Widok

Panny Młode sierpień 2012

Wesele Temat dostępny też na forum:
a co .. My też możemy mieć swój wątek zapraszam Kochane :) jak przygotowania???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No pewnie że możemy :)

Ja teraz czekam na zaproszenia i już się boję tego jeżdżeni po całej Polsce... U mnie problem polega na tym, że ślub w Gdańsku, studiuję i pracuje w Poznaniu, a rodzina jest z jeszcze innych rejonów, więc sobie pojeżdżę z narzeczonym :P
A z innych rzeczy to mam już zarezerwowana mszę, salę, zespół, fotografa, kamerzystę, suknia i welon wiszą w domu :) Powoli kompletuję napoje gazowane i wina, jak jest jakaś dobra promocja. I to chyba na tyle na razie...
A jak to wygląda u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też czekam na zaproszenia, ale chyba większość wyślemy pocztą ;) Mszę, salę, fotografa i zespół tez mamy. Suknia zamówiona ale jeszcze nie przyszła i w sumie dobrze bo zamówiłam też buty, które będą za jakieś 3 tygodnie więc mam nadzieje, że do tego czasu z salonu nikt się nie odezwie ;) została mi bielizna ale jakoś nie mogę się do tego zabrać ;)
Jedna odważna i założyła wątek :) well done :)

Sala, noclegi,foto, dj, kościół, zapisani na nauki, zamówiona suknia, gotowe zaproszenia, prezenciki dla gości są, dużo litrów pepsi też. Makijażystka i fryzjerka znalezione no i to chyba na tyle. Myślę, że w okolicach maja bardziej będziemy coś ogarniać, bo na razie to sama nawet nie wiem co trzeba załatwić.
pewnie, że i my możemy mieć swój wątek :)
my póki co mamy już:
salę, godzinę w kościele, kamerzystę, fotografa, orkiestrę.
wódkę, winko, soki pomarańczowe, fanta, sprite, pepsi
podwiązkę (pożyczoną), krawaty (też pożyczone), koszule (dla młodego i świadka), suknia zaklepana wisi w wypożyczalni, buty
księgę gości weselnych, zaproszenia i zawiadomienia w trakcie robienia i rozdawania
nauki przedślubne i wspaniałe poradnictwo
obrączki
autko

i teraz w najbliższym czasie przyjdą naklejki, kupujemy piffko i wodę ;)

z każdym miesiącem coraz więcej rzeczy już mamy i coraz więcej jest do przodu :)
Ooo jak fajnie;) Melduję się;)

My już mamy prawie wszystko. Z ważniejszych rzeczy to zostały wino i piwo oraz soki i napoje gazowane. No i te pierdołki typu podziękowania dla gości, zrobić wizytówki, zawieszki na wódkę, itp. Mój narzeczony już prawie cały ubrany (czekamy tylko jeszcze na muszkę i pas - ma przyjść lada dzień). Zaproszenia już mamy, ale nie wiem kiedy zacząć rozdawać (potwierdzenie mamy do 15 czerwca) - pewnie tak w maju zaczniemy (wyjątek: rodzina zza granicy, która przyjeżdża na święta). Hmm no a za jakiś 1-2 tygodnie odbieramy obrączki od pana Czarkowskiego.
My też mamy obrączki od p. Czarkowskiego - śliczne :)
My też chcieliśmy w maju zacząć rozdawać, ale tak wyszło, że znajomym i rodziną z którymi się spotykamy, to już daliśmy. Reszta jakoś później
Moja suknia będzie gotowa gdzieś za 1,5 miesiąca. Mam przyjść na przymiarkę z butami i biustonoszem. Jak jestem na zakupach to zaglądam do obuwniczych, niestety nie mają butów ani ślubnych ani w taki kolorze jakim bym chciała, nawet sklepy typu: Ryłko i Gino Rossi nie mają butów ślubnych. Salon sukni ślubnych zostają, ale wydaje mi się, że ceny mają z kosmosu.Chyba, że się mylę...
Witam wszystkich, my tez mamy już prawie wszytko, napoje, alkohol, obrączki, nauki za sobą, sukienka i garnitur też zakupione, z takich poważniejszych spraw to zostały nam zaproszenia :/ nie możemy się za to zabrać, już rok planujemy ślub a lista gości jest cały czas problemem (tak delikatnie bym o ujęła) problemem jest też moje nazwisko po ślubie oj. będzie ciężko...
Gosiulek a ile planujesz wydać na buty ?? ja swoje kupiłam w salonie ślubnym za 260 zł, są skórzane więc koleżanka podsunęła mi pomysł żeby je później przefarbować na wybrany kolor, ona tez tak robi więc efekt zobaczę w czerwcu no i 260,00 zł nie pójdzie na darmo ;)
Natalina: nie mam limitu w sumie, ale majątku też nie chcę zostawić. Myślę że do 300 zł to kupię porządne,skórzane i przede wszystkim wygodne buty.
Farbowanie, nie jest to głupi pomysł :) Chociaż jak dla mnie to bez różnicy, bo ja normalnie to nie chodzę w butach na obcasie, więc i tak będą leżeć i się kurzyć :/
Chociaż jak będę żoną(hahah jak to brzmi śmiesznie:D ) to może mi się odwidzi ;)
My z ważnych rzeczy to mamy suknię (przymiarka w lipcu, póki co wisi w salonie), białe buty, garnitur, pas i muszka, buty dla mojego T., bielizna, zaproszenia (sami robiliśmy, a planujemy w maju zacząć rozdawać), fotograf, dj, godzina mszy zarezerwowana. No chyba o niczym nie zapomniałam...
Jeśli szukacie białych butów i nie chcecie wydać na nie fortuny i nie przeszkadza Wam ze buty nie sa ze skóry to polecam na hali w centrum Gd. jest bardzo duży wybór - różne modele. Ja kupiłam na stoisku w rogu hali za ok 139zł. Są bardzo wygone. Także plecam jak ktoś by chciał.
A tak to luz póki co - jeszcze jest czas:) Takze napoje, alkohol itd. będziemy kupowac w dalszej perspektywie.
W koncu ktoś założył dla nas wątek :) a więc tak co ma zrobione:
obrączki są już w domku, sukienka się skraca, butki są , podwiązka jest zaproszenia i zawiadomienia tez już są wypisane i niektóre za granice wysłane,dj jest, kamerzysta jest fotograf jest , kucharka i kelnerki sa, reczy na sale w połowie, alkohol jest no i połowa napojów i soków kupiona, chyba z tych takich ważnych reczy mam już sporo załatwione....
zapomniałam dodac ze nauki i poradnie miałam juz załatwiona w pazdzierniku :)
To i ja sie dołączam my to w sumie mamy wszystko Kosciół , sala, fotograf + kamerzysta, Dj, auto, autokar, cukiernia, ubiór pana młodego sukienka zamówiona ,dodatki są , wódka , nauki przedmałżeńskie ,kwiaty zamówione, makijazystka
Zostało do kupienia winko , napoje i soki
nadal jestem w poszukiwaniu bizuteri i fryzjerki byłam w jednym salonie ale niebyłam zadowolona .
dziewczyny a ile czasu trwa ta poradnia zdąże załatwić ja tydzien przed slubem?
w poradni masz 3 spotkania chyba po 2h
my jesteśmy w trakcie poradni- zostało 1 spotkanie :), a nauki zrobione. Bieliznę mam, była mi potrzebna do przymiarki :) Dziś mama narzeczonego kupiła nam coca-colę, jest w biedronce- 2x1l za 5 zł, więc chyba całkiem spoko cena :) Wcześniej kupiliśmy cin- ciny. Z wódka jeszcze trochę poczekamy, pewnie jakoś do maj.
jeszcze nie mamy obrączek, dziś oglądaliśmy w aparcie, a ile mniej więcej płacicie za nie u Czarkowskiego? bo chyba musimy tam też pojechać...
Winietki i zawieszki też zostawiam sobie na później.
mysmy mieli swoje złoto i za obrączki, które wyszły przepiekne razem z grawerką zapłacilismy 370zł ( w salonie ich cena jest 2700zł)
Paulen mój przyszły w Aparcie zobaczył obraczki tak mu się spodobały że tylko te i koniec ale poszliśmy popatrzeć po innych jubilerach i znalezlismy te same obrączki i o 1200 tańsze w Gdyni jubiler goldex .
do góry