Widok

Panny Młode 2011 - polteczki ;)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poniżej wklejam uaktualnioną listę - mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam :D

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni

CZERWIEC:
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa

LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emilia&Michał

Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, bo tamten był już przy długaśny ;P

Ja tylko tak na chwilę ;) Chciałam się tylko przywitać - mykam zaraz na uczelnie :P
Później się odezwę :)
Miłego dzionka życzę :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam ;)

Ja w poniedziałek oddałam W KOŃCU (!!) pierwszy rozdział ;P
Teraz muszę się wziąć za drugi, ale to też dopiero od jutro :D Chcę trochę odsapnąć, poza tym jutro zajdę też do biblioteki u mnie na uczelni i poszperam, a nóż znajdę jeszcze książki na których będę mogła się oprzeć... :)

Szczerze, to mam już dość tego pisania, tym bardziej, że słonko ładnie świeci za oknem a ja muszę tkwić w domu :/ Wiedziałam, że tak będzie :(

Dlatego dziś robię sobie labę, a w dodatku idę z moim Misiakiem do kina na "Randkę w ciemno" - ponoć zajefajny film ;D

Pozdrawiam :*
Hej;)
Lista już nam się ładnie rozrosła - i jak miło że tak duzio nas 17.09;D
Ja wreszcie mogę uznać sesję za skończoną - dziś dotarła do mnie szczęśliwa informacja o zdaniu poprawki:)więc dziś świetowanie, od jutra powrót do pisania pracy mgr;/a jak tam piszącym dziewczynom idzie?
pozdrawiam ciepło:)
MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni

CZERWIEC:
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana,Roza Wiatrow, dj limahl,fotogrupa, jamis-video,fryzjer, maikijazystka, kosciol na Armii Krajowej Gdynia
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011=> Magda-sala Kłosowo
LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn: http://www.ranczopodlipa.pl/, http://www.kspol.pl/, http://www.prophotography.pl/, lista gości i kucharki.... :)
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emilia&Michał
W sobotę malowali ściany.
Natalia T czy mogłabyś mi powiedziec co za remont mają na górnej sali w Oleńce?

Wiecie ile miałam do przeczytania, tydzień mnie nie było a tu taka lektura :)
U mnie nic się nie zmieniło, nic więcej nie załatwiłam, ale rozglądam się za zespołem i fotografem, tak żeby w wakacje to załatwić na 100%

Witam wszystkie nowe Panny Młode :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
My również zapewniamy 50 noclegów (wesele na 100 osób) oraz transport. Jednak dla ilu osób transport to sie okaże, jak będziemy zaproszenia rozwozić i rozsyłać. Wtedy po prostu zapytamy wprost, czy przyjadą własnym samochodem czy brać pod uwagę ewentualny transport z kościoła na salę :)
U nas zapisów na 2011 też jeszcze nie ma (tak mówił na kolędzie), ale my jakoś z rok przed ślubem się do niego przejdziemy (kazał na jesieni, więc mam nadzieje, że to nie będzie za późno). Też się właśnie boję, że ktoś mi zabierze godzinę i potem będę musiała robić ślub o 15 czy o 17 albo o jeszcze bardziej kosmicznej porze :/
ojej ja nie wiem czy jest oblegany :P w sumie we wrzeszczu sami starsi ludzie w wiekszosci mieszkaja i po kolędach ksiądz krzyczał z ambony ze ludziska na kocia lape zyja i to wstyd wiec chyba oblegany nie jest hehe :P :P ... a jak rozmawialismy z ksiedzem to mówil ze ksiegi na 2011 jeszcze nie ma :))
'Stan jakim jest ciąża mnie fizjologicznie obrzydza...'
Jeśli chodzi o dojazd na sale, to na pewno to zapewniamy jak i powrót :)
I jeszcze zapewniamy 18 miejsc noclegowych w miejscu gdzie będzie wesele ;)

Lutka21 - myślę, że godz. 16 jest idealna, pamiętaj, że w październiku znacznie szybciej się ściemnia... :) A Kościół w którym chcecie brać ślub jest oblegany? Bo jeśli nie, to chyba nie ma co się martwić o termin ;) Chociaż z drugiej strony, rozumiem Cię, że chciałabyś już wiedzieć co i jak ;D

a tak e ogóle mam małe pytanko do malgos.1985 ... czy my sie przypadkiem nie znamy z pracy w fashion... bo tak skojarzylam po imieniu roku urodzenia, imieniu narzeczonego i dacie slubu... ale nie wiem czy sie nie mylę :PP
ja jestem zakochana w sukienkach hiszpańskich :)) a moja faworytką jest Scarlet z kolekcji Emmi Mariage z 2009 roku :)) ... ale teraz nie czas jeszcze mysleć o sukience bo tyle spraw trzeba zalatwic a z Moim Miskiem ciężko mi się zgrać bo zawsze coś wypadnie... właśnie tak się zastanawiałam jaka godzina będzie odpowiednia na slub i z Waszych sugestii doszłam do wniosku ze 16 chyba najlepiej :) ... bym musiała wkońcu podpisac umowę na salę i a do kosciółka pójśc ale zdaniem Księdza mamy przyjsc dopiero w przyszlym roku na poczatku bleee... a jak ktos mi zabierze godzine to co :P
witam dziewczynki;)
Ładne te wasze sukienki - ja przede wszystkim nie chce żadnych tiulów, falbanek, diademów na głowie itp. - prosta,skromna sukienka:)
Z noclegami też mamy problem - bo goście przyjadą z różnych stron nie wiemy czy tylko załatwiać noclegi czy też jeszcze dojazd na salę/miejsce noclegów...oj dużo tych problemowych kwestii-ale mnie tam organizacja ślubu i tak cieszy:)i juz się nie mogę doczekac;D
ściskam:)
Kurcze - wszystkie sukienki mi się podobają, są piękne ;)

Dlatego zwężam poszukiwania swojej wybranki do 3 salonów, bo jak odwiedziłabym wszystkie salony w Trójmieście i jeszcze te w Białymstoku, zgłupiałabym ;P

Iliana - co do noclegów, proponowałabym się podowiadywać w akademikach szkoły morskiej, myślę, że są tam tanie noclegi i zarazem piękne widoki ;) Goście bynajmniej będą mieli blisko do plaży :D

Witam, ja dopiero zalogowałam się na forum :)

datę śubu mamy na 20.08.2011. ślub w Okrąglaku na Przymorzu a wesele w Karczmie w Kczewie.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode :)
witam ja juz zaczelam sie rozgladac za sukienkami.. tylko ze nie chcialabym wydac 4-5 tys na sukienke ktora zaloze raz a w madonnie nie wiem czy mozna wypozyczac a jak tak to jakie sa stawki 50% wartosci zakupu czuy wiecej?:(

http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=levante

wiec to moj typ jestem w niej zakochana... choc takie tez mi sie podobaja:

http://www.sinceritybridal.com/eu_pl/sincerity-bridal/3586.html

i suknia z salonu agnes 1 kolekcja suknia nr 10254:))

ja mysle sobie ze slub na 16 jeszcze nie rozmawialam z proboszczem bo kazano mi dzwonic pod koniec kwietnia.

znacie jakies miejsca noclegowe w centrum Gdynii wykluczajac hotele?
Witam Was Kochane :)

Wszystkie sukienki są śliczne!!
Będziemy w tak ważnym dla Nas dniu, wyglądać wyjątkowo i pięknie...
Ach - jak się nie mogę doczekać 2011 roku ;)
Kiedy to się ruszy z przygotowaniami pełną parą, bo te przygotowania i FORUM wciągają niesamowicie :P

A ja dziś dostałam skierowanie do neurologa i całą listę badań :/
Nie jestem tym zachwycona, ale cóż, jak mus to mus...
My ustaliliśmy właśnie ślub na 16 ;) moim zdaniem to wystarczająca godzina aby i ze wszystkim zdążyć i nie zamęczyć gości na weselu ;p...już prawie mamy wszystkie najważniejsze sprawy pozałatwiane- także troszkę już mi ciśnienie spadło.

Teraz wyszukuję materiałów na zaproszenia (będziemy robić sami) i wymyślam dekorację sali. Na zaproszenia mam już pomysł i opracowany ich środek w wordzie, dodatkowo będą podziękowania dla gość w formie takich pudełeczek-też sami powycinamy i poskładamy- ściągnęłam już szablon ;)

Jeszcze tylko magisterkę napiszę i wszystko będzie piknie hehe....

Co do sukni to mam swoje typy ale jeszcze nie rozglądałam się tak bardzo po salonach tylko w internecie oglądałam- podobają mi się suknie odcinane pod biustem ale nie do końca empire, bo nie z rękawkiem a na ramiączkach. Jak coś znajdę to się podzielę
Ja też zastanawiam się jak rozwiązać problem noclegów. Sprawdzałam loty na ten rok do Polski i wiem, że goście nie dadzą rady dolecieć w sobotę na czas. Będą więc musieli przylecieć w piątek. Może się jeszcze coś zmieni w następnym roku w rozkładzie lotów i mam taką nadzieję. Ale... nie polecą też spowrotem w niedzielę bo nie ma takiej opcji. Muszą zostać do poniedziałku.. To są w sumie trzy noce. Będę próbowała negocjować z hotelem stawki za nocleg. Może zejdą z ceną jeszcze bardziej w dół. Martwi mnie ta sprawa ale jak to się mówi....zobaczymy... Może jeszcze w międzyczasie przyjdzie nam do głowy jakieś inne rozwiązanie.

Co do sukienki to moja faworytka w tej chwili (może jeszcze mi się odmieni????) http://www.madonna.pl/pl/whiteone.php?s=28.411
Jest według mnie prosta i elegancka. Nie ma też żadnych ozdób.
Nas już można tez dopisać. 30 kwietnia 2011 "Wichrowe Wzgórze" w Chmielnie ;-)

Jak dobrze, że nie tylko ja tu jestem studentką :P
moją wymarzoną sukienkę zobaczyłam w BJ - weszłam tam przypadkiem, chciałam zapytać co i jak, a pani zaproponowała mi przymierzenie jakiejś sukienki i to była TA :) nie ma jej na stronie, ale jest prosta, skromna i bardzo mi się podoba :) tylko trzeba wprowadzić drobną przeróbkę
rękawiczek nie chcę - w sumie po co?
ślub też chcemy na 16
do góry