Widok
Pas po ciąży BELLY BANDIT co o tym sądzicie???
To stronka z tymi pasami http://bellybandit.pl co o tym sądzicie???Czekam na wasze opinie!!!Pozdrawiam :-)l
Uważam że nie należy używać tego typu rzeczy przynajmniej do 3-4 miesięcy po porodzie macica sama bez niczyjej "pomocy" powinna się obkurczyć i wszystko tam w środku powinno dojść do siebie na spokojnie bez przyspieszania,nawet położna mi o tym mówiła i ginekolog.Kiedyś po porodach jakieś 30 lat temu kładli kobietom po porodzie kamienie na brzuch i kazali się obwiązywać bandażami,teściowa mi opowiadała,uważam że to chore i tym samym dla mnie są takie pasy poporodowe,ktoś tylko kasę sobie nabija,bo może z tego być więcej szkody niż pożytku,ale to tylko moje zdanie każdy robi jak uważa.:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
W uzasadnionym przypadku jak to opisuje Gabi to popieram taki pas,żeby nie nabawić się przepukliny i żeby na przykład szwy nie pękły lub się nie rozeszły,koleżanki mama chciała jej taki pas kupić (rodziła naturalnie) żeby po porodzie ładnie wyglądała :/ ,wyraziłam swoje zdanie na ten temat i odziwo pani w aptece powiedziała jej to samo co ja że nie powinno się nosić bo wszystko musi zagoić się swoim tempem.