Widok

Parafia św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie

Wesele Dąbrowa Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamy pytanie odnośnie tej parafii.

5 lat temu mieszkałam na Dąbrowie i była to przez długi czas moja parafia. Teraz mój kościół to mały i brzydki "blaszak" i nie chce żeby tam odbył się ślub.

Co sądzicie o proboszczu, nadal taki niesympatyczny??
Jaki mają stosunek do nauk przedmałżeńskich (pytam bo mam na oku inną parafie, gdzie nie trzeba mieć nauk a mi sie na to nie chce chodzić ;P)
Którego księdza wybrać?

Czekam na Wasze opinie:))

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ale co powiedziec ze corke mial ? Sam w Makro go spotkalem z d*pa ( jako 12 latek powiedzialem pochwalony to uciekl) po latach tata wytlumaczyl o co chodzi. Jak bylo z kupieniem Fordow ( ministraci smiai sie z malucha ks Andzeja a czym wyjechal). Jak tuszowal zachowanie sietleckiego (Skargi na chamstwo, zanirzanie ocen , zmiane imion na bierzowaniu i przchodzenie na kolende i chamskie zachowanie -!!!! )Nie zrobil NIC
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Możesz coś więcej na ten temat powiedzieć? Ciekaw jestem. Proboszcz to wyjątkowo nieprzyjemny gość
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak to gdyby tak bylo to Proboszcz nie powinien byc proboszczem od dobrego roku panskiego 1999 . Popytaj wsrod ludzi mieszkajacych na dabrowie w latach 1994-1999 co laczy proboszcza i ulice piolunowa kto tam mieszkal.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zwrot o 360 stopni...pomysl sama co napisalas tępa dzido.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Za moich czasów (inna parafia) wymagano do bierzmowania wypełniania takiej książeczki. Każda msza = podpis. Jeśli szło się do innego kościoła, to trzeba było tam podpis otrzymać. A jak się pojawiał ktoś kto twierdził,że chodził gdzie indziej ale podpisów nie miał to ksiądz w takie bajki nie wierzył... w gruncie rzeczy, dziwić się?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słyszałam ostatnio od koleżanki, że proboszcz przy bierzmowaniu robił dzieciakowi problemy, że do innego kościoła chodził od czasu do czasu. Zastanawiam się w takim razie czy aby na pewno sie uspokoil
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poważnie? :D kamień z serca, mam nadzieję, że się uda bez problemu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na spokojnie. Proboszcz po chorobie, nawet palenie rzucił. W parafii doszło do zabawnej sytuacji. Jeden z księży poszedł w tzw. świat. Wolał normalne życie. W obliczu skandali pedofilskich, znowu nagłośnionych (ksiądz Bużan z Bojana) w raporcie stowarzyszenia "Nie lękajcie się" proboszcz z Dąbrowy siedzi cicho. Kościół pada, jak irlandzki, powoli systematycznie ludzie się od niego odsuwają. Bo jakim cudem ci co klepią pierdoły o życiu w biedzie, moralności sami robią dokładnie to samo, w tym dokonują przestępstw i jeszcze jakim prawem pouczają innych?!

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nikt nic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ktos mi powie co w sytuacji gdy mieszkam z narzeczonym na Dąbrowie? Mozemy się spodziewac wykladu o zgorszeniu i zyciu w grzechu? Chcielibysmy się zapisac do parafii ale troche się boimy

Zapomniałem dodać pewnie nie mieszkaliscie na Dąbrowie jak kupił po nowym Fordzie Eskorcie z Salonu dla każdego księdza ? Było takie powiedzenie wśród ministrantów "przyszedł ksiądz boso a czym wyjedzie ?" . Ks Andrzej(ten z lat 90 nie ten Sietlecki co sobie problemów narobił swoim radykalizmem ) przyjechał maluchem a wyjechał czym ??? Kto pamięta?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widać nie znacie Proboszcza ja znam go i parafię kiedy jeszcze budowano kaplicę. Proboszcz był inny ( fakt swoje za uszami ma) ale nowy kościoł go zmienił przecież on go postawił i to przetrwa ...
Dlatego jak chcecie by by był miły to ...trzeba dać na tacę wiecej po prostu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najważniejsze to miłość - bo - miłość zakrywa wiele niedoskonałości - życzę, aby Dobry Bóg uzdalniał do Miłości
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety, opinie w większości są prawdziwe. Nie lubię tego proboszcza, jest bardzo gburowaty. Totalnie zniechęcił mnie do tego kościoła. Wolę pojechać dalej i tam się pomodlić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ks. proboszcz ma doskonałą pamięć !!!
mojej narzeczonej tez nie znal bo z innej parafii ale slub dostalem od razu i bez problemu no i byl mily a znam go od dziecka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przeprowadzilam sie jakis czas temu na Dabrowę,ale bardzo brakuje mi starej parafii, gdzie ksieza witali sie z ludzmi, rozmawiali z nimi po mszy, usmiechali sie. Gdzie byla jednośc, gdzie byl ten prawdziwy Kosciol.
Jestem osoba wierzącą, idę na mszę by przyjąc komunię.
Ale gdy co niedziele widzę te smutne miny księzy, gdzei proboszcz w zlosliwy sposob zwraca uwage parafiance to pytam sie gdzie w nich jest Bog?.
Uwazam, ze ksiadz z powolania, powinien pokazywac dobroc,milosc do ludzi... jesli ktos tego nie robi to nie jest z powolonia i tyle.
Ostatnio jak bylam na spowiedzi u mlodego ksiedza w tej parafii, to po wyznaniu grzechow, od razu bez niczego nakazl mi pokutę, Pierwszy raz w zyciu mialam taka spowiedz, na poczatku od niechcenia odbąknal na powitnaie i tyle...
Mam nadzieję, ze doczekam się tutaj nowego proboszcza, który "zarazi" ludzi miloscia- Bogiem.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie chrzciliśmy wnuka na Dąbrowie, bo proboszcz miał problemy z tym, że córka tu nie mieszka, że dziecko nieślubne (a co ono winne), a my dziadkowie chociaż regularnie przyjmowaliśmy po kolędzie nie byliśmy brani pod uwagę. Chrzest był piękny u Salezjan...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy uwazasz ze ksiądz jest od dogadywania sie? Ksiadz ma byc swiadectwem wiary. Ma byc przewodnikiem i wzorem do nasladowania. My w tym smutnym kraju przywyklismy ze musimy sie "dogadywac", załatwiać i kombinować. Idac do spowiedzi ksiadz musi wierzyc Ci na slowo ze mowisz prawde. Bo to sprawa twojego zbawienia - nie JEGO. Kiedy do niego przychodzisz w sprawie URZEDOWEJ, a ON Cie osądza, ocenia, klasyfikuje, upokarza bo jego zdaniem jestes złym czlowiekiem to gdzie tu miejsce na wiare w zbawienie, miłosierdzie i miłość o ktorej tyle czyta w ewangelii?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
czyli ksiądz dzieli Dzieci Boże na lepsze i gorsze? Ocenia i decyduje dla kogo być przychylnym a dla kogo nie? Uważasz, że ksiądz ma prawo oceniać i sądzić ludzi? Ksiądz powinien być taki sam dla wszystkich i dla tych którzy chodza do kościoła i dla tych którzy nie chodzą tak często jakby ksiądz sobie tego życzył. Ich powody obejmuje tajemnica spowiedzi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8