Widok
Szyje u pani Beaty w zakladzie " Beti" na Sikorskiego dwie sukienki jedną krótką czarną a druga długa różowa gorsetowa w kształcie rybki . Obie sukienki wyszperałam w necie zobaczymy jaki będzie efekt końcowy . Czarną planuje założyć na wesele mojej kuzynki w maju a tą drugą różową na poprawiny pani też szyje mi małe woreczki na cukierki na podziękowanie dla gości .Teraz czekam na przymiarki :) .
No fajną datę mamy i tą samą godzinę a z kąd planujesz zamówić kwiaty?
No fajną datę mamy i tą samą godzinę a z kąd planujesz zamówić kwiaty?
Wydrukowałam sobie z netu te sukienki i musiałam kupić sobie materiały a te wszystkie drobne dodatki to krawcowa. Co do kosztów to wiem tylko w przybliżeniu wystko zależy od szycia z tymi moimi ma troche do roboty więc za dwie suknie + 115 woreczków na upominki dla gości mówiła ,że coś ok 500 zł. ale to jeszcze sie się okaże ;)
Co do kwiatów to zastanawiam się nad kwiaciarnią z Pelpilna naszej forumki Karoli albo "Stkorotka " Do tej drugiej mam mały sentyment , bo wszystkie kwiaty od mojego narzeczonego zawsze dostaje z tej kwiaciarni :) włącznie z pięknym bukietem zaręczynowym :). Podobał mi się również wystrój naszej koleżanki Iwi http://forum.trojmiasto.pl/Nothing-else-matters-t178499,1,11.html tu jej relacja więcej fotek dostałam na e-maila. Zobacze jak cenowo u nich wychodzą wystroje. A reszta dziewczyn jakie macie pomysły właśnie na swoje bukiety i na wystroje w kościele??
Blondi my mamy slub 25 czerwca :) a protokolem sie nie przejmuj :) ale to sie latwo mowi jak sie jest juz po :):)
Ale naprawde nie ma czym sie przejmowac :)
Nika i Blondi rowne 2 miesiace zostaly do Waszego slubu :)
My mamy tez juz dosc duzo zalatwione :) ale mam caly czas wrazenie ze jeszcze tyle przed nami :) musze powoli rozgladac sie za sukienka na poprawiny :) moj Ł. tez za garniturem.
Wczoraj u mnie w parafii zostaly wywieszone nasze zapowiedzi :) no i moj Ł. tez wczoraj pojechal dac zapowiedzi u siebie w parafii :)
Ja zupelnie natomiast nie wiem jaka fryzure wybrac, dziewczyny moze macie jakies pomysly co by pasowalo do mojej sukienki? Zdjecia sa w postach wyzej :) myslalam cos o loczkach w jakis sposob upietych, ale sama nie wiem, a na fryzure probna ide jakies 3 tygodnie przed slubem :) tak samo na poczatku czerwca chce isc do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy :) no i moj Ł. stwierdzil ze idzie ze mna :) w zyciu bym go o to nie posadzila ze bedzie chcial isc do kosmetyczki :D a swoja droga to chce go jeszcze wyslac na jakies zabiegi na dlonie bo ma strasznie zniszczone.
Nika my tez prawdopodobnie bedziemy zamawiac kwiaty od p. Sanockiej z Pelplina, wlasciwie na pewno przystrojenie auta bedziemy brali stamtad bo samochod tez mamy z Pelplina to na miejscu by stroila, i mysle ze wyedy moja wiazanke, swiadkowej i butonierki rowniez tam. Nie wiem jeszcze co do dekoracji kosciola. Wlasciwie to caly czas zwlekam i czekam az ktoras z par bioracych slub w tym samym dniu zadzwoni, bo szczerze nie chcialambym podjac sie kwestii organizowania dekoracji kosciola.
A co do bukietu to chcialabym na pewno jakis z czerwonych kwiatow :) ale jeszcze nie wiem co to by mialo byc :)
Ale naprawde nie ma czym sie przejmowac :)
Nika i Blondi rowne 2 miesiace zostaly do Waszego slubu :)
My mamy tez juz dosc duzo zalatwione :) ale mam caly czas wrazenie ze jeszcze tyle przed nami :) musze powoli rozgladac sie za sukienka na poprawiny :) moj Ł. tez za garniturem.
Wczoraj u mnie w parafii zostaly wywieszone nasze zapowiedzi :) no i moj Ł. tez wczoraj pojechal dac zapowiedzi u siebie w parafii :)
Ja zupelnie natomiast nie wiem jaka fryzure wybrac, dziewczyny moze macie jakies pomysly co by pasowalo do mojej sukienki? Zdjecia sa w postach wyzej :) myslalam cos o loczkach w jakis sposob upietych, ale sama nie wiem, a na fryzure probna ide jakies 3 tygodnie przed slubem :) tak samo na poczatku czerwca chce isc do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy :) no i moj Ł. stwierdzil ze idzie ze mna :) w zyciu bym go o to nie posadzila ze bedzie chcial isc do kosmetyczki :D a swoja droga to chce go jeszcze wyslac na jakies zabiegi na dlonie bo ma strasznie zniszczone.
Nika my tez prawdopodobnie bedziemy zamawiac kwiaty od p. Sanockiej z Pelplina, wlasciwie na pewno przystrojenie auta bedziemy brali stamtad bo samochod tez mamy z Pelplina to na miejscu by stroila, i mysle ze wyedy moja wiazanke, swiadkowej i butonierki rowniez tam. Nie wiem jeszcze co do dekoracji kosciola. Wlasciwie to caly czas zwlekam i czekam az ktoras z par bioracych slub w tym samym dniu zadzwoni, bo szczerze nie chcialambym podjac sie kwestii organizowania dekoracji kosciola.
A co do bukietu to chcialabym na pewno jakis z czerwonych kwiatow :) ale jeszcze nie wiem co to by mialo byc :)
Ja mialam wesele na 50 osob i mialam 17 blach,2 torty,2rolady,jeden wielki tort kwadratowy i glowny tort pietrowy.Mialam stanowczo tego za wiele ale nie chcialam nikogo sluchac i postawilam na swoim.A potem rozdawalam wszystkim bo tyle mi tego zostalo ze mogloby sie zmarnowac.Dlatego sluchajcie dziewczyny tego co doradza pani ktora piecze bo ja nie poszlam za jej rada i mialam wtedy wielki problem.A bylo strasznie goraco i jak najszybciej musialam sie pozbyc tych pysznosci.Bardzo duzo rozdalam w poprawiny i jeszcze w poniedzialek czestowalam wszystkich.Ale ja przed weselem strasznie balam sie czy aby czegos mi nie zabraknie:-)
Wystroj kosciola mialam taki sam jak Iwi,bo razem tego samego dnia ślubowalismy i w tym samym kościólku.A wystrój mielismy ze Stokrotki i bardzo korzystnie nas wyszedl bo w 4 pary sie skladalismy.
Ona-stg oby tylko pogoda dopisala 25 czerwca bo ja ide tez na wesele.A pomyslu na sukienke jak nie mam tak nie mam.Ale wiadomo ze dla ciezarówek jest wybor znacznie ograniczony.
Wystroj kosciola mialam taki sam jak Iwi,bo razem tego samego dnia ślubowalismy i w tym samym kościólku.A wystrój mielismy ze Stokrotki i bardzo korzystnie nas wyszedl bo w 4 pary sie skladalismy.
Ona-stg oby tylko pogoda dopisala 25 czerwca bo ja ide tez na wesele.A pomyslu na sukienke jak nie mam tak nie mam.Ale wiadomo ze dla ciezarówek jest wybor znacznie ograniczony.
Biala kurcze to mialas wiecej ciasta niz my planujemy na dwa razy wiecej osob :) ja tez boje sie ze mi zabraknie, ale ogolnie chcielismy wziac 16 blach a wzielismy jednak 18 :) no ale Ty pobilas mnie calkowicie :)
U nas pani od ciast powiedziala ze to zalezy ile i jak je rodzina, wiec raczej nie bardzo chciala doradzac.
Tez mam nadzieje, ze pogoda nam dopisze, a gdzie wybierasz sie na slub, moze tez kosciol sw. Mateusza, co? :)
U nas pani od ciast powiedziala ze to zalezy ile i jak je rodzina, wiec raczej nie bardzo chciala doradzac.
Tez mam nadzieje, ze pogoda nam dopisze, a gdzie wybierasz sie na slub, moze tez kosciol sw. Mateusza, co? :)
Z tymi ciastami to naprawde przesadzilam ale co tam kazdy sie najadl dostal do domu i po sprawie.Ale ta osoba ktora nam piekla od razu mowila ze tyle ciast to piecze na wesele na 100 osob hehe,ale ja bardzo duzo tez do pracy potrzebowalam dlatego moze troche inaczej przeliczalam.Ale gdybym teraz robila wesele to z pewnoscia posluchalabym rad starszych:-)
Niestety ja nie ide na slub w Starogardzie.
Niestety ja nie ide na slub w Starogardzie.
Mamy kolejna sprawe zalatwiona :) w poniedzialek bylismy w poradni rodzinnej :)
Nika dzieki za namiary :)
Zakonczylo sie na jednym spotkaniu :) pani bardzo mila :) jestesmy bardzo zadowoleni ze do niej trafilismy :) przede wszystkim nie zmuszala nas do czegokolwiek, tylko powiedziala ze zacheca, a co zrobimy to juz nasza sprawa :)
Blondi i jak po spisaniu protokolu? Nie bylo tak zle, prawda :)
Nika dzieki za namiary :)
Zakonczylo sie na jednym spotkaniu :) pani bardzo mila :) jestesmy bardzo zadowoleni ze do niej trafilismy :) przede wszystkim nie zmuszala nas do czegokolwiek, tylko powiedziala ze zacheca, a co zrobimy to juz nasza sprawa :)
Blondi i jak po spisaniu protokolu? Nie bylo tak zle, prawda :)