Widok

Pas podtrzymujące brzuch (ciążowy)?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej mam do Was pytanie czy któraś nosiła taki pas ?
Jestem w 7 mies. ciązy niestety mam problem z kręgosłupem (brzuch mam wielki)
Widziałam w sklepie z ciuchami ciążowymi taki pas- podtrzymujacy brzuch /odciążający kręgosłup.
Zastanawiam się czy naprawdę spełnia swoją funkcje .Macie może doświdczenia z takim pasem ?
Pozdrawiam .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja z bliźniaczkami w ciąży nosiłam. Gdybym go nie nosiła chyba bym pękła na pół :D

A tak poważnie poczułam ulgę .
Moja kuzynka też była w ciąży bliżniaczej to lekarz jej zalecała taki pas Ale było to kilka lat temu i nie mogła takiego nigdzie dostać.
W tym sklepie co byłam była promocja- po 40 zł. Nie wiem czy są cos warte. (patrzałam na allegro są droższe) ale z drugiej strony może warto zaryzykować wiele nie strace a może plecy przestana boleć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja mama czegoś takiego używała jak była ze mną w ciąży i uważa go za coś niezbędnego :-) Dziwiła się jak ja żyję bez niego;-)
MamoMarty (i bliźniaczek ;) )
nie wiem, czy to nie będzie niezręczne pytanie dla Ciebie, jakby tak, to nie odpowiadaj :)
jak sobie poradziłaś ze skórą po bliźniaczkach? mojej koleżanki bliźniaczki mają 2 lata, a ona nie moze się uporać z wiszącą skórą.
co robić?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie radzę sobie :)

Chociaż jest coraz lepiej. Na początku żałowałam że nie schudłam tak szybko jak po Marcie ale teraz nie żałuję. Widzę że skóra nadąża za resztą :)

Jedyne co doprowadza mnie do szału to wstrętny celulit na brzuchu....

A na wiszącą skórę pomagają tylko delikatne masaże czymś mocno ujędrniającym
dzięki :)
Będę dopingować Cię duchowo :) w walce ze skórą.
Heh nie ma za co.
I ja dziękuję :)

Swoją drogą, po takich bliźniakach trzeba się namęczyć troszkę hehe :)
Szczególnie jak się ma te powiedzmy kilka ponad 30 lat :p
ja miałam pas ciążowy medeli i brzuszek nie popękał a ulga dla kręgosłupa była duża:
http://allegro.pl/medela-pas-ciazowy-podtrzymujacy-warszawa-i1659561910.html
image
image
Dziś kupiłam pas w tym sklepie dla ciążówek , odrazu go założyłam i juz czyję róznice.
Jest taki sam jak ten z allegro ale innej firmy.
No i tańszy :-)
Pochodzodzę w nim troche jak sie sprawdzi ( nie rozciągnie sie po kilku dniach czy coś) to kupie sobie jeszcze czarny- można go nosić pod przykrótkimi bluzkami.
Pozdrawiam
hej
A gdzie można taki pas kupic- taniej niz na allegro. (lekarz mi polecił )
No i nie chciała bym kupowac w ciemno wolała bym przymierzyć.
Będę wdzięczna za namiary.
A czy ktoras z was miala taki pas? I czy sie sprawdził
http://allegro.pl/ciazowy-pas-ortopedyczny-nixie-kup-u-producenta-i1656051906.html
Ja swój kupiłam w Gdyni
Na stronie sklepu jest opis ,foto i dokładny adres.
http://animastudio.orangespace.pl/promocja.htm

Ja ten pas polecam- naprawdę pomaga :-)

Cześć, w przypadku ciąży mnogiej, oraz biorąc pod uwagę przeniesienie punktu ciężkości do przodu - ze względu na rosnący brzuszek. Napewno warto się zaopatrzyć w taki pas ciążowy, który podtrzyma brzuch, ale też odciąży kręgosłup. Tutaj podaję link do sklepu z fajną ofertą https://e-medicalbroker.com/pol_m_Flebologia-Kompresjoterapia_Bielizna-zdrowotna_Dla-kobiet-w-ciazy-i-po-porodzie-470.html
Pozdrawiam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

do góry