Widok

Panny Młode sierpień 2012

Wesele Temat dostępny też na forum:
a co .. My też możemy mieć swój wątek zapraszam Kochane :) jak przygotowania???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooo dzięki, to przy okazji podjadę tam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
spoko, to starowiejska, jak napisalam w pozniejszym poście
plus minus jest też w Gdańsku k. hali targowej, ale mają tam same sztuczne buty:(
i nie zawsze są to buty w których można wytrzymać do 5 nad ranem tańcząc...
Butów jak nie było tak nie ma :)

No nic... zamiast butów znalazłam dla siebie samochód :) Ale nie wiem czy to dobry pomysł, żeby teraz zmieniać autko, wydatki przed weselem itd.. Chociaż samochód cudo :)

Zrobiliśmy nauki i poradnię, więc teraz chyba zaczniemy kompletować resztę papiórków.

Orientujecie się czy trzeba osobiście jechać do kościoła w którym było się chrzczonym, czy mogą to pocztą wysłać
najlepiej podeslac kogos z rodziny, co by co łaskę przekazał
Spróbuj zadzwonić - mój Bartek dzwonił i bez problemu wysyłali i to już drugi raz, w zeszłym roku tez potrzebował akt chrztu do bierzmowania ;)

i żadnych pieniędzy nie dawaliśmy ani tym bardziej nie wysyłaliśmy ;)
ja wysłałam kuzyna mieszkającego w moim rodzinnym mieście i 20 zl bylo ok. akt urodzenia z kolei zadzwonilam do urzedu, wypelnilam formularz, zrobilam przelew na 10 zl i wyslali.
my nic nie płaciliśmy za akt chrztu !!!!!
Chyba nie mam kogo prosić żeby podszedł po te dokumenty.Ustalę jaki to dokładnie kościół i zadzwonię i na pewno nic płacić nie będę :) Nie robią łaski żeby to dać.
Dziewczyny ja ostatnio odbierała akt chrztu dla kuzyna, nie było żadnego problemu. Co do nowości buty zakupione po wielluuuuuu przebojach, oprawa muzyczna do kościoła zamówiona, makijaż zaklepany tylko z zaproszeniami jak zwykle problem - podobno mają być w tym tygodniu - zobaczymy ;)
Natalinda: pisałaś pod koniec marca o zaproszeniach, nie mów że tyle idą??!! To chyba jakiś żart... U mnie od momentu ostatecznego potwierdzenia projektu, do kuriera było max 10 dni.
Hah, ale co z tego że mamy zaproszenia, skoro mojemu lubemu nie spieszy się, żeby wysłać do swojej familii... a potwierdzenie mamy do końca czerwca :) Muszę go jakoś zmobilizować
No niestety termin na realizację zakreślili sobie 15 dni roboczych, wcześniej dość długo trwało potwierdzanie, a teraz okazało się, że wkładki są gotowe, ale okładki idą z zagranicy i jakoś dojść nie mogą :( masakra!!!! miały być w zeszłym tygodniu, wczoraj Pan powiedział, że będą do końca tego ;) jeśli nie czeka nas wszystko od początku :(
Na zeszły tydzień to trzeba wziąć sporą poprawkę :) sporo firm zrobiło cały tydzień wolne.
Nam już zostało 1 zaproszenie do rozdania:) No i wtedy ewentualnie rezerwowi:)
ja w końcu wysłałam zaproszenia do osób które mieszkają za granicą ;).
jeszcze tylko rozdanie zaproszeń części rodziny (na szczęście za jednym zamachem przy urodzinach dziadka :D) i z głowy :D.

Złożyłam dziś zamówienie na moje żółte buty :D! Już się nie mogę doczekać efektu końcowego ;) . a także dziś zamówiliśmy obrączki ;D babcia nas "uratowała" dorzucając trochę swojego złota ;), bo ja miałam tylko jeden pierścionek do przetopienia a to trochę mało ;)..
Cieszę się, że mam kolejną rzecz z głowy :D
U nas przygotowania też do przodu :D wczoraj zamówiliśmy zaproszenia, umówiliśmy się na spisanie protokołu i wybraliśmy wzór obrączek - znajomy jubiler wykona je z naszego złota. :) Makijaż zaklepałam w zeszłym tygodniu a dziś ie z moim lubym szukać mu garnituru bądź krawca, który go uszyje. ;) Achhh, TEN DZIEŃ coraz bliżej!
u nas tez do przodu - w koncu przyszly zaproszenia - grafik wydawal sie z lekka ulomny wiec troche sie balam, ale finalnie wszytsko przyszlo takie jak chciałam :) piekne proste klasyczne i eleganckie... powoli rozdajemy zaproszenia najblizszym i wszyscy sie zachwycają :)

zaczynam szukac dekoracji do sali :)

Dziewcyzny a jakie macie wizażystki i ile płacicie???
Co to za dziwne pytanie? :)
"akie macie wizażystki i ile płacicie???"
Moja jest wysoka około 30 lat,ciemne krótkie włosy, płacę mało ;)
;) ja wybrałam p. Magdę Purchlę, jestem zachwycona po próbnym i za całość (próbny + ślub) płacę 270,00 zł
do góry