Widok
tigress: Nie jeszcze nie byłam, na razie tylko 2 miejsca odwiedziłam. U tego Czarkowskiego jest mega duży wybór i tamte za 2 700 bardzo mi się podobają, ale nie za taką cenę u zwykłego jubilera. Nie chodzi o to że nie mamy kasy, ale za prawie 3 tysiaki, to obrączki mogły by trochę urwać d*p... :) tak mi się wydaje.
Goldex, podjadę może w piątek, już mniej więcej wiem co będzie nam pasować, więc będzie łatwiej! dzięki za info :)
Goldex, podjadę może w piątek, już mniej więcej wiem co będzie nam pasować, więc będzie łatwiej! dzięki za info :)
My również się podpinamy. Termin ślubu 04.08.2012 :)
Ceremonia ślubna w kościele Św. Jerzego w Sopocie - Drogie panie jeżeli przeczyta mój wpis para, która pobiera się w tym dniu co my oraz w tym samym kościele w Sopocie o godz. 15.00 prosimy o wiadomość - chodzi o dekorację.
*Restaurację zarezerwowaliśmy w Hotelu Villa Aqua w Sopocie.
*Tort na zamówienie (foto) oraz ciasta ~ cukiernia Sowa.
http://images38.fotosik.pl/1455/679b4699ca79414d.jpg[/ img]
*Alkohol tzn. wódka + wino już wybrane :)
*Videokamerzysta ~ zdecydoaliśmy się na zikpomorze
*Fotograf ~ hmm.. nie wiem jeszcze tylu ich jest, że ciężko cokolwiek wybrać :(
*Zespół weselny Magic ~ http://www.zespolmagic.pl
*Dekoracja kościoła i sali ~ Studio Florystyczne Glorioza http://www.glorioza.net - super sympatyczna kobietka,polecam.
*Zaproszenia będę zamawiała w tygodniu; jak odbiorę wstawię zdjęcie. Wybrałam kolekcję Princeton z http://www.zaproszenia.com.pl
Chyba już większość wypisałam :) Co do naszych stroi hehe to ja niestety nie potrafię się zdecydować na żadną suknię. Szukam czegoś w stylu księżniczki.Co myślicie o takiej:

*Buty będę miała niestandardowo srebrne Ch. Louboutina.
*Dodatków jeszcze nie dobrałam ze względu na suknię :)
*Pazurki będę robiła na Przymorzu :)
*Makijaż p. Karolina Mudlaff
Natomiast mój narzeczony szyje garnitur na miarę.
Pozdrawiam Was gorąco pary młode :):)
Ceremonia ślubna w kościele Św. Jerzego w Sopocie - Drogie panie jeżeli przeczyta mój wpis para, która pobiera się w tym dniu co my oraz w tym samym kościele w Sopocie o godz. 15.00 prosimy o wiadomość - chodzi o dekorację.
*Restaurację zarezerwowaliśmy w Hotelu Villa Aqua w Sopocie.
*Tort na zamówienie (foto) oraz ciasta ~ cukiernia Sowa.
http://images38.fotosik.pl/1455/679b4699ca79414d.jpg[/ img]
*Alkohol tzn. wódka + wino już wybrane :)
*Videokamerzysta ~ zdecydoaliśmy się na zikpomorze
*Fotograf ~ hmm.. nie wiem jeszcze tylu ich jest, że ciężko cokolwiek wybrać :(
*Zespół weselny Magic ~ http://www.zespolmagic.pl
*Dekoracja kościoła i sali ~ Studio Florystyczne Glorioza http://www.glorioza.net - super sympatyczna kobietka,polecam.
*Zaproszenia będę zamawiała w tygodniu; jak odbiorę wstawię zdjęcie. Wybrałam kolekcję Princeton z http://www.zaproszenia.com.pl
Chyba już większość wypisałam :) Co do naszych stroi hehe to ja niestety nie potrafię się zdecydować na żadną suknię. Szukam czegoś w stylu księżniczki.Co myślicie o takiej:

*Buty będę miała niestandardowo srebrne Ch. Louboutina.
*Dodatków jeszcze nie dobrałam ze względu na suknię :)
*Pazurki będę robiła na Przymorzu :)
*Makijaż p. Karolina Mudlaff
Natomiast mój narzeczony szyje garnitur na miarę.
Pozdrawiam Was gorąco pary młode :):)
Z tymi obrączkiami Gosiulek u P. Czarkowskiego 2700 zł to powiem Ci że mega dużo :((( Naprawde w szkou jestem. Nie wiem czy złoto tak podrożało czy P. Czarkowski na fali popularnosci weselnika ;) podniósł ceny.
My płaciliśmy za obrączki u tego pana ok 1900 zł zółte złoto + białe , ja w swojej mam 1 diamencik. Mi się to wtedy wydawało nie mało chodź wyszły śliczne.
My płaciliśmy za obrączki u tego pana ok 1900 zł zółte złoto + białe , ja w swojej mam 1 diamencik. Mi się to wtedy wydawało nie mało chodź wyszły śliczne.
Także się podłączam :)
ślub: 24-08-2012
Kościół: Św Maksymiliana Kolbe Gdańsk Suchanino
Wesele: Hotel Amber Gdańsk Suchanino
Fotograf: Tomek Stefunko
Video: Maribu
DJ + Wodzirej: Brygada S
Obrączki: Czarkowski - POLECAM - są piękne, mamy je w domu, a jako, że łączyliśmy 3 modele, to miałam trochę stres :) - a wyszły ładniejsze niż sobie wyobrażałam, także polecam :) Mieliśmy sporo złota swojego bo ponad 33 gr , dopłacaliśmy 133 zł
Wódka: mamy od hotelu, jako, że to wesele w piątek
Sukienka: First Lady - Herm's Fritzi - zamówiona, pierwsza przymiarka w maju lub czerwcu
Buty: WITT - wybierałam wsyztsko z katalogu: materiał satyna (to to co się nie świeci), kolor śmietankowy, czubek zaokrąglony, obcas niziutki 3,5 cm + delikatna ozdoba
Nauki - zakończone
Poradnia - dziś drugie spotkanie
Fryzjer - Andrzej Jodełko
NIE mamy:
- garnituru i reszta garderoby dla przyszłego męża (ale to brzmi :D) - macie jakieś miejsca gdzie kupić??
- dekoracja sali i kościoła oraz samochodu i bukiet - polecanie kogoś?? ceny mnie zabijają 2500 za dekorację sali i kościoła trochę mnie powala....
- zaproszenia, winietki, księga gości - wybrane wzory, ale nie zamówione
- welon - nie mam pomysłu jaki :)
- wino - gdzie kupujecie i jakie? ja nie piję wina i się kompletnie na tym nie znam.. no i ile? wesele mamy na 70-80 osób
- makijaż - macie kogoś sprawdzonego?
- samochód - może pojedziemy mojego taty Jetta :) bo ceny wynajmu też są powalające
- biżuteria
- pomysłu na panieńskie ;)
- torty ciasta, ale chyba jednak sowa, deker ma powalające ceny ;)
Pozdrawiam
ślub: 24-08-2012
Kościół: Św Maksymiliana Kolbe Gdańsk Suchanino
Wesele: Hotel Amber Gdańsk Suchanino
Fotograf: Tomek Stefunko
Video: Maribu
DJ + Wodzirej: Brygada S
Obrączki: Czarkowski - POLECAM - są piękne, mamy je w domu, a jako, że łączyliśmy 3 modele, to miałam trochę stres :) - a wyszły ładniejsze niż sobie wyobrażałam, także polecam :) Mieliśmy sporo złota swojego bo ponad 33 gr , dopłacaliśmy 133 zł
Wódka: mamy od hotelu, jako, że to wesele w piątek
Sukienka: First Lady - Herm's Fritzi - zamówiona, pierwsza przymiarka w maju lub czerwcu
Buty: WITT - wybierałam wsyztsko z katalogu: materiał satyna (to to co się nie świeci), kolor śmietankowy, czubek zaokrąglony, obcas niziutki 3,5 cm + delikatna ozdoba
Nauki - zakończone
Poradnia - dziś drugie spotkanie
Fryzjer - Andrzej Jodełko
NIE mamy:
- garnituru i reszta garderoby dla przyszłego męża (ale to brzmi :D) - macie jakieś miejsca gdzie kupić??
- dekoracja sali i kościoła oraz samochodu i bukiet - polecanie kogoś?? ceny mnie zabijają 2500 za dekorację sali i kościoła trochę mnie powala....
- zaproszenia, winietki, księga gości - wybrane wzory, ale nie zamówione
- welon - nie mam pomysłu jaki :)
- wino - gdzie kupujecie i jakie? ja nie piję wina i się kompletnie na tym nie znam.. no i ile? wesele mamy na 70-80 osób
- makijaż - macie kogoś sprawdzonego?
- samochód - może pojedziemy mojego taty Jetta :) bo ceny wynajmu też są powalające
- biżuteria
- pomysłu na panieńskie ;)
- torty ciasta, ale chyba jednak sowa, deker ma powalające ceny ;)
Pozdrawiam
Gosiulka - ja buty zamówiłam w salonoe first lady w pruszczu gdańskim - polecam.
Można wybrać:
- jaki materiał (są 3 różne w 2 kolorach)
- jaki czubek (tych do wyboru jest z 20 ;) )
- jaki obcas (wysokość i kształt)
- jakie ozdoby
Mnie buty wyniosły 205 zł - jeszcze na nie czekam :)
A są dokładnie takei jak chciałam, w kolorze identycznym jak sukienka i przede wszystkim wygodne - taką mam nadzieję :) bo mierzyłam takei rozmiar większe i rozmiar mniejsze niż mój bo akurat Pani nie miała w moim rozmiarze :) obcas niziutki, bo i tak go nie widać :)
Buty tej samej firmy (WITT) w Agnes mieli dużo droższe i zamówienei tylko z półki, a mieli mało niskich
Można wybrać:
- jaki materiał (są 3 różne w 2 kolorach)
- jaki czubek (tych do wyboru jest z 20 ;) )
- jaki obcas (wysokość i kształt)
- jakie ozdoby
Mnie buty wyniosły 205 zł - jeszcze na nie czekam :)
A są dokładnie takei jak chciałam, w kolorze identycznym jak sukienka i przede wszystkim wygodne - taką mam nadzieję :) bo mierzyłam takei rozmiar większe i rozmiar mniejsze niż mój bo akurat Pani nie miała w moim rozmiarze :) obcas niziutki, bo i tak go nie widać :)
Buty tej samej firmy (WITT) w Agnes mieli dużo droższe i zamówienei tylko z półki, a mieli mało niskich
gosiulek - My wybraliśmy zwykłe, też mierzyłam soczewkowe, ale też nie widziałam zbytniej różnicy (poza ceną oczywiście). Cyrkonie mialam w cenie, ale pan też mnie namawiał na brylant - jeden 180 zł. Wzięłam zwykłe z cyrkoniami :) A za soczewkowe doliczał około 500 zł, więc wtedy nasze obrączki by kosztowały około 2500 zł :)
On nawet mnie na nic nie namawiał. Jak się zdecyduję, żeby mieć kamień, to oczywiście jakiś brylancik(mam mało biżuterii, więc mogę zaszaleć) mówił, że taki 2mm-200zł.
Tak dokładnie soczewka 500-700 zł więcej.
-zwykłe, standardowe, płaskie ważą mniej więcej 9-10g(przynajmniej te co mi się podobał)
-a te soczewkowe ok 13g.
Muszę popytać znajomych jakie mają :)
Mamy jeszcze sporo czasu więc jak nie ten to inny :)
Tak dokładnie soczewka 500-700 zł więcej.
-zwykłe, standardowe, płaskie ważą mniej więcej 9-10g(przynajmniej te co mi się podobał)
-a te soczewkowe ok 13g.
Muszę popytać znajomych jakie mają :)
Mamy jeszcze sporo czasu więc jak nie ten to inny :)
Ja mam już:
- sale, noclegi, kościół ( ale jeszcze bez nauk itd)
- suknie mam ( ale dodatków jeszcze nie)
- zaproszenia z allegro - powoli rozdajemy
- foto - kamera - zachwyciłam się filmem znajomego i odrazu w zeszłym roku zarezerwowałam termin,
- orkiestra - załatwiona
- wódka - sobieski - jeszcze dokupimy trochę
A co do napoi widziałam że już większość z Was ma napoje, jakie macie daty ważności?
Bo na jakiej promocji 1 l napoi bym nie była terminy sierpień lipiec.
- sale, noclegi, kościół ( ale jeszcze bez nauk itd)
- suknie mam ( ale dodatków jeszcze nie)
- zaproszenia z allegro - powoli rozdajemy
- foto - kamera - zachwyciłam się filmem znajomego i odrazu w zeszłym roku zarezerwowałam termin,
- orkiestra - załatwiona
- wódka - sobieski - jeszcze dokupimy trochę
A co do napoi widziałam że już większość z Was ma napoje, jakie macie daty ważności?
Bo na jakiej promocji 1 l napoi bym nie była terminy sierpień lipiec.
myzłota mieliśmy ponad 33 gramy (chyba dokladnie 33,56 z tego co pamietam) dopłacaliśmy u pana czarkowskiego 133 zł. Obrączki 2 kolorowe, własny wzór, 5 małych brylancików (po 150zł/sztukę), soczewkowe.
Na cenę obrączki składa się:
- 200 zł za gram złota w obrączce (w złomie 85 zł)
- do85 zł za gram robocizny (w zależności od wzoru)
+ kamienie ( w zależności od wielkości 150zł za kamień w górę)
jeśli masz swoje złoto jest ono rozliczane jako 1:1 jak w obrączce, nadwyżka (tak jak mieliśmy my) idzie już po cenie złomu.
Dodatkowo Pan czarkowski odlicza ile tam procent na "odpady" więc faktycznie nam odliczył około grama.
Jedyne zastrzeżenie, które mam, to ze jak wyliczał nam cenę to liczył, że obrączki będą ważyć 12 gr - i od tego liczył cenę złota i robocizny, a wyszły 10 gr więc uważam, że różnica powinna zostać zwrócona. Zwróciłam na to uwagę dopiero w domu niestety :(
czyli przy 5 gramowym łańsuszku masz - 1000 zł :)
Na cenę obrączki składa się:
- 200 zł za gram złota w obrączce (w złomie 85 zł)
- do85 zł za gram robocizny (w zależności od wzoru)
+ kamienie ( w zależności od wielkości 150zł za kamień w górę)
jeśli masz swoje złoto jest ono rozliczane jako 1:1 jak w obrączce, nadwyżka (tak jak mieliśmy my) idzie już po cenie złomu.
Dodatkowo Pan czarkowski odlicza ile tam procent na "odpady" więc faktycznie nam odliczył około grama.
Jedyne zastrzeżenie, które mam, to ze jak wyliczał nam cenę to liczył, że obrączki będą ważyć 12 gr - i od tego liczył cenę złota i robocizny, a wyszły 10 gr więc uważam, że różnica powinna zostać zwrócona. Zwróciłam na to uwagę dopiero w domu niestety :(
czyli przy 5 gramowym łańsuszku masz - 1000 zł :)