Widok

Panny Młode 2011, porady, ploteczki itp..:)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak jak chciałyście nowy wątek...:) troszkę nas znowu przybyło..:)

Mam prośbę jeszcze..jak macie jakieś informację do dopisania, lub właśnie chcecie się dopisać do listy do najlepiej piszcie mi na maila : baska15@wp.pl wtedy na 100% nikogo nie pominę, a tak to wiecie..różnie bywa, mogę coś przeoczyć za co z góry przepraszam:)

Oto nasza cudna lista:)

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
24.04.2011=> smieszmesz
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto – „Fotogrupe”
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot/ zespół Hevelius/ foto Wojciech Hinzke/ kamerzysta z videobest
30.04.2011 => bassiulka86 (Basia i Mateusz) – sala bankietowa Szrot (dolna sala)/ foto Agnieszka Krawczyńska/ zespół Allabama/ Kościół Św. Antoniego w Redzie godz.16
30.04.2011 => NataliaT – Wichrowe Wzgórza Chmielno/ zespół Sami Swoi/ fotograf/ Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie godz 16
30.04.2011=> toshiba
30.04.2011=>Jolaa (Aleksandra i Piotr) – Kościół Św.Katarzyny w Stężycy godz. 16:30/ ośrodek Adler w Zgorzałe

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni
28.05.2011 => Edyta i Filip – :Cegielnia” Rzucewo

CZERWIEC:
04.06.2011 => kopfer – sala weselna “Kania”/ zaspół Coemi/ video- Filmart/ foto- G.Laskowski Fotostan
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk (Monika i Sebastian) – hotel Gniecki/ foto tandem/ DJ Radziun/ kamerzysta Langa
11.06.2011 => aanita – Dwór Magnat w Bojanie
11.06.2011=> czarownica84 – sala i kościół w Gdańsku (godz.17)
11.06.2011=> Tragus – Dwór Magnat
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net/ Kościół p.w. Św. Judy Tadeusza w Gdańsku-Łostowicach godz.16/ dekoracja kościoła- p.Beata Dekoracje Britain
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
18.06.2011 => aurinio88 – dworek Novello w Baninie/ zespół Sami Swoi/ foto Monika Urbaniak- Sepia
18.06.2011 => Agnieszka i Karol – Zajazd Jawor w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Nefele / sala Lukullus / fotograf
18.06.2011=> izula- sala hydroinstal w Bolszewie/ zespół PULS
18.06.2011=> Kitek888
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana,Roza Wiatrow, dj limahl,fotogrupa, jamis-video,fryzjer, maikijazystka, kosciol na Armii Krajowej Gdynia
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011=> Magda - sala Kłosowo
25.06.2011 => a_guniek
25.06.2011=>blyskawica (Sabina i Grzegorz) – Dom Rekolekcyjny Straszyn/ zespół Rex
25.06.2011=>Agnies

LIPIEC:
01.07.2011 => Madzia (Madzia i Kamil)- Sala Pod Aniołem w Gdańsku/ Kościół Św. Katarzyny Szwedzkiej
02.07.2011 => anulargn: http://www.ranczopodlipa.pl/, http://www.kspol.pl/, http://www.prophotography.pl/, lista gości i kucharki.... :)
02.07.2011=> ania85 – Hotel Falko
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko/ dj Gucio
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
23.07.2011 => Krzesełko – sala odpowiednik Ramlei w Kartuzach/ zespół Sami Swoi/ foto DG13
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa
30.07.2011 => princess – Hotel Faltom Rumia/ Orkiestra Energia/ Dj Marek poprawiny

SIERPIEŃ:
05.08.2011 => tygrys (Karolina i Michał)- Hotel Orle w Sobieszewie/
06.08.2011=>minika86 – Zajazd Austeria w Rychnowie/ zespół HIT z Olsztyna/ foto Transvimed P. Ociepski
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
13.08.2011 => Siunia (Asia i Grzesiek) - Kościół i sala Malbork/zespół Witek Band/Video Chyła
13.08.2011 => agness444 (Agnieszka i Piotr) – restauracja “Dzikie Wino”/
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
20.08.2011 => patusia_89 – sala Karczma w Kczewie”/ Kościół Okrąglak na Przymorzu
20.08.2011 => monika87 – sala bankietowa w Lublewie/ zespół „DEMO”/ foto- fotostan/ video hp studio/ ślub godz.17
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka
27.08.2011 => Emilia – sala Kłosowo
27.08.2011=> Lisa1
27.08.2011=> roztrzepana

WRZESIEŃ:
03.09.2011=> tigra – ośrodek Roma namiot+ kapliczka/
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka, zespół SAWI/ kościół w Gdańsku u Jezuitów godz.16
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
17.09.2011 => ma_dzia (Magda i Michał) Hotel Drywa w Dworku
17.09.2011=> ice_bebe (Aga i Maciek) – Hotel Gniecki
17.09.2011=>Almusia (Karolina i Wojtek) – Pod Aniołem/ dj Sławek Wawrzyniak
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
24.09.2011 => jarzebina – sala Maciejka/ zespół Best/ studio videogroszek i MUUU Studio http://www.just2.pl
24.09.2011=> miliani (Emilia i Łukasz) – Hotel Faltom,sala balowa/ Kościół Niepokalanego Serca Maryi w Gdyni Karwinach

PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emiś_87 (Emilia&Michał)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie zaręczyny wyglądały tak że poszliśmy po mojej pracy na spacer do parku oliwskiego i jak byliśmy przy tym wodospadzie to mój klęknął i zapytał czy zostanę jego żoną na co ja "głupi jesteś" lol :D
ale przyjęłam oczywiście tylko taki szok miałam :D a do rodziców pojechaliśmy z kwiatami, wódką i tortem i jak weszliśmy to moja mama pyta kto ma urodziny :D a jak usłyszała słowa "chciałem prosić o rękę córki" to buraka strzeliła a tata tylko powiedział " a bierz bierz daj buzi bo remont czeka" :) także było wesoło :D
A co do zainteresowania weselem to u mnie też nie ma :) teraz buty kupiłam to mama i siostra zainteresowane jak to baby :D
Jak miło powspominac ;)
Dziewczyny, wiem że to zupełnie nie na temat, ale może wiecie coś o jakims pokoju do wynajęcia dla jednego chłopaka w mieszkaniu studenckim albo nawet gdzieś na stancji? Najlepiej w okolicach Sopotu, ale to już bez znaczenia. Przyjaciel zmuszony jest spać w biurze, bo nie może nic ciekawego i przystępnego znaleźć. Z góry Wam dziękuję za pomoc :)
Tu na trójmieście w ogłoszeniach w zakładce wynajem jest duże ofert na stancji wystarczy poszukać
Ah jakie ładne macie te opisy zaręczyn:)..My zaręczyliśmy się na klifie w Orłowie i odrazu potem pojechaliśmy do moich "teściów" oni lekko zaskoczeni ale bardzo szczęśliwi, moim powiedzieliśmy kilka dni później z kwiatkami i też było wzruszająco..aj jak mi przypomina aż miło :)..
U mnie było z zaskoczenia.
Rano po śniadaniu, kiedy byłam pół w dresie pół w piżamie, nie uczesana, bez prysznica jeszcze itp. Eh romantycznie :D
hihi, podobnie jak u mnie. Żartowaliśmy coś o ślubie, zaręczynach, po czym Mój zaczął żartować, że ma dla mnie pierścionek, trzymając ręce za sobą. I miał.... Jak zaczął klękać, to uciekłam w panice do drugiego pokoju i nie pozwoliłam mu się nawet zapytać.... :) A że był akurat parę godzin przed egzaminem to jego pytanie - Czy zostanę jego żoną - zamieniło się w: Kochanie decyduj się szybciej, bo muszę się uczyć! Mimo, że nie było kolacji, świec przy zaręczynach, a dopiero wieczorem po, to i tak ciepło i ze śmiechem wspominamy ten dzień, który miał miejsce już ponad 2 lata temu :)
:P A zaliczył ten egzamin? :P
Widzę, że miałyście bardzo romantyczne te zaręczyny ;)
My zaręczyliśmy się w tego Sylwestra o północy. Jak wybiła północ mój ukochany klęknął i poprosił mnie o rękę, ja zaczęłam się śmiać i nie mogłam się uspokoić. Jak rano się obudziłam myślałam, ze mi się to przyśniło ale że podrapałam się po chwili pierścionkiem po twarzy to uświadomiłam sobie że to jednak była prawda ;) Byliśmy tylko z naszymi najlepszymi przyjaciółmi w tego Sylwestra, także nie mieliśmy problemu z wyborem świadków - skoro byli przy zaręczynach to będą także naszymi świadkami na ślubie ;)
A moim rodzicom powiedzieliśmy jak tylko wróciliśmy z Sylwestra (czyli po kilku dniach), byliśmy oczywiście z kwiatami i wódką. Moja mama nie mogłam uwierzyć, a po kilku dniach zapytała czy nie jestem w ciąży. Mój tata znowu śmiał się przez kilka dni. Natomiast co do rodziców mojego narzeczonego - oni nie mieszkają w Polsce od kilku lat, powiedzieliśmy im przez telefon. Myślę, że się ucieszyli ale bez większego entuzjazmu.
zaręczyny jakie by nie były, zawsze zostawią miłe wspomnienia:)
Mój oświadczył mi się po ciężkiej kłótni..(pierścionek już miał kupiony), pogodziliśmy się, przyjechał do mnie (mieszkał w Poznaniu), wyciągnął mnie do Gdyni na spacer i obiadek/kolację, było zimno i jakoś ciągle marudziłam, poszliśmy zjeść, później na kamienną górę, weszliśmy a tam pełno ludzi,trochę się poddenerwował (ciągle sprawdzał kieszeń w kurtce,czy pierścionek napewno tam jest heh), więc poszliśmy niżej do tego parku na kamiennej gdzie mniej ludzi było, posiedzieliśmy chwile a zaraz on klęka i łapie mnie za rękę.. ja do niego 'nie wygłupiaj się, nie lubię takich żartów,weź wstawaj, ludzie patrzą..'ale było już za późno..wyciągnął pierścionek i się zapytał czy zostanę jego żoną..:)trochę było mi głupio jak zareagowałam (mimo, że się domyślałam), ale nic nie poradzę..:)oczywiście się zgodziłam:) on zaraz rodzicom swoim smsa wysłał, ucieszyli się i nam pogratulowali, zresztą cała jego rodzina zaczęła nas smsami obsypywać:) a moja rodzina, rodzice raczej na spokojnie to przyjęli, jedna siostra miała beke, a druga się ucieszyła, że będzie mogła znowu po salonach ślubnych chodzić..:)
a to było rok temu w czerwcu..:)ale ten czas leci..:)
Witam w klubie. Mnie omijają wszyscy łukiem wielkim i wyśmiewają to, ze już teraz myślę o weselu (za rok w lipcu), że rozglądam się za sukienką. Jest to przykre - ale tłumaczę sobie to zachowanie tym, ze nikt ze znajomych nie brał ślubu i nie wie jak to jest.

A jak pokazałam projekt strony internetowej o nas dla rodziny i znajomych to mnie wyśmiano :/
Kurcze dziewczyny, nie wiem czy ja przy takim podejściu najbliższych nie postanowiłabym wziąć ślubu gdzieś daleko od rodziny, wyjechać na egzotyczne wakacje i wziąć ślub w ambasadzie... Tak mnie się marzyło, ale nie mogłam tego zrobić moim rodzicom.
To jeszcze Agnieszka i Grzegorz - 3 czerwca 2011 - villa uphagena

Bierzemy tylko ślub cywilny i największych problemem będzie przekonanie urzędnika żeby zgodził się na ślub "w plenerze". Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?

Zastanawiamy się równiez nad wyborem zespołu "jurek band" - prośba o podpowiedź czy nie będziemy żałować. Słyszałam pozytywne opinie, ale im więcej opinii tym lepiej.
Co do ślubu w plenerze to myślę że nie powinno być problemu z tym że możecie np. dłużej czekać niż miesiąc od złożenia dokumentów i trzeba liczyć się z większymi kosztami :)
odliczanie trwa hura jeszcze 10 miesiecy i 13 dni :)
a u nas gruboo ponad rok eh :(
a dokładnie...
457 dni :))
A u nas właśnie równiutki rok został :))))))))))))))))))))))))
Dziewczyny, a czy wiecie jak to jest np jezeli moj narzeczony ma tylko paszport bo dowod zgubil, to czy do podpisania protokolu mu wystarczy? Czy musi sobie dowod nowy wyrobic ?
Wydaje mi się, że potrzebny jest dowód osobisty.
My też niedawno mieliśmy rok do wesela - a teraz już trochę ponad 10 miesięcy. Czas leci niesamowicie szybko ;)
leci leci..:)lato minie baaaardzo szybko pewnie, przyjdzie wrzesień i...7-mcy:)a mi się ciągle wydaje, że jeszcze dłuugo..:)

Tak się jakiś czas temu zastanawiałam i szukałam piosenek na dedykacje..co myślicie, żeby tak dla śmiechu zadedykować mężowi Filozofie Małżeńską, Hanny Banaszak?
http://www.youtube.com/watch?v=OHf24JKoaxQ
Mi się podoba ta piosenka..ale na poprawiny też pasuje, ale by musiał już z limem przyjść heh:)

A co do dowodu i paszportu...to dowód tak czy siak będzie na pewno jeszcze nie raz potrzebny, więc radziłabym do czasu ślubu wyrobić, lepiej żeby był w razie co:)
do góry