Widok

Panny Młode ze Starogardu cz.IX

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pozwolę zacząć sobie nowy wątek...

Niestety jestem zmuszona moje wesele przełożyć na inny termin, z powodu nieobecności narzeczonego haha ;-)
W związku z tym jeżeli ktoś jest chętny na termin 09.07.2011 w Restauracji Starogród bardzo proszę o kontakt...
Sala jest idealna na wesele ok. 60 osobowe. Za osobę ok. 145 złotych.
Wpłacilam już 500 złotych zaliczki i chciałabym ją odzyskać. Właściciel powiedział, że ją odda jak znajdziemy innych narzeczonych na nasze miejsce...
Dobrego Dj oddam gratis ;-) napewno nie uda mi się wyegzekwować od niego zaliczki także na ten termin bylby już 300 zlotych tanszy :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Karolla troche mnie zmartwiłaś tym apartem ja dostałam pierścionek zaręczynowy z apartu noszę już go troszkę ale nic się nie dzieje złego. Chcieliśmy u nich kupić obrączki ale teraz dałaś mi do myślenia :/
nika niestety ja równiez słyszałam same złe opnie tzn wzory mają piękne ale jakośc ehh...moja kuzynka po 4 miesiącach wogóle juz nie miała piaskowej obraczki tylko gładka tak jej sie wytarła...problem jest też z ewentualnym powiekszeniem...po ciązy niestety okazało sie że obraczka jest za mała i odmówiono jej powiekszenia ( mimo wczesniejszych zapewnień ze nie bedzie problemu ( dożywotnia gwarancja) i ze za free) bo powiekszaja tylko o rozmiar i tylko do 3 miesiecy po zakupie... co do pierscionka to wydaje mi się że obraczki sie szybciej " zuuzywaja" i wady sie szybciej ujawniaja bo to jest wieksza powierzchnia :)
jezeli mam polecic to z czystym sumieniem polecam kruka, mam zareczynowy z tej firmy i jest w nenagannym stanie po 3 latach a obraczki szkoda gadac :( Na pierscionek mam dozywotnia gwarancje i bezplatna opieke jubilerska wystarczy pokazac certyfikat. nie wiem co mnie pokusilo na aparta...ale mamy z mezem plan, zeby na kolejna rocznice przetopic nasze i dac zrobic cos nowego.
Nasze obraczki sa od Bielaka i naprawde warto bylo je od niego kupic, natomiast moj pierscionek zareczynowy z firmy prawdopodobnie podobnej do Polskiego apartu, drogi i badziewie, wyglada jak by juz mial 10 lat, a musz przyznac, ze po pierwszym roku byl caly wymieniany. Z checia bym go oddala i kupila cos przyzwoitego, no ale mowi sie trudno. Mysle, ze warto oddac swoje dobre zloto w dobre rece i bedziecie mialy cos co jeszcze bedziecie mogly ofiarowac wnuczce:)
Witam po dlugim czasie dziewczyny.Dostalam w koncu film z wesela i z czystym sumieniem moge polecic mojego kamerzyste,tj.Mariusza Szwocha.Film zrobiony jak to sie mowi "na czasie",bardziej nowoczesny,super pamiatka.Codziennie moge go ogladac tak mi sie podoba:-)
Dziewczyny co do ilosci wodeczki-ja mialam tez liczone litra na glowe i powiem uczciwie ze to stanowczo za duzo,nawet manager restauracji mowil ze to przesada.Stanowczo liczone jest litra na pare,czylo pol litra na osobe.Mialam wesele na 54 osoby,a na weselu poszly 24 litry.Zaznaczam ze rodzina pijaca,tzn,wszyscy spozywali weselna...he he...
A na poprawiny mielismy dodatkowo 60 butelek piwa to 50 zostalo.
Pozdrawiam forumki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam ja też mogę powiedzieć że 1 litr wódki to za dużo. My tak liczyliśmy właśnie i nam dużo zostało a mieliśmy polter i na bramy i na konkursy i jeszcze każda para dostała butelkę do domu i zostało:) także naprawdę nie ma co szaleć
darunia a jak długo dokładnie czekałaś na film? i napisz czy zdjęcia dostałaś wcześniej czy razem z filmem? jeśli wcześniej to czy musiałaś zapłacić całą kwotę???
pozdrawiam wszystkie dziewczyny
nilla ja już złożyłam wniosek o dowód i paszport zaraz tydzień po weselu:)już pewnie za mną czekają...
my też robimy obrączki, mamy kilka wzorów, a gdzie w Gdańsku można zrobić dobrze obrączki, może być nawet Pruszcz Gd. lub Tczew, Starogard GD.
Monia :) dawno Cię tu nie było :) muszę wyskrobać w wolnej chwili maila do Ciebie :)
a ja siedzę w łózku, mam zwolnienie, siadły mi nerki :/ a tak się szykowałam na sesję panien młodych :( może coś się jeszcze uda zrobić :( dziewczynki cieszcie się przygotowaniami, mi tego strasznie teraz brakuje :) Karolla, ja mam wciąż Twoje parasolki!! :)
Monicka zdjecia dostalam szybciej,w sumie najszybciej i musialam zaplacic calosc za wszystko.Film zeby ci nie sklamac dostalam dokladnie tydzien temu w piatek,tj.1.X bodajze a wesele mialam 14.08 wiec troszke czasu to trwa,ale uwierz mi ze naprawde warto poczekac.Fotoksiazki dostaniemy tez pozniej bo jeszcze nie sa skonczone i sa w drukarni.Cierpliwosci Monia.Super [pamiatke bedziemy mialy.
Nika@ i co butki pasuja??
przechodzilam wczoraj obok salonu sukien na gdanskiej i weszlam choc nie mialam zamiaru mierzyc bo bylam sama..i zdziwilam sie..bo gdzies tu czytalam,ze te panei sa niemile, wyniosle itd a ja sie pozytywnie zaskoczylam..babka byla konkretna, mila..mowila,ze moge wypozyczyc suknie za np. 900 zl a ta samo kupic moge teraz-przed nowym rokiem za 1 tys..bo po nowym roku beda nowe kolekcje wcale wiele sie nie roznice od tych z 2010 i ceny beda o polowe drozsze..

milego pt popoludnia Wazm zycze:-)
no dawno mnie nie było to fakt...a bo jakoś czasu mi brakuje ostatnio... no darunia ja wciąż czekam:) ale z moich obliczeń wynika że powinniśmy niedługo dostać w końcu film.no ale i tak go nie będę mogła odebrać :( będę musiała jeszcze poczekać za paczką
no nilla czekam w takim razie:D

dziewczyny-przyszłe panny młode-też wam zazdroszczę tych przygotowań, brakuje mi tego, w ogóle jakoś wydaje mi się że to było tak dawno temu...a teraz jak oglądam zdjęcia to wierzyć mi się nie chce że to już po
nilla jak bede w stg to zabiore parasole :)

dziewczyny mam na sprzedaz moja kiecke slubna Pronovias Dante. jestem 1 wlascicielka,mam paragon imienny, kosztowala 5tys w madonnie. Do tegoposiadam 2,5m welon. Co do ceny sie dogadamy bo wisi w szafie a ja mam inne wydatki jak widac w suwaczku :) jestem w stanie oddac za ok 1500zł ale mozemy ponegocjowac :) kolor biel, rozmiar 36/38
Karolla mi Twoja sukienka bardzo sie podoba, wlasnie cos podobnego chcialabym miec :) ale jeszcze nie wiem czy mi bedzie pasowac i przede wszystkim z pewnoscia nie wejde w Twoj rozmiar :(

Tez bede musiala w koncu wybrac sie za sukienka.

Stokrotka ja jak bylam a Alicji na Gdanskiej to tez podala mi ceny, co i jak sie u nich zalatwia, ale chciala zebym od razu mierzyla sukienki, na szczescie spieszylam sie wiec wymknelam sie od nich. Moze troszke nachalne to z ich strony bylo.
Dziewczyny ja mam do Was prośbę... bo za trzy tygodnie robię ślub w Starogardzie i plener niestety jest w dzień ślubu.

Szukam industrialnej miejscówki... coś opuszczonego, zaniedbanego + ładny park (może być trochę dziki, ale ładny ;)).

Słyszałem, że przy szpitalu jest jakiś park ale nie wiem czy można tam sobie ot tak wejść ze względu na profil szpitala.

Miejsca mogą być w promieniu 50km od STG bo czasu na ten plener będę miał sporo.

Z góry dziękuję!
A Arboretum Wirty? jest też miejski park, ale nie wiem czy jest dziki ;) słyszałam o zdjęciach ślubnych w szpitalu psychiatrycznym Kocborowo. ostatnio widziałam świetną fabrykę Famosu, taka zaniedbana, ale my zrezygnowaliśmy ze zdjęć tam. Może by dali pozwolenie :)
my mamy sesję zdjęciową też w dniu ślubu i mamy w Wirtach, wejściówka + zdjęcia 70 złotych, zresztą mamy w Twardym Dole to też zdjęcia będziemy mieli na pomoście wieczorem przy zachodzie słońca jak jest oświetlony. A Fabryka Famosu też może być niezłe miejsce to zdjęć
ja tez mialam sesje w Wirtach.Ladnie sobie kasuja za wejsciowke co?No ale wiadomo ze para mloda da wszystko aby ladne zdjecia byly.Normalnie bilet chyba ze 3 zl kosztuje a ze to slub to zobaczcie jak winduja ceny...
Maziarzu ja to polecam wspomniany wyżej Kocborowski szpital psychiatryczny przy ul Skarszewskiej. Wiadomo, że na oddziały nie wpuszczą, ale na teren samego ośrodka raczej nie ma problemu wejść. Zresztą możesz znaleźć do nich w necie nr tel i zapytać wcześniej o zgodę na sesję. Każdy oddział to inny budyneczek - piękny, stary z czerwonej cegły. Mnie naprawdę urzekło to miejsce, zarówno przyroda (o którą bardzo dbają), jak i zabudowania. Niestety od kilku lat nie mieszkam już w Stg i z racji tego nie pomogę w znalezieniu opuszczonej hali... Kiedyś była taka opuszczona hala sportowa koło starego chemika (teraz to Ośrodek Szkolno Wychowawczy), na przeciwko ZUSu ale nie wiem czy już tego nie zburzyli. No i jak już ktoś wspominał park miejski może okazać się dobrym iejscem na plener (rzeczka, mostki, staw, fontanny, rzeżby kamienne i mnóstwo zieleni). Powodzenia :)
Dziękuję bardzo za pomoc!

Wirty trochę oklepane... jak widać w tym wątku nawet ;-) i nie kumam trochę fenomenu tego miejsca, byłem tam dwa razy na plenerze o różnych porach roku i bez rewelacji za bardzo to wszystko wykreowane, za mało naturalne...

Fabryka Famosu brzmi dobrze... może ktoś mi podać jakieś namiary? Ulicę, może jakiś numer telefonu... jak będzie trzeba to podjadę zobaczyć bo może być ciekawie :-)

A do szpitala dzwoniłem przed chwilą i nie ma problemu więc klimat parkowy już ustalony :-) teraz tylko coś industrialnego znaleźć i gotowe :-)
Hali koło ZUSu już od dawna nie ma :)
do góry