Widok

Panny Młode 2011, porady, ploteczki itp..:)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak jak chciałyście nowy wątek...:) troszkę nas znowu przybyło..:)

Mam prośbę jeszcze..jak macie jakieś informację do dopisania, lub właśnie chcecie się dopisać do listy do najlepiej piszcie mi na maila : baska15@wp.pl wtedy na 100% nikogo nie pominę, a tak to wiecie..różnie bywa, mogę coś przeoczyć za co z góry przepraszam:)

Oto nasza cudna lista:)

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
24.04.2011=> smieszmesz
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto – „Fotogrupe”
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot/ zespół Hevelius/ foto Wojciech Hinzke/ kamerzysta z videobest
30.04.2011 => bassiulka86 (Basia i Mateusz) – sala bankietowa Szrot (dolna sala)/ foto Agnieszka Krawczyńska/ zespół Allabama/ Kościół Św. Antoniego w Redzie godz.16
30.04.2011 => NataliaT – Wichrowe Wzgórza Chmielno/ zespół Sami Swoi/ fotograf/ Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie godz 16
30.04.2011=> toshiba
30.04.2011=>Jolaa (Aleksandra i Piotr) – Kościół Św.Katarzyny w Stężycy godz. 16:30/ ośrodek Adler w Zgorzałe

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni
28.05.2011 => Edyta i Filip – :Cegielnia” Rzucewo

CZERWIEC:
04.06.2011 => kopfer – sala weselna “Kania”/ zaspół Coemi/ video- Filmart/ foto- G.Laskowski Fotostan
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk (Monika i Sebastian) – hotel Gniecki/ foto tandem/ DJ Radziun/ kamerzysta Langa
11.06.2011 => aanita – Dwór Magnat w Bojanie
11.06.2011=> czarownica84 – sala i kościół w Gdańsku (godz.17)
11.06.2011=> Tragus – Dwór Magnat
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net/ Kościół p.w. Św. Judy Tadeusza w Gdańsku-Łostowicach godz.16/ dekoracja kościoła- p.Beata Dekoracje Britain
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
18.06.2011 => aurinio88 – dworek Novello w Baninie/ zespół Sami Swoi/ foto Monika Urbaniak- Sepia
18.06.2011 => Agnieszka i Karol – Zajazd Jawor w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Nefele / sala Lukullus / fotograf
18.06.2011=> izula- sala hydroinstal w Bolszewie/ zespół PULS
18.06.2011=> Kitek888
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana,Roza Wiatrow, dj limahl,fotogrupa, jamis-video,fryzjer, maikijazystka, kosciol na Armii Krajowej Gdynia
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011=> Magda - sala Kłosowo
25.06.2011 => a_guniek
25.06.2011=>blyskawica (Sabina i Grzegorz) – Dom Rekolekcyjny Straszyn/ zespół Rex
25.06.2011=>Agnies

LIPIEC:
01.07.2011 => Madzia (Madzia i Kamil)- Sala Pod Aniołem w Gdańsku/ Kościół Św. Katarzyny Szwedzkiej
02.07.2011 => anulargn: http://www.ranczopodlipa.pl/, http://www.kspol.pl/, http://www.prophotography.pl/, lista gości i kucharki.... :)
02.07.2011=> ania85 – Hotel Falko
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko/ dj Gucio
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
23.07.2011 => Krzesełko – sala odpowiednik Ramlei w Kartuzach/ zespół Sami Swoi/ foto DG13
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa
30.07.2011 => princess – Hotel Faltom Rumia/ Orkiestra Energia/ Dj Marek poprawiny

SIERPIEŃ:
05.08.2011 => tygrys (Karolina i Michał)- Hotel Orle w Sobieszewie/
06.08.2011=>minika86 – Zajazd Austeria w Rychnowie/ zespół HIT z Olsztyna/ foto Transvimed P. Ociepski
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
13.08.2011 => Siunia (Asia i Grzesiek) - Kościół i sala Malbork/zespół Witek Band/Video Chyła
13.08.2011 => agness444 (Agnieszka i Piotr) – restauracja “Dzikie Wino”/
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
20.08.2011 => patusia_89 – sala Karczma w Kczewie”/ Kościół Okrąglak na Przymorzu
20.08.2011 => monika87 – sala bankietowa w Lublewie/ zespół „DEMO”/ foto- fotostan/ video hp studio/ ślub godz.17
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka
27.08.2011 => Emilia – sala Kłosowo
27.08.2011=> Lisa1
27.08.2011=> roztrzepana

WRZESIEŃ:
03.09.2011=> tigra – ośrodek Roma namiot+ kapliczka/
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka, zespół SAWI/ kościół w Gdańsku u Jezuitów godz.16
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
17.09.2011 => ma_dzia (Magda i Michał) Hotel Drywa w Dworku
17.09.2011=> ice_bebe (Aga i Maciek) – Hotel Gniecki
17.09.2011=>Almusia (Karolina i Wojtek) – Pod Aniołem/ dj Sławek Wawrzyniak
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
24.09.2011 => jarzebina – sala Maciejka/ zespół Best/ studio videogroszek i MUUU Studio http://www.just2.pl
24.09.2011=> miliani (Emilia i Łukasz) – Hotel Faltom,sala balowa/ Kościół Niepokalanego Serca Maryi w Gdyni Karwinach

PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emiś_87 (Emilia&Michał)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo nie lubię fajerwerków, ponieważ kosztują one bardzo dużo nerwów moich psów. Mieszkamy w centrum sopotu i często ktoś funduje nam takie atrakcje, niestety....
fajerwerki fajna sprawa ale w sylwestra :) jakoś do wesela mi to nie pasuje :) a co do kosztów to się nie orientowałam ile to kosztuje a babka mogła zawyżyć cenę :) mi wystarczy tort z tzw. fontannami :) i pieczony dzik :) no i oczywiście dobra zabawa gości :)
mogę też dostać listę? madzia_kl@wp.pl
oj a ja mam nieziemskie problemy...
Chciałam podziękować bardzo roztrzepanej. Gdyby nie ona to przyszłabym za rok do sali ustalać menu i okazałoby się, że muszę zapłacić ponad 7000 zł więcej ponieważ nikt nie powiedział mi o nowych warunkach! Czyli zostaję z kościołem (który już raz przesuwałam!), kamerzystą, fotografem, zespołem bez sali i zaliczki! już teraz dziewczyna która ma wesele w tym roku ma problemy z dogadaniem się z nową "właścicielką''. Nie chcę się stresować tym że moi goście nie mają nic do jedzenia, ponieważ nagle pojawiło się nowe menu i cena którą ustaliłam obejmuje tylko jedną porcję! eh... najlepsze sale są już zarezerwowane na wakacje, a ja tylko wtedy mam urlop! jestem wściekła!
Współczuje - naprawde..moja znajoma miała podobne problemy...straszne - nie rozumiem jak można tak postępować z ludźmi ;/ Trzymam mega mocno kciuki żeby ci się ułożyło i żebyś znalazłam cudną salę:)
Mam też prośbę o tę listę - na pewno się przyda mieć ją w pogotowiu - będę zobowiązana:) iwonus117@o2.pl
Pozdrawiam
Kurcze, nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu...
Wydaje mi się, że możesz znaleźć jeszcze jakąś fajną salę w tym terminie. W jakich okolicach szukasz tej sali?
krzeselko a ta sala to pod orłem w kartuzach? Moja kumpela tam chce miec wesele, a co wlasciwie tam nie pasuje, to nie ta sama włascicielka co na ramlejach?
ja też chętnie przejrzę tą listę czy o czymś nie zapomniałam :) michalina.l@wp.pl
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Ja również współczuje ale z tego co przeglądałam sale to niektóre mają wolne terminy wakacyjne :) musiałabyś powiedzieć w jakich okolicach planujesz ślub to możemy ;) w końcu od tego jest to forum żeby sobie pomagać :) prawie jak rodzina jesteśmy :D krzesełko napisz gdzie chcesz ślub to forumki pomogą :)
Krzesełko współczuje i tak jak koleżanki myślę, że jeszcze dasz radę znaleźć cudowną, wspaniałą, wymarzoną salę :) masz jeszcze rok do ślubu więc jakaś sala mimo wakacyjnego terminu na pewno się znajdzie :)
chce w okolicach Kartuz.

Co nie pasuje? Nagle pojawiają się koszty przystrojenia sali (wcześniej ich nie było- bo Pani powiedziała: sala jest tak piękna że nie trzeba jej stroić) 1500 zł, nie możesz mieć nic swojego- tortu (u nich kosztuje 800zł), dzika (cena 1800 zł), napoi, wódki (albo płacisz 1000 zł i mozesz mieć swojej ile chcesz), noclegi nagle kosztują 190 zł za 2 osoby i najważniejsze: nie wiem jak będzie wyglądało menu, bo pojawiły się nowe ceny i opcje (a właśnie przez nie zdecydowałam się na Ramleje!) no ale skoro właścicielka powiedziała: wszystko będzie tak samo jak w Ramlejach, to skoro jestem z Kartuz, po co robić gościom problem z dojazdem?

będę musiała jechać do właścicielki i rozmawiać z nią (zresztą nie wiem w sumie kto tam decyduje! bo nagle gdy zadzwoniłam pod numer (rzekomych) właścicieli z którymi podpisywałam umowę, odpowiadają mi: salą w Kartuzach zajmuje się ktoś inny). Moja mama wczoraj była na sali i tam jakaś (w sumie nie wiadomo kim ona jest, bo powiedziała, że z właścicielem lub właścicielką trzeba rozmawiać)! kobieta powiedziała że będę na "starych warunkach". Ale chcę mieć to na piśmie, aby nie okazało się, że nagle płacę 7000 tys więcej a na stole pustki. I jeżeli tam zostaję to muszę szukać noclegów. Po za tym dziewczyna która ma w lipcu, co tydzień musi teraz jeździć na salę i wykłócać się o stare zasady. Jeżeli ona ma już teraz problemu to co będzie za rok?

nagle sala weselna na tych samych warunkach i organizacji jak w Ramlejach stała się czymś lepszym i cyt. panią: nie ma co porównywać Ralei z Kartuzami. Kiedy oni się o tym dowiedzieli, że będzie inaczej? tydzień temu? no i to, że gdyby nie forum to o niczym bym się nie dowiedziała! (a ktoś do mnie dzwonił i pytał się czy na pewno chce mieć dnia 23 lipca w Kartuzach, mogli powiedzieć: proszę Pani zmieniły się ceny). Eh musiałam się wygadać.
To nieciekawie krzeselko :(
Tak byc nie powinno, skoro podpisuje sie umowe to wiadomo, ze na ustalone menu i ustalony cennik no jedynie z poprawka ze w przeciagu roku moze cos wzrosnac...bardzo nieodpowiedzialni wlasciciele tejn sali..
Glowa do gory napewno cos znajdziesz! A kiedy slub ?
może wzrosną i liczyłam się z tym. rozumiem wzrost o 10-20 zł (przecież cena jedzenia rośnie), dziękuję Adusia w Twoich propozycjach pojawiły się sale o których nie słyszałam ;)

Ślub 23 lipca. Sale które wcześniej brałam pod uwagę, na których mi najbardziej zależało to: Kłosowo i Ramleje niestety są zajęte.

Eh... Nie wiem jak dla Was ale dla mnie wybór sali to był koszmar... dwa dni jeździłam i "zwiedzałam" wszystkie sale w okolicach bo jest ich mnóstwo, ale w każdej mi coś nie odpowiadało: za duża, za mała, termin zajęty, menu nie takie, lub śliczna sala w Dzierżążnie ale cena 210 zł/osobę niestety nie jest w zasięgu mojej kieszeni. Brałam też pod uwagę sprawdzone sale, aby nie mieć problemów i właśnie takie były Ramleje. Mam w rodzinie fotografa i kamerzystę, którzy często chodzą na wesela i wiedzą jakie sale polecić, a w jakich jedzenie, obsługa, organizacja jest nie taka.
http://www.uiwonki.pl/kontakt.html
http://expresskaszubski.pl/gospodarka/2010/04/gospodarstwo-rychertow
jeszcze jedna sala jest w miechucinie
na pewno dasz rade coś znaleźć
Powodzenia;)
No ja sale załatwiłam w jeden dzień ;) przejechałam te które mi się podobały i wybrałam tą która była po dobrej cenie i z dobrymi warunkami :) i jestem zadowolona ;)

Na Twoim miejscu krzesełko to chyba bym się zapłakała ze złości, a później zrobiła bym aferę i bym się wykłócał, skoro masz podpisaną umowę i wpłaconą zaliczkę to masz prawo żądać aby druga strona się z tej umowy wywiązała. Jeżeli w umowie nie ma punktu czy paragrafu odnośnie tego że zleceniobiorca można zmienić warunki umowy w trakcie jej trwania to jesteś na wygranej pozycji. Nas konsumentów chroni prawo i przypuszczam że jak byś z tą sprawą poszła bo odpowiedniego organu to byś wygrała.

Wiem że teraz nie masz głowy do myślenia o tym ale ja na Twoim miejscu tej sprawy bym tak nie zostawiła :)
wiem, że jestem na wygranej pozycji. uzgadniałam, że wszystko będzie tak jak w Ramlejach, umowa ustna jest tak samo wiążąca jak pisemna. dlatego teraz będę walczyła o pisemne! spisanie dokładnej umowy, że jestem na 'zasadach' Ramlejowskich, aby później nikt o tym nie zapomniał. a jeżeli nie... nie wywiązują się z umowy i oprócz zaliczki mam prawo żądać odszkodowania. podpisywałam umowę w lutym gdy sale nie były jeszcze zarezerwowane, zrobiłam to specjalnie dlatego aby móć przebierać.

trochę zaczęłam się też zastanawiać nad weselem w... środę lub czwartek (strasznie zależy mi na weselu w wakacje, a sale które brałam wcześniej pod uwagę są zajęte). co Wy na to? jako goście?
współczuje..;/ mam nadzieję, że nas nic takiego nie spotka bo bym się załamała..

Adusia a powiedz mi, wy podpisywaliście umowę w Szrocie?? bo nam babka powiedziała, że szkoda czasu na umowę i dała nam tylko dowód wpłaty zaliczki...na początku myślałam, że spoko koleżanka moja zadowolona była i nie narzekała to stwierdziłam, że rzeczywiście umowa może być niepotrzebna, ale teraz po tej sytuacji co spotkała krzesełko, chyba jednak będę nalegać na prawdziwą umowę..bo dowód wpłaty mi niczego nie gwarantuje..;/
a pytaliście się Adusia ile ona liczy za orkiestrę, fotografa, itd? bo nam na początku mówiła, że normalnie jak innych gości, ale jej powiedzieliśmy, że my chcemy ich taniej liczyć i niech im trochę mniej jedzenia dadzą, bo oni i tak są w pracy więc nie będą siedzieć i jeść ciągle i powiedziała, że ok policzy nam chyba 70%za nich, ale też chyba nie zapisała nigdzie..;/
basiulka, tak jak Ty mam tylko dowód wpłaty, ale: umowa słowna jest tak samo wiążąca jak pisemna! wiesz w razie gdyby: masz świadków- inne pary.

ale... nie wiem jak Wy... teraz będę prosiła o szczegółową umowę! tak jak w przypadku zespołu: data, godzina, gdzie, zaliczka,ile biorą za występ
Ile biorą za występ? Kurcze to takie opłaty istnieją?
Ja bym nie patrzyła zbyt przychylnie na wesele w trakcie tygodnia, to się wiąże z dodatkowymi problemami typu urlop.. Ale sama znasz swoich gości najlepiej więc trudno tak coś doradzić.
do góry