Widok

Panny Młode 2011, porady, ploteczki itp..:)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak jak chciałyście nowy wątek...:) troszkę nas znowu przybyło..:)

Mam prośbę jeszcze..jak macie jakieś informację do dopisania, lub właśnie chcecie się dopisać do listy do najlepiej piszcie mi na maila : baska15@wp.pl wtedy na 100% nikogo nie pominę, a tak to wiecie..różnie bywa, mogę coś przeoczyć za co z góry przepraszam:)

Oto nasza cudna lista:)

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
24.04.2011=> smieszmesz
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto – „Fotogrupe”
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot/ zespół Hevelius/ foto Wojciech Hinzke/ kamerzysta z videobest
30.04.2011 => bassiulka86 (Basia i Mateusz) – sala bankietowa Szrot (dolna sala)/ foto Agnieszka Krawczyńska/ zespół Allabama/ Kościół Św. Antoniego w Redzie godz.16
30.04.2011 => NataliaT – Wichrowe Wzgórza Chmielno/ zespół Sami Swoi/ fotograf/ Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie godz 16
30.04.2011=> toshiba
30.04.2011=>Jolaa (Aleksandra i Piotr) – Kościół Św.Katarzyny w Stężycy godz. 16:30/ ośrodek Adler w Zgorzałe

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni
28.05.2011 => Edyta i Filip – :Cegielnia” Rzucewo

CZERWIEC:
04.06.2011 => kopfer – sala weselna “Kania”/ zaspół Coemi/ video- Filmart/ foto- G.Laskowski Fotostan
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk (Monika i Sebastian) – hotel Gniecki/ foto tandem/ DJ Radziun/ kamerzysta Langa
11.06.2011 => aanita – Dwór Magnat w Bojanie
11.06.2011=> czarownica84 – sala i kościół w Gdańsku (godz.17)
11.06.2011=> Tragus – Dwór Magnat
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net/ Kościół p.w. Św. Judy Tadeusza w Gdańsku-Łostowicach godz.16/ dekoracja kościoła- p.Beata Dekoracje Britain
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
18.06.2011 => aurinio88 – dworek Novello w Baninie/ zespół Sami Swoi/ foto Monika Urbaniak- Sepia
18.06.2011 => Agnieszka i Karol – Zajazd Jawor w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Nefele / sala Lukullus / fotograf
18.06.2011=> izula- sala hydroinstal w Bolszewie/ zespół PULS
18.06.2011=> Kitek888
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana,Roza Wiatrow, dj limahl,fotogrupa, jamis-video,fryzjer, maikijazystka, kosciol na Armii Krajowej Gdynia
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011=> Magda - sala Kłosowo
25.06.2011 => a_guniek
25.06.2011=>blyskawica (Sabina i Grzegorz) – Dom Rekolekcyjny Straszyn/ zespół Rex
25.06.2011=>Agnies

LIPIEC:
01.07.2011 => Madzia (Madzia i Kamil)- Sala Pod Aniołem w Gdańsku/ Kościół Św. Katarzyny Szwedzkiej
02.07.2011 => anulargn: http://www.ranczopodlipa.pl/, http://www.kspol.pl/, http://www.prophotography.pl/, lista gości i kucharki.... :)
02.07.2011=> ania85 – Hotel Falko
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko/ dj Gucio
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
23.07.2011 => Krzesełko – sala odpowiednik Ramlei w Kartuzach/ zespół Sami Swoi/ foto DG13
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa
30.07.2011 => princess – Hotel Faltom Rumia/ Orkiestra Energia/ Dj Marek poprawiny

SIERPIEŃ:
05.08.2011 => tygrys (Karolina i Michał)- Hotel Orle w Sobieszewie/
06.08.2011=>minika86 – Zajazd Austeria w Rychnowie/ zespół HIT z Olsztyna/ foto Transvimed P. Ociepski
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
13.08.2011 => Siunia (Asia i Grzesiek) - Kościół i sala Malbork/zespół Witek Band/Video Chyła
13.08.2011 => agness444 (Agnieszka i Piotr) – restauracja “Dzikie Wino”/
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
20.08.2011 => patusia_89 – sala Karczma w Kczewie”/ Kościół Okrąglak na Przymorzu
20.08.2011 => monika87 – sala bankietowa w Lublewie/ zespół „DEMO”/ foto- fotostan/ video hp studio/ ślub godz.17
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka
27.08.2011 => Emilia – sala Kłosowo
27.08.2011=> Lisa1
27.08.2011=> roztrzepana

WRZESIEŃ:
03.09.2011=> tigra – ośrodek Roma namiot+ kapliczka/
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka, zespół SAWI/ kościół w Gdańsku u Jezuitów godz.16
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
17.09.2011 => ma_dzia (Magda i Michał) Hotel Drywa w Dworku
17.09.2011=> ice_bebe (Aga i Maciek) – Hotel Gniecki
17.09.2011=>Almusia (Karolina i Wojtek) – Pod Aniołem/ dj Sławek Wawrzyniak
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
24.09.2011 => jarzebina – sala Maciejka/ zespół Best/ studio videogroszek i MUUU Studio http://www.just2.pl
24.09.2011=> miliani (Emilia i Łukasz) – Hotel Faltom,sala balowa/ Kościół Niepokalanego Serca Maryi w Gdyni Karwinach

PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emiś_87 (Emilia&Michał)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sama sale bede stroic wiec juz sobie powoli kupuje jakies drobiazgi i je chomikuje....mame ponosi tez juz wyobraznia ciagle przynosi jakies ozdoby kwiatki na ciasta ;) ostatnio przyniosła 60 bialych kwiatkow margaretek nie wie do czego ale mowi ze sie napewno do czegos przydadza.
hehe...nastrój weselny wszystkich dopada..:)miło:)
u mnie to zero zainteresowania ze strony rodziców, tata nawet nie wie pewnie gdzie robię wesele heh..i pewna jestem, że daty też nie pamięta, ale co zrobić..:)
zareczylam sie w czerwcu niecaly rok temu jakos w sierpniu niby przypadkiem jakas tam sale weselna zwiedzilam no i sie zaczelo juz cale planowanie znalezlismy sale zaraz po tym orkiester szybko zaklepalismy(nie szukalismy bo wiedzielismy jaka dokladnie chcemy) kucharki mama zalatwila . najdluzej sali szukalam bo musial miec jakies pokoje i szukalam takie gdzie mozna miec wlasne kucharki bo wlasne jedzenie chce miec. na poczatku tego roku to zalatwilismy kamerzyste i fotografa i nauki przedmalzenski wec wsumie teraz to prawie pol roku odpoczywalam nie myslac za duzo o slbie i nie stresujac sie :) mama za to cigle cos do domu znosi . nawet urdzonu stwierdzia ze musi mi wyprawic koniecznie bo to ostanie moje za panienki :P
A my jesteśmy z Ujeściska - ja jestem Gdańszczanką od urodzenia, moi rodzice mieszkają w Łostowicach czyli w sąsiedniej dzielnicy, natomiast Bartek pochodzi z Kalisk (powiat starogardzki), po ślubie na 100% zostajemy w Gdańsku :) chociaż powiem Wam, że kiedyś ciągnęło mnie na południe - marzył mi się Kraków, ale jakoś wszystkich mamy tu na Pomorzu a na dodatek Narzeczony uwielbia Gdańsk

Co do kościoła to my mamy ślub w czerwcu a kościół już w marcu zarezerwowaliśmy, też ksiądz był zdziwiony i zapisał nas pod koniec 2010 roku
a ja jestem z Borkowa ale nie z tego na kaszubach ale niedaleko łostowic, straszyna
My aktualnie z Wrzeszcza choć to do końca roku a potem....kto to wie ;)

Z przygotowań to mamy już salę, kucharki, zespół, fotografa, kościół (więc i godzinę już znany)...
a z drobiazgów to zrobiłam już pudełeczka dla gości (poszukiwania pracy i siedzenie w domu sprzyjają pracom ręcznym :D) zaczęłam zaproszenia i mam już suknię...
a reszta na spokojnie i systematycznie będzie przybywać (tak będzie mniej odczuwalne w kieszeni)
my bedziemy miec mojego kuzyna i szwagra mojego narzeczonego, super to wyglada jak panne mloda otacza 3 mezczyzn ;) chcielismy na poczatku zeby swiadkowala nam para ktora nas ze soba poznala ale rozstali sie wiec to by bylo troche nie na miejscu...
ja wychodze za maz we wrzesniu tego roku i nikt sie zabardzo tym nie przejmuje w sumie to nawet moj narzeczony twierdzi ze jeszcze nie ma co myslec bo to jeszcze 3 miesiace, dobija mnie to bo ja sie strasznie ciesze i najchetniej caly czas bym o slubie rozmawiala, zastanawiam sie nad dekoracja bukietem itp a cala rodzina tylko oczami przewraca jak zaczynam temat , mam wrazenie ze nikt sie nie cieszy z naszego slubu , no i generalnie wszystko sama zalatwiam... dobrze ze jest forum przynajmniej moge pogadac z innymi przyszlymi pannami mlodymi :)
beciak - widzę, że mamy tą samą sytuację w tym , że ja dopiero w kwietniu ślub:) ,ja tez mam już czasem wrażenie, że nikt się nie cieszy, jak w marcu wróciłam z targów ślubnych i zaczęłam przeglądać ulotki które pozbierałam to każdy omijał mnie szerokim łukiem i nikt się nawet tym nie zainteresował, tak samo jest teraz heh, jedynie siostra się trochę wypytuje, sama jest po ślubie i chyba wie, że fajnie pogadać o tym z kimś..:) a rodzice..przyjdą na gotowe i się zdziwią, że ta sala, że taka suknia, a że jeszcze wesele robimy bo może myślą, że małe przyjęcie w postaci obiadku dla najbliższych;)nawet finansami się nie interesują, ale w sumie nie ich wesele heh..:)
to witam w klubie... ale to jest strasznie przykre, to jest moj najwazniejszy dzien w zyciu, a wszyscy traktuja to jako jakis standard i nic szczegolnego i twierdza ze powariowalam zastanawiajac sie nad dekoracja 3 miesiace przed slubem. Najchetniej to bym to wszystko odwolala i wziela slub na egzotycznej plazy tak jak planowalismy na poczatku. Robimy tradycyjny slub i wesele bo rodzice tego bardzo chcieli i wogole rodzina nie wyobrazala sobie jakbysmy mogli sie pobrac bez ich obecnosci, no i teraz jak sie zaangazowalam w organizacje wesela i chce cieszyc sie tym wszystkim to wszyscy maja to gdzies...
Oj to nie zazdroszczę Wam... U mnie wszyscy są zainteresowani ślubem i weselem, może dlatego bo to pierwsze w mojej najbliższej rodzinie? :P
jak moja siostra się hajtała niecałe 3 lata temu, a wtedy to był pierwszy ślub w naszej rodzinie (z tego pokolenia) to tak samo wyglądało...więc w mojej rodzinie to nie ma znaczenia który ślub z kolei.. najbardziej drażni i smuci mnie to, jak to rodzice się zachwycają jak ktoś z rodziny bądź sąsiadów bierze ślub..wtedy jest wielkie halo..a moim się nie interesują..w sumie to my mamy jeszcze ponad 10 m-cy..może jeszcze się coś odmieni... od mojego Mateusza rodzina ciągle nas wypytuje jaka sala, a co mamy załatwione i chętnie rozmawiają..zupełne przeciwieństwo..;/ dobrze, że moja przyjaciółka we wrześniu ma ślub więc jest z kim pogadać nie tylko przez forum..:)
A powiedzcie jak Wasi rodzice zareagowali na zaręczyny?
Moja mama jak zobaczyła pierścionek to powiedziała "ładny,a z jakiej okazji?" :P A mój tata nie mógł przestać się śmiać przez kilka dni...
mój pierścionek pierw przeszedł przez serie zmniejszeń zanim się nim pochwaliłam, bo mój kochany Mateuszek kupił mi o 4 rozmiary za duży heh..:) a jak zareagowali rodzice..hmm.. zaręczyliśmy się bez ich obecności, a jak byłam w pracy to mój mateusz sam poszedł do domu (mieszka u nas)i kupił tacie whisky i mamie kwiatki i w sumie sam wszystko załatwił..ja przyszłam na gotowe:) tata się cieszył głównie z whisky a nawet nam nie pogratulował ani nic, w sumie mi nic nie mówił nawet na ten temat, tylko że to whisky ma..najważniejsze heh:) a mama trochę się wzruszyła, pierścionek jej się zbytnio nie podoba bo jest z białego złota, a "za jej czasów to tylko z normalnego złota były"i takie powinny być nadal heh..:)mama się nawet cieszyła, a tata nie dawał po sobie tego poznać..w dodatku jak zaczęliśmy sali szukać to tata do nas z pretensjami "a wy chcecie wesele robić? zróbcie tylko obiad weselny, nic więcej nie kombinujcie.." no..to tak się mój tata cieszy heh:)
ulala... ale watkow przybywa... ja przekazanie moim rodzicom informacje o zareczynach wspominam z lezka w oku.... moj tata prawie sie poplakal, gratulowal i przytulił przyszlego ziecia ;P potem odbyli meskie pogaduchy ;D mama tez szczesliwa byla, ale zaskoczona, bo ja jestem mlodsza, niz siostra a szybciej sie zareczylam, z kolei siostra byla bardzo zainteresowana jak bylo przy oswiadczynach i takie tam - doslownie dzien pelen wrazen :D a najbardziej mi sie smaic chce jak sobie przypomne mine mojego Wiktora jak go oswiecilam, ze to on powinnien przekazac ta informacje miom rodzicom! :P przez cala droge z Mazur do Gdańska odezwał sie do mnie moze ze 2 razy, bo sie stresowal jak zareaguja :D ale bylo super :D i szampan tez byl :) ah... ale wspomnienia :)
o moich zareczynach to szybciej siostra wiedziala i nawet slowem nie pisneła:) wiec nie moglam sie nawet jej pochwalic. wogole całe zareczyny to byla dla mnie wielka niespodzianka. nie rozmawialam z moim o zareczynach ani nic. normalnie totalny szok przezylam
wszystko sam przygotował.pyszna kolacje przy swiecach slatake danie głowne i desrer (jest kucharzem w hotelu 5gwiazdkowym wiec naprawde niczego nie brakowalo) szapan nawet kąpiel z płatkami róż :P. ja to nawet jak zobaczyłam ze kolacje przy swiecach przyszykowal to sie nie skapnełam ze cos kombinuje heheh dopiero jak pudełeczko wyjał z kieszeni to mnie zatkało i jak zadal mi pytanie WYJDZIESZ ZA MNIE popłakałam sie i nie bylam w staniec nic powiedziec dopiero jak chyba juz 4 raz spytal to odpowiedzilam mu :) do dzis sie zastanawiam jak mogłam sie nie zorientowac ze zamiaerzal sie oswiadczyc:)

jesli chodzi o moja rodzinke to raczej ciesza sie slubem i sa ze mna mama to ciagle mysli o tym ze jej coreczka wyjdzie za maz i z domku sie wyprowadzi.pewnie bedzie do mnie dzwonic dzie w dzien:P
Bardzo romantycznie:)))
Ja sie w sumie tez nie spodziewalam, byly walentynki wiec tradycyjnie pojechalismy do naszej ukochanej chinskiej restauracji, jedlismy pyszna kolacje, rozmawialismy no, ale wlasnie Wojtek nie byl zbyt rozmowny, raczej poddenerwowany :))
Po kolacji wyszlismy nad morze popstrykac fotki, szykowalam sie do jakiejs pozy, a on nagle podszedl i wyjal pudeleczko :))

No i tak trafily sie zaraz oficjalne zareczyny w domu z flaszeczkami itp ;) Wszyscy byli happy i wogole, ale teraz to tylko czuje, ze moja mama jest najabardziej szczesliwa i chce z wszystkim pomoc jak nie nawet sama organizowac :) Tata jedyne co to wkurzony, zer zaliczke na sale trzeba dawac ponad rok wczesniej, ze tak duzxo i wogole..
Najwazniejsze, ze ja sie ciesze mam fajne zaprogramowany czas, przegladam, szukam i to jest naj naj :)
U nas zainteresowanie ze strony rodziny jest umiarkowane, ale myślę, że wystarczające - to znaczy przynajmniej starają się słuchać jak do nich mówię na temat ślubu i tego co mamy zorganizowane, chociaż staram się ich za bardzo nie zadręczać :))) jeśli chodzi o zaliczki to nie usłyszeliśmy od rodziców, że za dużo czy coś w tym stylu, jednak jak początkowo robiliśmy plan kosztów to mama narzeczonego się zszokowała, że tak dużo :D

Jeśli chodzi o zaręczyny to Bartek mi się oświadczył na wakacjach w Egipcie - pojechaliśmy na wycieczkę do Kairu i Gizy i byliśmy akurat pod piramidami, ja chciałam zdjęcia robić, a on usilnie do mnie m
U nas zainteresowanie ze strony rodziny jest umiarkowane, ale myślę, że wystarczające - to znaczy przynajmniej starają się słuchać jak do nich mówię na temat ślubu i tego co mamy zorganizowane, chociaż staram się ich za bardzo nie zadręczać :))) jeśli chodzi o zaliczki to nie usłyszeliśmy od rodziców, że za dużo czy coś w tym stylu, jednak jak początkowo robiliśmy plan kosztów to mama narzeczonego się zszokowała, że tak dużo :D

Jeśli chodzi o zaręczyny to Bartek mi się oświadczył na wakacjach w Egipcie - pojechaliśmy na wycieczkę do Kairu i Gizy i byliśmy akurat pod piramidami, ja chciałam zdjęcia robić, a on usilnie do mnie mówi choć się przejść, no i w końcu odeszliśmy trochę od tłumu turystów i posadził mnie na jakimś kamieniu i zapytał się czy zostanę jego żoną :) co do rodziców to moi rodzice odbierali nas w nocy z lotniska w Bydgoszczy i w Gdańsku byliśmy koło 3 w nocy, powiedzieliśmy im dopiero w domu, ale byli tak zmęczeni i zszokowani, że tylko wyszło z nich jakieś blade "gratulujemy", mówią, że dopiero rano do nich dotarło o co chodziło :))) natomiast rodzice narzeczonego jak im powiedzieliśmy to trochę się wzruszyli.
A u mnie bylo tak ze ja akurta bylam wpracy a Piotrek pojechal do moich rodzicow sie spytac czy nie beda mieli nic przeciwko jesli sie oswiadczy mi bez ich obecnosci potem podjechal po mnie do pracy a ze mialm akurat urodziny to posiedzileismy troche w domu a wieczorem pojechalismy nad morze do sopotu i wtedy ukleknal i sie spytal czy wyjde za niego.I potem jeszcze kupil bukiet kwiatow dla mojej mamy i pojechalismy do moich rodzicow i wtedy sie juz oficjalnie ich spytal :)
do góry