3mieście zapewniamy wszytkim nocleg, ale wpierw musimy mieć dokładną listę gości.).
Pozdrawiam serdecznie i tak delikatnie przypominam o dopisaniu nas do listy (30.04.2011 Wichrowe Wzgórze Chmielno).
a my wlasnie planujemy nasze wspolne gniazdko... , a jak narazie to podobnie jak ktoras z Was napisala spimy razem w weekendy i od "swieta" :((( ....

juz sie doczekac nie moge az to sie zmieni ;P

co do zaproszen, to mam juz kilka na oku, ale wstrzymam sie jeszcze, najszybciej wezme sie za to w okolicach listopada, zeby od grudnia rozwozic i rozsylac :) chyba na 4 miesiace przed slubem wystarczy? ;/ ?...

do uslyszenia (czytania ;P) :*
hmmm a ja pomyślałam, że jeśli chcę aby one były tak zrobione prawie idealnie to muszę temu poświęcić sporo czasu...więc zaczęłam już planować.

a co do wspólnego mieszkania....my mieszkamy razem ponad 1,5 roku i powiem Wam że fakt jest cudnie ale był ten okres kiedy jak to się określa "docieraliśmy się" i wtedy było gorąco hehe....ale teraz już znamy siebie nawzajem i ja bynajmniej wiele się nauczyłam. Nie wiem czy to dobrze czy źle że zamieszkaliśmy razem przed ślubem- nie osądzałam tego w tych kategoriach ale gdybym miała raz jeszcze podjąć decyzję byłaby ona identyczna :D
do góry