Widok

Panny Młode 2011, porady, ploteczki itp..:)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak jak chciałyście nowy wątek...:) troszkę nas znowu przybyło..:)

Mam prośbę jeszcze..jak macie jakieś informację do dopisania, lub właśnie chcecie się dopisać do listy do najlepiej piszcie mi na maila : baska15@wp.pl wtedy na 100% nikogo nie pominę, a tak to wiecie..różnie bywa, mogę coś przeoczyć za co z góry przepraszam:)

Oto nasza cudna lista:)

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
24.04.2011=> smieszmesz
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto – „Fotogrupe”
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot/ zespół Hevelius/ foto Wojciech Hinzke/ kamerzysta z videobest
30.04.2011 => bassiulka86 (Basia i Mateusz) – sala bankietowa Szrot (dolna sala)/ foto Agnieszka Krawczyńska/ zespół Allabama/ Kościół Św. Antoniego w Redzie godz.16
30.04.2011 => NataliaT – Wichrowe Wzgórza Chmielno/ zespół Sami Swoi/ fotograf/ Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie godz 16
30.04.2011=> toshiba
30.04.2011=>Jolaa (Aleksandra i Piotr) – Kościół Św.Katarzyny w Stężycy godz. 16:30/ ośrodek Adler w Zgorzałe

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni
28.05.2011 => Edyta i Filip – :Cegielnia” Rzucewo

CZERWIEC:
04.06.2011 => kopfer – sala weselna “Kania”/ zaspół Coemi/ video- Filmart/ foto- G.Laskowski Fotostan
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk (Monika i Sebastian) – hotel Gniecki/ foto tandem/ DJ Radziun/ kamerzysta Langa
11.06.2011 => aanita – Dwór Magnat w Bojanie
11.06.2011=> czarownica84 – sala i kościół w Gdańsku (godz.17)
11.06.2011=> Tragus – Dwór Magnat
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net/ Kościół p.w. Św. Judy Tadeusza w Gdańsku-Łostowicach godz.16/ dekoracja kościoła- p.Beata Dekoracje Britain
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
18.06.2011 => aurinio88 – dworek Novello w Baninie/ zespół Sami Swoi/ foto Monika Urbaniak- Sepia
18.06.2011 => Agnieszka i Karol – Zajazd Jawor w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Nefele / sala Lukullus / fotograf
18.06.2011=> izula- sala hydroinstal w Bolszewie/ zespół PULS
18.06.2011=> Kitek888
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana,Roza Wiatrow, dj limahl,fotogrupa, jamis-video,fryzjer, maikijazystka, kosciol na Armii Krajowej Gdynia
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011=> Magda - sala Kłosowo
25.06.2011 => a_guniek
25.06.2011=>blyskawica (Sabina i Grzegorz) – Dom Rekolekcyjny Straszyn/ zespół Rex
25.06.2011=>Agnies

LIPIEC:
01.07.2011 => Madzia (Madzia i Kamil)- Sala Pod Aniołem w Gdańsku/ Kościół Św. Katarzyny Szwedzkiej
02.07.2011 => anulargn: http://www.ranczopodlipa.pl/, http://www.kspol.pl/, http://www.prophotography.pl/, lista gości i kucharki.... :)
02.07.2011=> ania85 – Hotel Falko
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko/ dj Gucio
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
23.07.2011 => Krzesełko – sala odpowiednik Ramlei w Kartuzach/ zespół Sami Swoi/ foto DG13
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa
30.07.2011 => princess – Hotel Faltom Rumia/ Orkiestra Energia/ Dj Marek poprawiny

SIERPIEŃ:
05.08.2011 => tygrys (Karolina i Michał)- Hotel Orle w Sobieszewie/
06.08.2011=>minika86 – Zajazd Austeria w Rychnowie/ zespół HIT z Olsztyna/ foto Transvimed P. Ociepski
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
13.08.2011 => Siunia (Asia i Grzesiek) - Kościół i sala Malbork/zespół Witek Band/Video Chyła
13.08.2011 => agness444 (Agnieszka i Piotr) – restauracja “Dzikie Wino”/
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
20.08.2011 => patusia_89 – sala Karczma w Kczewie”/ Kościół Okrąglak na Przymorzu
20.08.2011 => monika87 – sala bankietowa w Lublewie/ zespół „DEMO”/ foto- fotostan/ video hp studio/ ślub godz.17
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka
27.08.2011 => Emilia – sala Kłosowo
27.08.2011=> Lisa1
27.08.2011=> roztrzepana

WRZESIEŃ:
03.09.2011=> tigra – ośrodek Roma namiot+ kapliczka/
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka, zespół SAWI/ kościół w Gdańsku u Jezuitów godz.16
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
17.09.2011 => ma_dzia (Magda i Michał) Hotel Drywa w Dworku
17.09.2011=> ice_bebe (Aga i Maciek) – Hotel Gniecki
17.09.2011=>Almusia (Karolina i Wojtek) – Pod Aniołem/ dj Sławek Wawrzyniak
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
24.09.2011 => jarzebina – sala Maciejka/ zespół Best/ studio videogroszek i MUUU Studio http://www.just2.pl
24.09.2011=> miliani (Emilia i Łukasz) – Hotel Faltom,sala balowa/ Kościół Niepokalanego Serca Maryi w Gdyni Karwinach

PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emiś_87 (Emilia&Michał)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Adusia a gdzie masz wesele..?
Fajne macie te kierunki a ja mam Finanse i Rachunkowość :D
Co do ceny to ja płacę 170zł/os. 20zł/os za poprawiny w cenie mam tort, ciasta, powitania szampanem, dekoracje oraz pokój dla nas :)
oj tam :P
nienawidziłam swoich studiów. we wtorek po ostatnim egzaminie z radością schowałam wszystkie notatki oprócz tych które przydadzą mi się do obrony. :P

ale z pracą to już spoko :) bywało ciężko (jak w każdej pracy), ale jak dziś dzieciaki specjalnie przyszły aby się ze mną pożegnać (zmieniam szkołę) to łęzka w oku mi się zakręciła.

lubię dzieciaki, lubię uczyć. skończył się rok szkolny i wiem, że po obronach- stażu i mgr mam wakacje. :) nie wyobrażam sobie siedzieć 8 godzin w pracy i mieć kilkanaście dni urlopu. powiedziałam to mojemu narzeczonemu, a On mi na to, że nie wyobraża sobie tak jak ja: jechać tylko na godzinę do pracy
Kończyłam polonistykę dwa lata temu, ale w Toruniu. Tu też szukałam pracy jako polonista i na szczęście nie znalazłam :) Teraz mam fajną pracę w urzędzie :)heheheh i tak samo jak ty kończyłam liceum o profilu matematyczno-informatycznym
Anulagrn - kiedy kończyłaś polonistykę? :)
~krzesełko - ja mogę współczuć kierunku Tobie, chociaż kończyłam klasę matematyczną w liceum :) jednak matematyka to nie moja bajka...
a z pracą to wszędzie jest ciężko, trzeba się przyzwyczaić...
do Aniulki87
oj współczuję kierunku :/

w tym roku kończę matematykę na UG (dziennie) i kończę też staż w gimnazjum. W tym roku razem ze mną zaczęły pracę dwie polonistki. Jedna już 5 raz zmieniała szkołę bo za każdym razem zatrudniali ją tylko na zastępstwo. Poloniści mają ciężko jeżeli chodzi o pracę.
Tak dokładnie Dzikie wino w Redzie :) i w piątek :) no własnie tez tak sądzie ze nie będzie już taniej... :)
W Sopocie jak chciałam to ceny właśnie zaczynały się od 190 plus wynajem sali za 1500 zł ;/

Czyli w sumie księdzem się nie przejmować :) w sumie bardzo bym chciała w kościele w Sopocie w Bernardzie :)

A dla was ma znaczenie jaki kościół??
109 zł od os....pewnie Dzikie Wino w Redzie (piątek??), taniej już nie będzie według mnie. 170 zł/os to nie jest dużo jak na Trójmiasto...ceny zazwyczaj zaczynają się w większości lokali od 200 zł, skończywszy tak jak w przypadku Cegielni na 285 zł. Nie wiem gdzie jest jeszcze drożej....
Ja osobiście kościoła nie mam jeszcze załatwionego,a ślub za mniej niż rok, ale się tym nie przejmuję i nie spieszę się z tym. Księża zazwyczaj nie mają jeszcze kalendarzy pozakładanych na nowy rok.
Pozdrawiam
Sporo... kurcze ja właśnie bardzo długo szukałam sali ale w końcu znalazłam i myślę, że tanio
Bo 109 zł za osobę :) też mam płonącą szynkę ale ciasta, napoje i alkohol w swoim zakresie więc koszta i tak są ;)

A myślicie, że kościół jak mam już sale załatwiać jeszcze w tym roku czy jakoś na początku następnego? Jak wy to robicie?
My płacimy 170 zł za osobę (w tym są ciasta i m.in.płonąca szynka po oczepinach), zaś za poprawiny 2000 zł niezależnie od tego ile osób przyjdzie.

Co do filologii polskiej to tak jak w przypadku większości kierunków znalezienie ciekawej pracy zależy przede wszystkim od szczęścia :)
Witam,

Mam pytanie: Ile mniej więcej płacicie za sale na wesele 2011??;>:)
Tak... bardzo przyszłościowy kierunek, też go kończyłam :) Trudno z pracą dla polonistów....
studiuję bardzo życiowy i "przyszłościowy" kierunek - filologię polską, będę uczyć języka polskiego :)
Ja już po egzaminach, ale wciąż nie mogę zdać jednego egzaminu z poprzedniego roku (jak większość osób ode mnie :/ )...
A teraz siedzę cały czas na uczelni i robię moją magisterkę...

Też się martwię czy ksiądz o nas nie zapomni - zapisał nas przy 30.04.2011 w starym kalendarzu, ale mimo to się troszkę martwię. Podjadę niedługo i zobaczymy :)

Pozdrawiam Was serdecznie ;)
Aniulka a co studiujesz?

Jak ja się ciesze, że u nas ksiądz nie robił problemu z zapisaniem nas na 2011, tylko że jesteśmy zapisani pod koniec 2010 roku więc mam nadzieje, że nie zapomni tego przepisać - ach chyba i tak będę musiała pójść na jesieni się przypomnieć - najbardziej się boje, że mimo iż jestem wpisana, to wpisze kogoś innego na tą samą godzinę i potem się na tydzień przed ślubem dowiem, że wcale nie mam ślubu o 16... no dobra nie będę taka wierzę, że jednak przepisze :D
ja dziś miałam ostatni, najtrudniejszy egzamin i teraz czekam do 7 lipca na obronę :)
Fajne:D
A co do sesji to pewnie tak sama się uczę ale póki co tylko na zaliczenia bo sesja zaczyna mi się od 12.07 :/ Masakra jakaś no ale cóż zrobić tylko uczyć się można :P

Weselno ślubne rzeczy na razie zeszły u nas na dalszy plan :) bo właśnie sesja u mnie i nowa praca i tak jakoś za bardzo głowy nie ma do myślenia o tym. Poza tym nie mogę cały czas w kościele zaklepać sobie godziny i np. zaproszenia stoją a tak byśmy sobie już kupowali powoli :P poza tym po wypłacie :D chce kupić organzynę do dekoracji sali :) co do dekoracji na samochód to chce kupić ja w na początku przyszłego roku :)
Może wszyscy się intensywnie uczą do sesji? :D
Ja mam w sobotę obronę pracy licencjackiej, ale do tego jakoś się przygotowana czuje :)
Poza tym na drugim kierunku prawie wszystko zdane - jeden egzamin tylko do poprawki na wrzesień (ale tu akurat zaważyła złośliwość) - no nic od soboty teoretycznie będę miała wakacje :P

A co do różnych dodatkowych gadżetów to stwierdziłam, że trzeba się zabrać za kupowanie tego, bo potem jak trzeba będzie płacić za salę i resztę usług to będą duże koszta, a tak na razie spokojnie, bez żadnego marudzenia z czyjejkolwiek strony zakupiłam tą parasolkę i wachlarz. Teraz myślę nad zakupem dekoracji na samochód oraz eleganckiego pudełka na koperty od gości - coś w tym stylu mi chodzi po głowie http://allegro.pl/item1035228915_pudelko_na_koperty_kopertowka_od_ss.html
Fajne te bibelotki ;)
A tak w ogóle to co tu się taka cisza zrobiła? :P
Ja właśnie zrobiłam sobie przerwę w rachunkowości i postanowiłam coś naszrajbować :D
Proszę bardzo:
wachlarz:
http://allegro.pl/item1075875810_bialy_azurowy_parasol_parasolka_retro_slub_krk.html

i parasolka
http://allegro.pl/item1074768500_bialy_azurowy_wachlarz_retro_slub_krakow.html

a i jeszcze zdjęcia zrobione dzisiaj przeze mnie jak się zachwycałam moimi nowymi zabawkami :D

image

image

image
do góry