Widok

Panny Młode 2011 - polteczki ;)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poniżej wklejam uaktualnioną listę - mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam :D

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni

CZERWIEC:
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa

LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emilia&Michał

Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, bo tamten był już przy długaśny ;P

Ja tylko tak na chwilę ;) Chciałam się tylko przywitać - mykam zaraz na uczelnie :P
Później się odezwę :)
Miłego dzionka życzę :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cieszę się, że mam już to wszystko za sobą (obronę znaczy się) :) I fajnie, że chcecie i robicie wszystko, aby obronić się jak najszybciej. Ja niestety nie miałam tyle motywacji i samozaparcia - i niestety popsułam sobie wakacje.... :/
Osobiście podobają mi się zdjęcia Kacpra Olejnika. Próbowałam nawiązać z nim kontakt, zarezerwować termin. Niestety jeszcze nie prowadził zapisów i wstępnych rezerwacji, a że ja w gorącej wodzie kąpana i chciałam już to mieć zaklepane i nie mogłam tyle czekać, znalazłam równie dobrego, aczkolwiek dopiero początkującego z Bydgoszczy :) http://www.prophotography.pl/
A o scenerii na plener myślałam o Orłowie...
a co sadzicie o parku oliwksim duzo par sie decuduje na sesje tam ale jak dla mnie to jest tak oklepane i ze te zdjecia juz nawet nie sa fajne
Co do obrony, będę miała w czerwcu tzn. planuje tak mieć :D Bo nie chcę odkładać tego na po wakacjach... Nie bardzo mi się to uśmiecha... ;)

Co do pleneru - My na pewno będziemy mieć na plaży, i tez myśleliśmy nad Orłowem, pięknie tam jest a do tego jeszcze te klify w tle... I na pewno zdecydujemy się na propozycje Naszego fotografa, a mianowicie zdjęcia w Rzucewie będą (to są dodatkowe koszta, ale co tam ;)), wśród świec, stawu itd :) Już się doczekać nie mogę... :D
monika87 - osobiście bym się nie zdecydowała na plener w parku ;)
A to z tego względu, że mnóstwo ludzi się tam kręci... :)

A mi się nasunęło kolejne pytanie do Was :P
Czy będziecie robić plener w dniu ślubu, czy w innym dniu? :)

My zdecydowaliśmy się na inny dzień, nie chcemy opuszczać Naszych Gości w trakcie zabawy, i nie chcemy przed Kościołem i błogosławieństwem, bo i tak będzie dość nerwów, a tu dodatkowo będzie trzeba się martwić, czy sukienka jest czysta, czy zdążymy itd. :D
My plener na pewno też w innym dniu. Raz, żeby gości nie zostawiać, dwa, żeby o nic się nie martwić, trzy - na spokojnie, bez pośpiechu, będzie dużo czasu i mniej nerwów.
napewno w innym dniu i napewno wtedy wtedy inne zdjecia sa bo nie trzeba sie martwic ze sukienka sie pobrudzi.ja uwazam ze zdjecia w dniu slubu sa bardziej sztywne
my też plener będziemy mieć w innym dniu.
W dniu ślubu atmosfera jest tak napięta do tego jest mało czasu, nie da się tak naprawdę rozluźnić co wychodzi później na zdjęciach. Wielu fotografów zresztą robi sesje plenerowe już innego dnia i pewnie wiedzą co robią.
My też plener w innym dniu - nasz fotograf powiedział, że on w tym samym dniu, co ślub w ogóle nie robi, bo nie można sobie wtedy na nic pozwolić, a tak nie trzeba się przynajmniej martwić o pobrudzoną sukienkę itp.

Jeśli chodzi o pisanie pracy to mi na razie niespecjalnie to idzie, ale obrona dopiero jakoś w czerwcu więc jeszcze trochę czasu zostało :)
My z fotografem umówiliśmy się na inne dni w plenerze po co uciekać na kilka godzin ze ślubu tym bardziej że mamy trzy dni w plenerze i sesje nocną :) takiego fotografa mamy :) Naprawdę się cieszę i już nie mogę się doczekać :) Pozdrawiam
patusix, ile dostaniecie zdjęć z pleneru?
A bys mogla podac namiary na swojego fotografa?
Hej dziewczyny;)
Ja tez mam plener innego dnia - jakoś nie wyobrażam sobie zostawiać gości w dniu ślubu, martwić się czy coś się nie stanie mojej sukni...i jakby nie było w dniu ślubu plener to pośpiech, nerwy i dodatkowy stres.
Co do pracy mam nadzieje bronić się na początku lipca - i miejmy nadzieje że się uda:)
pozdrawiam słonecznie;)
no to widze ze wiekszosc z nas konczy i broni sie w tym roku:) tylko ze ja mam 3,5 letnie studia licencjackie i musze czekac do października a potem kolejne 2 lata ;/
Witajcie :)

Jestem nowa i również pozwoliłam sobie dopisać do listy swoja date :) czyli 17.09.2011 widze ze jest nas dużo w tym terminie ale widze tez że wiekszoś z Was ma juz i kamerzyste i orkiestre zarezerwowana a ja dopiero sale chyba musze sie za to wziąć :)
MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni

CZERWIEC:
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana,Roza Wiatrow, dj limahl,fotogrupa, jamis-video,fryzjer, maikijazystka, kosciol na Armii Krajowej Gdynia
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011=> Magda-sala Kłosowo
LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn: http://www.ranczopodlipa.pl/, http://www.kspol.pl/, http://www.prophotography.pl/, lista gości i kucharki.... :)
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
13.08.2011 -> Siunia (Asia i Grzesiek) - Kościół i sala Malbork/zespół Witek Band/Video Chyła
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
17.09.2011 = > ma_dzia (Magda i Michał) Hotel Drywa w Dworku
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emilia&Michał
hej dziewczyny a czy jedziecie do slubu???
ja mialam samochodem taty ale jakos sie pogmatwalo:(
widzialam fajne hammery ale stare klasyczne autka byly by nawet lepsze:)
wiec czym wy jedziecie?
podajcie stronki:))
pozdrawiam
Witam Was słonecznie :D

Jeśli chodzi o samochód to myślimy o mercedesie S430 :D
A tu jest ich stronka: http://www.sklass.pl/

Bardzo Nam się podoba, ale jeszcze nie wiadomo, bo być może uda się mojej Mamie załatwić dla Nas z pracy całkiem fajne autko ;)
Zobaczymy - pomyślimy o tym dopiero na jesień ;P

Do Dziewczyn piszących prace - też znacie to uczucie, że obrona za pasem a tu weny brak, i na domiar złego, zamiast zabrać się za prace to buja się w obłokach :/ Ech... :D
Oj Olu znam znam...aż za dobrze ;p Czasem to mam wyrzuty sumienia że nie mam jeszcze tylu rzeczy napisanych ale już coraz bardziej się strasując (został miesiąc do tych goracych przygotowań) to wzięłam się z garść. Tym bardziej że w tym czasie mój T. kończy też doktorat i tak się oboje nakręcamy nieco- to znaczy bardziej się założyliśmy kto z nas pierwszy napisze co trzeba (ja pracę, on egzaminy przed zakończeniem przewodu). Dobrze, że chociaż na uczelni mam teraz wiecej luzu- chodzę do laboratorium tylko 1-2 dni w tygodniu więc mam czas aby to poskładać, ale przede mną jeszcze 2 prezentacje zaraz po świetach i....czas pokaże.
Jakby co to możemy się nawzajem motywować :) POzdrawiam i życzę owocnego wciskania klawiszy dziś :)
no a ja w zasadzie mam juz napisaną tylko czekam teraz na decyzje promotora czy jest juz gotowa do wydruku
DO ~natalia

cyt
"jesli chodzi o "za obiektywem" to nam udalo sie dogadac na cene nieco ponizej 2.000zl bez pleneru (tak jak pisalam wczeniej od przygotowan po oczepiny-zdjecia+film)...
chlopaki robia to chyba bardziej z przyjemnosci niz dla "zdarcia" nie wiadomo jakiej kasy z ludzi :)
uwazam, ze to, co robia, robia dobrze i zyskaja wielu klientow na swojej uczciwosci :)
dlatego polecam goraco"

CZY MOZESZ COS WIECEJ POWIEDZIEC O CHLOPAKACH
SZUKAM OPINI NA ICH TEMAT I NIKT NIE ODPOWIADA

Pozdrawiam
do góry